Şimdi Ara

BOR POWER HAKKINDA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
249
Cevap
1
Favori
98.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ürünlerin avantajlarını anlamanın en sağlıklı ve kesin çözümü belli testler yapmaktan geçer. Şöyle ki:

1-Kompressör Testi(Basınç)
    2-Egzoz Emisyon Testi(Araç içerisinde yanan gazların atımı)
    --> Egzoz gaz değerleri ne kadar düşerse motorun o kadar verimli ve sağlıklı çalıştığının kanıtıdır..
    3-Dyno(Dinamometre, Güç ve Beygir ölçümü)
    4-Yakıt(Kullanıcının insiyatifinde)

Not: Yakıt testinde mevsim durumuna göre değişen(Klima kullanımı) durumları göz önünde bulundurmak gerekir. Test ederken belli bi yakıtı alın ta ki yakıt ışığı yanana kadar, yandığı an km'yi sıfırlayın ardından depoya yakıt alın ve yakıttan sonra katkıyı koyun. Aldığınız yakıtın tutarını ve ışık yanana kadar olan km'ye bölün. Sağlıklı sonuç çıkacaktır..

Lütfen ben bir faydasını görmedim, şöye olmadı, böyle sesi kesmedi gibi şeyler yazmayın, Zira bilimsel testiniz elinizde yoksa farazi şeyler söylemeyin..

MotorSilk'i şiddetle tavsiye ederim, herkese bol sürtünmesiz günler dilerim ;)

• Aracımın ne kadar yakıt yaktığını ve bunu nasıl ölçeceğimi gayet iyi biliyorum. Ve buna rağmen bu başlıkta geçen ürünün zerre miktarı yakıt tasarrufu sağlamadığını defalarca test edip gözlemledim. Hem sizin dediğiniz gibi ışık yanana kadar test etmedim zira ışık yolun meyilinden etkilenerek her depoda farklı litrede yanabilir. Onedenle bahsettiğiniz sağlıklı ölçüm için her defasında benzin dışa taşacak seviyeye kadar doldurarak test ettim. Ama büyük harflerle yazıyorum BEN BİR FAYDASINI GÖRMEDİM. Bu ürünleri satıyorsanız doğru dürüst reklam yapın kimin buraya ne yazıp yazmayacağına karışmayın.
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: medvet

Aracımın ne kadar yakıt yaktığını ve bunu nasıl ölçeceğimi gayet iyi biliyorum. Ve buna rağmen bu başlıkta geçen ürünün zerre miktarı yakıt tasarrufu sağlamadığını defalarca test edip gözlemledim. Hem sizin dediğiniz gibi ışık yanana kadar test etmedim zira ışık yolun meyilinden etkilenerek her depoda farklı litrede yanabilir. Onedenle bahsettiğiniz sağlıklı ölçüm için her defasında benzin dışa taşacak seviyeye kadar doldurarak test ettim. Ama büyük harflerle yazıyorum BEN BİR FAYDASINI GÖRMEDİM. Bu ürünleri satıyorsanız doğru dürüst reklam yapın kimin buraya ne yazıp yazmayacağına karışmayın.
    quote:

ilk olarak benim bahsetmiş olduğum ürün Motor Silk'dir. diğer ürünle kıyas etmeyiniz veya konuya dahil olmayınız çünkü yazdığım bütün ibareler Motor Silk adınadır, diğer ürünle ilgili müsbet veya menfi bir şey söylemedim..

ben her depoda aynı şekilde yanmasından bahsetmiyorum, normal bir aracın deposunda bir şamandıra vardır ve yakıt belli bir seviyeye düştüğü zaman gösterge ışığını yakar, bunu tutupta yokuş yukarı denerseniz elbette ki sağlıksız olur, sizin deponuzun alacağı litre ve kaç litrede ışık yakacağı bellidir, ona göre testi yaparsınız. ayrıca burda illa ki hemen anında yakut tasarrufu sağlayacak diye bir kaide yoktur, motor silk'in asıl amacı sürtünmeyi azaltmaktır, bu doğrultuda da çeşitli faydalar getirmektedir, belki sizde %5 sağlamıştır, bir başkasında %15 sağlamıştır bu değişkenlik gösteren durumdur..

benim bahsetmek istediğim noktayı idrak edememişsiniz.. bu reklamlar doğru, dürüst ve kanıtlanmış gerçeklerden yola çıkarak yapılmaktadır, siz bunu eğer kafanıza göre belirleyip ben de tasarruf sağlamadı derseniz bu sizin yanlışınızdır. Bir gidin bakalım kompressör testine, egzoz emisyon testine, değerler ne çıkacak bir görün, bunları da farazi söylemeniz mümkün olmaz zaten..

sizin yaptığınız yorum veya özeleştri olsa sonuna kadar saygı duyarım, ancak ürünü kötülemek adına kafanıza göre farazi test edip de bilimsel olmayan ve ispatı olmayan şeyler yazarsanız kusura bakmayın bu kabul edilmez ve etik olmayan davranıştır.

Sonuç olarak bende %13 yakıt tasarrufu sağladı, motorumun sesini kesti, ivmelenmeyi artırdı..

yakında dyno verisini paylaşacağım burda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesi45 -- 10 Temmuz 2009; 18:04:26 >

• Arkadaş konu başlığı BOR POWER Motor Silk'ten bahsediyor olabilirsin ama doğal olarak ben başlığa göre yorum yapıyorum.
  • hakikaten böyle şeylere bende güvenmiyorum para tuzağı gibi şeyler geliyot bir ara mıknatıslar vardı ne oldu onların akıbeti
  • quote:

Orjinalden alıntı: medvet

Arkadaş konu başlığı BOR POWER Motor Silk'ten bahsediyor olabilirsin ama doğal olarak ben başlığa göre yorum yapıyorum.

o zaman başlığa göre devam et, benim yazmış olduğum şeye yorum yapmanı gerektirmez!
  • Ben başlığa göre devam ediyorum sen de uygun başlığa yorumunu yaz.
  • 1991 model reno 11 flash kullanıyorum.Arabayı 2006 yazında aldım. 2007 yazında yağ eksilttiği için motor rektefe ettim. Her 5 binde hava filtremi ve bujileri kendim değişirim. Yağ olarak üreticinin yağını kullanıyorum. Orijinal yağı 20/50 kullanıyorum.Ancak katkıyı uyguladıktan 1 hafta 10 gün sonra yağın daha kaygan daha ince daha akışkan olduğunu gördüm. Aracım şimdi 35000 km oldu. 25000 km dir bor power kulanıyorum. Yağı ise 5 binde değil 10000 de değişiyorum ve yağda bozulma yok sadece rengi değişiyor(pisleniyor karaya çalıyor rengi). Motor yapılmadan önce tatile çıktım uzun yolda 1 depo lpg ile 520 km civarında yapıyordum. Bu ürünü motor 10000 km civarında kullanmaya başladım. Şimdi yine tatilden döndüm 1 depo lpg ile (48 lt yakıt alıyor depo ankarada yaklaşık 65 tl ye doluyor, ankara dışı fiyatlar baya almış gitmiş) 600- 625 km arası yol alıyorum. Uzun yolda faydasını gördüm ve motorun performansından çok memnunum. Şehir içinde ise 380km ile 400 arasında yol gidiyorum. Eski sahibide şehir içinde 370 km felan gidiyo demişti.

Yani sözün özü şehir içinde yakıt tasarrufu fazla değil ama şehirler arasında yaklaşık % 20 tasarruf sağladı benim arabamda. Ürünü kullanan biri olarak paylaşmak istedim. Yazdıklarıma isteyen inanır isteyen inanamaz.

• 2004 model ford focusuma 160.000 de bor koydum hem performans arttı hem yakıt azaldı km si yüksek motorlarda farkı farkediyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: vedatkerem

1991 model reno 11 flash kullanıyorum.Arabayı 2006 yazında aldım. 2007 yazında yağ eksilttiği için motor rektefe ettim. Her 5 binde hava filtremi ve bujileri kendim değişirim. Yağ olarak üreticinin yağını kullanıyorum. Orijinal yağı 20/50 kullanıyorum.Ancak katkıyı uyguladıktan 1 hafta 10 gün sonra yağın daha kaygan daha ince daha akışkan olduğunu gördüm. Aracım şimdi 35000 km oldu. 25000 km dir bor power kulanıyorum. Yağı ise 5 binde değil 10000 de değişiyorum ve yağda bozulma yok sadece rengi değişiyor(pisleniyor karaya çalıyor rengi). Motor yapılmadan önce tatile çıktım uzun yolda 1 depo lpg ile 520 km civarında yapıyordum. Bu ürünü motor 10000 km civarında kullanmaya başladım. Şimdi yine tatilden döndüm 1 depo lpg ile (48 lt yakıt alıyor depo ankarada yaklaşık 65 tl ye doluyor, ankara dışı fiyatlar baya almış gitmiş) 600- 625 km arası yol alıyorum. Uzun yolda faydasını gördüm ve motorun performansından çok memnunum. Şehir içinde ise 380km ile 400 arasında yol gidiyorum. Eski sahibide şehir içinde 370 km felan gidiyo demişti.

Yani sözün özü şehir içinde yakıt tasarrufu fazla değil ama şehirler arasında yaklaşık % 20 tasarruf sağladı benim arabamda. Ürünü kullanan biri olarak paylaşmak istedim. Yazdıklarıma isteyen inanır isteyen inanamaz.

5000 km de değişen yağı artık 10.000 km demi değiştiriyorsunuz.

Yağ değiştirme sürenizi iki katına çıkartmanıza sebep yağı eliniz ile kontrol etmeniz mi acaba ?

Bende 92 şahin var Şehir içi bir depo ile 420 km geçen sene de Antalyadan gelişte 523 km yaptım ve benim için gerçekten iyi bir rakamdı. Belki arabayı daha sakin kullansam biraz daha fark ederdi. Depolarımız aynı büyüklükte ama ben herhangi bir katkı kullanmıyorum. Sadece Castrol 20/50 motor yağı.

Düzeltme; imla hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prokizya -- 25 Temmuz 2009; 11:42:09 >

• iyi bi motor yağının içinde ğereken herşey var
  • Merhaba arkadaşlar, bazıları övmüş bazıları da yermiş.Ben 3 ay önce filtremi ve yağımı değiştirdim.Yaklaşık 2000 km yaptım. Kılavuza göre 5 litreye 1 kutu Bor power yetiyormuş.Yağı ve filtreyi değiştirince Bor power konacakmış.Şimdi ben filtre ve yağ değiştirmeden Bor power doğrudan ekleyebilirmiyim?Şayet eklenebiliyorsa ekleme yaptığımız için haznede fazla mayi(yağ) olmuş oluyor aslında.Zararı olmaz değil mi?
  • Tamam arkadaşlar ben doğrudan firmayı arayarak merak ettiklerimi öğrendim.1500 km ye kadar bor power konabilirmiş.Yani sıfır yağ ve filtre değiştirir değiştirmez konması gerekmiyor.Ayrıca eklenen 250 ml. bor power fazlalık olmuyormuş.Acaba doğrudan yekili satıcıdan mı alayım.Yoksa hepsiburada com dan mı alayım.Çünkü sahteleri var diyorlar.Hepsiburada com böyle bişey yapmaz herhalde.
  • bor katkısı bence kesinlikle faydalı, hatta bu malzeme galericilerin meslek sırrıdır. ne güzel faydasını araç 80.000 de iken gösteriyor. bi arkadaş 215.000 km de faydası olmaz demiş. 215.000 km araca sadece rektifiyenin faydası olur. zaten nnt bor powerin üstünde bitik motorlarda faydalı olmaz diye yazar. az önce verdiğim rakamlar doğrultusunda bunun bir miktar öncesinden itibaren bence kullanmak lazım. öte yandan sağlıklı bir motora örn. 80.000 deki, bunda da tasarruf sağlar ama %13 civarında değil. tasarufun %2 veya 3 oranında olduğunu sanıyorum.ancak ivmelenme devirlenme çok bariz belli ve seste azalma çok açık. ben faydalı olduğuna inanıyorum. real marketten aldım, yeni aracım içinde kullanacağım. 70-80.000 dekiler kullanmak için geç kalmamalı. saygılar.
  • yazmayı unuttum ekleyeyim. nnt bor poweri koycaksınız, etkisini en iyi gösterebilmesi için bence motorun olabildiğince temiz olması gerekir. bunun için nnt bor powercilere düşen böyle bir temizleme sıvısını malzemenin yanında satmaları/vermeleridir. buna uygun olarak ya temiz ilk yağa koyun ya da kirli yağı döktükten sonra 20-50 ucuz bi yağı biraz motorda çevirin dökün ve kendi yağını mutlaka yeni filtre ile birlikte koyun. esası olabildiğince temiz motora koyabilmek.
  • ARKADAŞLAR DİĞER KONUYADA YAZDIM DİREK SİZİNLE TECRÜBEMİ PAYLAŞIYORUM.

"Bende 1996 corsa var 1.4 LPG li..motora yağ değişiminde borpower koyduk..harbiden motordaki vibrasyon ses olayı baya azaldı..ayrıca araç vites geçişlerinden sonra yağ gibi atıyor kendini öne..çok fark etti arkadaşlar..adamlar boşuna yapmıyor o kadar reklamı bence..yakıt tüketimi 145 kuruştan 123 kuruşa indi..gerçekten büyük fark var beyler..bence deneyin ve devamlı kullanın motor ömrü için bu ürün bence gerekli..bu arada bizim araç 203000 km de.."

ARACA VE PERFORMANSA HERHANGİ BİR KATKISI YOK DİYENLER BENCE ANLAMIYOR BU İŞTEN..ÖZELLİKLE KM Sİ YÜKSEK ARAÇLARDA DENENMELİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM..
  • Piyasa bor katkılı bi çok ürün var bunların herherde en iyisi ; ben hiç kullanmadım ama borskil olsa gerek ama bu üründe amerikan patantli bi urun yani turkiyedeki boru çıkartan amerikalır once amarikaya sonra tekrar turkiye ye satarak para kaznıyor buda maliyeti artırdıgından çok yuksek bi fiyata ulasmasını saglıyor.
    gerci kalitesi galiba biraz daha iyi olsada coco kola -kolo turka ornegi gibi oldugundan o ürüne okadar cok para verilmesini tavsiye etmiyroum

Bende bu bor katkılı ürünlerden piyasaya yeni girmis BORMAXı sattıyorum
    eger almak istersniz memlun kalıcağınıza eminim
    eger almak isterseniz bu linkden ulasabilirsinz.
    fiyat olarak hiç biryerde bulamıyacağınız bi fiyatta satılmakdadır.
    http://resim.donanimhaber.com/m_33350730/tm.htm

• Ben aracımda yag eksilmesini önlemesi için bor power kullandım ama eksilme aynen devam ediyor.hararete bayaa iyi geldi bu kesin.Kesin derken benim gözlemlerim bu yönde.
  • benm 2006 model foresterım var ona merakdan ve arakadaş tavsiyesi olarak eko66 taktırdım bi b... yaradığı yok halkı kandırmaktan başka bişey değil.diğer 99 model berlingo 1.9d aracımada bor powerı denemek istedim.hemen nnt nin sitesine girdim.yetkili bir satıcı buldum çünkü borpower bile sahtesi yapmışlar :D neyse aracın bakımını yaptırdım yağını filtrelerini değiştirdim sonra bor power kılavuzdaki gibi uyguladım.gittim hemen depoyu fulledim.ilk belirtileri hemen zaten kulağınızla anlıyorsunuz.dikkat edin bor powerı koymadan motorun sesini iyi dinleyin.koyduktan 5 dk sonra sesin azaltığını fark ediceksiniz.geçenlerde Adapazarına gittim geldim sonra istanbul içinde kullandım aracı yine adapazarına gittim.ışık yanmamıştı 862 km gösteriyordu.sonra mazot aldım 52lt hesaplamama göre 6 lt yaktı araç.daha önceden bu rakama bi türlü ulaşamamıştım.otobanda ekonomik modda filanda gitmedim şehir içinde kullandım baya.eğer eco modda sürseydim kaç lt yakardı bilmem :D yakında deniyeceğim :) eko66 yı söküp bor power koyucam diğer aracıma..

• Arabam peugeot 106 , 140000 kmde. Bende sırf meraktan ekledim borpoweri , fakat yağım 5000 km deydi. Yinede fark etti, özellikle motorun sesi azaldı. Hararet yükselmiyor. Yakıtta pek bir fark göremedim. Çekişte az arttı gibi ama bunu ses azaldığı için biraz daha gaza yüklenmeye bağlıyorum. Ses dışındaki etkisi hemen belli olmuyor. 400-500 km geçmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barracud@ -- 4 Ağustos 2009; 8:00:11 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.