Şimdi Ara

BOR POWER HAKKINDA (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
1
Favori
98.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • borpower denedim aracımı çok iyi tanırım. hiç bir değişiklik olmadı. bilakis dökünce rölanti sapıttı. hararet arttı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetozsoy

. O AN ÇOK AKILLI BİR İŞ YAPTIĞIMI ANLADIM.. bla bla
    ÇOK MEMNUNUM .... bla bla
    BENCE KİMSENİN LAFINA BAKMAYIN VE DENEYİN. FARKI MUTLAKA AMA MUTLAKA HİSSEDECEKSİNİZ.(.. bla bla

alın size pazarlamacı arkadaşlardan biri, foruma dahil olmuş 3. mesajında dikkat çekmek amaçlı büyük harfler ile ölümüne savunduğu şeye bakın.. bu tarz pazarlama taktikleri bile bu ürünün hiçbir işe yaramadığının en güzel kanıtıdır
  • Ben bugün ürünü aldım.aynen uyguladım.
    uygulamadan sonra 25 km.gidin veya 20 dk.rölantide çalıştırın yazıyordu kılavuza.
    aynen yaptım.
    2saat sonra geri dönmek için arabayı çalıştırdım,ses azalmıştı,çekişi de %10 yükseldi diyebilirim.
    aracım 2004 opel corsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetozsoy

. O AN ÇOK AKILLI BİR İŞ YAPTIĞIMI ANLADIM.. bla bla
    ÇOK MEMNUNUM .... bla bla
    BENCE KİMSENİN LAFINA BAKMAYIN VE DENEYİN. FARKI MUTLAKA AMA MUTLAKA HİSSEDECEKSİNİZ.(.. bla bla

alın size pazarlamacı arkadaşlardan biri, foruma dahil olmuş 3. mesajında dikkat çekmek amaçlı büyük harfler ile ölümüne savunduğu şeye bakın.. bu tarz pazarlama taktikleri bile bu ürünün hiçbir işe yaramadığının en güzel kanıtıdır

Algıda seçicilik bu olsa gerek bazen algılama yanlış olabilir tabi ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KURSAD. -- 20 Nisan 2010; 8:20:42 >

• NASIL YANİ?
  • konuyu biraz açarmısınız
  • bekliyorum
  • BEYLER
    Bir ürüne b*k atıp kaçmak ne kadar doğru?
  • arabam çok değişti çekişte değil sadece,düz yolda ayağımı gazdan çektiğimde bile kolay kolay yavaşlamıyor...
  • modern araç yağları gerekli tüm katkılara zaten sahiptir.bence araç yağlarına bu ve benzeri katkılara eklemek risklidir.aracınızın mevcut yağının özelliklerini bozar bu tarz katkılar..

tamamen gerekiz bir harcama olarak görüyorum ben bu bor katkısını..
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

modern araç yağları gerekli tüm katkılara zaten sahiptir.bence araç yağlarına bu ve benzeri katkılara eklemek risklidir.aracınızın mevcut yağının özelliklerini bozar bu tarz katkılar..

tamamen gerekiz bir harcama olarak görüyorum ben bu bor katkısını..

meteg ustam bu forumda sizin gibi teknik ve bilimsel yazılar yazan saygı değer ustalarımız oldukça az. Ancak burada yazdığınız bilimsellikten uzak yazınız inanın beni şaşırttı. Ben de uzun yıllar hem sanayide tamirhane işletmiş hem de uzun yıllar bir otomotiv distribütöründe eğitimcilik yapmış biri olarak, piyasada yıllarca satılmış ve halen satılmakta olan birçok kimyasal katkı maddesini inceledim ve denedim. Bizzat kendim karterin içerisinden bu katkı maddelerini spatula ile kazıdım. Ama hiçbir ürün hakkında ön yargılı olmadım. Önce ürününlerin içeriğini araştırdım, tatmin olmadıysam bizzat denedim. Fakat bunnca zaman gördüğüm bu ürünler içerisinde beni Borpower kadar şaşırtan ve inandıran bir ürüne rastlamadım. Diğer ürünlerin içeriğinde başta Teflon olmak üzere motora zarar veren birçok kimyasal katkı maddesi varken, Borpower da motora zararlı hiçbir kimysal katkı maddesi olmadığını ve yasaklama getirilen diğer kimyasal maddelerin verdiği zararları vermediği için de bu yasaklama getirilen ürünlerin dışında bir ürün olduğunu gördüm. Resmi web sitlerinde referanslar içerisinde GMY (Gelişmiş Motor Yenilemeciler) nin bile motora zararı olmadığı ve faydalı olduğuna dair referansları var.

Bence siz de size yakışanı yapıp bu ürünü önce bir araştırın ve diğer kimyasal katkılardan ne farkı olduğunu öğrenip, değerli görüşlerinizi ön yargısız bizlerle paylaşın.

meteg ustam sizi her ne kadar şahsen tanımıyor da olsam, yazılarınızdan ne kadar olgun ve anlayışlı olduğunuzu hissettiğimden bunları yazdım, umarım beni yanlış anlamaz ve anlayışla karşılarsın.

• sevgili acarbey,

bor ya da başka bir katkı.. ben şuna inanıyorum günümüzde üretilen yağlar zaten oldukça kaliteli katkılar içeriyor, bu tür yağlara bor ya da başka bir katkı ilave edilmesi o yağı bence bozar.kimyasal yapısını değiştirir.. bor faydalı bir katkı olabilir belki ama bence bunun için insanların arabalarını deneme tahtasına çevirmek yerine bu katkılar test edilmeli uzun süreler ve bu katkıların bir işe yaradığı belgelenmeli.. mesela bilinen yağ üreticileri piyasadaki yağları geliştirirken çok zaman ve para harcamaktalar.. ben Türkiyedeki katkı furyasından çok rahatsızım. bana bu katkıyı bedava verseler aracımın motoruna ilave etmeye korkarım. ben ürünü kötülemek için değil ama ne olduğunu bilmediğim için kullanmamayı yeğlerim.. bilimsel olarak testten geçirilmiş ve faydası ispatlanmış bir ürün olmalı bu.. yani tv reklamında güzel kızlar ve arabalar ile şov amaçlı reklam ile bu iş bence olmaz. eğer bu ürüne güveniyorlarsa bu ürün bir motorda uzun kmler test edilmeli.. mesela 200,000 km veya 500,000km ondan sonra yorum yapılmalı.. fakat şu anda benim için ürün ne olduğu belirsiz bir konumda.. bir motor hastalıklı ise hiçbir ürün mucize yaratıp o motoru ilk günkü haline getiremez..

umarım söylediklerim yanlış anlaşılmaz..

• ''Mevcut yağın özelliklerini bozar bu tarz katkılar'' talihsiz bir açıklama olmuş. Dünyaca ünlü test kuruluşları Borpower onaylarken,şahsi önyargılarımız ile ürünü kötülenmek yanlış.

Sertifikalar ve Testler :http://www.nnt.com.tr/Sertifikalar.html
  • son yazımda ki "ayağımı gazdan çektiğimde daha uzun süre hızından hiçbirşey kaybetmiyor"
    bu konuda yorum alabilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pompera

son yazımda ki "ayağımı gazdan çektiğimde daha uzun süre hızından hiçbirşey kaybetmiyor"
    bu konuda yorum alabilirmiyim?

pompera kardeşim,
    Hepimiz bilirz ki sürtünme, hareket eden cisimlerin hareketini yavaşlatan veya engelleyen karşıt bir kuvvettir. Fizik kanunları ve bilimsel veriler şunu göstermektedir ki, eğer sürtünmeyi azaltabilirseniz yani bu karşı kuvveti azaltabilirseniz. hareket kolaylaşır ve buna bağlı olarak da sürtünmeyi yenmek için harcadığınız ekstara enerjiden tasarruf etmiş olursunuz ve tabiki aşınmaları da azaltmış olursunuz. Sizin hissettiğiniz bu değişikliğin sebebi de motordaki hareketli parçaların daha az sürtünmeye maruz kaldığının bir göstergesi olduğunu düşünebiliriz. Zaten Borpower'da içeriğinde bulunan küresel yapıda ki bor elmas kristalleri ile parçalar arasında bir nevi bilye gibi görev yaparak sürtünmeleri azaltan fiziksel bir ürün. Yani diğer kimyasal katkılar gibi yüzeylerde dolgu yapıp yapışıp kalan bir madde değil. Ben 3 yıldır kendi araçlarımda kullanıyorum ve oldukça da memnunum.

http://www.nnt.com.tr/Sss.html

• quote:

Orijinalden alıntı: meteg

sevgili acarbey,

bor ya da başka bir katkı.. ben şuna inanıyorum günümüzde üretilen yağlar zaten oldukça kaliteli katkılar içeriyor, bu tür yağlara bor ya da başka bir katkı ilave edilmesi o yağı bence bozar.kimyasal yapısını değiştirir.. bor faydalı bir katkı olabilir belki ama bence bunun için insanların arabalarını deneme tahtasına çevirmek yerine bu katkılar test edilmeli uzun süreler ve bu katkıların bir işe yaradığı belgelenmeli.. mesela bilinen yağ üreticileri piyasadaki yağları geliştirirken çok zaman ve para harcamaktalar.. ben Türkiyedeki katkı furyasından çok rahatsızım. bana bu katkıyı bedava verseler aracımın motoruna ilave etmeye korkarım. ben ürünü kötülemek için değil ama ne olduğunu bilmediğim için kullanmamayı yeğlerim.. bilimsel olarak testten geçirilmiş ve faydası ispatlanmış bir ürün olmalı bu.. yani tv reklamında güzel kızlar ve arabalar ile şov amaçlı reklam ile bu iş bence olmaz. eğer bu ürüne güveniyorlarsa bu ürün bir motorda uzun kmler test edilmeli.. mesela 200,000 km veya 500,000km ondan sonra yorum yapılmalı.. fakat şu anda benim için ürün ne olduğu belirsiz bir konumda.. bir motor hastalıklı ise hiçbir ürün mucize yaratıp o motoru ilk günkü haline getiremez..

umarım söylediklerim yanlış anlaşılmaz..

Saygıdeğer meteg ustam,

Çenkincelerinizi çok iyi anlıyorum, ama şuna lütfen dikkat edin... piyasada adı bor olan ya da nanoteknoloji olduğunu iddia eden birçok ürün türedi. Bilmem dikkatinizi hiç çektimi, bu gibi isimleri kullanan ürünlerin piyasaya çıkması her ne hikmetse Borpower dan sonra ve Borpower'ın gördüğü ilginin ardından başlamıştır. Adı bor olan ama içeriğinde borikasit ve daha birçok kaydırıcı kimyasal katkılar olan bu ürünlerin motora vereceği zararlar zaten biliniyor. Kaldıki PTFE, DUPONT şirketinin markalaştırdığı Teflon’dur. PTFE maddesi, yağlama uzmanlarından da yoğun eleştiriler almaktadır. En yakın örneği ise teflon malzemesinin mucidi, patent sahibi ve marka haklarına sahip olan Dupont şirketinin açtığı davalardır. Yaklaşık 12 yıl kadar önce Dupont’un Floropolimer bölümü ürün geliştirme uzmanı T.F. BAZZANO adındaki yetkili “Teflon; içten yanmalı motorlarda kullanılan yağlara katkı olarak kullanılamaz ve hiçbir faydası yoktur” diye bir açıklama yapmıştır. Bununla beraber Dupont’ şirketi de bir açıklama yaparak, herhangi bir motor katkı üreticisinin, ürünlerinin üstünde Dupont’a ait teflon markasını kullanırsa ona dava açacağını ve bu tarz amaçlar için kullanacak olanlara teflon satmama kararı aldığını deklare etmiştir. Ancak Borpowerı incelerseniz içeriğinde bu gibi katkı maddeleri olmayan bir fiziksel nanoyağlayıcıdır. Yani bu şu demektir motor yağlarına da kimyasal olarak karışmaz ve yağın kimyasal formülünü de bozmaz.

Elimden geldiğince yaptığım araştırmaları da ekleyerek teknik anlamda ve kafa karıştırmadan kısaca açıklamaya çalıştım. Anlayışınız için teşekkür ederim.

• sevgili arkadaşlar,

ben araç motor yağlarına herhangi bir katkı konmasına karşıyım çünkü ben hala daha katkıların mevcut yağın özelliklerini bozacağına inanıyorum.fakat belirtmek isterim ben burada kendi fikrimi yazıyorum.böyle yazdım diye körü körüne bana inanmak zorunda değilsiniz.. herkes dilediğine inanmakta özgürdür.. isterseniz bor power veya başka katkıları aracınıza koyun ama ben bunları kullanmamayı tercih ediyorum.burada yazdıklarım sadece kişisel fikrimdir ve bağlayıcılığı yoktur.. benim gördüğüm piyasada onlarca katkı olduğu ve hepsinin de mucize yarattığını iddia etmesi, yok efendim sürtünmeyi bitirmesi motoru ilk günkü gibi yapması hatta ve hatta % bilmem kaç yakıt tasarufu sağlaması.. kimse kusura bakmasın ve alınmasın ben bunlara inanmıyorum..

hepinize saygılar sevgiler...
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 12 Mayıs 2010; 13:18:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: borpower

BOR MADENİ TÜRKİYENİN GELECEĞİDİR.
    GELECEĞİMİZLE OYNATMAYALIM.
    SEVGİLER.

Sizi gerçekten kınıyorum..

Zaten ismin bor seçilmesi de ayni bu sosyolojik alt temele dayandığı için tabi birşey söyleyemiyorum, gözümde ceza almamak için arka camına Türk bayrağı asıp da Türk bayrağını araç olarak kullanan minibüslerden farkınız yok. Herşeyin duygu sömürüsü olduğu günümüz Türkiyesinde bile ayıptır bu demeç. Sizi esefle kınıyorum Türkiye'nin geleceği olsa olsa sizin gibi bir guruhtan kurtulmaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soylukan

quote:

Orijinalden alıntı: borpower

BOR MADENİ TÜRKİYENİN GELECEĞİDİR.
    GELECEĞİMİZLE OYNATMAYALIM.
    SEVGİLER.

Sizi gerçekten kınıyorum..

Zaten ismin bor seçilmesi de ayni bu sosyolojik alt temele dayandığı için tabi birşey söyleyemiyorum, gözümde ceza almamak için arka camına Türk bayrağı asıp da Türk bayrağını araç olarak kullanan minibüslerden farkınız yok. Herşeyin duygu sömürüsü olduğu günümüz Türkiyesinde bile ayıptır bu demeç. Sizi esefle kınıyorum Türkiye'nin geleceği olsa olsa sizin gibi bir guruhtan kurtulmaktır.

Ben olaya objektif baktığımda, 1992 yılından beri Bor madeni içerikli nanoteknolojik ürünler üreten bir firmanın, ürettiği ürüne Bor ile ilgili bir isim vermesini kaldı ki bu ürün içeriğinde Bor Elmas Kristalleri dışında başka bir kimyasal madde bulunmadığını da göz önüne aldığımızda bu ismin verilmesinin oldukça yerinde ve hakılı olduğunu düşünüyorum. Kaldıkı daha önceki bir yazımda da ifade etiğim gibi piyasada her ne hikmetse bu ürün piyasaya çıktıktan sonra adında Bor olan ve Nanoteknoloji yazan birçok ürün türedi. Firmanın yazdığı yazıyı da bu gerekçe ile yaptığını düşünüyor ve özellikle araç kullanıcılarının zarar görmemesi için alacakları ürünü iyice araştırmalarını ve sahtesi ile gerçeğini iyi ayırt etmesi gerektiğini düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.