Şimdi Ara

Blu-Ray Ucuzlayacak (PS3 OYUNLARIDA :D)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sektördeki tatlı kar Amerikan Adalet Depertman'ınını harekete geçirdi. Departman, Sony başta olmak üzere tüm büyük Blu-Ray üreticilerine soruşturma açtı.

DVD'den Blu-Ray teknolojisine geçiş beklenenden yavaş oluyor. Bunda en büyük pay, iki sistem arasındaki yüksek fiyat farkı. Blu-Ray disklerin piyasaya çıkışının üzerinden hatırı sayılır bir zaman geçti, ancak bu teknoloji fiyat olarak çok kayda değer bir gerileme göstermedi.

Yaşanan bu olay, Amerikan Adalet Departman'ını (US Justice Department) harekete geçirdi. Departman, üretici şirketlerin anlaşma yaparak fazladan kar aldığını iddia ediyor. Bu yüzden, Sony, Toshiba ve Hitachi markalarına soruşturma açıldı. Yasal işlemler bittikten sonra eğer bu firmalar haksız bulunursa, çok daha ucuza Blu-Ray disk ve okuyucu üretmek zorunda kalacaklar.

HABER LİNKİ

• Blu ray diskler su an normal kullanici icin 1 euro civarinda (25 GB)
    Isterse 1 cent e dussun bu oyun fiyatlarina yansimaz..
    Simdi poset fiyatlari dusunce o posetin icine giren ornek veriyorum ekmek ucuzluyor mu ?
    Sacma...
  • Oyun fiyatları düşmez
    Zamanında bende konu açmıştım özeti şu
    Blu-rayden daha ucuza üretilen Dvd'yi Xbox 360 kullanılıyor.Xbox360 ile Ps3 oyunları aynı fiyattan satılıyor ve Dvd daha ucuza üretiliyor.Örneğin dvd 1dolar bile ucuz olsa Ps3 ve Xbox versiyonu 1er milyon satsa Xbox versiyonundan ekstra 1milyon$ kar elde ediliyordur.
    Kısacası Dvd ile Bd arasında zaten fark var ama 2konsol oyunuda aynı fiyata satılıyor Bd istediği kadar ucuza elde edilsin bir değişme olmaz
  • arkadaşlar bir de şu var . sony üretici firma onun için dvd ne kadar ise maliyeti bluray de ona yakındır . tamam blu-ray katman vs... ama üretici firma için ...
  • Onumuzde ki nesilde sony Nintendo ve MS den de keser artik bd telif paralarini :)
    BU donem kactilar ama bir daha ki donem kacis yok gibi..
    Wii belki devem eder dvd den (yuh artik) utanmaz da MS nin hic bir kacari yok :)
  • Tamam da Xbox oyunları Dvd halinde satılmasına rağmen fiyatları Ps3 oyunlarıyla aynı . Bence fiyatta , kullanılan medya önemli değil .
  • Desene üretici yaşadı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7 Ps3 Oyunu Ps3 Özel Oyunlar
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Düşşe bile ne kdr fiyat indirimi yaparlarki. Zamanında DVD filmler 40-45 lira idi ve bir anda 20 liraya düşmüştü.İşte o anı hiç unutmam eğer böyle bişey olucaksa neden olmasın
  • ben ömrü hayatımda oyun fiyatlarının düştüğünü hiç görmedim. arttığını çok gördümde, düştüğünü görmedim
  • Oyun fiyatları düşeceği konusunda hiçbir hayale kapılmayın yıllardan beri hep aynı. Aynı kalacak. Zaten ps3 ve xbox ın birçok oyunu farklı medya olsa da fiyatları aynı wii nin fiyatları da yakın. ADamlar fiyatları da yükselyelim diyolar haberler var.
    zaten Çoğu firma zaten tüketicinin aldığı fiyattan almıyor ki medyaları

Ama film fiyatları da düşer ama neden düşer? Korsan nedeniyle. Korsan bluray lerin piyasaya girmesi ile talep azalacağı zaman düşer. En azından DVD de boyle oldu. Ama blu ray de daha piyasa tam anlamıyla yeşermedi bile
  • bende fiyatların düşeceğini sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: spike3001

ben ömrü hayatımda oyun fiyatlarının düştüğünü hiç görmedim. arttığını çok gördümde, düştüğünü görmedim

öyle deme platinium serisi bayılırım 19 milyon UT3
  • Geçtiğimiz günlerde Amerika'da "black friday" gününde 50 dolara bluray player satıldı.
    keşke burda da olsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jolly_RogeR

Tamam da Xbox oyunları Dvd halinde satılmasına rağmen fiyatları Ps3 oyunlarıyla aynı . Bence fiyatta , kullanılan medya önemli değil .

bunun üstüne yorum yapılmaz
  • DVD oyun fiyatları düştümüki blueray fiayatları düşsün.. Hala empire total var 99 tl.. :) (türkiye örnek olmasın derseniz shoptodada 60 tl civarına geliyor)

hal böle olunca, bir arkadaşımızın dediği gibi poşet fiyatı düşünce içine giren malzeme ucuzlamıyor..
  • bir oyun gelistirmek cok masrafli bir is.kullanilan medyalarin masrafi ile uzakdan yakindan alakasi yoktur bunun.

ancak korsan oyunlar tabi bd formatinda cikarsa ucuzlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSleep__

Düşşe bile ne kdr fiyat indirimi yaparlarki. Zamanında DVD filmler 40-45 lira idi ve bir anda 20 liraya düşmüştü.İşte o anı hiç unutmam eğer böyle bişey olucaksa neden olmasın

Blu-ray flimler zaten sıfır jelatinli 25 TL ye satılıyor. Haftada bir kez alıyorum.
  • 25 TL'ye Türkiye'de satılan çoğu blu ray film kopya ve orjinal değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Onumuzde ki nesilde sony Nintendo ve MS den de keser artik bd telif paralarini :)
    BU donem kactilar ama bir daha ki donem kacis yok gibi..
    Wii belki devem eder dvd den (yuh artik) utanmaz da MS nin hic bir kacari yok :)

Microsoft kaçsa ne kaçmasa ne? Oda edinir kendine blu-ray
  • Düşmez
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.