Şimdi Ara

Boşta yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boşta yakıt tüketimi bayır aşağı konumda bile 3-5 litre değişken şekilde göstermekte yol bilgisayarında.
    Renaultlarda 100km/ lt. Anlık tüketim 30km/h dan sonra görünmekte ekranda,aracımda bayır inerken veya uygun yol durumunda boşta iken bile 2,3,4 lt/100 km ANLIK, tüketim gözüküyor .
    Bu durum nedendir.bilgisayar hatası mı?
    Hassaslık sorunu mu?
    Veya anormal bir durum mu?

(Symbol dci 1.5)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim aracta boşta tüketim 0.3 - 0.5 arasında oluyo

• Aracınızı boşa alırsanız tekerlekler ile motor bağlantısı kesilir ve motor rölanti devrinde çalışır.

Eğer viteste giderseniz motor tekerlerden gelen kuvvetle döndüğü için yakıt gönderilmez ve tüketim olmaz.

Durumun açıklaması budur.
  • artık araçlarda cut-off var. yokuş inerken viteste inip gaza basmazsan veya boşta inersen benzin tüketmez araç.

valla volkswagen'lerde araç boştayken tüketim 0.5 0.7 litrelerde filan oluyor, benim araçta ise anlık çubuk var 0'dan 20 l'ye kadar, boştayken hep 20 l'yi geçiyor (durur vaziyette tabi, yokuş inerken değil. yokuş inerken 0 l'de oluyor hep cut off devrede olduğundan dolayı). hangisi en iyi sonucu verir bilmiyorum tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 11 Nisan 2019; 8:33:6 >
  • Sorun boşta yakıt tüketmesi veya vitessde tüketmemesi değil.

Sorun boşta çok yüksek tüketim göstermesi...
    Boşta yakıt tüketimi

• Bilerek yapılmış olabilir boşta gidilmesin diye. Bi konuşmaya kulak misafiri olmuştum otobuste, aracıyla yokuş aşağı belli süre boşta gidince şanzıman yağlama az yaptığı için arıza ışığı yakmış aracı. Belki bunun gibi bi önlem olabilir.

• Doğru bilinen yanlış assında
    Viteste salınan araç 0 tüketirken boşta 0.5 civarı yakar anlık tüketimden kontrol edebilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzun Yol Yakıt Tüketimi
    7 yıl önce açıldı
    aşırı yakıt tüketimi sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Klima ve yakıt tüketimi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim araç boşta giderken gazlarken yaktığından bile fazla gösteriyor. Tavana vuruyor yani. Aracın hızı gala göründüğüne göre üreticiler bunu kasten yapıyor olabilirler ya da boşa alındığında gösterimle ilgili yazılımlarında bi eksik yahut bilerek hesaba katmama durumu olabilir.
    Bütün yeni araçlarda cut off olduğunu gerçekten bilen varsa ok. Ama bildiğim kadarıyla durum öyle değil. Viteste iken de özellikle de devir düşükse yakmaya devam ederler. Araçtan araca farkeder. Hem yakıt miktarı hem yakıp yakmama.

• Araç durur vaziyette motor rolantide çalışırken saatte 1-2 litre arası yakıt tüketir. Rölanti esnasında göstergede litre/100km olarak göstermesi aalınd biraz saçmalık çünkü araç zaten duruyorsa nasıl 100km'de 0.5 veya 1 litre yakabilir! Sorunuzun tam yanıtı bu aslında.
    Yani aracın göstergesinde lt/100km birimi şeklinde gösterildiği için rolantide ne kadar yaktığını göstermeye gerek duyulmamış. Bilmeniz gereken, 4 silindirli bir araç rolantide saatte 1-2 litre yakıt tüketir.

• Bu konuda birkaç ipucu/örnek;
    - araç manuel vites ise, yavaşlarken vitesi boşa almadan yavaşlayın.
    - hafif bir yokuş aşağı eğim varsa süzülmek için vites boşa atılabilir.
    - klima açık şekilde aracın içinde 30 dakika oturdunuz... 6.5TL/litre yakıt fiyatıyla 6,5TL'lik yakıt tüketmiş olursunuz.
    - aracınızda Stop&Start yok, günde 20 defa 30 saniye kırmızı ışıkta durdunuz. Bunun maliyeti 1.1TL, klima açıksa 2.2TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 11 Nisan 2019; 23:55:16 >
  • Gayet normal,

“boşta iken bile 2,3,4 lt/100 km ANLIK“ 100km bu şekilde boşta gittiginizi düşünün gayet normal değerler

• quote:

Orijinalden alıntı: bulentcandan

Araç durur vaziyette motor rolantide çalışırken saatte 1-2 litre arası yakıt tüketir. Rölanti esnasında göstergede litre/100km olarak göstermesi aalınd biraz saçmalık çünkü araç zaten duruyorsa nasıl 100km'de 0.5 veya 1 litre yakabilir! Sorunuzun tam yanıtı bu aslında.
    Yani aracın göstergesinde lt/100km birimi şeklinde gösterildiği için rolantide ne kadar yaktığını göstermeye gerek duyulmamış. Bilmeniz gereken, 4 silindirli bir araç rolantide saatte 1-2 litre yakıt tüketir.
    Evet. Focus 3'te otomobil dururken anlık tüketim ekranı lt/km'den lt/h'ye dönüp rölantide 0.6 litre gösteriyordu. Klima açınca 0.9 lt oluyordu tüketim.

Fiorino'da ise anlık tüketim dururken "------" şeklinde oluyor. Yolda fiteste süzülürken de 2 lt/100 km oluyor. 2'nin altını göstermiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: isetta_1955

Aracınızı boşa alırsanız tekerlekler ile motor bağlantısı kesilir ve motor rölanti devrinde çalışır.

Eğer viteste giderseniz motor tekerlerden gelen kuvvetle döndüğü için yakıt gönderilmez ve tüketim olmaz.

Durumun açıklaması budur.
    Arkadaş onu sormuyor. Rölantide ortalama olarak 0.5-litre arası yakması lazım normal bi aracın. Arkadaşınki epey fazla gösteriyor.

• Hocam benim aracımda (opel astra h 2008) Belli bir süre yolculuk yaptıktan sonra aracı boşa alınca tüketim saatte 3.5-4 litre civarında gösteriyor. Sanırım Katalizörü korumak için veya yanmayı kolaylaştırmak için yapılmış bir sistem. Belkide motor soğumasın diyedir çünkü uzun süre bekleyince de 0.8 litreden gene 3.5-4 litrelere çıkıyor kim bilir.. Ama ilk çalıştırmada bekleyince falan hep 0.8 sabit.
  • Sorunu anladım. Yokuş aşağı boşta inerken anlık tüketim çok yüksek gözüküyor diyorsunuz.

Rölantide motor saatlik yaklaşık 0.6 litre yakıt tüketir. Klima açıksa daha fazla.
    Yokuş aşağı inerken atıyorum 25 kilometre hızla iniyorsunuz. Bu durumda 100 kilometre yol gitmeniz teknik olarak 4 saat sürecek. Bu durumda yol bilgisayarı "Saatte 0.6 litre tüketim, x 25 kilometre hız = 2.4 litre / 100 km" hesabını yapıp bunu gösteriyor.

Anormal bir durum yok yani.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Açıklamanız mantıksız değil , ancak aynı marka(renault) megane de bu durum yok boşta rolantide 0,6-0.7-0,8 neyse gezer ve boşta 30-40-50 km/hız ile ilerlenirken yine sabit durum göstermrkte.
    Yani 0,5-0,8 lt/100 şeklinde.
    Ancak symbolde bu 3-5-10 lt ne varsa göstermekte.
    Yani aynı motora sahip iki aracın 2,5*25kmh ile 0,5*25 kmh arasında çok aşırı fark oluşacaktır.

Ve araç çok tüketmekte,hem kağıy üzerinde hem yol bilgisayarında hem pompa ölçümünde.

• quote:

Orijinalden alıntı: attci

Açıklamanız mantıksız değil , ancak aynı marka(renault) megane de bu durum yok boşta rolantide 0,6-0.7-0,8 neyse gezer ve boşta 30-40-50 km/hız ile ilerlenirken yine sabit durum göstermrkte.
    Yani 0,5-0,8 lt/100 şeklinde.
    Ancak symbolde bu 3-5-10 lt ne varsa göstermekte.
    Yani aynı motora sahip iki aracın 2,5*25kmh ile 0,5*25 kmh arasında çok aşırı fark oluşacaktır.

Ve araç çok tüketmekte,hem kağıy üzerinde hem yol bilgisayarında hem pompa ölçümünde.
    Ufak bir detay var, 0,6lt/saat şeklinde göstermediğine emin misiniz?
    Araç dururken 0,6 lt/saat şeklinde gösterir, araba yürüyünce /saat ibaresi yerini /100 km'ye bırakır.

Ha çok yakıt tüketiyorsa o ayrı ama yol bilgisayarı hesaplamayı aracın hızından ve o hızla 100 kilometre mesafeyi ne kadar zamanda gideceğinden hesaplar.

• eski bir konu ama sorulan soru ile verilen cevapların büyük bir kısmının alakası bile yok. adam çanakkale boğazı demiş millet boşa atma vitesteyken daha az yakar filan demiş ki bu da külliyen yalan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.