Şimdi Ara

Börek rahatsizligim ve BB sorunu fikriniz lazim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a arkadaslar benim son 3 yildir membranöz glomerülonefrit (nefrotik sendromda sayilir)
    Bobrek rahatsizligim var ve bu rahatsizliga bagli olarak, Pulmoner Emboli (kan pihtilasmasi) 2 kere akcigerlerime atti Allaha şükür atlattik suandada herhangibi sorun yok ve bobrek rahatsizligimin tedavisini surdugum ve diyetime dikkat ettigim icin pihtilasmasi tehlikesi yok gibi

Uzun Lafin kisasi Benim bobreklerim suanda Proteini vucutta tutmayip İdrar ile birlikte disari atiyor (Tuzsuz yemek yiyorum yoksa vucut odem yapacak sanirim, az su iciyorum)
    uzun sure kortizon kullanarak bu degeri dusurduk normale geldi ama bu yilin basindan beri hizla geri cikiyor sanirim diyetime dikkat etmedigimden İtfaiye de calistigim icin Hemde adanali olarak her 3 gunde bir calistigim gün 250 gram adana kebap yiyorduk arti evde yedigim cabasi
    Neyse duzenli bobrek kontrolune gittigimden Doktor diyetime dikkat etmem gerektigini et yememi azaltmami soyledi bende Tamam diyip firsat bu firsat azda evlendikten sonra kg arttigindan
    3ay pesin oduyerek BB yazildim Ama hedef gelecek yazi dusunurek kesinlikle hayatim haline getirmek istegiyle sporu, Bir ay boyunca 2gun spor bir gun dinlenme ile spora gittigim ve spor yaptigimden sorun olmuyacagini dusundugum gunluk 150gram tavuk gogusu sabahlari 3 yumurta
    extra spor oncesi ve sonrasi kaliteli besinler falan yedim Kg olarak belki dusmedim ama vucutta degisikler olmaya baslamisti
    Neyse kontrol zamani geldi catti protein kacagi degerim 2katina cikmis 3500e normali 140
    Doktor fircaladi kg vermekten bahsetmistik Sen kas yapmissin dedi ( tshirt giymistim)
    Bana sporu birak hatta nerdeyse kosma yürü dedi Yaptigin spor protein sentezini harekete geciriyor falan gibinsen konustu sana kizmiyorum kendince metafizik olusturmussun ama bu yanlis dedi Beni diyetisyene yolladi Kendi fikri dahil 60gram protein kisitli diyet verdiler
    Bende bu aciklamadan sonra cok canım sıkıldı arti degerlerim yuksek ciktigindan Ama Sporu birakmak istemiyorum suan beni zorlamiyan agirliklardan calisip 15dk hafif cardio yapiyorum
    Acaba fikriniz ve yorumlarnizi alabilirmiyim
    Teşekkürler simdiden....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MORFEUS -- 2 Haziran 2016; 12:23:06 >

• Hocam doktorun yapma demis. Burda kimi dinliycegini nerden biliceksin, kimin ne is yaptigi belli degil. Ve ciddi saglik konusunu hic arstirma forumlarda. Doktorun ne diyorsa o, koşma yürü diyorsa agirlik kaldirmiycaksin cardio yapmiycaksin. Gecmis olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür ederim.
    Bu arada daha once de 3. 4 ay boyunca tempolu 8.5km yuruyus ve kosu yapiyordum o ara sıkıntı yoktu hatta iyi geliyor diye dusunuyordum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MORFEUS -- 2 Haziran 2016; 15:29:59 >
  • Onemli olan sagligin, elden tamamen gitmeden degerini bilemezsin. Doktorunu dinle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 3 Haziran 2016; 1:26:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sıkıntı bendede var, boğazımda birsey takılmış gibi oluyor öksürünce geçiyor.1 Hafta ara verince toza düzelmişti.Su çok önemli.

Sigara ve alkol kullanmıyorum, fazla bir zararı olacağını zannetmiyorum kendiliğinden geçti ama yinede önümüzdeki hafta bir doktora görünücem.Ayrıntıları buraya yazarım.
  • Sanirim yanliş konuya cevap yazdin alaka kuramadim
  • Protein tozuyla alakalı sorunumu yazdim.Ona benzer bir rahatsizligim var onu belirttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 3 Haziran 2016; 12:29:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • low protein diyetleriyle doktor izin verirse devam edebilirsiniz bence. hırs yapmadan sağlıklı yaşam için yaptınız sürece diyete sadık kalarak ve kan değerlerinide kontrol altında tutarsanız bence sorun olmaz.Allah şifa versin.
  • Şimdi anladim arkadasim yanliş anlama beni art niyetim yoktu :D
    Belki senin faranjit toza veya bazi seylere karsi hassas olunan rahatsizliklar var anlamisindir sanirim demek istedigimi, Belki iyice calkaliyarak veya farkli seylerle sulandirarak onune gecebilirsin.
  • CONQUER. kullanıcısına yanıt
    Aynen anlattiginiz sekilde suanda hirsli yapacam edecem yıkacam degilde, relax sekilde zorlanmadigim agirlikta takiliyorum ne bobreklerimi zorluyorum nede sporsuz kalmiyorum. Bakalim bu sekilde devam edecegim bu ayin sonunda yeniden kontrole gidecegim belli olur 30 unda yazarim gene olumlu olumsuz sonucu
    Ama her zaman istemisimdir kendi sinirlarimi zorluyarak güzel sevdigim bir vucuda sahip olmak, zaman var kafa rahat ama saglik el vermiyor buna şükür ne yapalim
    Teşekkür ederim cevabiniz icin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.