Şimdi Ara

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.656
Cevap
148
Favori
216.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selam, diğer konuları işgal etmeme adına, Bu araca sahip olanlar, sahip olmayı düşünenler için bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak için böyle bir konu açma gereği duydum. Öncelikle aracını almış olanlar için hayırlı olsun, güle güle kullansınlar diyorum. Ben geçen hafta kapora ödemesi (100k) yaptım aracın gelmesini bekliyorum.

Aracı merak edenler için kısa bir önbilgi vereyim araç şu an BMW nin sattığı en ucuz araç (2140₺). Araç plugin hybrid yani şarz edilebilir hibrid. Ülkemizde araç vergilendirme sistemine göre çıplak fiyatı 1350 olan 1.6 litre ya da daha düşük benzinli motoru olan plugin hybrid araçlardaki ötv oranı %30. Aracın Almanya satış fiyatı 50k€. Şu anki fiyatı ile yakın bir fiyata ülkemizde satışa sunulmuş durumda. Aracı almayı düşünenler ama bulamayanlar için tüm bayileri arayıp ciddi alıcı olduklarını belli edip isim yazdırsınlar vazgeçen olursa hemen dönüş yapılması isteğinizi belirtmenizi tavsiye ediyorum. Bazı bayiler random arayan müşterilere yok çekiyorlar.

Ayrıca bu konuda araç sahipleri araçlarına çıkan trafik sigortası, kasko bedellerini, araç ile ilgili olumlu ya da olumsuz düşüncelerini/tecrübelerini, karşılaşılan problemleri, araçlarına ait şehir içi/dışı tüketim değerlerini, araçlarını nasıl şarj ettiklerini ya da etmeyi düşündüklerini paylaşırlarsa hem araç sahipleri hem de almayı düşünenler için faydalı bir konu olacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 11 Mart 2025; 1:12:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dış tasarım dışında kötü yorum yapanlar çok komikti. Tasarım konusunda da piyasadaki araçların yarısını soluksuz tokatlar :)

Adam diyor ki çok yakar. Hibrit araca çok yakar diyor inanılmaz. Başka biri çok sorun çıkarır diyor, japonlar dışında tüm markalar sorundan kırılıyor herkes de farkında. Bmw 3. nesil phev'ini yapmış, 15 senedir bu sistemi satıyor. Biri çıkıyor bakımları pahalı diyor onda da vw kadar olduğunu gördük. Başkası acc olmayan araba alınmaz diyor, olan donanımları sayan yok. Toyota 2 milyona arka park sensörü olmayan araba satıyor :)

Ben asıl şunu söyleyeyim, bu araç dümdüz 1.5 benzinli olsa ben yine de alırdım. Bu paralara bir daha premium araç alınamaz, hele hele bu kadar kullanışlısı hiç alınamaz. Bu phev teşviği verilen byd 500bin tl pahalıya araba satarken sayesinde biz 500bin tl ucuza bmw aldık

Merhabalar,

Yoğunluğumdan dolayı her zaman yazamıyorum , öncelikle tüm yeni 2 serisi araç sahiplerine hayırlı olsun , alacaklara ve planlayanlara da nasip olur inşallah. Ben 9 sene kadar (2015-2024) 2 serisi 216d kullandım ve çok memnun olduğum için 230e çıkar çıkmaz aracımı yeniledim , 6 aydan fazladır yeni 2 kullanmaktayım. Türkiye'ye giren ilk seriden aldım (sanırım ilk 15 araçtan birtanesi idi) . Paketim "M" . Özellikle M serisi istiyordum. Nedeni özellikle adaptif süspansiyon sistemine sahip olması. Aracın torku çok fazla olduğundan güvenliği maksimize etmek adına bu sistemi özellikle istedim (bunun dışında paddle shiift ve turbo boost da istediğim diğer opsiyonlardı) . Araçta bulunan reeltime ivme ölçer ile sistem bütünleşik ve performanslı çalışlıyor.

Şöyle açıklayayım ve bir nacizane tavsiye ; m süspansiyon olmayanlar versiyonlar ile sadece elektrikli tahrik ile giderken özellikle keskin virajlarda viraj içlerinde kontrolsüz hızlanma yapmamaları. Araç saf elektrikli sürüşte arkadan iter olduğundan 247Nm lik torka sahip fırçasız elektrikli motor ani ve yüksek ivmeli hızlanma eğilimi ile kaymaya daha yatkın oluyor (bir de ıslak zemin ile birleşince bu durum daha da önem arzediyor) . Tavsiyem bu durumu kontrollü deneyimleyip sürüş karakteristiğinizi buna göre ayarlamanızdır. Ya da sürüş güvenliğini artıran xdrive modu daha çok kullanmanız ve lastik performansınızı artırmanız da diğer önerilerim...

230e ve 225e arasındaki motor farkını da yazmış olayım;

230e elektrikli motor 177 Beygir , benzin motoru 150 Beygir (TOPLAM güç 326 Bg)

225e elektrikli motor 109 Beygir , benzin motoru 136 Beygir (TOPLAM güç 245 Bg)

Dediğim gibi çokça forma giremiyorum ancak tekrar herkese kazasız belasız sürüşler ve iyi günler diliyorum...

Ben artık yaptırmam hocam. Son aracım komple ppf kaplamalıydı. Yaptırırken para ver, söktürürken para ver, stres. Bir de araç alım platformları kaplamalı şekilde satın almıyor, bir sürü dert. Kaputuna taş sıçardı diye değeri düşen araba hiç görmedim, o yüzden bu sefer yaptırmayacağım

Bilgi mi beklenti mi paylaşılıyor, ifade ediş bilgi gibi ama detaya girince beklenti olduğu anlaşılıyor. Tesla 1.8'e araba satılıyor x fiyata bu araba satılmaz diye bir dünya yok. O zaman diğer markalar nasıl satacak ? Ayrıca tekrar tekrar yazıyoruz ama bu araç bmw, phev, 326hp ve xdrive. Yani model y'nin rakibi değil

Mesela leon fr phev 204hp 1.8 milyon, golf life 116hp 2 milyon. Bu mantıkla golfün hiç satılmaması lazım ama gel gör ki leon'dan daha fazla talep var. Çünkü golf golf'tür. Bmw bmw'dir. Premiumun rakibi premiumdur. Önden çekiş 1.20'ye 3 milyon istenen yerde 2.5'e 230e bedava

Satmazlar hocam olur biter :) niye illa satılması lazım diye düşünüyorsunuz ki, bmw 15 senedir phev satıyor bizim ülkede kaç senedir var? Ötv teşviğini denk getirdiler geldi geçti işte

Bu arada sizin mantığınıza göre 230'dan tasarım dışında hiçbir fazlası olmayan x1'in 4 milyona hiç satmaması lazım ama satış rakamlarına bi bakın isterseniz

Bir sürü galericiye verilmiş. yahu binici vatandaşa versenize ? neden böyle yapıyorsunuz kolaylarına mı geliyor.

O ilandaki bütün galericileri kara listeye almalılar.

Vatandaşa zaten ne zaman fayda gelmiş ki.

Ama inanıyorum ki almayandan daha fazla araç gelecek ve galericilerin elinde patlıcak

2 milyon TL nin en az 70 80 bin faiz getirisi var . ne diye bu işlere giriyor bu galericiler kullanmıcakları arabaları alıyorlar. lanet olsun

• Bu araç için apartmanda yaşadığım için balkondan aşağı sarkıtma yöntemiyle kullanma maksatlı aşağıda linkini verdiğim ürünü almayı planlıyorum. Küçük bir ilçede yaşıyorum, günlük araç kullanma mesafem çok kısa haftada bir şarj etsem bana yeter.
    amazon
    VUIUYOIES Elektrikli Araç Şarj Cihazı 7KW Tip 2, Ev ve seyahat 16A adaptör kablosuyla Taşınabilir Elektrikli Araç Şarj Cihazı 5M CEE 3PIN Fiş Bluetooth APP Kontrolü, 8-32A Akım ayarlanabilir
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0DBVGDLMD?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_MRHZZANQ0FHGWSXE2EXA_1&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_MRHZZANQ0FHGWSXE2EXA_1&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_MRHZZANQ0FHGWSXE2EXA_1

Bilgili arkadaşlardan tavsiye alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 11 Mart 2025; 0:45:39 >

• Ben de ac kablo tavsiyesi için dinlemedeyim. Son zamanlar spiral kablolar görüyorum kullanışlı geliyor sarma vs derdi olmadığı için. Şimdilik corsanın kablosunu ortak kullanacağım ama bir süre sonra yorar

3x6 kesitli kablolarda spiralli olan var mıdır? Varsa güvenli midir acaba? Linkteki ürünün kablo uzunluğu (5m) bana yetmediği için mecburen uzatma kablosu alacağım. Uzatma kablosu da 3x6 mı almak lazım yoksa kaliteli bir 3x2,5 yeterli mi? Uzman arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.

Bu arada bu araç ile ilgili whatsapp/telegram grubu kurulursa katılmak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 11 Mart 2025; 1:8:12 >
  • Selamlar, her yerde aracın fiyatının 2.200.000 bandında olduğu yazıyor ve ÖTV diliminin %30 olduğu belirtiliyor ama sitesinde fiyat listesinde %60 diliminde 2.8 m civarında fiyat yazıyor. Bu nasıl oluyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aracın fiyatında indirim yapıp %30 vergi dilimine sokuyorlar. 2130-2140 arası fiyatı trafik sigortası dahil

Bmw sitesinde aracın liste fiyatı 2680k görünüyor. %60 ötv, %20 kdv, tescil plaka ruhsat bedellerini çıkardığımızda yaklaşık 1380k gibi bir bayi fiyatı çıkıyor. Plugin araçların ötv oranlarında 1350k sınır olarak belirlenmiş, bu rakamın altı %30 ötv, üstü %60 ötv. Distribütor aracın bayi çıkış fiyatında yaklaşık 30k bir indirim yaparak aracı %30 luk ötv dilime sokuyor. Bulabilirseniz aracın satış fiyatı 2140₺

Daha Fazla Göster
  • Bu araç model konuları genelde değil de araç model bölümüne taşınsa artık geyik muhabbetler bayıyor

Arkadaşımın aracı, çoğunlukla benzinde kullanıldı. Araç fabrika çıkış dolu gelen bataryalar dışında şarj edilmedi

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ

Tüketim değerleri çok iyi, en altta sol taraf kat edilen mesafe sağ taraf kalan menzil mi, yoksa tam tersi mi?ben aracı borusan istinyeden aldım, dün mt aracın gemiden gümrüğe indiğini, evrak işlerinin olduğunu, aksilik olmazsa önümüzdeki hafta işlemlerin bitip teslim edilebileceği bilgisini verdi. İstanbuldan izmire getireceğim inşallah, ben de tüketim verilerini paylaşırım.

Evet hocam bugün ithalatı yapılacakmış araçların gümrükte. Ben ankarada olduğum için belki biraz daha geç geliyordur, 20-23 mart arası bayide olacakmış. Teslimat son haftaya sarkar diye düşündüm ama haftaya da yetişebilir

Soldaki toplam mesafe. Sağdakinde e yazısı var, büyük ihtimalle destekli gidilen mesafe

2025 tonale phev gelse büyük ihtimalle 3 milyonun üstünde olur, indirimli fiyatlar 2023 ve 2024'ler için. Bmw'ler 2025 teslim ediliyor. Tonale mhev'den 2.30 phev'e geçiyorum, pişman olmam diye düşünüyorum :)

Kesinlikle olmazsınız

Tonale çok şık bir araç olsa da BMW avantajlı bu sistemle

Ben de almak istiyorum ne zaman arasam isim yazıyoruz diyorlar, yazanlar da aramadı henüz

• Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

Liste fiyatına zam geldi. Şu an vergisiz fiyatı 1.450 civarında. %30 ötv için 1.350'den vermeleri gerekiyor. Mart ayındaki teslimatları %30'dan yapacaklar ama sonrası için hala bilgi yok. Eğer devam ederse sizi mart sonu ya da nisan başında ararlar büyük ihtimalle. Şu an yeni kota yok. Belki kapora verenlerden vazgeçenler olursa onun yerine ararlar sizi

Belki matrah güncellemesi gelir bu aralar böyle bir söylenti var
    O yüzden biraz daha bekleyebilirim

• Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

Matrah gelirse togg'dan ötürü elektrikliye gelir hocam. Phev için beklenti yok yerli otomobil olmadığı için

Olmadı diye birşey yok hocam. Ben ilk yazıldığımda 2 gün sonra iptal olan sipariş için aramışlardı ama hazır olmadığım için alamadım :) bir sonraki parti de devam edebilir. Kasa tipi çok tutulmadığı için iskonto devam edebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g-dncr -- 13 Mart 2025; 12:6:16 >
  • g-dncr kullanıcısına yanıt

O zaman donanım düşürüp nisan ayında %30'a devam edecekler

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.