Şimdi Ara

Aracıma çizik giderme ve cila yaptım. Detaylar içeride, SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
8.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, bugün geçen aylarda 2. el aldığım aracımda kılcal fırça çiziklerinden rahatsız olduğum için kendi çapımda bir uygulama yaptım.

Kullandığım malzemeler: TURTLE COLOR BACK , TURTLE WAX, Bildiğimiz pamuk, Temiz ve kaliteli mikrofiber bez.

Öncelikle arabamı tanıdık bir yıkamacıya götürüp fırçasız, köpük ve sünger ile iyice yıkatıp kurulattım. Daha sonra pamuk üzerine Turtle Color Back çizik giderici sıvıdan döküp aracın muhtelif yerlerine bastırarak yedire yedire dağıttım. Bu işlem oldukça yorucu bir işlem, iki kişi olmakta yada polisaj makinası kullanmakta fayda var, ben tek başıma ve makinasız olduğum için yetebildiğimce yapmaya çalıştım. Bu işlemi yaptıktan sonra şöyle bir görüntü oluşmakta.

Sıvıyı iyice yedirerek kaportaya uyguladıktan sonra biraz bekliyoruz ve kapotada puslu bir görüntü oluşuyor. Daha sonra temiz bir mikrofiber bez ile fazla bastırmadan kapotayı siliyoruz.
    Silme işlemi bittikten sonra aracı tekrar köpüklü olarak sünger ile yıkattım, cila yı uygulamaya başladım.
    Yine çizik gidericideki aynı işlemi bu sefer cila için de yaptım, ancak ilk işlemdeki gibi fazlaca bastırma gereği duymadım ve bence gerek yok, zaten dermanınız kalmıyor.
    Bir süre bekledikten sonra puslanan kaportayı yine mikrofiber bez ile ovarak silip parlatma işlemini yaptım.

Bunlarda işlem bittikten sonraki fotoğraflar.

Bu uygulamadan sonra kendimce çıkarımlar yaptım, yaptığım işten tatmin olsum sayılır ama kılcal çiziklerden kurtulmak tahminimden daha zormuş. Benim kullandığım Turtle color back, aslında çok çok ince bir pasta niteliğinde ve elle uygulanacaksa oldukça uğraşmak gerektiriyor. Polisaj makinasıyla daha önce deneyimim olmadı ama ilerleyen zamanlarda amatör bir makina alıp bu işlemi tekrar deneyeceğim (Tabiki yavaş ve çok dikkatlice yapmak gerekir, aksi halde boya yanabilir).
    Wax atmak çok zor bir iş değil, muhtemelen 3 hafta kadar araç üzerinde kalacaktır sonra yağmur çamur derken kendiğinden akar gider...
    Son olarak kendi başınıza böyle bir işe kalkışırsanız benim gibi yıkamacıda aracı yıkattırmanız aşırı yorulmamanız için gerekli olacaktır, hatta mümkünse iki kişi yapın gerçekten acaip yorucu bir işlem.

• valla dostum çok güzel olmuş araba sıfır gibi görünüyor, sana tavsiyem arabayı yıkadıktan sonra KİL uygulaması ile arabadaki pisliği al, ondan sonra arabaya megauirs in WAXını at, beklet 3-4 saat sonra güzelce mikrofiber ile parlat kalıntıları al bak o zaman nasıl oluyo araban ama iyi iş çıkmış

Orijinalden alıntı: postal58

valla dostum çok güzel olmuş araba sıfır gibi görünüyor, sana tavsiyem arabayı yıkadıktan sonra KİL uygulaması ile arabadaki pisliği al, ondan sonra arabaya megauirs in WAXını at, beklet 3-4 saat sonra güzelce mikrofiber ile parlat kalıntıları al bak o zaman nasıl oluyo araban ama iyi iş çıkmış

Teşekkürler megauirs ürünlerini bulunduğum yerde bulamadım, kili hiç araştırmadım Yeni yeni öğreneceğiz. Tavsiye için teşekkürler.

Orijinalden alıntı: çekomastik

quote:

valla dostum çok güzel olmuş araba sıfır gibi görünüyor, sana tavsiyem arabayı yıkadıktan sonra KİL uygulaması ile arabadaki pisliği al, ondan sonra arabaya megauirs in WAXını at, beklet 3-4 saat sonra güzelce mikrofiber ile parlat kalıntıları al bak o zaman nasıl oluyo araban ama iyi iş çıkmış

Teşekkürler megauirs ürünlerini bulunduğum yerde bulamadım, kili hiç araştırmadım Yeni yeni öğreneceğiz. Tavsiye için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Güzel bir uygulama olmuş ellerinize sağlık.

100 km 5.7 lt.

• quote:

Orijinalden alıntı: MustafaEmre415

Güzel bir uygulama olmuş ellerinize sağlık.

Alıntıları Göster
    Yaz gelsin bende girişicem arabaya. ama megauirs ürünlerinden bulmam gerekiyor önce.

Araçta çok güzel görünüyor emeğinize sağlık

quote:

Alıntıları Göster
    Bu renk zaten çok yakışıyor bravo'ya, işlemden sonra çok güzel olmuş. Kapı kolları araç rengi olsa daha güzel olacakmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadr35

İzmir'de elektrik su bagli garaji olan varsa polisaj boya koruma yapabiliriz beraber:)
    İzmir'de olsam olurdu aslında. Muğla'dayım

İzmir'de olsam olurdu aslında. Muğla'dayım

Alıntıları Göster
    Wax elle atılır da, pasta için makina şart. Güzel olmuş. Keşke bir de güneş altında çizikleri gösteren önce/sonra fotoğrafları çekseydiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Wax elle atılır da, pasta için makina şart. Güzel olmuş. Keşke bir de güneş altında çizikleri gösteren önce/sonra fotoğrafları çekseydiniz..

Onu yapmak istemedim, nedebi "bu mudur len" demeyin diye. Dediğim gibi çizikler açısınsan çok başarılı olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

Onu yapmak istemedim, nedebi "bu mudur len" demeyin diye. Dediğim gibi çizikler açısınsan çok başarılı olmadı.

En azından parlamış. İyi sonuç için market ürünlerinden ziyade biraz daha profesyonel kimyasallar gerekiyor. Gtechniq P1 gibi:

Tabi kesenin ağzı da açılıyor, sınır yok..

• Elinize sağlık araba çok güzel parlamış. Kılcal çizikleri el ile gidermek sabır ve güç gerektiriyor. Örnek vermek gerekirse ön kaputu sıfır çizikli hale getirmek için saatlerce uğraşmanız gerekir, bir günde arabayı bitirmek mümkün değil. Çizik gidericiyi neyle uyguladınız bilmiyorum ama internet üzerinden Meguiars el ile uygulama padi alırsanız daha çabuk sonuç alırsınız, fiyatı 5-6 lira olmalı. Ama size de bu virüs bulaştıysa alın bir polisaj makinesi rahatlayın.

Kendi yıldızını takip et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Maxy_

Elinize sağlık araba çok güzel parlamış. Kılcal çizikleri el ile gidermek sabır ve güç gerektiriyor. Örnek vermek gerekirse ön kaputu sıfır çizikli hale getirmek için saatlerce uğraşmanız gerekir, bir günde arabayı bitirmek mümkün değil. Çizik gidericiyi neyle uyguladınız bilmiyorum ama internet üzerinden Meguiars el ile uygulama padi alırsanız daha çabuk sonuç alırsınız, fiyatı 5-6 lira olmalı. Ama size de bu virüs bulaştıysa alın bir polisaj makinesi rahatlayın.
    Eline sağlık kardeşim, maşallah parlamış araba...

Orijinalden alıntı: darüzzafer68

Eline sağlık kardeşim, maşallah parlamış araba...

Alıntıları Göster
    güzel güneşli bir pazar gününü arabanızla uğraşarak geçirmişsiniz. sonuç olarak keyifli bir yorgunluk, işi bitirmenin verdiği haklı gurur ve eskisine göre daha temiz bir araba paha biçilemez
    güzel çalışma tebrikler

resimdeki zatı muhterem benim bu arada :D

• quote:

Orijinalden alıntı: pirasa

güzel güneşli bir pazar gününü arabanızla uğraşarak geçirmişsiniz. sonuç olarak keyifli bir yorgunluk, işi bitirmenin verdiği haklı gurur ve eskisine göre daha temiz bir araba paha biçilemez
    güzel çalışma tebrikler

Alıntıları Göster
    Teşekkürler arkadaşlar, bugün yağmur yağdı

• quote:

Teşekkürler arkadaşlar, bugün yağmur yağdı

Alıntıları Göster
    Ben de bu hastalık uzun zamandır var. Neredeyse her ay wax-cila uyguluyorum araca. İnanılmaz yorucu ama bir o kadar da keyif verici bir iş. Geçenlerde polisaj makinası da alsın havalar ısınınca polisaja geçiş yapmayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sienaumut

Ben de bu hastalık uzun zamandır var. Neredeyse her ay wax-cila uyguluyorum araca. İnanılmaz yorucu ama bir o kadar da keyif verici bir iş. Geçenlerde polisaj makinası da alsın havalar ısınınca polisaja geçiş yapmayı düşünüyorum

Alıntıları Göster
    çekomastik bende izmirdeyim, aynı gün cila yapmışız cumartesi günü, hava çok güzeldi uğraştım ettim pazar akşamı başladı yağmur,trafiğede girdik yağmur çamur ağzım yamuldu

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkip2

çekomastik bende izmirdeyim, aynı gün cila yapmışız cumartesi günü, hava çok güzeldi uğraştım ettim pazar akşamı başladı yağmur,trafiğede girdik yağmur çamur ağzım yamuldu

Hehehe, valla güldürdün beni dostum. Aynen dediğin şekil oldu

Orijinalden alıntı: bizhy

Mesajım bulunsun belki lazım olur :)
    bende yapayaım ne güzel olmus
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.