Şimdi Ara

boğaziçi inşaat vs odtü bilgisayar vs bilkent ee

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mühendislik isteyen ama kararsız olan biri için hangisi bilkent yarı burslu

• Bilkente ödeyeceğin paranın senin ve aile için önemini bilemeyeceğimizden çok da yorum yapamayız.Ama koymaz diyorsan tabiki de bilkent ee.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insaat apayri bir bolum,diger muhendisliklerden cok farkli. Kiyaslama biraz sikinti cikariyor o yuzden ama insaat okurum.severim dersen ben bogazici derdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğaziçi inşaat ile bilkent eeyi karşılaştırıyorsan bilkent ee yazma.Yazarsan muhtemelen tatmin edici bir ortalama ile mezun olman zor olabilir Odtü bilgisayar yaz bence.
  • intexo kullanıcısına yanıt
    hocam bilgisayarda okulun çok önemi yok diyolar fikriniz ne
  • 11THdoctorr kullanıcısına yanıt
    Kişisel yetenekler önemli tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOĞAZİÇİ vs ODTÜ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • boğaziçi inşaat ultra saçma bence şaka gibi orada karşılaştırılmaya konması sırf boğaziçi olsun ne olursa olsun diyenlerin yazdığı bölüm. bilgisayar mühendisliği mi ilgini çekiyor ee mi inşaat mı ona göre tercih yap 3 farklı meslek 3 farklı okulu sormuşsun.inşaat seçersen de git odtüde itü de oku
  • bilkent ee nire diğerleri nire. bilkent ee of course.
  • odtü dünya mühendislik sıralamsında bilkentten önde bunu bil sonra boğaz içi geliyordu yanlış hatılamyorsam ama o çoook geri de onlara göre sonra ilk önce meslek seç bilgisayar mühendisliğinde okul önemli değil diyorlar sorusuna gelince de evet değil ama iyi bir okul 2-0 önden başlatır ama iyi bir okulda okumayıp kendini geliştirenler iyi bir okulda saman gibi olanlardan çoook daha öne geçebilirler
  • orta dünya ne kardeş? yeni lotr izledin galiba
  • Michio KaKu M kullanıcısına yanıt
    hocam matematik ve fiziğe karşı tutkum var hangi mühendisliğin ve okulun benim için karar veremiyorum sizin bilkent hakkında düşünceleriniz nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11THdoctorr -- 4 Temmuz 2016; 15:15:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 11THdoctorr

hocam matematik ve fiziğe karşı tutkum var hangi mühendisliğin ve okulun benim için karar veremiyorum sizin bilkent hakkında düşünceleriniz nasıl

bilkent çok güzel bir okul bence her açıdan.Hem matematik hem fizik ve hardcore mühendis olcam diyosan bilkent ee yaz geç bence
  • Öncelikle üniversite değil de bölüm belirle. Ben şunu şunu okuyacam de sonra kıyasla. Sadece matematik fiziğe ilgin var diye gidip boğaziçi inşaat yazmak cok saçma olur. Ben şahsen inşaat müh.ün çalışma ortamından nefret ediyorum bu yüzden asla yazmam bunları da düşünerek hareket et. Ama ille de mat fizik diyosan bence Bilkent ee yaz. Bilgisayar müh. farklı bi dünya kreatiflik ve yeteneğin en az okul kadar önemli olduğu bi alan. Ayrıca çabuk kavrama ve araştırma çabalama öğrenme sevgisi cok etkili bence senin isteğini bilkent ee karşılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeteAyhan

odtü dünya mühendislik sıralamsında bilkentten önde bunu bil sonra boğaz içi geliyordu yanlış hatılamyorsam ama o çoook geri de onlara göre sonra ilk önce meslek seç bilgisayar mühendisliğinde okul önemli değil diyorlar sorusuna gelince de evet değil ama iyi bir okul 2-0 önden başlatır ama iyi bir okulda okumayıp kendini geliştirenler iyi bir okulda saman gibi olanlardan çoook daha öne geçebilirler

mühendislik sıralamasına bakarak iş yapılmaz neden mi ? mühendislik sıralaması genel tüm mühendislikler bazında yapılıyor ve odtünün mühendislikte bölüm sayısı bilkentin 3 katından daha fazla o sıralamarda itü 1. oluyor hatta çoğu zaman 22 tane mühendislik bölümü olduğu için.

• Ben olsam Bilkent Ee yazardım
  • Michio KaKu M kullanıcısına yanıt
    Sen mühendislik bölmü fazla diye mi öne çıkıyorlar zannediyorsun sıralamalar yazılan makle sayısına profesörlerin dercesine üni de yapılan yeniliklere sanayi ile olan bağlantısını bakılarak yapılır hatta çoğu zaman çok mühendislik bölmü olması zorlar çünkü hepsinde yüksek olması gerkir biri düşük olursa sıralama düşer
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeteAyhan

Sen mühendislik bölmü fazla diye mi öne çıkıyorlar zannediyorsun sıralamalar yazılan makle sayısına profesörlerin dercesine üni de yapılan yeniliklere sanayi ile olan bağlantısını bakılarak yapılır hatta çoğu zaman çok mühendislik bölmü olması zorlar çünkü hepsinde yüksek olması gerkir biri düşük olursa sıralama düşer

mühendislikte bölüm sayın 3 katından fazla olursa doğru orantılı olarak profesör sayısı da artar makale sayısı da artar neyse şimdi celal şengör jeolojiyle ilgili bir sürü makale yayınlayıp itüyü mühendislikte yükseltiyor iyi de boğaziçinde jeoloji mühendisliği yok napacaz ?şimdi olay sıralamaların sağlık olup olmadığına gelmesin arkadaşın konuyu da baltalamayalım zaten istediği mesleği seçmesi yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: Michio KaKu

boğaziçi inşaat ultra saçma bence şaka gibi orada karşılaştırılmaya konması sırf boğaziçi olsun ne olursa olsun diyenlerin yazdığı bölüm. bilgisayar mühendisliği mi ilgini çekiyor ee mi inşaat mı ona göre tercih yap 3 farklı meslek 3 farklı okulu sormuşsun.inşaat seçersen de git odtüde itü de oku

Baştan aşağı saçma bu yazıya cevap vermek istedim.
    1. 4000 sıralama ile alan bir bölüm nasıl ultra saçma olabilir? İlk 4000 den buraya giren yüzlerce insanın buraya yerleşmesini nasıl ultra saçma olarak değerlendirebiliyorsunuz?
    2. Sırf Boğaziçi olsun diye yazılan bölümse, son yılın puanlarına göre İTÜ İnşaat'ın TAVAN puanı 472 Boğaziçi'nin TABAN puanı 478. Yani Boğaziçi'ne gidebilecek kimse İtü tercih etmemiş. Bu ne isimmiş ki 1 kişi bile puanı Boğaziçi'ne yettiği halde İtü yazmamış.
    3. İnşaatı seçersen İtü'de Odtü'de oku demişsin bu görüşün çoğunluk tarafından kabul edilmemiş.
    Boğaziçi 478 puan
    İTÜ 441 puan
    ODTÜ 439 puan ile kapatmış.
    Sen burada bu kadar radikal ve öznel görüşünü bu kadar kendine güvenle açıklıyorsun ya, herhalde Bilkent'in verdiği özgüvenden ancak bence içi boş.

Boğaziçi'nde bir dönem öğrenci olursun, ortamı falan görürsün de bunları dersin, o zaman acaba deriz, ama yine kimse inanmaz.

11THdoctorr için,
    Dünya'daki üniversitelerin sıralamalarından bahsediliyor. Bunlar üniversite tercihinde bir kriterdir ama çok önemli değildir. Çünkü o sıralamalarda "eğitim"in etkisi azdır. Hocaların yaptıkları araştırmalar, yani akademik yayınlara göre üniversitenin puanı yükselir. Ama bir öğrenci için en önemlisi alacağı kaliteli eğitimdir. Bilkent'in en zayıf olduğu konu da budur. Qs, the sıralamalarına falan bak hep Bilkent'in eğitim puanının düşük olduğunu görürsün. Hocaların yaptığı yayınların sana bir katkısı olmayacak. Yaptıkları araştırmalar ve sana vereceği ders başka konularda olduğundan hocalar için ikisini yürütmek sorundur. Bu nedenle hocaların ders saatleri sınırlı. Haftalık en fazla 8 diye biliyorum. Bu sayı iyi görünmesine rağmen hala verdiği dersi angarya gören hocalar var.

Bilkent ee ye gelince bu bölümün bu kadar sevilmesinin çok önemli bir sebebi var. İnsanların, Steve jobs, Bill gates gibi olabilme isteği. Buna inanmasalar bölümün puanı çok düşer. Ama baktığınız zaman, steve jobs okula verdiği parayı gereksiz bulduğundan okulu bırakıp öğrenmek istediği bir kaç derse giderek sonrasında iş hayatına yöneldiğini biliyoruz. Diğer bir çok önemli insan da böyle yani asıl olan üniversitede ne öğrendiğindir. Bunun için araştır en iyi eğitimi veren / alabileceğin okula git. Çalışıp kendini geliştirirsen bu saydığın 3 okulda da istediğin amaca ulaşacağını düşünüyor, başarılar diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tekteselli

quote:

Orijinalden alıntı: Michio KaKu

boğaziçi inşaat ultra saçma bence şaka gibi orada karşılaştırılmaya konması sırf boğaziçi olsun ne olursa olsun diyenlerin yazdığı bölüm. bilgisayar mühendisliği mi ilgini çekiyor ee mi inşaat mı ona göre tercih yap 3 farklı meslek 3 farklı okulu sormuşsun.inşaat seçersen de git odtüde itü de oku

Baştan aşağı saçma bu yazıya cevap vermek istedim.
    1. 4000 sıralama ile alan bir bölüm nasıl ultra saçma olabilir? İlk 4000 den buraya giren yüzlerce insanın buraya yerleşmesini nasıl ultra saçma olarak değerlendirebiliyorsunuz?
    2. Sırf Boğaziçi olsun diye yazılan bölümse, son yılın puanlarına göre İTÜ İnşaat'ın TAVAN puanı 472 Boğaziçi'nin TABAN puanı 478. Yani Boğaziçi'ne gidebilecek kimse İtü tercih etmemiş. Bu ne isimmiş ki 1 kişi bile puanı Boğaziçi'ne yettiği halde İtü yazmamış.
    3. İnşaatı seçersen İtü'de Odtü'de oku demişsin bu görüşün çoğunluk tarafından kabul edilmemiş.
    Boğaziçi 478 puan
    İTÜ 441 puan
    ODTÜ 439 puan ile kapatmış.
    Sen burada bu kadar radikal ve öznel görüşünü bu kadar kendine güvenle açıklıyorsun ya, herhalde Bilkent'in verdiği özgüvenden ancak bence içi boş.

Boğaziçi'nde bir dönem öğrenci olursun, ortamı falan görürsün de bunları dersin, o zaman acaba deriz, ama yine kimse inanmaz.

11THdoctorr için,
    Dünya'daki üniversitelerin sıralamalarından bahsediliyor. Bunlar üniversite tercihinde bir kriterdir ama çok önemli değildir. Çünkü o sıralamalarda "eğitim"in etkisi azdır. Hocaların yaptıkları araştırmalar, yani akademik yayınlara göre üniversitenin puanı yükselir. Ama bir öğrenci için en önemlisi alacağı kaliteli eğitimdir. Bilkent'in en zayıf olduğu konu da budur. Qs, the sıralamalarına falan bak hep Bilkent'in eğitim puanının düşük olduğunu görürsün. Hocaların yaptığı yayınların sana bir katkısı olmayacak. Yaptıkları araştırmalar ve sana vereceği ders başka konularda olduğundan hocalar için ikisini yürütmek sorundur. Bu nedenle hocaların ders saatleri sınırlı. Haftalık en fazla 8 diye biliyorum. Bu sayı iyi görünmesine rağmen hala verdiği dersi angarya gören hocalar var.

Bilkent ee ye gelince bu bölümün bu kadar sevilmesinin çok önemli bir sebebi var. İnsanların, Steve jobs, Bill gates gibi olabilme isteği. Buna inanmasalar bölümün puanı çok düşer. Ama baktığınız zaman, steve jobs okula verdiği parayı gereksiz bulduğundan okulu bırakıp öğrenmek istediği bir kaç derse giderek sonrasında iş hayatına yöneldiğini biliyoruz. Diğer bir çok önemli insan da böyle yani asıl olan üniversitede ne öğrendiğindir. Bunun için araştır en iyi eğitimi veren / alabileceğin okula git. Çalışıp kendini geliştirirsen bu saydığın 3 okulda da istediğin amaca ulaşacağını düşünüyor, başarılar diliyorum.

arkadaşım sığ bakış açılısın aynı toplum gibi,bir okulun çok tercih edilmesi çoğunluğun onu öyle gördüğü filan anlamına gelmiyor bu ülkede boğaziçi inşaat mühendisliğinin ne yaptığını bir açıklar mısın ? itü inşaat mühendisliğinde boğaziçinden çok daha isimli bir okuldur boğaziçinin kampüsü kadar zaten itü odtü inşaatın labartuvarları yer kaplar zaten boğaziçi inşaatın tercih sebebi tamamen boğaziçi ismidir bölümün içinin çok dolu olduğundan değil boğaziçinde tanıdığın biri var mı emin değilim benim boğaziçi inşaata giden arkadaşım da oldu ve amacı inşaat okumak filan değil boğaziçine giderim oradan bir yolunu bulup başka bir meslek yaparım diyordu.İnsanlarda değişik bir boğaziçi algısı var bunun sebebide İstanbulun en güzel yerlerinden biri olması,öğrenci klupleri,yarattığı kültür ve ortam eee bunlara bir şey diyen yok zaten(ki bu konuda da arkadaşın saydığı diğer okulların pek bir eksiği yok)bu ülkedeki şehirlerin planlarını binalarında ne kadar malzeme kullanılacağının oranlarına kadar barajlara kadar odtü ve itülü hocalar sayesinde olmuş koca bir ülkeyi inşaa eden bir gelenek şimdi boş yapma burda.Bilkentle ilgili yorum yapmak istemiyorum çünkü kendi okulumu övmek istemem başka okullara karşı objektif olamam ama rankinglerde bilkentin eğitim puanı düşük gibi saçma bir şey söylemişsin bir şey dememe gerek yok git tekrar bak boğaziçinden daha yüksek bir de okuldaki hocaların iyi makale yayınlaması senin işine yaramıyor demişsin çocuk ergen ergen konuşma cidden vizyonunun yerlerde olduğu zaten belli dersane sanıyorsun sen heralde üniversiteyi derse gir çık soru çöz sınava gir sanıyorsun, bilim yapıyor o adamlar ve seni yetiştiriyorlar dünyada isim yapıyorlar telefonu açıp seni MİT deki arkadaşının yanına asistan olarak yolluyorlar en önemlisi sana o mesleğin felsefesini öğretiyorlar.Hee bir de şu tercih olayından bahsedeyim amerikada en iyi öğrenciler harvard ı tercih ediyor peki amerikada en iyi mühendislik okulu deyince akla MİT gelmesine rağmen stanford ve harvarda gidiyor adamlar kısacası en üsttekiler buraya gitti o zaman en iyisi bu tabi hee yavrum he zaten 70 kişi filan giriyor ortalama o bölümlere 70 kişi yazdı diye en iyisi o.evet boğaziçi inşaat yazmak bana göre ultra saçmadır çünkü boğaziçi inşaata gidenlerin çoğu inşaat mühendisi olmak istemiyor o sıralamaya odtü itüde sevdikleri mesleği yazabilirler (mesela o arkadaşım endüstri istiyordu odtü itü endüstri yazabilirdi ama boğaziçi aşkı yüzünden inşaata gitti ordan ona atlarım zıplarım hevesiyle ) not:yazım noktalama sıkıntı olabilir telefondan yazdım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.