Şimdi Ara

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.076
Cevap
175
Favori
332.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
13 oy
Sayfa: 1234...101...204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam, diğer konuları işgal etmeme adına, Bu araca sahip olanlar, sahip olmayı düşünenler için bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak için böyle bir konu açma gereği duydum. Öncelikle aracını almış olanlar için hayırlı olsun, güle güle kullansınlar diyorum. Ben geçen hafta kapora ödemesi (100k) yaptım aracın gelmesini bekliyorum.

Aracı merak edenler için kısa bir önbilgi vereyim araç şu an BMW nin sattığı en ucuz araç (2140₺). Araç plugin hybrid yani şarz edilebilir hibrid. Ülkemizde araç vergilendirme sistemine göre çıplak fiyatı 1350 olan 1.6 litre ya da daha düşük benzinli motoru olan plugin hybrid araçlardaki ötv oranı %30. Aracın Almanya satış fiyatı 50k€. Şu anki fiyatı ile yakın bir fiyata ülkemizde satışa sunulmuş durumda. Aracı almayı düşünenler ama bulamayanlar için tüm bayileri arayıp ciddi alıcı olduklarını belli edip isim yazdırsınlar vazgeçen olursa hemen dönüş yapılması isteğinizi belirtmenizi tavsiye ediyorum. Bazı bayiler random arayan müşterilere yok çekiyorlar.

Ayrıca bu konuda araç sahipleri araçlarına çıkan trafik sigortası, kasko bedellerini, araç ile ilgili olumlu ya da olumsuz düşüncelerini/tecrübelerini, karşılaşılan problemleri, araçlarına ait şehir içi/dışı tüketim değerlerini, araçlarını nasıl şarj ettiklerini ya da etmeyi düşündüklerini paylaşırlarsa hem araç sahipleri hem de almayı düşünenler için faydalı bir konu olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 11 Mart 2025; 1:12:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaşlar, 57 yaşında deneyimli bir sürücüyüm. Tofaş Şahin'den başlayarak sırasıyla BMW e30 kasa 316, OPel GSI, Nissan Primera 2.0 GT, BMW M3, Audi Q5 kullandırm. Şu anda BMW iX kullanıyorum ve yaklaşık 7 ay önce eşime 2025 model 230E aldım.

Bayramda Muğla / Akyaka'ya seyahati için (malum sebeplerden ötüürü) iX yerine 230e tercih ettik. Arabaya İstinye'den toplam 4 yetişkin ve full bagaj olarak çıktık. Bagaj maalesef küçük olduğu için sığmayan ufak tefek eşyalarımızı arka koltukta oturan hanımların arasına yerleştirdik. Buna rağmen hanımların oldukça rahat seyahat ettiklerini söyleyebilrim...

Neyse, sadede gelelim... İstanbul - Akyaka - İstanbul toplam 1.700 km. Orada da yaklaşık bir 150 - 200 km arası yaptık. Yani toplamda 1.850 - 1900 km yol gittik. Dönüş Ctesi günü oldukça trafikliydi. 12 saatte zor döndük. Gidişte de dönüşte de hız limitlerini aşmadım ama dönerken Manisa civarında gereksiz selektör yapan Ankara plakalı bir G63'e haddini bildirmek için aracı bir ara SPORT modda kullandım (yaklaşık 5-6 km). Başka yaramazlığım yok :) Benden sonra büyük ihtimal Ankara bebesi aracını satılığa çıkarmıştır :) Bunun dışında gidişte de dönüşte de EFFICIENT modda ve elektrik kullanımını da 20KM'de koruyacak şekilde ayarladım. Seyahatten bir gün önce aldığım elektrik dışında aracı hiç şarj etmedim.

Ve netice: Aracım 1.5 depo civarı benzin (ve 60km elektrik) yaktı!

Aracı dönüşte benzin istasyonuna götürdüm. Fulledim. Kombine menzil: 1.230 KM gördüm. Foto almak aklıma gelmedi. Ama sanırım bu bir rekor olmalı.

Bayram dönüşünde araç epey şehir içinde kullanıldı (çoğunlukla eşim tarafından ama o da aracı performanslı kullanır, benim öğrencimdir). Tekrar fulledik. Kombine menzil: 1.175 KM.

Arkadaşlar, bizim aracın deposu öyle Audi Q5 veya M3 gibi 65 litre falan değil, 47 litredir! Q5 ile 3 depodan fazla harcadığım yolda 47 litrelik 1.5 depo tüketim görmek beni çok ama çok şaşırttı.

Sanırım böylece kullandığımız bu aracın hybrid mühendisliğinin ne kadar mükemmel olduğuna ve bununla beraber ekonomik performansının ne kadar yüksek olduğunda hepimiz hemfikir olabiliriz.

Yorumlarınızı merak ediyorum. Saygı ve selamlarımla.

Dış tasarım dışında kötü yorum yapanlar çok komikti. Tasarım konusunda da piyasadaki araçların yarısını soluksuz tokatlar :)

Adam diyor ki çok yakar. Hibrit araca çok yakar diyor inanılmaz. Başka biri çok sorun çıkarır diyor, japonlar dışında tüm markalar sorundan kırılıyor herkes de farkında. Bmw 3. nesil phev'ini yapmış, 15 senedir bu sistemi satıyor. Biri çıkıyor bakımları pahalı diyor onda da vw kadar olduğunu gördük. Başkası acc olmayan araba alınmaz diyor, olan donanımları sayan yok. Toyota 2 milyona arka park sensörü olmayan araba satıyor :)

Ben asıl şunu söyleyeyim, bu araç dümdüz 1.5 benzinli olsa ben yine de alırdım. Bu paralara bir daha premium araç alınamaz, hele hele bu kadar kullanışlısı hiç alınamaz. Bu phev teşviği verilen byd 500bin tl pahalıya araba satarken sayesinde biz 500bin tl ucuza bmw aldık

Sizlere bir deneyimimi daha aktarmak istiyorum. Bu sefer, aracın performansı ile ilgili...

Geçen Ctesi sabahı benzin almaya çıktım. Sabah erken, 09:00 civarıydı ve trafik epey boştu. Bizim oralarda yaklaşık 10-12 derecelik bir rampa var, yeni MIT binasının arka tarafında, bol kasisli, hafif de virajlı bir yokuştur. Efendi efendi sağ şeritte giderken bir Volvo S90 geldi, kıçıma yapıştı, selektörü bastı, sonra da soluma geçti...

Ya arkadaş... Neden? Bizi ihtiyar, arabayı efendi gördüğün için mi yapıyorsun bunları?.. Derdin ne? :)

Neyse... SPORT MOD falan uğraşamam dedim, adam soluma geçip hızlanmaya başlamışken PERSONAL modda gaza %75-80 asıldım. Mandalı kullanmadım bile. Bizim benzin motoru da devreye girdi hemen, araç rampa yukarı bir şahlandı, Volvo anında yan aynadan dikiz aynasına terfi etti :) Arayı hemen açtım, ilk kasise geldim, yavaşladım, o da yavaşladı, kasis sert, ikimiz de araçları hasarlamak istemedik, ama baktım adam pes etmiyor, tam sollayacak yine aynı numarayı çektim... Arada benzin motoru biraz ısındı ondan mı bilmiyorum aradaki fark bu sefer daha çok açıldı. Bu durum sonraki 2 kasiste daha devam etti. Sonra nihayet düz yola geldik, 500-600m falan, sonra viraj ve benzinci. Ben yolu bitirdğimde garibim Volvo daha düz yola yeni girmişti.

Biraz bekledim, beraber benzinciye girdik. Adam şaşkın, ben mağrur... Volvo şoförü 30'larında genç bir arkadaş. "Ya beyim, bu araba nedir?" diye sordu, "Basit bir aile arabası, ama canını sıkan, küçümseyen olunca şeytana sarıyor" dedim. Gülüştük ve bizimkinden bahsettim ona biraz. Performans, konfor ve ekonomi değerlerinden... "Bugün gidip bir tane alıcam" dedi. Vedalaştık. Çok samimiydi. Bence almıştır da.

Beyler (varsa bayanlar), burada bazıları bu aracı kalkıp eski model Golf ile falan karşılaştırıyor. Yapmayın be güzel kardeşim! Ayıptır! Günahtır! Herşeyden öte, büyük haksızlıktır!

Öncesi de var ama 1987 yılından beri bilfiil ehliyetli şoförüm. Tofaş Şahin'den full elektrikli BMW iX'e kadar bir çok farklı segmentte bir çok farklı araba kullandım. Özellikle Full body kit Opel GSI zamanlarımda ve o lanet araç yüzünden Maslak Oto Sanayide bir ömür harcadım. Bolca araç altına yattım, hala yatarım, çok da severim. Motordan da karoseriden de iyi anlarım! (en azından bu aracı eski model Golf ile karşılaştıran muheterem zattan daha iyi anladığımı ÇOK NET iddia edebilirim).

Ve sizleri temin ederim ki kullandığımız bu araç, şu anda trafikte olan araçların en az %90'ından daha iyi bir araçtır. Hatta bizi aracın bir üst segmentinde bulunan araçları da bu %90'ın içine dahil ediyorum. Tamam, "iyi" kelimesi göreceli bir sıfat ama karşılaştırmanızı daha iyi perfromans, daha iyi konfor, daha iyi eknomi olarak 10 üzerinden puanlarsanız, sizin bu araç için çıkaracağınız toplam puan ve bu puanların ortalaması, kesinlikle %90 içinde olan diğer araçtan yüksek olacaktır.

Son söz olarak şunu da söyleyeyim: Bizim 230E 2025 model ve Luxury paket. Bunu 2.635'e aldık. Bugün yaklaşık bu fiyata hiç acımam, yine alırım. 2025 M Sport bulsam gözümü kırpmadan 200-300 fazla da öderim. Bir arkadaş Golf ile karşılaştıran beye cevaben "Hemen sat, bu aracı değerini bilen kullansın" demiş. Yüzde yüz katılıyorum! Almanya çıkış fiyatı 2 serisinin en pahalısı, premium MPV sınıfında olan bu aracı, lütfen yine yurt dışı çıkış fiyatı benzer olan marka ve modelle karşılaştıralım. Benim karşılaştırma kriterlerime göre yine bizimki üstte çıkacaktır ama en azından haksızlık etmemiş oluruz. :)

Selamlar, sevgiler.

biraz çözelim konuyu.

bayram tatili için istanbul-antalya-istanbul yolu yaptım.

beni tanımanız için belirtiyim. 2006 yılında driftle gezen, apaçilik dönemi uzun olan biriyim. alfa romeo julyet quadrifoglio ile 2010 yıllarda caddenin tozunu alan, şuan bir çok işte araba kurcalayıcısını tanıyan fikir alışverişi yapan biri olarak, anlatıyım 230e yi size.

yol tutuşu çok zayıf ta ki L/S moduna alıp yada dip gaz yapana kadar. xdrive devreye girdiğinde bu tip bir araçtan beklenmeyecek kadar yol tutuşu veriyor. Virajlarda yatsa da 4 çeker güven veriyor.

bmw mühendisleri sürüş modlarını çok iyi ayarlamışlar. Şarjı koru modu çok iyi çalışıyor. Bu modu her türlü kullanmanızı izin veriyor bmw. elektrik, benzin, elektrik+benzin yada rejeneratife olarak.

Spor modda konforu seçerseniz ayrı bi güzellik, elektrikle giderken istediğinizde uzayabiliyorsunuz. Kısacası başka moda ihtiyacınız yok.

Aracın fiyatı 5 milyon etmez. Zaten liste fiyatından pazarlık yapmadan indirim yapıyolar. 4m bandında alınabiliyordu 1-2 ay önce. Yine de bi tık yüksek. rekabette çok araç var. DS7, cupra, 3-5008, xc40-60, superb vs. Bence bu araçların çoğu sıkıntılı ve tavsiye edilemez ama sundukları boyutlar, teknolojik unsurlar göz boyuyo. Sıradan müşteriyi cezbediyor. 230E nin almanya fiyatı ix1-i4 bandında. 2.7 milyon kelepir sayılır. Şuan 2.6 ya çok rahat bırakan satıcılar var.

Bagaj konusu 2 çocuklu bir baba olarak beni zorluyor. Ama tek çocukla gayet yeterli olur. Artık bebek arabaları küçüldü.

Ses sistemi beni en çok zorlayan kısmı aracın. Gerçekten kötü. Harman kardon bile olsa bence normal bir ses sistemi olurdu. Harman kardon da çok yeterli değilken 230e de baz ses sistemi çok yetersiz kalıyor.

Aracın en güzel yanı ise performans değil, bu performansla bu yakıt ekonomisi. Bi arkadaş golfle kıyaslama yapmış ben demek istediğini anladım. Kendisi de biliyordur, tabi ki 2025 model bir araçla kıyaslama yapmak adil değil. Ama gerçekten arabaların kalitesi kötüye gidiyor tıpkı tüm diğer eşyalarda olduğu gibi. 230e yi kıyaslarken performansından ziyade yakıt ekonomisini göze alırsanız.... konu kapanır.

İstanbul-antalya arası hiç düşünmeden gaza basmak inanılmaz keyifli. Zamanından 10lt yaktığı zaman araç iyi diyodum. Şimdi 180-200km hızla 8,5 ortalama yakaladım. Tam da bu teknolojinin geldiği son nokta gibi hissettirdi bana. Üstelik bunu 4 çeker olarak sunabilmesi ayrı bi artı.

Bel desteğinin olmasını isterdim ama küçük bi yastıkla çözüyosunuz onun dışında koltuklar çok rahat ve kaliteli. Yol boyunca kendimi uçan halıda gibi hissettim. i4 m40 kullanan biri olarak, air süspansiyona ihtiyaç duyduğumu hissetmedim.

Adaptifin olması aracı konforsuz hale getirmiyor tam aksine o kadar dozajı yerindeki konfor sağlıyor. Ayrıca aracı tam durdurmaması tesla daki kazaları da engelliyor.

Dün gece tonale (280 lik), a5 son kasa, bmw 3.20i (yazılımını bilemiyorum ama stok değildi) nasıl oynadığımı görseydiniz. Aracınıza aşık olurdunuz. Uzun süre julyet kullandım evlenmeden önce ama hep gaza basarken benzin maliyetini düşündüğümden kısa soluklu oluyordu. Dip gazda 15lt ler beni üzüyordu tam keyif alamıyordum. Zaten performansı da 230e ile kıyaslanamazdı. İşin en iyi tarafı, bu bi elektrikli araç değil suni bi haz vermiyor. Motor sesiyle ivmeleniyosunuz, belki de en iyi yanı bu.

Kısacası 230e zamanın ötesinde yada tam da zamanımızın aracı diye nitelendirilebilir.

• Bu araç için apartmanda yaşadığım için balkondan aşağı sarkıtma yöntemiyle kullanma maksatlı aşağıda linkini verdiğim ürünü almayı planlıyorum. Küçük bir ilçede yaşıyorum, günlük araç kullanma mesafem çok kısa haftada bir şarj etsem bana yeter.
    amazon
    VUIUYOIES Elektrikli Araç Şarj Cihazı 7KW Tip 2, Ev ve seyahat 16A adaptör kablosuyla Taşınabilir Elektrikli Araç Şarj Cihazı 5M CEE 3PIN Fiş Bluetooth APP Kontrolü, 8-32A Akım ayarlanabilir
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0DBVGDLMD?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_MRHZZANQ0FHGWSXE2EXA_1&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_MRHZZANQ0FHGWSXE2EXA_1&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_MRHZZANQ0FHGWSXE2EXA_1

Bilgili arkadaşlardan tavsiye alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 11 Mart 2025; 0:45:39 >

• Ben de ac kablo tavsiyesi için dinlemedeyim. Son zamanlar spiral kablolar görüyorum kullanışlı geliyor sarma vs derdi olmadığı için. Şimdilik corsanın kablosunu ortak kullanacağım ama bir süre sonra yorar

3x6 kesitli kablolarda spiralli olan var mıdır? Varsa güvenli midir acaba? Linkteki ürünün kablo uzunluğu (5m) bana yetmediği için mecburen uzatma kablosu alacağım. Uzatma kablosu da 3x6 mı almak lazım yoksa kaliteli bir 3x2,5 yeterli mi? Uzman arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.

Bu arada bu araç ile ilgili whatsapp/telegram grubu kurulursa katılmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 11 Mart 2025; 1:8:12 >
  • Selamlar, her yerde aracın fiyatının 2.200.000 bandında olduğu yazıyor ve ÖTV diliminin %30 olduğu belirtiliyor ama sitesinde fiyat listesinde %60 diliminde 2.8 m civarında fiyat yazıyor. Bu nasıl oluyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aracın fiyatında indirim yapıp %30 vergi dilimine sokuyorlar. 2130-2140 arası fiyatı trafik sigortası dahil

Bmw sitesinde aracın liste fiyatı 2680k görünüyor. %60 ötv, %20 kdv, tescil plaka ruhsat bedellerini çıkardığımızda yaklaşık 1380k gibi bir bayi fiyatı çıkıyor. Plugin araçların ötv oranlarında 1350k sınır olarak belirlenmiş, bu rakamın altı %30 ötv, üstü %60 ötv. Distribütor aracın bayi çıkış fiyatında yaklaşık 30k bir indirim yaparak aracı %30 luk ötv dilime sokuyor. Bulabilirseniz aracın satış fiyatı 2140₺

Arkadaşımın aracı, çoğunlukla benzinde kullanıldı. Araç fabrika çıkış dolu gelen bataryalar dışında şarj edilmedi

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ

Tüketim değerleri çok iyi, en altta sol taraf kat edilen mesafe sağ taraf kalan menzil mi, yoksa tam tersi mi?ben aracı borusan istinyeden aldım, dün mt aracın gemiden gümrüğe indiğini, evrak işlerinin olduğunu, aksilik olmazsa önümüzdeki hafta işlemlerin bitip teslim edilebileceği bilgisini verdi. İstanbuldan izmire getireceğim inşallah, ben de tüketim verilerini paylaşırım.

Evet hocam bugün ithalatı yapılacakmış araçların gümrükte. Ben ankarada olduğum için belki biraz daha geç geliyordur, 20-23 mart arası bayide olacakmış. Teslimat son haftaya sarkar diye düşündüm ama haftaya da yetişebilir

Soldaki toplam mesafe. Sağdakinde e yazısı var, büyük ihtimalle destekli gidilen mesafe

• 2025 tonale phev gelse büyük ihtimalle 3 milyonun üstünde olur, indirimli fiyatlar 2023 ve 2024'ler için. Bmw'ler 2025 teslim ediliyor. Tonale mhev'den 2.30 phev'e geçiyorum, pişman olmam diye düşünüyorum :)

Kesinlikle olmazsınız

Tonale çok şık bir araç olsa da BMW avantajlı bu sistemle

• Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

Liste fiyatına zam geldi. Şu an vergisiz fiyatı 1.450 civarında. %30 ötv için 1.350'den vermeleri gerekiyor. Mart ayındaki teslimatları %30'dan yapacaklar ama sonrası için hala bilgi yok. Eğer devam ederse sizi mart sonu ya da nisan başında ararlar büyük ihtimalle. Şu an yeni kota yok. Belki kapora verenlerden vazgeçenler olursa onun yerine ararlar sizi

Belki matrah güncellemesi gelir bu aralar böyle bir söylenti var
    O yüzden biraz daha bekleyebilirim

• Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

Matrah gelirse togg'dan ötürü elektrikliye gelir hocam. Phev için beklenti yok yerli otomobil olmadığı için

Olmadı diye birşey yok hocam. Ben ilk yazıldığımda 2 gün sonra iptal olan sipariş için aramışlardı ama hazır olmadığım için alamadım :) bir sonraki parti de devam edebilir. Kasa tipi çok tutulmadığı için iskonto devam edebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g-dncr -- 13 Mart 2025; 12:6:16 >
  • g-dncr kullanıcısına yanıt

O zaman donanım düşürüp nisan ayında %30'a devam edecekler

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.