Şimdi Ara

BMC %100 TÜRKMÜ.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
47.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hepiniz malesef türk yapımı motor yok demiş. Hiç kimsenin bilmediği bir türk yapımı motor var. İyi düşünün.

Evet açıklıyoruuuum. Huzurlarınızdaaaa

PANCAR MOTOR

BMC %100 TÜRKMÜ..

Pancar motor Türkiye'de dizel motor üretmek üzere, 23 Ocak 1956 yılında ülkenin küçük motor gereksinimini karşılamak amacıyla kurulmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet
    pfff... Anlamak mı istemiyorsun yoksa anlayamıyormusun? Mesajımdan da alıntı yapmışsın üstelik. BMC'nin şasisi sağlam diyoruz sabahtan beri. Ordu zaten konfor aramaz aracında. Üstelik sen Devlet alıyor demişsin, ben de TSK alıyor diyorum sonra onun parası nereden devletten değilmi abidik gubidik... Ona kalırsa her para eninde sonunda devletten geliyor, herşey devletten.

Markaları da birleştirdim, senin "orduya özel birşey üretilmez" demen üzerine. Dünyadan örnekler verdim, Türkiyeden örnek istiyorsan MKE var. Orduya özel silah üretiyor. Buna ne diyeceksin şimdi?

Maliyete de elini sürdün şimdi. Maliyeti beni alakadar etmiyor, şasisi sağlamdır diyorum sadece. Orduya da ürettiğine göre vardır bir sağlamlığı. Yoksa ordu ne diye 10 yılda paslanan birşeyi alsın, gider başka bir şirketle anlaşır, yurtdışından alır, hiç yapmadığı bir şey mi? Senin bahsettiği isveç çeliğinden tutar alır. Ama ne hikmetse BMC ile anlaşmış.

Vallahi sabahtan beri sıktın artık...

Arkadaşım bak; ben sana diyorum neye göre sağlam, kaynağın var mı, gördün mü şaseyi ? Kulaktan dolma bilgiyi bırak ! Kaportaya sağlam diyorsun, sağlam dediğin kaporta 3 sene sonra pas içinde. Şimdi de çıkıp dersin TSK'ya özel kaporta üretiyor diye... Saçma saçma konuşma Allah aşkına.

BMC hangi firmalarla ortak çalışıyor onu söyle hele ? Birileri 2. Dünya Savaşı'nda ortak çalıştı diye bizimkiler de öyle çalışacak.
    Eğer söyleyemezsen mailime onu da ekleyip, soracağım.

Markaları birleştiriyorsun, sonra çıkıp diyorsun BMC dünyanın en sağlam şasisini yapıyor. Ne dediğini sen biliyor musun yahu ? 3-4 tane marka birleşip yapıyorsa nasıl BMC en sağlamını yapıyor ?

Daha bir kaynağın olmadan çıkıp diyorsun ki; şasi sağlamdır. Geç bunları koçum, ilk önce bir kaynağın olsun, dayanağın olsun ki benim karşıma çık "BMC'nin askeri araçlarında dünyanın en sağlam şasisi var " de, bende sana "Eyvallah haklısın" diyeyim. Ama çıkıyorsun durup dururken, elde kaynak yokken o kadar asırlık üreticileri es geçip, en sağlam şasiyi üretiyor diyorsun.

Adamlar ihaleye çıkmak için ona göre araçların maliyetini hesaplıyor, rakiplerin araçlarının fiyatlarına bakıp da kendilerini ona göre ayarlıyorlar. Buna karşı TSK da ona göre alım yapıyor. Yani malın ucuz olsun ki bir adım önde olasın.

Hiçbir kaynağın olmadan benim karşıma çıkma, daha da sana cevap yazmayacağım.
    Bir mesajında "BMC, dünyanın en sağlam şasisini üretiyor diye biliyorum" der, diğerinde "BMC, dünyanın en sağlam şasisini üretiyor" der. Ne dediğini kendi de bilmez.

BMC'den mailin cevabı gelince buraya paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 31 Ocak 2010; 16:32:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

pfff... Anlamak mı istemiyorsun yoksa anlayamıyormusun? Mesajımdan da alıntı yapmışsın üstelik. BMC'nin şasisi sağlam diyoruz sabahtan beri. Ordu zaten konfor aramaz aracında. Üstelik sen Devlet alıyor demişsin, ben de TSK alıyor diyorum sonra onun parası nereden devletten değilmi abidik gubidik... Ona kalırsa her para eninde sonunda devletten geliyor, herşey devletten.

Markaları da birleştirdim, senin "orduya özel birşey üretilmez" demen üzerine. Dünyadan örnekler verdim, Türkiyeden örnek istiyorsan MKE var. Orduya özel silah üretiyor. Buna ne diyeceksin şimdi?

Maliyete de elini sürdün şimdi. Maliyeti beni alakadar etmiyor, şasisi sağlamdır diyorum sadece. Orduya da ürettiğine göre vardır bir sağlamlığı. Yoksa ordu ne diye 10 yılda paslanan birşeyi alsın, gider başka bir şirketle anlaşır, yurtdışından alır, hiç yapmadığı bir şey mi? Senin bahsettiği isveç çeliğinden tutar alır. Ama ne hikmetse BMC ile anlaşmış.

Arkadaşım bak; ben sana diyorum neye göre sağlam, kaynağın var mı, gördün mü şaseyi ? Kulaktan dolma bilgiyi bırak ! Kaportaya sağlam diyorsun, sağlam dediğin kaporta 3 sene sonra pas içinde. Şimdi de çıkıp dersin TSK'ya özel kaporta üretiyor diye... Saçma saçma konuşma Allah aşkına.

BMC hangi firmalarla ortak çalışıyor onu söyle hele ? Birileri 2. Dünya Savaşı'nda ortak çalıştı diye bizimkiler de öyle çalışacak.

Markaları birleştiriyorsun, sonra çıkıp diyorsun BMC dünyanın en sağlam şasisini yapıyor. Ne dediğini sen biliyor musun yahu ? 3-4 tane marka birleşip yapıyorsa nasıl BMC en sağlamını yapıyor ?

Daha bir kaynağın olmadan çıkıp diyorsun ki; şasi sağlamdır. Geç bunları koçum, ilk önce bir kaynağın olsun, dayanağın olsun ki benim karşıma çık "BMC'nin askeri araçlarında dünyanın en sağlam şasisi var " de, bende sana "Eyvallah haklısın" diyeyim. Ama çıkıyorsun durup dururken, elde kaynak yokken o kadar asırlık üreticileri es geçip, en sağlam şasiyi üretiyor diyorsun.

Adamlar ihaleye çıkmak için ona göre araçların maliyetini hesaplıyor, rakiplerin araçlarının fiyatlarına bakıp da kendilerini ona göre ayarlıyorlar. Buna karşı TSK da ona göre alım yapıyor. Yani malın ucuz olsun ki bir adım önde olasın.

Dinime söven müslüman olsa.
    Senin elinde sağlam kaynak var mı? Ben en azından geçerli öneriler sunuyorum. Sen daha okumayı bilmiyorsun, anlayamadığın şeyleri kılıfına uydurup bana sunuyorsun. BMC nin 2. dünya savaşıyla alakası ne? Ben diyorumki, BMC, Orduya araç üretiyor, şasisi sağlam. Benim dediğim bu, bunu tastiklemem için tonlarca şeyi ileri sürdüm. Kaynağım olmayabilir ancak deliller ortada. Senin elinde varsa kaynak onları görelim hele, "kaynak göster kaynak göster" demesi kolay.
    AZSIN.

Ek : Efendi gibi "bu böyle olmayabilir, belki doğru değildir" desen hadi yine neyse... Direk sivri sivri laflarla kendini üste çıkartıyorsun (sanki kamyoncular motorlu araç konusunda dünyanın en bilge insanları), kaynak maynak yok birşey yok, bir de üstüne benden kaynak istiyorsun, laf sokmaya çalışıyorsun..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

Bir mesajında "BMC, dünyanın en sağlam şasisini üretiyor diye biliyorum" der, diğerinde "BMC, dünyanın en sağlam şasisini üretiyor" der. Ne dediğini kendi de bilmez.

Ordunun BMC almasi sağlamlığına ve kalitesine referans olabilirmi yaw

Mesela orduda ülker in hiç bir ürünü satılmaz. Hepsi eti nin ürünleridir. Oysa ülker i eti ile kıyaslarsanız fiyat aynı olmasına rağmen ülkerin ürünlerde kullandığı ham maddelerin hepisi birinci sınıftır. Kakao dan tutun fındığına kadar. Onun için yurt dışına kadarda çıkmıştır ürünleri.

Ama ordu almıyor. Demekki kalite fiyat performansında orduyu referans almak ahmaklıktır. Orduyu laiklik, yobazlık ayrımında referans alabilirsin ama onun dışında asla

• quote:

BMC'nin levend'ine kamyonetine falan laf etmeyin, dandik dundik olabilir ama BMC bildiğim kadarıyla orduya kamyon gibisinden araçlar üretiyor. Bilinen en sağlam şasi ve kaportaları üretiyor diye biliyorum, bu yüzden ordu BMC ile anlaşmış. Şahsen fabrikasını görmüş olan bir elemandan duydum bunları.

Askeri Araçları ve Zırhlı araçları benim bildiğim kadarıyla otokar üretiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boywonder

quote:

BMC'nin levend'ine kamyonetine falan laf etmeyin, dandik dundik olabilir ama BMC bildiğim kadarıyla orduya kamyon gibisinden araçlar üretiyor. Bilinen en sağlam şasi ve kaportaları üretiyor diye biliyorum, bu yüzden ordu BMC ile anlaşmış. Şahsen fabrikasını görmüş olan bir elemandan duydum bunları.

Askeri Araçları ve Zırhlı araçları benim bildiğim kadarıyla otokar üretiyor.

Arkadaşım bundan 3 yıl önce BMC fabrikasına gitmiş ve Orduya gönderilmek üzere stokta bulundurulan kamyonları görmüş. Belki el değiştirdi belki ortak belki ben yanılıyorum olabilir.

• Konuyu güncelleyelim..
    BMC halen % 100 Türk Firmasıdır.
    Son bir yıl kadar kötü yönetim ve benzeri sorunlar yüzünden iflas noktasında.
    Çalışanları maaşlarını alamıyor.
    nedense basında da yer almıyor ve ilgliler de pek ses vermiyordu. Son olarak Ankara ve İstanbul a yola çıkan BMC çalışanlarını basın istemeye istemeye görmek zorunda kalıyor, haberlerde yer veriyor..
    SONUÇ, BMC Türk olarak kalmalı, kurtarılmalı, sorunlara sebeb olanlar cezasını görmeli ve BMC yenilenmeli ilerlemeli, ekonomiye kazandırılmalı...
  • Üç yıl önceki muhabbetlerimize bak yahu...

Al sana şimdi sağlam şase.
    Adamlar dolandırıcılıkla fabrikayı nasıl ayağa kaldırabilsek diye uğraşıyor.
  • Aynen, Üstad...
    3 yıl 5 yı l - 15 yıll BMC'nin yönetiminde bir zerre bir şey değişmemiş. Firma batıyor, çalışanlar haciz lerde, ama gel gör ne kamudan ne de ilgili holdingten hala bir çaba , ses yok!. En sonunda hurda fiyatına Çinliler veya Volkswagen veya Renault gibi bir firma alacak.
    Dacia - Skoda gibi ayaklandıracak. Biz ise seyretmeye devam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asan70 -- 6 Mart 2013; 22:27:49 >

• Eray abi Jet acmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben beklerdimki BMC ye devlet desteği verilsin firma kalkındırılsın ama habere bak

BMCnin Türk Silahlı Kuvvetleri için ürettiği mayına dayanıklı araçlarla (Kirpi) ilgili kriz çözülemeyince, Savunma Sanayii Müsteşarlığı firmaya fesih mektubu gönderdi.

Zaman gazetesinin haberi şöyle: Böylece kontratın iptal süreci başlamış oldu. BMC’nin tebligatı almasının ardından üretimdeki sorunu çözmesi için 45 gün yasal süresi var. Bu zaman diliminde de yükümlülüklerini yerine getiremezse, teminat mektupları Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından nakde çevrilecek. Sözleşme de feshedilecek. Güvenlik güçlerinin mayın tuzağından korunması amacıyla 2009’da 468 zırhlı araç için anlaşma imzalanmış, ancak firmanın yaşadığı maddî sıkıntı yüzünden araçların 278’i teslim edildikten sonra üretimi durmuştu. Kalan 190 Kirpi’nin üretimi bitirilemedi. BMC, daha sonra özel bir bankadan kredi buldu fakat üretimi yine nihayete erdiremedi.

Kirpiler 13 personel taşıyabiliyor, her türlü arazi şartlarında rahatlıkla hareket edebiliyor. Mayın, el yapımı patlayıcı, balistik testlerinden geçen ve ‘yürüyen kale’ olarak bilinen Kirpiler, saatte 105 km hıza ulaşabiliyor, 120 cm derinlikteki sudan geçebiliyor. NATO standartlarına göre üretilen Kirpilerde, aynı zamanda motor altının da koruması sağlanıyor. Böylece herhangi bir mayın tehdidine maruz kalan aracın kısa sürede onarılarak görevine devam etmesi mümkün oluyor. Koltuklar ise mayın patlaması anında basıncı emecek özel bir sistemle üretiliyor. Öte yandan gecikmeden dolayı müsteşarlık tarafından firmaya 7 milyon Euro ceza kesildi.

http://www.savunmasanayihaberleri.net/kirpi-anlasmasi-feshedildi/

• BMC, şu ana kadar yapılanlara bakılırsa; gözden çıkarılmıştır
    .Patronu, ilgili devlet kurumları.
    Ve başka bir yere satılmasıda düşünülmüyor ( süreç buraya getiiriyor) Uzel, pancar, TOE; HEMA (Kayseri) serisine yeni bir halka daha ekleniyor..
    Yazık...Çalışanlarına..
    Ama bir banka olsaydı el konurdu!!!

http://www.otometre.com/search/label/BMC
    http://otoajanda.com/index.php?k=bmc-haberleri

• https://www.youtube.com/watch?v=2MBM2gLuE-I Yeni BMC Çekici 2018 ikinci yarısından itibaren satışa sunulacak
  • https://www.youtube.com/watch?v=2MBM2gLuE-I 2018 in 2. yarısında yeni çekicinin satışa sunulması bekleniyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.