Şimdi Ara

Nissan Micra Street 1.2 2015. Alsam mı Almasam mı? Tavsiyelerinizi Bekliyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
22.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün nissan bayisine gittim. 2015 Nissan micra otomatik street te karar kıldım. Liste fiyatına indirim yerine navigasyonlu arka görüş kameralı radyo cd li ekranı (yol bilgisayarı denilmedi navigasyon diyorlar) ve arka park sensörü verdiler. Sensör mesafe göstergeli değil. Sesli uyarı verenden miş. Alışırsınız zamanla dendi. Jantları plastik gibi en ucuzundan yani. Stepnesi var. (hyundai i10 1,2 de stepne yok ama jantları Çelik alaşım mı ne gösterişli güzel jantları vardı. İç döşeme açık renk griydi galiba.

    İlk arabam olacak ve ilk sürüşüm. Ehliyeti alalı. 5 yıl oldu. Öğrenciydim. Anca toparladım bütçeyi. Özel ders te almam gerekli sanırım. Nissan kredi ile 28.000 tl %1.2 faiz oranı ve 150 tl dosya masrafı. Anahtar teslim. 43000 tl kredi masrafı hariç anlaştığımız fiyat. Sizce iyi bir anlaşma olmuş mu. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu hafta bu iş Bu kararsızlık bitsin istiyorum.

    Mart başı araç gelecekmiş. Bu hafta anlaşırsak istediğiniz renk daha çabuk gelir dediler. Rengine karar veremedim :-( inci beyazı (biraz sarıya kaçıyor. O halini sevmedim) gümüş (gri). Kırmızı. Kırmızı çizikleri çok belli edermiş. Sonuçta ilk arabam olacak. Bunu es geçemem. İnci beyazında da plastik beyaz parçaları zamanla renk değişimi yapar mı? metal beyaz bölüme kıyasla. Aklım beyaz da çünkü. Gri de çok klasik :( petrol yeşili olanda koyu duruyor. Sahil kesiminde kullanıcam bu arabayı. Bol güneşli olan iller yani. O yüzden beyaz mantıklı geliyor. Bilemedim :-( 10 yıl boya garantisi vardı sanırım.

    Performans olarak bozulmasın gitsin yeter ki görüşündeyim. Otomatik şanzıman arızası büyük maliyet gerektiriyor çünkü. 2. Elle ondan uğraşmadım. 30000 tl milletin elden çıkardığı ne olduğu, huyu belirsiz araba yerine 10000 fazla verip garantili kullanırım dedim. Günde en fazla 5 km yol yapıcam işe gidip gelme için ara sokaklardan. Haftasonu artık cesaretim yettiği kadar :D

    Şikayet sitelerinde nissan markasında en çok micra dan yakınılmış. Bir bayanın aldığı araç boyalı çıkmış. Kandırdılar beni diyor. Çözülememiş. Birinin kliması bozulmuş, parçası 6 ayda gelir demiş servis. Sonra tr merkezden şikayet üzerine 15 günde hallolmuş. Servisler cırt galiba. Çözülemeyen çok şikayet vardı. Bunlar kocaaa bir soru işareti oluşturdu bende.

    Tavsiyeleriniz benim için değerli olacak. Bugün pazartesi ve ben cuma günü, ya hyundai i10 1.2 42000 tl 41 yapacaklardı sanırım ya da nissan micra 1.2 street modelini almak istiyorum. Gönlüm aklım micra da ama.
    Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bende eşime bu tür araç bakıyorum.Huundai i10 yakıt haricinde her türlü önde olur.Sizde zaten az km yapacakmışsınız.yaris falanda düşünebilir bütçe artarsa.
  • Ne aldınız merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de iş yerine micra araç almıştım. 1.2 manuel. Aldığımdan beri frenlerinden çok şikayetçiyim. Dozlama olayı sıfır 4000 km oldu düzelmedi. Hafif basıyorsun araç hiç yavaşlamıyor, az basıncı arttırınca zınk diye duruyor. Yüksek hızdayken fren yapınca araç sağa sola bi savrulur gibi oluyor ondan sonra normale dönüyor. Servise götürdüm , şefleri aracı sürdü zank diye basıyor frene , tamam diyor fren iyi tutuyor. Tamam öyle basarsan tuttuğunu biliyoruz zaten. Ayrıca araç şehir içi 7.5-8L civarında geziniyor. Gittiği yol kızılay dikmen arası. Çözemedim yani. Bu gidişle bir seneyi görmeden satarım aracı. Verdikleri teyp 600 tl lik çin işi xetec. Manevra kabiliyeti görüşü direksiyonu içinin genişliği falan güzel. Metalik beyaz renk aldım onda da sıkıntı yok ama 3 silindir Dikmen yokuşunda yakıt tüketiminde harikalar yaratıyor. Düz yolda sürülse eminim daha az yakar da, çıkışın inişi de var çözemedim. Yani neticede pek tavsiye edemiyeceğim bir araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugün Nissan Micra 1.2 CVT-AT Otomatik Match versiyon ile test sürüşü yaptım. Aracı genel olarak beğenmedim. Benim açımdan olumsuz yanları şunlardır.
    1-Frene sert basmak gerekiyor.
    2-Gaza basınca geç tepki veriyor ve motor resmen bağırıyor.
    3-Yakıt tüketimi bana çok fazla geldi.
    4-Ses yalıtımı çok iyi değil, motor sesini epey içeri alıyor.
    5-Müzik sistemi kalitesiz duruyor.
    Araca pek ısınamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErcanXP M -- 1 Kasım 2015; 2:02:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Minicik araç su gibi benzin içiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=Zur4oVa6xN0

    Yukarıdaki linkten Nissan Micra 1.2 CVT İnceleme Videomu izleyebilirsiniz.

    Genel olarak

    Araçta CVT şanzıman olduğu için hızlanmak istediğinizde deviri 5.500 - 6.000 civarına sabitliyor, çok bağırıyor dolayısıyla.
    Motor çok güçsüz. Tork değeri de düşük. Kalkış dışında hiç bir serilik yok.
    Donanım olarak fena değil, hatta üst paketi epey dolu.
    Aracın tavan yüksekliği çok iyi ferah oluyor tabi bu otoyolda rüzgardan çok etkilendiği için sorun oluyor.
    Tekerlek çapı küçük olduğu için tümsekler, çukurlar çok rahatsız ediyor.
    Araç ani direksiyon hareketlerine sert tepki veriyor, kontrolü kaybetmek kolay.

    Yakıt tüketimi hafta için sabah akşam istanbul beykoz - ikitelli arasında yoğun trafikte kullanıma rağmen 8 litreyi geçmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uc36 -- 21 Nisan 2016; 13:49:15 >




  • merhaba. 2012 nissan micra 1.2 cvt platinium sahibiyim. ilk sahibiyim. benzinde biniyorum. aracım 40 binde.

    artıları :

    cvt çok rahat, sarsıntısız, ekonomik,
    tavan yüksek
    ekonomik., 180 tl ile 450 km gidiyor şehir içinde
    iç malzeme kaliteli
    klima güzel
    manevra kabiliyeti çok güzel
    yol tutuş çok güzel
    ses sistemi yeterli.

    eksileri :
    seri değil. 1200 cc 3 silindirli bir motordan çok şey (serilik) beklemeyin.
    bagaj küçük.tatile giderken üste portbagaj takıyorum.
    kışın cvt ısınana kadar gaza ne kadar bassanda gitmiyor. (yazılımdan kaynaklanıyor olabilir. benim için sıkıntı değil)
    radyo mp3 çalmıyor. (yenilerinde mp3 varmış)
    arka camlar manuel, yenilerinde de manuel. çok mu zor arkalarıda otomatik yapmak ?

    kısaca ben çok memnunum, tavsiye ederim.
  • Merhaba. Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Hiç bakamamıştım buraya. Sebebi 2. El corsa almamdı. Onuda sattık. Toyota yaris 1.5 otomatik aldım. 2018. Keşke o zaman toyota alsaydım ama müşteri temsilcisi az ilgilenseydi alırdım muhakak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.