Şimdi Ara

BOR POWER HAKKINDA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
1
Favori
98.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla ben size şunu söyleyim O açıklama yapan mak.mühendisi arkadaşa hiç katılmıyorum. Çünki aracına koyup denemişmi ki firmaların rekabetinden bahsetmiş ??? Önce bir koy bakalım aracına faydası olmuyorsa ondan sonra yaz..

Ben kullandığım dizel araca devamlı koyuyuroum. ÖZellikle sabah ilk çalışmada çok ama çok faydasnı gördüm. Koymadığım zamanlar araç kamyon gibi çalışırdı (motor soğuk olduğu için) bunu koyduktan sonra ses falan kalmadı ayrıca rampada düz yolda dağ yolunda nerede olursa olsun hararet kesinlikle yükselmez oldu. Koymadan önce 100'e kadar gelirken şimdi nekadr zorlarsam zörlayım 80 de takılıp kalıyor. Bunların yanı sıra araçta %20 güç artışı oldu 2. vitesle çıkamadığım meşhur rampayı 3. vitesle çok rahat tırmandım. en önemliside aracım km başına 160-170 krş yakarken 140'dan yukarı çıkmaz oldu. Koymadan önce birsürü soru işareti vardı kafamda ve kullandım herşeyi tek tek denedim çokta memnunum. Ben çok faydasını gördüm isteyen kullanır istemeyen kullanmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: borpower

Selamlar değerli üyeler,
    Bor Power Nanoteknoloji ürünler hakkında en doğru ve resmi bilgileri sizlerle paylaşmak ve sorularınıza cevap vermek isterim.Bazı yorumlar kasıtlı olarak yapılmış olup (çeşitli ürün satan veya tanıtımını yapan kişilere ait olacağı görülecektir) dikkate alınmaması gerekmektedir.
    Bor Power ürünleri dünyanın İLK nanoyağlayıcısı olup kesinlikle KATKI değildir.
    içinde hiç bir kimyasal bulundurmamaktadır.
    Kullanan kişilere sorarsanız size farkını anlatacaklardır .Ancak piyasada üzerinde BOR yazan sahte ürünlerde mevcuttur.Eğer shtelerine denk gelen var ise elbette sonuç almaması normaldir.Bu nedenle BOR POWER kullanmak isteyenler
    1-NNT NANOTEKNOLOJİNİN ÜRETMİŞ OLDUĞU BOR POWER ürünlerini bayilerinden ve yetkili satış noktalarından temin etmeleri gerekir.
    2-Kutuların üzerinde NNT telefon numaraları ve TÜRK MALI ibaresi vardır.
    3-bütün kapaklar açıldığında MÜHÜRLÜ olduğu görülecektir. KAPAK ALTINDA MÜHÜR VARDIR.Kullanıcı tarafından açılacaktır.
    Bor Power ürünlerini kullanıpta memnun kalmayan 1 kişi bile yoktur.YURT DIŞI VE YURT İÇİ kullanıcıları memnuniyetlerini paylaşmaktadır.
    Dünya teknoloji müzesine giren İLK ve TEK türk teknoloji ürünüdür.
    lütfen HAMASİ duygularla hareket eden insanların sözlerine kimse aldanmasın,iyice araştırsın mutlaka kullanan birine sorsun ve sonr karar versin deriz.
    BOR MADENİ TÜRKİYENİN GELECEĞİDİR.
    GELECEĞİMİZLE OYNATMAYALIM.
    SEVGİLER.

merhabalar,

öncelikle firmanızın hangi isimle sertifika aldığını öğrenebilirmiyiz?

İnternet sitelerinizin Sertifika ve Testler bölümlerinde yayınladığınız sertifikaların doğruluğunu, ilgili kuruluşlardan araştırmak istiyorum..

kendi internet sitenizdeki firma adınız (Nanoteknoloji Pazarlama San. ve Tic Ltd. Şti) ile TÜV-NORD resmi adresinden sorgulama yaptığımda aynen aşağıdaki mail geldi:

--------------------------------------------------------------------------------
    Sn. ...,

Nanoteknoloji Pazarlama San. ve Tic Ltd. Şti firması TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş.’den belgeli bir kuruluş değildir.

Saygılarımla,

...

Dokümantasyon Bölümü / Documentation Department

TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş.

Mollabayırı Sok., No 10/2, Fındıklı, TR-34427 İstanbul

Tel: (90) 212 293 26 42 Fax: (90) 212 293 38 44

E-mail: tuv-nord@tuv-turkey.com, ....

www.tuv-turkey.com, www.tuev-nord.de

-------------------------------------------------------------------------------

farklı bir firma adı ile seftifikasyon yapıldıysa tam firma adınızı açıklarsanız sevinirim.. diğer sertifikalarıda araştırmak istiyorum.. sizinde dediğiniz gibi iyice araştırmak lazım böylesine ciddi iddiaları..

merak eden arkadaşlarhttp://www.tuv-turkey.com/sorgu.htm adresinden sorgulayabilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp4rc0 -- 30 Ekim 2009; 21:36:46 >

• Bor power ile ilgili ana konu burada
    http://forum.donanimhaber.com/m_22812294/mpage_1/key_bor//tm.htm#30793779

Ben kullandım ve faydasını gördüm. Fakat 2-3 yağ değişiminden sonra etiksinin kalacağını zannetmiyorum.
    Haftaya bir kutu daha alıp babama göndereceğim. Memleketten gelirken bakalım ne olacak? Özellikle bilecik rampalarında.
  • 98 model şahin s , lpg/benzin.
    Nano bor power kullandım. araç üzerine 2000 km gittim.
    - yaklaşık olarak %30 / %35 oranında yakıt tasarrufu sağladım.
    - ayrıca motorun sabah startlarında tek marşla çalışması da güzel oldu.
    - çalışan motorda rölanti ve sürüş devirlerinde sesin azaldığını fark ettim.
    - çok bariz olmasa da çekiş konusunda da olumlu tespitlerim oldu.

bana göre verdiğim ücrete hiç acımadım.

• Hodri Meydan..

quote:

Orijinalden alıntı: eloksal

NNT gerçekten insanların güvenini kazanmak istiyorsa AutoCar, Otohaber gibi saygın bir otomobil dergisine giderler ve test yaptırırlar. AutoCar bu testi yayınlar derki ölçtük güç artışı şu kadar, yakıt tasarrufu şehir dışı şu kadar, şehir içi şu kadar bizde görür ve memnuniyetle bu ürünü alırız. Satışlarda 5 katına çıkar. Eğer geçmişte böyle birşey yapılmışssada test sonuçlarını forum içerisinde buraya yorum yazan NNT yetkilileri yayınlayabilirler.

• başka bir forumda tgrt de test edildiğini biri yazış ancak sonuçları açıklamamış. bu test den haberi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag
    başka bir forumda tgrt de test edildiğini biri yazış ancak sonuçları açıklamamış. bu test den haberi olan varmı?

TGRT de bu ürünün resmen reklamı yapılıyor.
    Çok fazla reklamı, tanıtımı ve haberi çıkıyor.
  • Ben aracımın yağ eksiltmesi yakması ne derseniz deyin artık 1000 km de 1 lt yağ eksilttiği için bor power kullandım yine eksilme devam ediyor tek bir faydasını gördüm 3 km de hergün gittiğim yolda fan açarken fan açmıyor artık. Yakıt tasarrufuna gelince belki %1-2 gibi olabilir ben hiç hissetmedim desem yeridir.Benim kullanmamın sebebi bazı arkadaşlar iyi bazıları işe yaramadı dedikleri için kendim deneyim göreyim diye kullandım sonuç hayal kırıklığı.
  • Yaklaşık 2-3 hafta önce buradaki yorumları tek tek okumuş ve sonunda gidip sonuçlarını deneyerek görmeye karar verdim. Bor power ın sitesinden Ankaradaki resmi satıcı firmayı buldum ve sahte olmadığından emin olmak için oradan aldım. Yağımı ve yağ filtremi değiştirdim ve üzerindeki kullanma talimatına uyarak bor powerı 2000 model 120bin km deki focus uma koydum. Yakılaşık 1-2bin km yol yapmışımdır. Sonuçlar;

1) Yakıt tüketimine bahsedilen düzeyde bir faydasını göremedim. Taş çatlasın 10 km fazla yol yapıyorum. Tasarruf bırakın %20 yi, %1 bile değil.
    2) Araç performansında bir miktar artış oldu. Ama bujileri de değiştirmiştim. Bilmiyorum hangisinden kaynaklı. Araç daha da canlandı, önceki 3000 devirdeki hızla şimdiki cidden bir değil.
    3) Zaten hararet sorunum yoktu. Motor sesine de gözle görülür bir katkısı olmadı maalesef

Ama performans artışı BOR dan kaynaklıysa kullanmaya değer. Yok bujilerdense bi etkisi yok arkadaşlar.

• sonucu hüsran ile karşılayanlar uygulamayı bilmiyorlar demekki. Tüm talimatları yerine getirip uyguluyormusunuz? yada aracın motoruna boru koyup 2 dk içinde değişmemi bekliyorsunuz? eğer bu şekilde yapıyorsanız elbette hüsran ile karşılaşırsınız. Bor'u hararet 90'da iken koyup sonra enaz 10 dk rolantide çalıştıracaksınız ve belirli bir km sonunda kendisini gösteriyor zaten. Uygulamasını bilmeyenler için yazdım ben.

Ben koydum ve çok yararını gördüm özelliklede sabah ilk çalışmada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deluxe1

sonucu hüsran ile karşılayanlar uygulamayı bilmiyorlar demekki. Tüm talimatları yerine getirip uyguluyormusunuz? yada aracın motoruna boru koyup 2 dk içinde değişmemi bekliyorsunuz? eğer bu şekilde yapıyorsanız elbette hüsran ile karşılaşırsınız. Bor'u hararet 90'da iken koyup sonra enaz 10 dk rolantide çalıştıracaksınız ve belirli bir km sonunda kendisini gösteriyor zaten. Uygulamasını bilmeyenler için yazdım ben.

Hocam herkes türkçe biliyor burda. Yukarıda da belirttiğim gibi herşeyi talimata göre yaptım. Motor ısınana kadar rolantide çalıştırın diyor. Hararet 90'da falan diye de birşey yok uydurma kafandan. Ayrıca BOR u koyduktan sonra 10 değil 20 dakikada rolantide çalıştıracaksın ya da 30km yol yapacaksın.

• benim bildiğim, bujiler sorunsuz ise (tekleme felan yaratmıyorsa, performans aşırı kaybedilmemişse), yenilendiğinde. performans artışı pek olmaz. kaç kere sadece buji değiştirdim performansda bir değişiklik yaşamamışdım.

bor power ın motorun daha rahat çalışmasını sağlayacağını düşünüyorum. ancak bunu yaparken zararı olabilir mi? işte bundan emin değilim. ve okuduğum bir sürü forumdan da sonuca ulaşamadım... bu şekilde deneme yanılmaları paylaşırsanız dah asağlıklı olur.
  • Gerek motorsilk gerekse borpower kullanmadan önce araştırdım. Memnun olan da var olmayanda. Benim gözüme çarpan noktalar şunlar:
    Bor gerçekten çeşitli alanlarda değerlendirilmesi gereken bir element. (Ülkemizde bor rezervi fazla, stratejik önemi var... falan taraflarına girmeyeceğim. Benim için stratejik değil). Adamlar ne yapmışlar. Biz bu sağlam elementi inceltelim (nano teknoloji) sürtünen yüzeylerde bir film tabakası olarak kullanalım böylece sürtünme azalsın buna bağlı olarak ısı artışı, güç harcanması (yakıt tüketimi) azalsın, yağ ömrü uzasın vs.. Tabii teoride ve labaratuvar koşullarında bunu sağlamışlar.
    Fakat otomotiv sektöründe bu iş biraz zor meyve veriyor. Çünkü neredeyse bir asırlık yağlama, motor üretimi sektörü var ve bunlar da yıllardır boş durmamışlar. Bor destekli yağlama ile labaratuvarlarda alınan sonuçlar zaten kaliteli yağlarla yeni motorlarda alınıyor. Bu yüzden motoru yeni nesil iyi durumda olan kullanıcılar bor katkılarından bir fayda görmüyorlar.
    Bir de motoru bitik olanlarlar var. Rektefiye edilmesi gereken motoru 50 liralık katkı ile canlandırırım zannedenler de hüsrana uğruyor.
    Peki borlu katkılar kimin işine yarıyor. Babam gibi kuş serisi araç kullanan motoru geri nesil, biraz da yıpranmış (100.000 km geçmiş) araç kullanıcılarına. Ülkemizde kuş serisi ve muadili Reno araç kullanıcılarının bir hayli fazla olduğunu düşünürsek bu ürünler elin tersi ile itilecek değil.
    Komşularım tempra da Magirüste kullandı memnunlar. Zaten ben de tavsiye üzerine kulanmıştım.
    Bu tür ürünleri kullanacak arkadaşlara tasiyem başka bir işlem ile kullanmayın. Yağı filtreyi bujiyi değiştirin ama böyle etkisini bilmediğiniz şeyleri bir kaç hafta sonra kullanın. İşe yarıyorsa da yaramıyorsa da kendiniz karar verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: d_hamen

quote:

Orijinalden alıntı: Deluxe1

sonucu hüsran ile karşılayanlar uygulamayı bilmiyorlar demekki. Tüm talimatları yerine getirip uyguluyormusunuz? yada aracın motoruna boru koyup 2 dk içinde değişmemi bekliyorsunuz? eğer bu şekilde yapıyorsanız elbette hüsran ile karşılaşırsınız. Bor'u hararet 90'da iken koyup sonra enaz 10 dk rolantide çalıştıracaksınız ve belirli bir km sonunda kendisini gösteriyor zaten. Uygulamasını bilmeyenler için yazdım ben.

Hocam herkes türkçe biliyor burda. Yukarıda da belirttiğim gibi herşeyi talimata göre yaptım. Motor ısınana kadar rolantide çalıştırın diyor. Hararet 90'da falan diye de birşey yok uydurma kafandan. Ayrıca BOR u koyduktan sonra 10 değil 20 dakikada rolantide çalıştıracaksın ya da 30km yol yapacaksın.

Aynen bende yağı ve yağ filtresini değiştirdiğimde bor power koymuştum.üstelik içindeki bahsedilen bilyeler eşit dağılsın diye 5 dakika kadar bor pover şişesini salladıktan sonra motora boca ettim ve 35 km yol gittim dönüştede 35 km yol geldim.daha önceki yazımdada belirttiğim gibi işyerimle evim arası 3.5 km eve dönüşte yaklaşık 600 mt yokuş var bor pover kullanmadan önce yokuş bitiminde fan açıyordu bordan sonra fan açmadı bir tek bu faydasını gördüm.faydasını görenlere hayırlı olsun güle güle kullansınlar.

• NNT gitmiş Almanya'da TÜV - NORD (www.tuv-nord.com ) dan belge almış.
    "With over 8,400 employees in more than 70 countries of Europe, Asia, America and Africa, the TÜV NORD Group is actively committed to its national and international customers."
    "TÜV NORD GRUP, avrupa, asya, amerika ve afrika kıtalarında, 70 ülkede, 8400 den fazla çalışanı ile ulusal ve uluslararası müşterilerine etkin şekilde görev vermektedir."

sen TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş (http://www.tuv-turkey.com/ ) den araştırmışsın...
    "TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş., RWTÜV’ün Türkiye’deki faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere 1994 yılında kurulmuş ve 1994 yılından bu yana 1.500’den fazla TÜV CERT belgelendirmesi yapmıştır."

Bir takım ithamlarda bulunmadan önce doğru araştırma yaptığınızdan emin olun.

quote:

Orijinalden alıntı: sp4rc0

merhabalar,

İnternet sitelerinizin Sertifika ve Testler bölümlerinde yayınladığınız sertifikaların doğruluğunu, ilgili kuruluşlardan araştırmak istiyorum..

kendi internet sitenizdeki firma adınız (Nanoteknoloji Pazarlama San. ve Tic Ltd. Şti) ile TÜV-NORD resmi adresinden sorgulama yaptığımda aynen aşağıdaki mail geldi:

--------------------------------------------------------------------------------
    Sn. ...,

Nanoteknoloji Pazarlama San. ve Tic Ltd. Şti firması TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş.’den belgeli bir kuruluş değildir.

Saygılarımla,

...

farklı bir firma adı ile seftifikasyon yapıldıysa tam firma adınızı açıklarsanız sevinirim.. diğer sertifikalarıda araştırmak istiyorum.. sizinde dediğiniz gibi iyice araştırmak lazım böylesine ciddi iddiaları..

merak eden arkadaşlarhttp://www.tuv-turkey.com/sorgu.htm adresinden sorgulayabilirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sou -- 6 Kasım 2009; 0:31:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akinci

Bor power ile ilgili ana konu burada
    http://forum.donanimhaber.com/m_22812294/mpage_1/key_bor//tm.htm#30793779

Ben kullandım ve faydasını gördüm. Fakat 2-3 yağ değişiminden sonra etiksinin kalacağını zannetmiyorum.
    Haftaya bir kutu daha alıp babama göndereceğim. Memleketten gelirken bakalım ne olacak? Özellikle bilecik rampalarında.

Fiziksel yapısından dolayı iki yağ değişiminde bir kullanılması önerilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sou

NNT gitmiş Almanya'da TÜV - NORD (www.tuv-nord.com ) dan belge almış.
    "With over 8,400 employees in more than 70 countries of Europe, Asia, America and Africa, the TÜV NORD Group is actively committed to its national and international customers."
    "TÜV NORD GRUP, avrupa, asya, amerika ve afrika kıtalarında, 70 ülkede, 8400 den fazla çalışanı ile ulusal ve uluslararası müşterilerine etkin şekilde görev vermektedir."

sen TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş (http://www.tuv-turkey.com/ ) den araştırmışsın...
    "TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş., RWTÜV’ün Türkiye’deki faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere 1994 yılında kurulmuş ve 1994 yılından bu yana 1.500’den fazla TÜV CERT belgelendirmesi yapmıştır."

Bir takım ithamlarda bulunmadan önce doğru araştırma yaptığınızdan emin olun.

quote:

merhabalar,

Sn. ...,

Saygılarımla,

...

yazımda nasıl bir itham var anlayamadım? itham dediğiniz suçlamadır ve ben yazımda bir suçlama göremiyorum!!! sadece araştırma yapıyorum ve hala soruma cevap alamadım !

bana TÜV-NORD ile ilgili bilgi vermeyin, sadece biliyorsanız sertifikanın hangi firma adı ile alındığını söyleyin..

Haklısınız önce doğru araştırma yaptığımızdan emin olmamız gerekiyor.. alıntı yaptığınız adresteki yazının devamını okuyup öyle yazsaydınız aşağıdaki yazı ile karşılaşacaktınız:

"Almanya’nın Kuzey coğrafyasında güç birliğini sağlamak amacıyla RWTÜV, geçtiğimiz yıl TÜV Hannover ve TÜV Hamburg ile bir araya gelerek üç TÜV’ün eşit katılımı ile TÜV NORD Grubu’nu oluşturdu. Bu oluşum sonucunda 11 yıldır RWTÜV adına faaliyet gösteren TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş., Yeni TÜV NORD Grubu’nun Türkiye’de faaliyetlerini yürüten, yetkili tek kuruluşu oldu..."

ancak şu olabilir; gelen mailde söylenmek istenen Türkiye'den belge alınmadığı olabilir.. onu da Almanya'dan araştırırım. ancak bu iş için de tam firma adı gerekiyor..

• quote:

yazımda nasıl bir itham var anlayamadım? itham dediğiniz suçlamadır ve ben yazımda bir suçlama göremiyorum!!! sadece araştırma yapıyorum ve hala soruma cevap alamadım !

bana TÜV-NORD ile ilgili bilgi vermeyin, sadece biliyorsanız sertifikanın hangi firma adı ile alındığını söyleyin..

Haklısınız önce doğru araştırma yaptığımızdan emin olmamız gerekiyor.. alıntı yaptığınız adresteki yazının devamını okuyup öyle yazsaydınız aşağıdaki yazı ile karşılaşacaktınız:

"Almanya’nın Kuzey coğrafyasında güç birliğini sağlamak amacıyla RWTÜV, geçtiğimiz yıl TÜV Hannover ve TÜV Hamburg ile bir araya gelerek üç TÜV’ün eşit katılımı ile TÜV NORD Grubu’nu oluşturdu. Bu oluşum sonucunda 11 yıldır RWTÜV adına faaliyet gösteren TÜV Teknik Kontrol ve Belgelendirme A.Ş., Yeni TÜV NORD Grubu’nun Türkiye’de faaliyetlerini yürüten, yetkili tek kuruluşu oldu..."

ancak şu olabilir; gelen mailde söylenmek istenen Türkiye'den belge alınmadığı olabilir.. onu da Almanya'dan araştırırım. ancak bu iş için de tam firma adı gerekiyor..

Ben de itham vs göremedim.
    Aşırı bir alınganlık var nedense?

• sp4rc0

Tuv sertifikasını incelediğini, yapılan testin almanca hazırlandığını, verilen sertifikanın almanca olduğunu, böyle bir evrakın Almanya TUV'den alınabileceğini tahmin ettiğini farzederek cevap vermiştim. Anlıyorum ki testi ve sertifikayı incelememişsin. Ayrıntılı şekilde nnt'nin sayfasından inceleyebilirsin.

http://nnt.com.tr/Sertifikalar.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sou -- 14 Kasım 2009; 17:49:24 >
  • sou

yazdıklarım ve sorduklarım gayet açık..

...İnternet sitelerinizin Sertifika ve Testler bölümlerinde yayınladığınız sertifikaların doğruluğunu, ilgili kuruluşlardan araştırmak istiyorum..

şimdi kendi yazdığını tekrar okumanı rica ediyorum.. sence bunu incelemeden yazmış olabilirmiyim? sitede yayınladığınız sertifikadaki şirket adı ile nnt sayfasındaki şirket isimleri birbirinden farklı... bu yüzden şirket adınızı soruyorum!!

neyse konu gereksiz yerlere kayıyor. anladığım, anlamak istemediğiniz ve konunun araştırılmasının pek hoşunuza gitmediği.. almayım, alanada mani olmayım, umarım istedikleri sonuçlara ulaşırlar...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.