Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ vs KOÇ vs BİLKENT vs SABANCI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet başlıktaki türkiyenin en iyi 4 üniversitesnin yurtdışı master ve doktora imkanları hakkında yazdığım makaleyi sonunda yayınlıyorum.

Başlıkta saydığım 4 Üniversitenin işletme ( Sabancıdaki adı yönetim bilimleri ) hocalarının doktorada mezun olduğu okulların QS 2019 verilerine göre uluslararası sıralamalardaki yerlerini bir kağıda yazdım ve hepsini teker teker topladım, bu hesaba göre en düşük puan alan testin en başarılısıdır, anlamayanlar için şöyle anlatayım diyelim 30 hoca var 30 u da dünya birincisi olan MIT den gelse o üniversite toplam 30 puan alırdı ama dünyada sonuncu olan yerlerden gelse 25000 puan falan alırdı yani düşük puan yüksek başarı demek.

Puanlarını topladıktan sonra karışıklık olmasın birinin hoca sayısı fazladır o yüzden puan da yüksek olabilir diyerek puan sayısını hoca sayısına bölerek ortalama bir veri elde ettim.
    Verileri buraya yazıyorum..

Boğaziçi 363
    Bilkent 363
    Sabancı 266
    Koç 244

Bu ne demek mi oluyor ?
    Boğaziçi ortalama olarak sizi dünyada 366. olan üniversiteye doktoraya ya da yükseklisansa gönderebilir referanslarla size büyük kolaylıklar sağlayabilir.
    Ya da Koç sizi ortalama olarak dünyada 244. olan üniversiteye doktoraya ya da yükseklisansa gönderebilir referanslarıyla size büyük kolaylıklar sağlayabilir.

Boğaziçi --------> 363. Üniversiteye gönderebilir, 103 Rakibiniz var.
    Koç --------> 244. Üniversiteye gönderebilir, 130 Rakibiniz var.
    Sabancı --------> 266. Üniversiteye gönderebilir, 139 Rakibiniz var.
    Bilkent --------> 363. Üniversiteye gönderebilir, 180 Rakibiniz var.

( Rakip sayısı o bölümdeki öğrenci sayısı ) ( 363. Üniversite gibi rakamlar yaptığım işlemler sonucunda elde ettiğim ortalama değerler. )

Bu verileri daha sonra birbirine oranladım ama oranlarken atıyorum Koç 244. verisi için 1000 sayısından 244 ü çıkardım elde ettiğim 756 sayısını rakip sayısına böldüm, bu aşamada en yüksek puanı alan en başarılı oluyor. ( Sıralamada toplam 1000 üniversite var diye öyle yaptım, direk çıkarmadan bölsek sonuçlar saçma ve yanlış çıkıyordu. )

En son çıkan sonuçları da yazıyorum. ( Kıyaslama tamamen İŞLETME bölümleri için )

BOĞAZİÇİ --------> 6,18
    KOÇ --------> 5,81
    SABANCI --------> 5,28
    BİLKENT --------> 3,53

Evet arkadaşlar yurtdışında yükseklisans yada doktora yapmak isteyen öğrenciler için yaptığım kıyaslama bu şekilde en başarılı olan BOĞAZİÇİ, en başarısız olan ise üzülerek söylüyorum BİLKENT.
    Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim, sorulara ve eleştirilere açığım, kırıcı değil yapıcı olalım..

NOT : Exchange imkanları kıyasladığım detaylı kıyaslama da gelecek ancak bilkentin verilerine ulaşamıyorum, bilkentli biri bana ulaşsa çok güzel olur.

Dipnot : Bilkentli birine çok ihtiyacım var, eğer tanıyorsanız lütfen etiketleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MIT Yolcusu -- 12 Ağustos 2018; 1:38:38 >

• Bu arada daha sınava girmemiş biri olarak sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum, rica ederim
  • Gece çok görülecek olmasa da upluyorum bekleyen insanlar vardı.
  • Bilkent çöptür özellikle hukuk asla yazmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar daha fazla kişiye ulaşmak için yardımınıza ihtiyacım var uplayın belki birkaç kişiye tercihinde yol göstermiş olur, sevap kazanırsınız
  • MIT Yolcusu M kullanıcısına yanıt
    Dolar 6.4 exchange ayarlaması çok kolay gitmesi zor

• benim anlamadığım bir şey var. koç, bilkent, sabancı özel üniversite bu üniversitelere burssuz yani başarısız giren o kadar öğrenci varken bu üniversiteler nasıl top 4'de oluyor? başarısız öğrencilerin etkisi bu kadar düşük mü?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç vs Hacettepe
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Berk Kaya B kullanıcısına yanıt
    Uluslararası sıralamarda en başarılı onlar, ücretlileri bile nice devlet üniversitesinden yüksek, imkanları çok fazla, bütçeleri çok fazla vs vs...
    Başarısız öğrencilerin etkisi elbet var ancak sınavda başarısız olmaları hayatta mesleğinde başarısız olacakları anlamına gelmez.
    Burda ücretli okuyanları kesinlikle savunmuyorum yanlış anlaşılmasın lütfen.
    Sorun için teşekkür ederim bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cax10

Bilkent çöptür özellikle hukuk asla yazmayın
    Böyle yorum yapamazsınız, siz ilah değilsiniz ve bu arada inşallah bilkent hukuğu siz veya bir tanıdığınız kazanır görünen o ki bunun için epey çaba sarfediyorsunuz.
  • Haberdar etmemi istemiştiniz, belki bunu da görmek istersiniz
  • Troll konu açsam milyon tane cevap gelmişti :D
  • İnşallah uplayanlar istediği yere yerleşir.
  • Buyrun
  • UPPPP
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C6513A427 -- 24 Ocak 2021; 12:45:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C6513A427

.
    Hocam yöntemi anlattım dilediğiniz üniversiteyi kıyaslayabilirsiniz, takıldığınız bir yerde yardımcı olabilirim
  • MIT Yolcusu M kullanıcısına yanıt
    ironi, yergi... bunların ne olduğunu bilmez misin be adem

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.