Şimdi Ara

boşverin notebook'u laptop'u

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yahu arkadaşlar,

    haftalık forum okuma seansını işbu yazıyı yazmaktayken bitirdim.
    bu "dizüstü" kısmını baştan aşağı okudum.
    *notebook alıcam yardım.
    *-core 2 duo dadron super bir bakın hele!
    *--azus sevenler derneği
    *---eysır wlmi 1500 kere sevdim derneği
    *-----bakın bakın bataryam bitiyor
    *------en super laptop 2200xcti
    *--------Nepal'den laptop ve mektup gönderilir!
    *---------15 inch mi yoksa ayna mı
    *-----------godot'u beklerken wireless bağlanamıyorum.
    *-----(ve en sonunda yine)---Acil yardım laptop alıcam karar veremiü....

    sevgili dostlar ,öncelikle şaştım kaldım .herkes vızır vızır ,YAHU İSVEÇ'tE YA DA NE BİLİM JOHANNESBURG TA BİR TEKNİSYEN YENİ BİR ÜRÜN ÇIKARTSA (işlemci,mişlemci vb.) HEMEN BİRİNİZ AMAN NE OLACAK ALMIYORUM BEKLİYORUM ,ELİMDEKİNİ SATIYORUM İLANLARIYLA BERABER, EN SON TEKNOLOJİ HAKKINDA ANINDA DETAY İZAHATA GİRİŞİYORSUNUZ.Bu forum grubu tüm samimiyetimle söylüyorum vızır vızır,yahu ne zaman haberdar oldunuz ,ne zaman kullandınız ,bu kadar hiperaktif olunmaz ki.

    Hepinizin elinde iyi kotu bir bilgisayar var.şimdi bir şey almayın biraz daha bekleyin 2007 ilk çeyreğe ne kaldı(bu arada bu işin ticaretini yapanlar kusuruma bakmasın.)teknoloji platform değiştiriyor ,tamam core 2 duo lar geldi ama halen oturmadı ,piyasada bu işlemcilerden anlayan anakart yok daha ,945 ler 965 ler var.
    şöyle biraz daha bekleyin bir vista cıksın bir neyın ne oldugu belli olsun.(mamafih IBM cell işlemcili son tuketıcıye yonelik ürünler cıkartabilir kısa vadede ortalık karısacak..intel nvidia'yı alacak...)

    biraz bekleyin (dolar artacak da bu arada..) gidip ne ortalama 1500$+kdv yüklüyorsunuz ki bu sevdaya!illa bu kadar para harcıyacaksanız ,gidin bu 3 milyarın 1i ile pocketpc alın ,kalanıyla da ya buyuksehırde 5 yıldızlı bir otelde kız arkadasınızla muhtesem 1 tatıl yapın ,ya da Kaş'a gidin Antalya'ya Artvine karadenize ,urfaya ya da ne bilim ürgüpe gidin hayatınızı doldurun ,yamaç paraşütü deneyın ,camping yapın ,havuza girin ,ölü denizde kanoya binin ,çanakkale'de coşun ,doldurun hayatınızı ya da gidin elbiseler alın ,kursa yazılın ,kitap alın,gitar alın,yabancı dil ögrenin kısaca hayatınızı doldurun...daha cift cekırdek yok efendim dizel kasa daha bunların oturmasına zaman var erken teknoloji pahalı olur.Hem bu ürünlerin ticaretini icra edenlerden özür dilerim ,sizlere (sahibi ya da çalışanı olun )bu işerlde batın siftah etmeyin gibi şeyler soylemıyorum ,neden hemen ıthal edıorsunuz kardesım kım talep edıor kı,gidin birlik mi kurarsınız ne yaparsınız karar-l-alın ithal etmeyin 3-4 ay ,hem elınızdekı stoklar devirlenir hem de finansman sıkıntısı cekmezsiniz..hem de bu gecler erdenden pahalı mala para yatırmazlar..

    burada hiç birinize ahkam kesmek hem haddim hem işim hem de merakım değil ,ben yanlızca sakin bir vaziyetin insana düşündürdklerini yazıverdim buraya.
    Elbette her birinizin (hangi gelir ,cografya ,statü ya da meslekten olursanız olun) en iyisini ,en verimlisini en güzelini hakettiğinizi düşünmekteyim.Faydalanılmalı,kullanılmalı,bozmalı,toplamalı ,bilmeli ,tecrube etmeli...ancak zaten zor bulunan parayı da heyecanlanıp durup dururken de verilmemeli...
    cok az kaldı biraz daha sıkın dişinizi, farz edin ki bugun half life oynamazsanız hayat kalitenizden birsey kaybeder mısnız,ya da bir dvd yi riplemezseniz ne kaybedersiniz ya da office 95 te bir tablo hazırlasanız anlaşılmaz mı olur ne olacak ?
    az bir bekleyın elalem doksun bır ıncılerını ,gelen gelsın eger begenınıze layık olurlarsa zaten sattıracaklar kendılerını ancak hemen atlamayın.

    unutmadan bir kaç şey daha : yurt dısından elektronık cıhaz getırme konusunda inanılmaz bir kultur olusmus forumda ,sahane bir bilinçlenme ve bilgi akışı var.aynı hassasıyet urun yorumları ,yardım isteme , sorgulama,ya da ilgili kısmın herhangi bir başlığında(topic) geçerli.son derece dinamik.Bu şahane 1 potansiyel.

    biraz daha beklenmemeli mi sizce de?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 8 Ekim 2006; 2:21:33 >







  • BEN OKUDUM SEN DE BENİM YAZIMI OKU LÜTFEN ----SENDEMAİL----


    dostum bu işler böyle 965 yonga seti İNTEL in en son yonga seti bidiğim kadarı ile ayrıca bunlar son diyorsun illa yeni bir şey çıkarmak zorunda değil bu anakartlar işlemcinin desteklediği en FSB yi destekliyormu tamamdır yav.
    Ayrıca illa yeni board almaya da gerek yok illa BIOs günelleme diye bişiy var.

    Ayrıca forumda o kadar istisna arkadaş varmı isteiği zaman istediği makinayı alabilen ama insanar 1 defa alabiliyor bu makinayı pişman olmakta istemiyorlar senin bu dediklerini aynen VİSTA için de diyorlar BEN NİYE VİSTA yı BEKleyeyim ki yav kullanmak zorunda değiliz bak WİN 98 hala kullanılıyor.


    Ayrıca ortalığın karışacağı falan da yok eğer İNTEL Nvidia yı alırsa ortam daha da durgunlaşacak.

    Sana şöyle söylüyim İNTEL pazarda neden lider kendi yongaseini kendisi üretiyor AMD ye bak daha NFORCE4 lerle s940 la uğraşıyor İNTEL in amacı yongaseti üretimini elinde bulundurmak.


    Valla ben paramı hatunlarla yiyemem 1 kuruşumuda onlara harcatmam.

    Ayrıca burada makina alanlar çoğu uzun süre bu makinaları kullnırlar eminim.

    ben kendimden örnek vereyim ben mart 2005 de ACEr

    TM 254Lc Dt

    p3 2.8

    256 RAM

    64 Mb ekran kartı

    30 gb disk 15 monitör

    combo sürücü

    wriless falan yok

    1000 USD verdim

    aynı özellik pentıum M işlemcler 1500 USD civarı idi keşke almışı ya 500 dlar kafadan haşırt diy giriyor.


    Ayrıca forumda sadece yazmak için gelmiş eleman çok çoğu marka kötülüyor

    FS lere karşı kullanmayanlar bile berbat ok çöyle yok böyle bene bunları yazmalıydın. Aynı makineden çok memnun olanda var elinde patlayanda


    Arıca biz özelliklere göre yorum yapıyoruz sen ne yapacağını istersin bizde sana öneri veririz.

    Ayrıca markalar arası kalite farkı çok az SONY de 1 numara değil)))))))))))))))

    Kullanılan şeyler aynı biz burada

    mondeo 2.0 ile vectra 2.0 ı da karşılaştırmıyoruz




  • Bay ciddi kardeşim,

    yazdıklarını okudum,demek ki ben iyi ifade edememişim.bundan 4 ay önce gittim x700 lü sonoma bir laptop aldım kardeşime,yaklaşık vergisiyle 1500 dolara mal oldu, aynı parayla su anda çift çekirdek alet alınır.Şu halde ben diyorum ki:
    1-keşke bekleseydim,4 ay bilgisayar kullanmamak hiç bir zarar vermez adama.grafikere bile vermez!
    2-daha anakartlar ,yonga setleri core 2 duolar için oturmadı 975 chipsetten asagısı fasarya ,bilgiyle söylüyorum bunu.
    3-elbette herkes habire bu tur cıhazlar alamadıgından bekleyın diyorum.asıl yazma amacım bu zaten kıt kaynagınızı sıkmayın 4 aylık teknolojiye diye.
    4-vista cıktıgında anlayacaksın ne demek istediğimi bu aşama normal seyreden upgrade süreci değil,platform ölçek değişiyor.
    5-vista cıktıgında gerıye uyumlu olmayacak ,ya da daha acık ifadeyle vista senin xp yi calıstırabılen sistemini ciddiye almayacak , benden tam faydalanmak istiyorsan bana layık sistemle gel ,diyen bir işletim sistemi vista.
    6-Ben hatunlarla para yemem ,onlara para harcatmam demişsin,komık olma.tavernaya bara gidin demedim ki seni seven ,sevdiğin biri ile hatta arkadas,aile uyelerıyle git gunu yaşa dedım.
    7-98 kullandıgını arzetmıssın , iyi tamam kararlı ve ne istediğini bilen biriyim diyorsun yani,bende diyorum ki bravo sana ,bende tam bunu kastediyorum diyorum.cogumuz 98 ile dahi iş görmeyi senin gibi becerebilmeli.
    8-ayrıca markalar arası kalite farkı az demişsin bunu daha açıklaman gerekir ,bende mesela sony takıntısı başladı ,sony dışındakiler bi halt etmez diyorum ,sırf lcd si yuzunden ,diğerleri hala 1200x800 luk ekran satıorlar bir de parlakmıs...sony iyi be kardesım...
    9-Kardeş son tahlilde ben aklıma gelen ve faydalı olacagını dusundugum bır uyarıyı dılım dondugunce arzetmeye calıstım.Senin gibi bilinçle yaklaşan bir kardesime de rast geldim.senden birikimlerini ve şu marka meselesini (farkları yok diyorsun ya) açıklığa kavusturmanı beklerim.
    saygılarımla.




  • Beklemenin sonu yok her zama daha iyisi çıkacaktır bugün aldığın yarın ucuzlayacaktır.. Bunda anormal bişey yok her zaman böyle..

    Ancak şu da bir gerçek ki yeni teknoloji hiçbir zaman çıkar çıkmaz alınmamalı.. Hem fiyat hem de ürün hakkındaki yorumlar için..
  • 1-yeni teknoloji cıkacak birşy almayın demiyorum.Teknoloji ölçek değiştiriyor,vista çıkmadan bir şey almayın diyorum.1 ay önce core duo satılıyordu şimdi core 2 duo lar cıktı 1 ay sadece.diyorum ki bekleyin 2007 şubatı .daha core 2 duo ların anakartları oturmadı yerine...

    2- 1 i okuyunuz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sendemail




    1-yeni teknoloji cıkacak birşy almayın demiyorum.Teknoloji ölçek değiştiriyor,vista çıkmadan bir şey almayın diyorum.1 ay önce core duo satılıyordu şimdi core 2 duo lar cıktı 1 ay sadece.diyorum ki bekleyin 2007 şubatı .daha core 2 duo ların anakartları oturmadı yerine...

    2- 1 i okuyunuz.



    Peki o zaman ben tavsiyene uyup elimdeki parayla gitar alıp yamaç paraşütü yapıcam..
  • saçmalanmış....
  • söylediğini çok mantıklı buldum : kullanmak zorunda değiliz bak WİN 98 hala kullanılıyor. doğru tabii
  • yani kısacası

    vista kullanmak zorunda diiliz.. eger kullanmak isteyenler varsa da beklemeli dor arkadas..

    dogru mantıklı... teknolji de beklemz dio o da dogru..

    ha verdim yane..

    ama su kızla yeme olayı kafa kurcalıo.. tartısılmaya deger
  • son teknolojiyi almak eğer gerçekten işine yaramayacaksa israftan başka birşey değil işini gören sistem her zaman en yenisidir bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilker_inside

    son teknolojiyi almak eğer gerçekten işine yaramayacaksa israftan başka birşey değil işini gören sistem her zaman en yenisidir bence

    +1
  • vista vista vista sonra c2d c2d c2d yaw ne varkardeşim makina 64 bit olsa ne olur 32 bit olsa ne olur sonuçta ikiside aynı işini görece %10 lık farklar için boş boş muhabbeettler var burada makinanı %10 daha hızlı istiyorsan makinana raam al işlemcini bir üst sebiye al olsun bitsin.......en gıcık olduğuum sey bu forumda bekleyin bekleyin bekleyin nereye kadar bekledin cıktı hemen daha yenisi duyuruluyor aynı sahsiyetler bu seer onu bekleyin diyor.......
    beklemeyin iinizi göreni alın kullanın
  • ntel in en son yongaseti 965 dir; 975 düşük numaralara aldanmayın. 975 ondan önce çıktı



    sendemail aldığın makina iyi yav aslında x700 ekran kartı falan neyse.

    bak bende diyorum ki beklemeke olmaz hep yenisi çıkar hep yenisi olmuyor burada kazanan üreticiler hepsen diyorsun ki ucuzasun öle alayım ama olmuyor adamlar o kırılma anını yeter artıkalıyorum dedirtmmmeyi biliyorlar.



    Çoğu kişi forumda LAP TOP UMDA ŞU VAR BEN DE YOK BU VAR NE YAV çoğu kişi kullanmıyordur bile bazı özelliklerini

    İşlemciden bahsetmişsin bence saçma elindeki aletten mutlu oomaya bak

    son teknoloji diye de bence pek bi anlam ifade etmiyor. Eğer senin işine yaramayacaksa.

    Önemli olan ihtiyaçarımı belirleyip ona göre bir makina lıp mutlu olmak.


    Başkasının ne düşündüğü ya da söyleediği önemli değil önemli olan tek şey benim mutlu olmaz herkes istediğini yazıp çizebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAy Ciddi -- 8 Ekim 2006; 7:54:10 >




  • teknolojiye yetısemezsınız. isteseler 5 yıl sora cıkacak bılgısayarı yaparlar bugun ama 5 yıl durgunluk olur pıyasada hergun yenıyenı seyler cıkartarak firmalar dahada buyuyor akıllı olun aldıgınız bır pc urununu veya pc yı alırken dusunun 5-6 yıl kullanıcagınızı dusunerek alın.
  • Gereksiz bi başlık olmuş bence...A
  • bunlara gerenk yok mike!!!
  • PARANIZ VARSA GİDİN EN İYİSİNDEN Bİ NOTEBOOK ALIN. YOKSA PARANIZA GÖRE Bİ ŞE Y ALIN..

    PARA KONUŞUR BEYLER GERİSİ BOŞ..

    KISKANMA NE OLUR ÇALIŞ SENİNDE OLUR..
  • En iyisinden değil işimiz neyi gerektiriyorsa o,


    En iyisi değil ne lazımsa onu amak gerekli ne demek git en iyisini al kullanmayacağım şeye neden para vereyim

    quote:

    Orjinalden alıntı: hdg52

    PARANIZ VARSA GİDİN EN İYİSİNDEN Bİ NOTEBOOK ALIN. YOKSA PARANIZA GÖRE Bİ ŞE Y ALIN..

    PARA KONUŞUR BEYLER GERİSİ BOŞ..

    KISKANMA NE OLUR ÇALIŞ SENİNDE OLUR..


  • Yazında bence haklılık payı var ama beklemekle ilgili kısım göreceli bence...Fakat başta sölediklerin gerçekten doğru..15 inç mi 17 mi AMD dandik intel iyi...Böle ıvız zıvır konular çok var.Konuyu bağlamak gerekirse kısaca bunların hepsi 'Donanım Haberde' bir revizyon yapılmamasından kaynaklanıyor.İlerde '+18 Donanım' diye bir kısım açılırsa hiç şaşırmam...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.