Şimdi Ara

BMW 1 serisi alacağım yardımlarınızı bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi forumlar öncelikle. Sormak istediğim bir kaç soru var. 1 serisi almak istiyorum fakat kararsız kaldığım bazı noktalar var.
    23 yaşında bir gencim birikmiş param var. 1 Serisinde karar kıldım 0 km almak istiyorum 2.el almıyacagım.
    Genç olduğumdan dizel almak istemiyorum fakat fiyatlara baktığımda BMW nın Tr satışında cok acayip bir saçmalık mevcut dizel 1 serisiyle benzinli (otomatik) aynı fiyat. performans olarak dizel 116 benzin 136 beygir.
    Ama benzin 8 ileri Zf şanzıman. Genç olduğumdan boş alanlarda(trafiğe kapalı) yanlama merakıda var haliyle. Okuduğum ve araştırdığım kadarıyla benzinli araçların bakımı daha erken yapılıyormuş bir kac yerde okumuştum.
    Örn: Dizel 15.000 km de ise benzin 10.000 gibi. Ayda garanti 1000-1500 km yaparım. Arada şehirdısınada çıkarım. Bursada yasıyorum. Benzinli mutlaka cok yakıcak fakat zevkı ayrı tabi ki :) ama cok mu aşırı yakar fabrıka verılerıne göre onu sormak ıstedım kullanan arkadaşlara.
    Mesela dizel günlük kullanımda ne kadar yakıyor. Benzinli ne kadar yakıyor gibi . Sizin yorumlarınızı da almak istedim. Sizce benzin mi Dizel mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fixeforever -- 15 Eylül 2014; 14:57:26 >

• dizel almalısın aynı fiyatsa, dizel 6 litre civarı yakar sehir içi benzinli 10 litre

Orijinalden alıntı: berkaydj

dizel almalısın aynı fiyatsa, dizel 6 litre civarı yakar sehir içi benzinli 10 litre

• Bmw 1 serisiyle güzel yanlayamazsın motoruyla oynaman lazım yada 2000cc'den büyük motorlu araç alman lazım. Yanlamak istiyorsan mazda mx5, nissan 200sx, yada büyük motorlu bmw'lere yönel 1.16d seni tatmin etmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ortalama 110 km hız ile 6 lt tüketiyorum benzinli uzun yolda, aşırı yoğun şehir içi trafiğin de 10 lt yi görüyor ortalama tüketim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

lakin benzinlinin OTOMATİĞİ ile dizelin MANUELİ aynı fiyat. 116d 91.647 liste fiyatındayken gene 116i manuel 86.899TL.

4748TL fena para değil aynı fiyat denemez. ha ben gene troll olmadığını varsayarak devam edeyimde belki başkaları faydalanır.

116d kullandığım gayet güzel bir motor, otomatiği yok zaten. düzgün kullanım ve eco modu açarak 5.5 litreleri bile görürsün şehir içinde.

performansa gelirsek; oto. şanzımanla yanlayamazsın istediğin bu ise eğer. ve yeni nesil dizel motorlar benzinlilerden daha iyi bence.

yeni araç sürmeye başlayan biri isen 116d seni tatminde eder, yanlamada da yeter, ekonomiside muazzamdır.

aşırı güce ihtiyacın yok ve dizel bence daha mantıklı bmw'nin dizel motorları hakikaten çok başarılı.

ve en önemlisi öğrenci adama az yakan araba gerek benzinli fiyat açısından baktığında dizelin tam 2 katını yakıyor.

gene karar senin. ama dizeldir ölüdür mantığı yapma.

• Al kardesim 1.16d cok güzel yanlarsın hem fiyatıda iyi
    http://www.youtube.com/watch?v=O7vgYk1VRGY&list=UUGoi3UGQQUd5sEndnoDmC6Q şu videoyu izle
    Opel İnsignia 1.6 Turbo Edition Elegance 2009 20.10.2014-13.03.2015
    Ford Tourneo Connect 110 Ps Glx 2011 Plus paket 20.04.2014-15.09.2014
  • arkadaş iyi para biriktirmiş

Orijinalden alıntı: berkaydj

dizel almalısın aynı fiyatsa, dizel 6 litre civarı yakar sehir içi benzinli 10 litre

Arabayķ büyük olasılıkla hiç kullanamdınız heralde. Bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin. Konu sahibi normal bir kullanımla benzinli ile 7 civarı yakabilirisiniz(arada sırada gazlayarak) Dizeli kullanmadım.

Orijinalden alıntı: Yusuf434382

Bmw 1 serisiyle güzel yanlayamazsın motoruyla oynaman lazım yada 2000cc'den büyük motorlu araç alman lazım. Yanlamak istiyorsan mazda mx5, nissan 200sx, yada büyük motorlu bmw'lere yönel 1.16d seni tatmin etmez.

Arkadasta ayni motorlu m paket f30 316 var gayet guzel yanliyor 1 serisi daha hafif oldugundan daha iyi yanlayacaktir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Why so serious ?
  • Bmw 1 serisi ile yanlanamaz motorla oynanması gerekir. Siz sadece yanladığınızı sanarsınız. Küçük motorlu araçlarda rx8'ten başka araçla yanlanmaz.

• 1.16i kullandım 1 hafta boyunca yaşım itibariyle tam bana hitap eden bi araçtı. Benzin konusunda da bir haftada şehiriçi 350 km yol yaptım bunun içinde 120 liralık yakıt aldım fakat verirken aracı 50 km daha yol yapacak şekildeydi. Ortalama karışık tüketimim 7,8 idi. İzmirde kullandım aracı gezdiğim yerler arasında akşam Konak - Alsancak trafiği de vardı normal akan gece altınyol ve çevre yolu da. Bi kaç köşeden dönerken de aracı bilerek zorladım kaydırdım yol uygunken. Yani aracı günlük her şeyi yapacak şekilde kullandım değer buydu. Tam bir genç aracı gücü olsun, konforu olsun, yakıtı olsun beni memnun bıraktı. Dizel olanı ise baya baya ekonomik olur bence çünkü benzinlisi bile gayet iyi. Ayrıca bu aracı alacaksan kesinlikle sunroof olsun

• konuda troll luk yok arkadaşlar. yazarken benzının yanına otomatık sanzıman yazmayı unutmuşum (düzeltildi) zaten yazının altında da 8 ileri zf sanzıman yazıordu orda onu anlatmaya çalışmıştım. neyse problem değil. para yı soranlarda asteğmen olarak yapıyorum askerlgımı 1 ay kaldı bıtmesıne 3.500 üzeri maas alıyorum ailemın destegıde var tabiki birikti bir sekılde. Daha yenı kayıt olduk foruma tecrubenızden yararlanalım dedık dırek troll yapıştırdınız. sorun yok cevap veren arkadaşlara teşekkür edıyorum.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.