Şimdi Ara

bmw f20 1.16 d neden tutulmuyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
82
Cevap
0
Favori
7.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendim makyajlı kasa 1.16d sahibiyim arkadaslarımda aynı klasmandaki bütün arabalardan var a3 tdi a180cdi golf tdi c200d

Hepsiylede kalkıs denedik

C200d 2 boy
    A180 cdi 3-4boy
    Golf 1.5-2boy
    A3tdi 1.5-2boy

Klasmanının gercekten en iyisi diyebilirim.C200d e 2 boy atmasını gercekten tahmin etmiyordum ama fark giderek acılıyordu yol musade ettigi kadar artık.Arac gercekten cok güzel ivmeleniyor Zf sanzıman ın katkısı inanılmaz araba 1.5 3 silindir fakat keyfini binen bilir.Ara hızlanmaları gayet basarılı.Bu yazıları önceki aracı Peugeout Rcz olan birisi olarak yazıyorum.1.5-1.6dizellerin benim gözümde en iyisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLooP

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

quote:

ne salakça bir muhabbettir şu dizel motorun düşük beygir gücü muhabbeti, dünya çalkalanıyor düşük hacimden yüksek güç üretmeye çalışan dizellerin emisyon skandallarıyla burada akıllılar çıkıyor da bmw ye yakışmıyor bu dizel motor diyor, iki gram düşünün de öyle yazın

Konunun emisyon skandalı ile ilgisi nedir?
    İlgi çekmeye çalışan ergen kızlar gibi trip atacağına önce bunu açıkla istersen.

Performans ile özdeşleştirilen markadan en az Reno motoru performansı beklemek salakça mıdır?

emisyon şartlarından dolayı dizel araçlarda gücün kısılması durumu mevcutken, bunda hile yapan firma dünya kadar ceza alma riskiyle uğraşırken

evet bmw dizel motorda niye daha yüksek beygir gücü vermiyor demek salaklık değil süper salaklıktır

performansla özdeşleştiriliyor diye bmw imtiyazlı firma değil, o emisyon şartlarına uymak zorunda ve dizel aracın bu hacimde vereceği yasal sınırlardaki güç aşağı yukarı budur, ergen kızlar bile biliyor artık bunu merak etmeyin

Teknoloji geliştikçe ufak hacimden daha fazla güç üretilmesini ve daha az yakıt tüketilmesini beklemek ifadesine tam bir embesil gibi emisyon trollemesi yapmak apaçık ilgi çekme çalışmaları.
    Sana anladığın dilden cevap vermek bile zaman kaybı.

hala boş konuşmaya devam ediyorsun, teknoloji geliştikçe denilen şey aşırı beslemeli motordan başka birşey değil dizelde, daha üste çıkmak daha fazla zehirli gaz salmaktır, bunu kesmek için kullanılacak teknolojiler de daha fazla maliyet demektir, bu yüzden bu güçten daha fazlasını yapamazlar bu kadar basit, emisyon şartlarından dolayı da bunun yapılamayacağını bilmemek aksini iddia etmek asıl embesilliktir

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkem143

Kendim makyajlı kasa 1.16d sahibiyim arkadaslarımda aynı klasmandaki bütün arabalardan var a3 tdi a180cdi golf tdi c200d

Hepsiylede kalkıs denedik

C200d 2 boy
    A180 cdi 3-4boy
    Golf 1.5-2boy
    A3tdi 1.5-2boy

Klasmanının gercekten en iyisi diyebilirim.C200d e 2 boy atmasını gercekten tahmin etmiyordum ama fark giderek acılıyordu yol musade ettigi kadar artık.Arac gercekten cok güzel ivmeleniyor Zf sanzıman ın katkısı inanılmaz araba 1.5 3 silindir fakat keyfini binen bilir.Ara hızlanmaları gayet basarılı.Bu yazıları önceki aracı Peugeout Rcz olan birisi olarak yazıyorum.1.5-1.6dizellerin benim gözümde en iyisi.

Hocam deneyimlerime gore c segmentinin en iyi yol tutan araci a serisi ile 1 serisi bana gore. Ama hic rcz kullanmadim ve merak ediyorum. Rcz nin alcak yapipisi ve buyuk jant lastik ebatlariyla da sıkı olacagini dusunuyorum. 1 serisi ile yol tutusunu kiyaslayabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Asr98

Kim ne derse desin 1.16d başarılı bir araba evet geç geldi otomatik vites ama bana kalırsa gayet iyi bir motor-şanzıman kombinasyonu var fiyati evet çok yüksek o fiyata f30 320d alınır ama piyasalar böyle şu anda yapacak birşey yok golf olmuş 100 bin lira bence diesel olmasa da o fiyata alınabilecek en iyi araba v40 in yeni 1.5 benzinli motoru fiyatlarıda golf bandında golften en fazla 5-10 bin fazla ama bu sınıfta şu anda en keyifli araç 116d ve 120i arkadan itiş olması ve 116d nin yüksek torku 120i 'nin 170bg motoru da gayet iyi

120i 177 beygir oldu hocam

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ne salakça bir muhabbettir şu dizel motorun düşük beygir gücü muhabbeti, dünya çalkalanıyor düşük hacimden yüksek güç üretmeye çalışan dizellerin emisyon skandallarıyla burada akıllılar çıkıyor da bmw ye yakışmıyor bu dizel motor diyor, iki gram düşünün de öyle yazın

İlgi çekmeye çalışan ergen kızlar gibi trip atacağına önce bunu açıkla istersen.

Performans ile özdeşleştirilen markadan en az Reno motoru performansı beklemek salakça mıdır?

emisyon şartlarından dolayı dizel araçlarda gücün kısılması durumu mevcutken, bunda hile yapan firma dünya kadar ceza alma riskiyle uğraşırken

evet bmw dizel motorda niye daha yüksek beygir gücü vermiyor demek salaklık değil süper salaklıktır

performansla özdeşleştiriliyor diye bmw imtiyazlı firma değil, o emisyon şartlarına uymak zorunda ve dizel aracın bu hacimde vereceği yasal sınırlardaki güç aşağı yukarı budur, ergen kızlar bile biliyor artık bunu merak etmeyin

Teknoloji geliştikçe ufak hacimden daha fazla güç üretilmesini ve daha az yakıt tüketilmesini beklemek ifadesine tam bir embesil gibi emisyon trollemesi yapmak apaçık ilgi çekme çalışmaları.

hala boş konuşmaya devam ediyorsun, teknoloji geliştikçe denilen şey aşırı beslemeli motordan başka birşey değil dizelde, daha üste çıkmak daha fazla zehirli gaz salmaktır, bunu kesmek için kullanılacak teknolojiler de daha fazla maliyet demektir, bu yüzden bu güçten daha fazlasını yapamazlar bu kadar basit, emisyon şartlarından dolayı da bunun yapılamayacağını bilmemek aksini iddia etmek asıl embesilliktir

Ya kardeşim sen kimsin?
    Sen otorite misin?
    Sen bilir kişi misin?
    Sen makina biliminde dünyaya yön veren biri misin?
    Sen kimsin yahu?

Bütün gün ilan sitelerinde fanı olduğu markanın araçların resimlerine bakan gereksiz bi tipsin. Gelmiş bir de otorite gibi o öyle olmaz böyle olmaz diyor.

130 dci, 136 Opel, 160 Honda 160 dci yapılmış hala bıdı bıdı.

• bLooP B kullanıcısına yanıt
    Golfte 160 beygir dizel motor var mi ?

• 120 lira verilip alınabilecek bir çok alternatif varken bu aracın çok satması anormal olurdu
  • bence pahalı ve ufak vede arkası eskısınden de çirkin?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ya kardeşim sen kimsin?
    Sen otorite misin?
    Sen bilir kişi misin?
    Sen makina biliminde dünyaya yön veren biri misin?
    Sen kimsin yahu?

Bütün gün ilan sitelerinde fanı olduğu markanın araçların resimlerine bakan gereksiz bi tipsin. Gelmiş bir de otorite gibi o öyle olmaz böyle olmaz diyor.

130 dci, 136 Opel, 160 Honda 160 dci yapılmış hala bıdı bıdı.

valla sen kimsen ben de oyum da bütün gün ilan sitelere baktığımı veya herhangi bir markanın fanı olduğumu nereden çıkardın onu çözemedim, bahsettiğin sitelere elimdeki araçları satmak için ilan koyduğumda bakıyorum sadece

otorite gibi de öyle olmaz demiyorum, gerçek dünya ve yasal şartlara göre söylüyorum, bmw bu hacimle yasal sınırlar dahilinde alabileceği gücün aşağı yukarı benzerini alıyor, emisyona nereden geldik derken dünyadan haberin olmadığı da ortada, vw mevzusundan sonra avrupada diğer dizeller de incelemeye sokuldu, resmi ve gayriresmi birçok kurumun ortaya çııkardığı sonuçlar var internette okuyabilirsin ingilizcen varsa

sonuçlarda bu 1.5 1.6 hacimde tespit edilen en yüksek farklar 160 lık yani d ve suv segmenti araçlarda kullanılan dci larda, yine suv segmentinde kullanılan 160 lık yani honda crv modelinde ve yüksek fark olmamakla beraber 130 luk dci larda az da olsa opel in yeni nesil 1.6 dizelinde, bu listelere bmw nin sadece 2.0 dizeli girmiş durumda, 1.6 dizeliyle ilgili sorun bulan daha yok testleri yapılmış olmasına rağmen, yani c segmentinde bmw şartlara en uyan firma konumunda

üstelik ortada bmw nin güçsüz olduğu bir durum da yok, bmw 1 in rakibi olan hiçbir araç zaten bahsi geçen yasadışı motorları kullanmıyor, rakibi mercedes a dan güçlü rakibi audi a3 ten güçlü rakibi volvo v40 tan güçlü, diğer normal markaların da çoğundan üstün 136 lık dediğin rakibi denebilecek astra dan daha hızlı yine 130 luk dediğin megane dan daha hızlı, niye bunları kullanmıyor dediğin dizel motorların hiçbirini rakipleri kendi c segmentlerinde kullanmıyor, yani bmw yi eleştirecek bir durum zaten ortada yok aksine başarılı bile

olabildiğince açıklayıcı yazdığımı düşünüyorum, sen kimsin şu musun bu musun diye yazsan da dünyada son yılın en yüksek satışına ulaşmış markanın dizel satışlarını bir anda durdurup adamları baş aşağı çevirebilecek bir gerçeklik var, yoksa turbo dizelden emisyon duman vs iplemeyince nasıl güçler alınabildiğini biliyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

Hala inanmiyorsaniz daha tartismaya devam etmeyecegim. Yapacaginiz tek sey, 116d ed ile herhangi bir 1.6 hdi li aracin kaputunu kaldirip motorlari inceleyin, uzaktan yakindan alakasi olmadigini goreceksiniz.

Farklı platformlarda kullanılan Motorların mimarisi farklı olabilir. Burada söylenen motora ait genel tasarım ve yapının kime ait olduğudur.

Tiplerinin benzememesi onun üretmediği anlamına gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 13 Kasım 2015; 10:36:24 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

quote:

Buradan da bakabilirsiniz.

Benzinli version. Belirtilmis zaten psa diye

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/BMW_N13

Bu da n47 dizel

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/BMW_N47

iyi araştırın

https://en.wikipedia.org/wiki/PSA_HDi_engine

http://www.bugun.com.tr/otomobil/bmw-ile-tasarruf-keyfi-597113.html

http://hangi-marka.com/2015/06/25/hangi-arabada-hangi-marka-motor-var/

Hocam mobilden girdigim icin idare edin artik. Simdi paylasacagim bir detayla umarim bu tartismayi bitiricez.

Bakin psa 1.6 hdi motorlar citroen ve peugeot hangi modelinde olursa olsun 1560 cm3 hacime sahip. Cunku ayni motorlar.

Bmw de ise 1598 cm3 hacme sahip. Ve tekrar ediyorum motor kodu 2.0 dizellerdekiyle ayni, yani n47 !

Yukledigim screenshot gorunteri sirasiyla

Yeni 308 1.6 hdi
    Citroen c4 1.6 hdi
    Bmw 116d ed
     bmw f20 1.16 d neden tutulmuyor bmw f20 1.16 d neden tutulmuyor bmw f20 1.16 d neden tutulmuyor

Farklı hacimlerde olması üretmediği anlamını taşımaz.

BMW ile birlikte geliştirilen, tasarımı ve üretimi PSA ya ait motorlar.

Mercedes'te Renault ile birlikte geliştirdiği tasarımı ve üretimi Renault olan motorları kullanıyor.

Yoksa giriş seviyelerini bu fiyatlara indirmeleri zararlarına olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 13 Kasım 2015; 10:36:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

1.16d degilde 1.18i 1.6 170 hp venim tercihim. Ama ne biliyim c segmenti hb bi arabaya bu kadar para?

BMW 116d Hatchback Otomatik 109.094 TL

BMW 118i Hatchback Otomatik 99.374 TL

VW GOLF TDİ DSG HİGHLİNE 99.700 TL

sence bu fiyata göre 1.16 pahalı mı oluyor yoksa golf mü ucuz oluyor sanki golf 100 bin tlyi hakediyor mu 1.16 icin bayi indirimi ile yine 104 105 bin tlye alınabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exclusive.Gamer -- 13 Kasım 2015; 10:29:37 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu da n47 dizel

iyi araştırın

Hocam mobilden girdigim icin idare edin artik. Simdi paylasacagim bir detayla umarim bu tartismayi bitiricez.

Bakin psa 1.6 hdi motorlar citroen ve peugeot hangi modelinde olursa olsun 1560 cm3 hacime sahip. Cunku ayni motorlar.

Bmw de ise 1598 cm3 hacme sahip. Ve tekrar ediyorum motor kodu 2.0 dizellerdekiyle ayni, yani n47 !

Yeni 308 1.6 hdi
    Citroen c4 1.6 hdi
    Bmw 116d ed
     bmw f20 1.16 d neden tutulmuyor bmw f20 1.16 d neden tutulmuyor bmw f20 1.16 d neden tutulmuyor

Mercedes'te Renault ile birlikte geliştirdiği tasarımı ve üretimi Renault olan motorları kullanıyor.

Hayatimda senin kadar inatci bir insan gormedim ciddi soyluyorum.

Ya da dogruyu ogrendik bilerek yapiyorsun. Trolluyorsun.

Mercedes ile renault un birlikte kullandigi motor 1461 cm3 bak birebir ayni!

Ayni hacim iste, konustukca batiyorsun.

N47 nin psa ile ortak oldugunu bana kanitla, sana arabami hediye edicem.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu da n47 dizel

iyi araştırın

Yeni 308 1.6 hdi
    Citroen c4 1.6 hdi
    Bmw 116d ed

bmw nin 1.6 dizelleri 2010 a kadar psa ortak üretimi olup daha sonrasındaki motorları kendi üretimidir, yani güncel motor tasarımı üretimi psa yla tamamen alakasız bir motor, üstelik toyota da bmw den satın alıp kullanıyor artık araçlarında

benzinli 1.6 da ise sadece 1 ve 3 serisindeki motor psa ortak üretimi, paylaştığınız resimdeki sallamasyon sitedeki gibi 5 serisindeki motor psa ortak üretimi değil bmw nin kendi hacim küçültülmüş motorudur

• quote:

Orijinalden alıntı: İMAX 3D

quote:

1.16d degilde 1.18i 1.6 170 hp venim tercihim. Ama ne biliyim c segmenti hb bi arabaya bu kadar para?

sence bu fiyata göre 1.16 pahalı mı oluyor yoksa golf mü ucuz oluyor sanki golf 100 bin tlyi hakediyor mu 1.16 icin bayi indirimi ile yine 104 105 bin tlye alınabiliyor

1.16d otomatik te % 8-9 ndirim alinabiliyor.

Mesela şu ki bmw de opsiyonlar çok pahalı. Ota boka para aliyor. Arabayi doldurdunuz mu fiyatlar ucuyor. Bmw opsiyondan ciddi yonuyor. Bide opsiyonlar cok karmaşık. Ayri bir uzmanlik dali

• A180 ve 1.16 serileri peynir ekmek gibi satılacak modeller değildir. fiyatına göre ayrı bir kesimi var. o yüzden bu tip arabalarda fazla satış beklememek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İMAX 3D

quote:

Golfe yada dengi bi araca ucuzmu dedik hocam :)?

Piyasadaki tum araclarin fiyati haddinden fazla yuksek ozellikle a b ve c segmentinde fiyat goze batiyor. D segmentide bmw ve mercedes gibi markalarin araclarina ise markadan dolayi goz yumup bi nebzede olsa kabul edeviliyoruz.

100bine 1serisi fazla ama 140bine 3 setisi makul gorunebiliyor...

• Bu araçlarda genelde manuel olanlar daha çok tutuluyor. Otomatik olanı makyajla birlikte anlamsız derecede pahalılaşınca tutulmaması normal.

Bir de herkeste Dizel Otomatik takıntısı da yok. Bazılar acayip takıntılı bu konuda.

Manuel alanlar hem daha avantajlı rakamdan aldılar, hem de lüzumsuz yere o çapulcu makyaja 25-30000 TL kaptırmamış oldular.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu da n47 dizel

iyi araştırın

Yeni 308 1.6 hdi
    Citroen c4 1.6 hdi
    Bmw 116d ed

Hayatimda senin kadar inatci bir insan gormedim ciddi soyluyorum.

Ya da dogruyu ogrendik bilerek yapiyorsun. Trolluyorsun.

Mercedes ile renault un birlikte kullandigi motor 1461 cm3 bak birebir ayni!

Ayni hacim iste, konustukca batiyorsun.

N47 nin psa ile ortak oldugunu bana kanitla, sana arabami hediye edicem.

Araban sende kalsın, tamam senin dediğin olsun. Boş ver unut gitsin.

PSA ile ortak üretim motor olduğu gerçeği neden bu kadar rahatsız ettiyse artık

Bir daha bu konu hakkında cevap yazmayacağım bilgi..

• yildiz kullanıcısına yanıt
    Hocam nesi rahatsiz edecek. Psa en iyi, en ekonomik motor ureticilerinden biri bence. Kaldi ki 116i, 316i, 320i deki motorlar psa ortakli :)

Psa iyidir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.