Şimdi Ara

Sabancı vs. Koç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
4.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle mühendislikte sizce hangisi daha iyi,nedenleriyle söyleyebilir misiniz ?

Onun dışındaki sorularım:

1)Hangisinin sosyal ortamı,kulüpleri,festivalleri daha iyi ?
    2)İkisi de İstanbul'a biraz uzak.Hangisinin ulaşımı daha sıkıntı ?
    3)Linkedin'den gördüğünüz kadarıyla mezunlarının durumu nasıl ?

Bu iki üniversite ile ilgili okuduğunuz,araştırdığınız bir şeyler varsa bu sorularıma cevap verebilir misiniz rica etsem ?

• Şu lisans işini gözünüzde fazla büyütüyorsunuz. Sabancı - Koç - Boğaziçi - ODTÜ - Bilkent - Hacettepe - İTÜ - YTÜ bu okullarda alacağınız lisans eğitimi arasında uçurum yoktur. Mühendislik çok çalışma gerektirdiği kadar da yetenek işidir. Türkiye'de pek yok bu anlayış ama gerçekten mühendis adamların lisansla yetinmediğini, y.lisans- doktora yaptığını görürsünüz. Bu insanlar aranan adamlardır, gerçekten mühendislerdir, sıfırdan tasarım yaparlar ve bu adamları aranan adam yapan şey okudukları okullar değil yaptıkları çalışmalardır. Ne kadar mühendis olduğunuz diplomada değil referans işlerinizdir. Okul size sunacağı imkanlar açısından etkilidir ama y.lisans - doktora çalışmaları sizin ne seviyede olduğunuzu gösterir. Y.lisans - doktora sadece akademisyen olmak için değil yaptığınız işte ne kadar uzman olduğunuzu kanıtlamak için referanstır ve önemli olan budur. Lafın kısası Koç'a gidipte Sabancı'ya gidemediğiniz için kaybedeceğiniz kayda değer birşey olmaz ya da ODTÜ'lü adamla Hacettepe'li adam arasında farklı üniversitelerde okuyorlar diye uçurum olmaz. Gerçekten dünyanın iyi yerlerinde mühendislik yapacaksanız şimdiden y.lisans ve doktorayı da düşünün.
    Hocam ikisi de güzel üniversiteler, birbirlerine üstün geldikleri yönleri var ancak ikisini de toplasan eğitim, öğretim ve araştırma faliyetlerinde bir bilkent etmez önce bunu belirteyim. Etkinlikler vs. konusunda bu üniversiteler belki daha avantajlı görülebilir çoğu insan tarafından ancak Bilkent Filarmoni Orkestrası diye bir gerçek ortada varken benim açımdan o konuda da Bilkent döver :)

İkisini karşılaştırmak için elimizde rumelifeneri/tuzla, sabancının liberal sistemi ve bazı küçük diğer faktörüler var.

Öncelikle şunu belirteyim ders işlenişleri, ödevler, projeler, sınavlar (sabancının ki belki daha zor olarak nitelendirilebilir ancak odtü itü bilkent değil sonuçta), eğitim vizyonu, kazandırmaya çalıştıkları temel edinimler vs. birbirinin neredeyse aynısı. İkisinin de genel öğrenci kalitesi de boun, odtü, bilkentin kaçınılmaz bir şekilde altında ancak öğrencilere “kişisel” olarak sundukları imkanlar gerçekten bu üniversitelerin fersah fersah üstünde.

Farklara gelirsek üstte belirttiğim gibi konum aradaki major farklardan biri, rumelifenerinde okumak tabi ki çok daha güzel. Sabancının liberal eğitim sistemi ise sabancıyı sadece koçtan değil diğer türk top class üniversitelerinin önüne geçirebilecek bir faktör, gelişen dünyadaki en önemli kozlardan biri olan esnekliği size en başından veriyor. Üstte bahsetmedim ancak diğer bir major faktör de koç üniversitesi lehine olan anadolu bursiyerleri programı. Bu program sayesinde %100 burslu öğrenci profiline sahip insan sayısı daha fazla, bu arkadaş ortamı açısından biraz daha rahat ettirebilir.

Minor faktörler çoğunlukla insanların biraz zevkine bağlı, koç bence daha snob bi okul özellikle şu SalıCaz olayına hastayım :). Sabancı daha rahat daha arkadaş canlısı bir okul, dediğim gibi bunlar kişiden kişiye değişir.

Sabancı ve Koç’u biraz da akademik açıdan kıyaslayacak olursak okulların aslında birbirlerine yakın karakterleri olduğunu ancak farklı eğilimler gösterdiklerini görüyoruz. Sabancı gerçekten bir uygulama okulu, ana hedef teorik bilgiyi pratiğe dökebilmek. Koç ise benim kanıma göre teorik tarafı daha baskın bir okul. Bu yanlış anlaşılmasın eğitimlerinden bahsetmiyorum, okulun araştırma ve proje esasında öğrencilere kattığı eğilimden bahsediyorum. Örnek verecek olursam, koçta kuantum bilgisayarların prensipleri hakkında araştırma yapılırken sabancıda kuantum bilgisayarı üretimi ve gündelik kullanımları ile ilgili araştırmalar yapılıyor diyebilirim. Tabi bu örnek çok farazi, lise öğrencisi olduğunuz için kafanızda daha kolay oluşsun diye verdim ayrıca bu demek değilki sabancıda prensip koçta uygulama çalışmıyorlar sadece birisi 9k diğeri 10k ile yapıyor.

Ben lise hayatım boyunca koç eee istedim. Sınav sonucumla koç eee tutuyor olmasına rağmen yaptığım araştırmalar, ailemdeki mühendislerin yönlendirmeleri ve okulları fiziken gezmem sonucunda sabancının bana daha uygun olduğunu düşündüm, şu an da ana dal olarak cs öğrencisiyim yani kendi açımdan doğru bir karar vermişim diyebilirim. Bilkenti seçmeme nedenim de kız meselesidir onu da belirteyim :)
  • Şu sabancıcı arkadaş gelir şimdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosyal ortam ikisinde de gayet iyi sıkıntı çekmezsin
    Ulaşım açısından sabancı daha sıkıntılı koç yakın sayılır şehre sabancı çok uzak

• 1 - Sabancıdaki gösteri merkezi pozitif artı ama bi benzeri de koçta var denk denilebilir ama ekonomi zirvesi bilmemne zirvesi Festival vb. etkinliklerle detaylı düşünürsek koç derim.

2- Tuzla ile Sarıyer kıyaslanamaz bile tabi ki Tuzla daha sıkıntılı fabrikalardan gelen rahatsız edici pis koku da cabası + sarıyer hacıosman metro..

3- Ikisinin de mezunları %25 civarında bir oranla yurtdışında, Koç mezunlarını araştırmıştım, mckinsey google microsoft gibi top seviye yerlerde çalışan insanlar az değil. Sabancı mezunlarını ise detaylı olarak bilmiyorum ama çok assa kalır yanı olduğunu sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 27 Haziran 2019; 20:38:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ariana Grande kullanıcısına yanıt
    hocam sizi hep görüyorum da bilgili birine benziyorsunuz, hangi üniversiteyi istiyorsunuz ?
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    koçun ortamında tikiler çok fazla özellikle kızları diye okumuştum hocam,girersem tam burslu gireceğim seneye.sıkıntı çekebilirim bu konuda.siz böyle bir şey okudunuz mu hiç bir yerde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: basarınınteksırrıcalısmak

hocam sizi hep görüyorum da bilgili birine benziyorsunuz, hangi üniversiteyi istiyorsunuz ?
    Ben boğaziçi istiyorum hocam inş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç vs Hacettepe
    geçen yıl açıldı
    Koç tıp hakkında
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ikisi de güzel üniversiteler, birbirlerine üstün geldikleri yönleri var ancak ikisini de toplasan eğitim, öğretim ve araştırma faliyetlerinde bir bilkent etmez önce bunu belirteyim. Etkinlikler vs. konusunda bu üniversiteler belki daha avantajlı görülebilir çoğu insan tarafından ancak Bilkent Filarmoni Orkestrası diye bir gerçek ortada varken benim açımdan o konuda da Bilkent döver :)

İkisini karşılaştırmak için elimizde rumelifeneri/tuzla, sabancının liberal sistemi ve bazı küçük diğer faktörüler var.

Öncelikle şunu belirteyim ders işlenişleri, ödevler, projeler, sınavlar (sabancının ki belki daha zor olarak nitelendirilebilir ancak odtü itü bilkent değil sonuçta), eğitim vizyonu, kazandırmaya çalıştıkları temel edinimler vs. birbirinin neredeyse aynısı. İkisinin de genel öğrenci kalitesi de boun, odtü, bilkentin kaçınılmaz bir şekilde altında ancak öğrencilere “kişisel” olarak sundukları imkanlar gerçekten bu üniversitelerin fersah fersah üstünde.

Farklara gelirsek üstte belirttiğim gibi konum aradaki major farklardan biri, rumelifenerinde okumak tabi ki çok daha güzel. Sabancının liberal eğitim sistemi ise sabancıyı sadece koçtan değil diğer türk top class üniversitelerinin önüne geçirebilecek bir faktör, gelişen dünyadaki en önemli kozlardan biri olan esnekliği size en başından veriyor. Üstte bahsetmedim ancak diğer bir major faktör de koç üniversitesi lehine olan anadolu bursiyerleri programı. Bu program sayesinde %100 burslu öğrenci profiline sahip insan sayısı daha fazla, bu arkadaş ortamı açısından biraz daha rahat ettirebilir.

Minor faktörler çoğunlukla insanların biraz zevkine bağlı, koç bence daha snob bi okul özellikle şu SalıCaz olayına hastayım :). Sabancı daha rahat daha arkadaş canlısı bir okul, dediğim gibi bunlar kişiden kişiye değişir.

Sabancı ve Koç’u biraz da akademik açıdan kıyaslayacak olursak okulların aslında birbirlerine yakın karakterleri olduğunu ancak farklı eğilimler gösterdiklerini görüyoruz. Sabancı gerçekten bir uygulama okulu, ana hedef teorik bilgiyi pratiğe dökebilmek. Koç ise benim kanıma göre teorik tarafı daha baskın bir okul. Bu yanlış anlaşılmasın eğitimlerinden bahsetmiyorum, okulun araştırma ve proje esasında öğrencilere kattığı eğilimden bahsediyorum. Örnek verecek olursam, koçta kuantum bilgisayarların prensipleri hakkında araştırma yapılırken sabancıda kuantum bilgisayarı üretimi ve gündelik kullanımları ile ilgili araştırmalar yapılıyor diyebilirim. Tabi bu örnek çok farazi, lise öğrencisi olduğunuz için kafanızda daha kolay oluşsun diye verdim ayrıca bu demek değilki sabancıda prensip koçta uygulama çalışmıyorlar sadece birisi 9k diğeri 10k ile yapıyor.

Ben lise hayatım boyunca koç eee istedim. Sınav sonucumla koç eee tutuyor olmasına rağmen yaptığım araştırmalar, ailemdeki mühendislerin yönlendirmeleri ve okulları fiziken gezmem sonucunda sabancının bana daha uygun olduğunu düşündüm, şu an da ana dal olarak cs öğrencisiyim yani kendi açımdan doğru bir karar vermişim diyebilirim. Bilkenti seçmeme nedenim de kız meselesidir onu da belirteyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0164ECA97 -- 27 Haziran 2019; 22:42:5 >

• Hocam o benim de gözüme çarptı, gerçekten koçta çok fazla var öyle tipler. Sabancı o konuda daha olumlu, tabi ki var burda da öyle tipler ama sabancıda 1 ise koçta 4-5 diyebilirim. Sanırım bu biraz sabancının yeni burs politikası ile alakalı. İlk 10binden %50 yerleşen öğrencileri %75e çıkardığı için %50yi çoğunlukla ilk 10binden, ilk 25binden %25’e yerleşen öğrencileri %50ye çıkardığı için ise %25 kontenjanını çoğunlukla ilk 25binden dolduruyor, zaten sabancının en yüksek kontenjanları %25ler. Ayrıca akademik başarıya göre çok fazla burs ve burs arttırma olanağı olduğundan aşırı zengin olmasa bile başarılı olma hedefi olan öğrenciler de ilgi gösteriyor. Bu fırsat eskiden koçta da vardı ancak 2015-2016 gibi kaldırdılar bir de %100 ve %50 kontenjanları gerçekten çok az, ancak koç da anadolu bursiyerliği ile ilk 20binden çok başarılı insanlar topluyor tabi yine de ilk 20binden öğrenci sayısı sabancının çok gerisinde kalıyor.

• 1)Hangisinin sosyal ortamı,kulüpleri,festivalleri daha iyi ?
    2)İkisi de İstanbul'a biraz uzak.Hangisinin ulaşımı daha sıkıntı ?
    3)Linkedin'den gördüğünüz kadarıyla mezunlarının durumu nasıl ?

1) okul içindeki sosyallik ve festival olayı sabancıda daha üstün, koçta bunun pek altında değil
    2) bizim okulun ulaşımı daha sıkıntılı
    3) iki okulun da genel olarak yurtdışı - yurtiçi hangi firmalar, hangi konumda birbirine çok benziyor bu noktada fark yok
  • O leş kokudan korkmasam Sabancı'da okumak isterdim.

• Şu lisans işini gözünüzde fazla büyütüyorsunuz. Sabancı - Koç - Boğaziçi - ODTÜ - Bilkent - Hacettepe - İTÜ - YTÜ bu okullarda alacağınız lisans eğitimi arasında uçurum yoktur. Mühendislik çok çalışma gerektirdiği kadar da yetenek işidir. Türkiye'de pek yok bu anlayış ama gerçekten mühendis adamların lisansla yetinmediğini, y.lisans- doktora yaptığını görürsünüz. Bu insanlar aranan adamlardır, gerçekten mühendislerdir, sıfırdan tasarım yaparlar ve bu adamları aranan adam yapan şey okudukları okullar değil yaptıkları çalışmalardır. Ne kadar mühendis olduğunuz diplomada değil referans işlerinizdir. Okul size sunacağı imkanlar açısından etkilidir ama y.lisans - doktora çalışmaları sizin ne seviyede olduğunuzu gösterir. Y.lisans - doktora sadece akademisyen olmak için değil yaptığınız işte ne kadar uzman olduğunuzu kanıtlamak için referanstır ve önemli olan budur. Lafın kısası Koç'a gidipte Sabancı'ya gidemediğiniz için kaybedeceğiniz kayda değer birşey olmaz ya da ODTÜ'lü adamla Hacettepe'li adam arasında farklı üniversitelerde okuyorlar diye uçurum olmaz. Gerçekten dünyanın iyi yerlerinde mühendislik yapacaksanız şimdiden y.lisans ve doktorayı da düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: isetta_1955

Şu lisans işini gözünüzde fazla büyütüyorsunuz. Sabancı - Koç - Boğaziçi - ODTÜ - Bilkent - Hacettepe - İTÜ - YTÜ bu okullarda alacağınız lisans eğitimi arasında uçurum yoktur. Mühendislik çok çalışma gerektirdiği kadar da yetenek işidir. Türkiye'de pek yok bu anlayış ama gerçekten mühendis adamların lisansla yetinmediğini, y.lisans- doktora yaptığını görürsünüz. Bu insanlar aranan adamlardır, gerçekten mühendislerdir, sıfırdan tasarım yaparlar ve bu adamları aranan adam yapan şey okudukları okullar değil yaptıkları çalışmalardır. Ne kadar mühendis olduğunuz diplomada değil referans işlerinizdir. Okul size sunacağı imkanlar açısından etkilidir ama y.lisans - doktora çalışmaları sizin ne seviyede olduğunuzu gösterir. Y.lisans - doktora sadece akademisyen olmak için değil yaptığınız işte ne kadar uzman olduğunuzu kanıtlamak için referanstır ve önemli olan budur. Lafın kısası Koç'a gidipte Sabancı'ya gidemediğiniz için kaybedeceğiniz kayda değer birşey olmaz ya da ODTÜ'lü adamla Hacettepe'li adam arasında farklı üniversitelerde okuyorlar diye uçurum olmaz. Gerçekten dünyanın iyi yerlerinde mühendislik yapacaksanız şimdiden y.lisans ve doktorayı da düşünün.
    şu yorumdan gerisi komple boş laf.

• Ariana Grande kullanıcısına yanıt
    inşallah kazanırsınız hocam
  • yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    1)hocam şu fabrikalardan gelen koku olayı çok oluyor mu okulda ?
    2)mesela o gün yurda gelmeyeceğim,arayıp söylememe falan gerek var mı,izin almak gerekiyor mu bi gün gelmeyeceksem ? yurda girerken imza atma olayı var mı ? gece kontrol etme olayı falan ? kyk yurtlarında var da burda var mı merak ettim
  • peki hocaları nasıl sabancı'nın ? herhangi bir konuda yanlarına gittiğinizde yardımcı oluyorlar mı ?
    kütüphanesi nasıl hocam sizce yeterli mi ?
  • En iyi hocalar sektörde Sabancıda
  • hocam gördüğüm kadarıyla sabancı işletme mezunusunuz.staj bulma konusunda neler yaşadınız hocalar yardım etti mi ? mezun olduktan sonra iş bulmanız kolay oldu mu ?
  • 1) bazı dönemlerde oluyo, hayatı kısıtlayacak düzeyde değil
    2) sabancı yurdu yurt değil, evdir. her şey serbest. imza-izin falan bunlar yok bizde
  • Hocam merhabalar stanford SAIL den kabul almıştım yaz araştırma programı için amerikaya geldim her şey birbirine girdi görememişim mesajınızı şimdi bi göz atarken gördüm.

Başka başlıklarda da yazmıştım hocalarımızın kalitesi gerçekten çok iyi bilkent’in bir tık altında koç ile birlikte duruyoruz diyebilirim. Dediğiniz “hocalar yardımcı oluyor mu” olayı gerçekten çok önemli bir mevzu. Sabancı ve koç’un diğer üniversitelere göre en büyük avantajlarından birini oluşturuyorlar. Ben cern yaz programına da şu an bulunduğum programa da hocalarım sayesinde kabul aldım bir kuruş para da vermiyorum ulaşım dahil. Peki nasıl oldu bu ? PURE projelerine katıldım hocalarla ilişki kurdum ve kendime bir portföy hazırlama fırsatı elde ettim. 1. Sınıf yazında hocalarımın yönlendirmesiyle bir “öğrenci makalesi” yazma fırsatı buldum hocalarıma sundum, kodlarımı dersle alakalı/alakasız hocalara gösterme fırsatı buldum oturup benle 2-3 saat yapı analizi yaptıkları zamanlar oldu. Koç ve sabancıda başarılı ve azimli öğrenci imkanları sömüren öğrenci konumuna geçiyor hocam. Gerçekten harika imkanlar var ama bunları parayla elde edebilen öğrenciler genelde pek ilgilenmiyorlar ve hocalar da başarılı olmak isteyen öğrencileri velinimetten sayıp deyim yerindeyse bağırlarına basıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0164ECA97 -- 2 Temmuz 2019; 13:25:18 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.