|
Spor mod çok bizlik değil zaten. O zaman normal şehir içi kullanımda pek yadırgamayacağız. |
|

|
Spor mod çok bizlik değil zaten. O zaman normal şehir içi kullanımda pek yadırgamayacağız. |
|
|
Araçta ACC ya da yarı otonom sürüş gibi durk kalk yapabilen bir sistem var mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pierrecardin -- 11 Eylül 2026; 9:41:21 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 11 Eylül 2026; 13:38:20 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
Uzun far asistanı mevcut. Bunun dışında otonom sürüş olayına bence çok takılmayın. ACC tarafından konuşmak gerekirse özellikle İstanbul'da kullanmak çok zor. Zira öndeki arabanın fren lambası söndüğü gibi arkadan korna çalan, arada biraz mesafe olunca sağ şeritten burun sokup araya sızan sürücülerin olduğu bir şehirde ACC kullanmanın hiçbir esprisi kalmıyor. Otonom sürüş tarafında ise dün kore'li bir youtuber'ın videosunu izledim. FSD li tesla cybertruck'ı ile 5 saatlik bir yolculuk yapıp hiç direksiyona dokunmuyordu. Benim için otonom sürüş o açıkçası. 20 saniyede sürekli uyarı yapıp "elini direksiyona koy" diyen bir sistem bana anlamlı gelmiyor. Yanlış anlaşılmasın aldığı aracı hunharca öven tiplerden değilim. Önceki mesajlarıma bakarsanız cam tavan, büyük jant-ince yanaklı lastik, koltuk havalandırma ve ısıtma olmayan araçta deri koltuk kullanılması... benim için çok anlamsız donanımlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 11 Eylül 2026; 13:37:9 > |
|
Vitesteki L zaten bu yollar için kullanılmalı. Araç sadece elektrikle hareket ediyorsa bile L ye alınca benzinli motor devreye giriyor ve araç zaten bu yollar için avantajlı olan 4 çekere geçmiş oluyor. |
|
|
Anlaşılan bu modlar MINI'dekinden biraz daha karışık. Neyse alınca bakarız artık çaresine. Kişisel olarak soruyorum 2024 M Sport mu? Yoksa yaklaşık 200K azına 2025 Luxury Line mı? Arada ne farklar var? Bir yıl ve 200K ya değer mi sizce? |
|
Eğer geçenlerde ilanını paylaştığım ve anında satılan düşük kilometreli msport bulabilirseniz (2.9 mio TL 2025 ve 6.000 km deydi) alın. Ama o da çok nadir düşüyor. Mevcutta aynı kilometreli msport ve Luxury Line arasında yaklaşık 200.000 TL fark var. Ben özellikle hız yapmayı seven birisi olmadığım ve konfor odaklı bir sürüşü sevdiğimden ince yanak tercih etmediğim için hiç msport düşünmedim, 2025 Luxury Line aldım. Bir de sahibinden.com'daki ilanlara baktığımda her 10.000 km için yaklaşık 100.000 TL fiyat farkı oynadığını görüyorum. Misal 10.000 km deki araca 2.8 mio TL isteniyorsa (Luxury line için) 20.000 km de olanlara 2.700-2.725 mio TL isteniyor. Dolayısıyla ben 2025 model Luxury line'dan yana tercih yaptım ve 2.8 mio TL ödedim. Aldığım araç full ppf kaplamaydı ve 8.600 km'deydi. Aynı km de ve model yılında 100.000 TL fark varsa msport, daha üstü için Luxury Line tercih ederdim. Not: Msport pakette f1 vites var, LL'de yok. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 11 Eylül 2026; 15:57:49 > |
|