Şimdi Ara

Black Panther (16.02.18) l Chadwick Boseman (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
12
Favori
23.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • he ya keşke yeni zırhını bu filmde yapsaymış çok iyi olurdu
  • Filmi bugün izledim ve film aldığı imdb puanını kesinlikle hakketmiyor. Adam akıllı bir villian yok, senaryo hep parça parça aceleye getirilmiş gibi bir konu bütünlüğü yok. Karakter iç savaş filminde daha anlamlıydı açıkcası izlediğim marvel filmlerinden en kötülerinden biriydi, belki de ben beklentiyi çok üst tuttum orası da olabilir. Çünkü marvel filmlerini severim, takip de ederim ama filmi taht kavgası, kabile savaşı statüsünde saçma sapan bir konu şeklinde irdelenmesi açıkcası beni sinirlendirdi. Wakanda'daki teknoloji ironman'ın ilk filmini izlerken, tony starkın kullandığı teknolojiyi kullanırken verdiği hazzı yaşatması da güzeldi açıkcası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocky1907 -- 5 Mart 2018; 0:24:55 >
  • Ortalama bir Marvel filminin üzerinde bir filmdi.Yeteri kadar espri yok diye düşük puan veren var şaka gibi.Her karakterin ayrı bir atmosferi vardır.Black Panter’in felsefesini ve hikayesini sevdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu Black Panther'ın babası T'Chaka'nın kardeşinin evine geldiği sahnede kardeşi "Bir dahaki sefere tıklamayacaklar" dediği zaman aklıma direkt şu geldi;

    https://youtu.be/J4WQhnJYcsg?t=9

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Filmi bugün izledim.Bir kere iyi bir film olmuş denilebilir.Kurgu fena değil baş düşman güzel işlenmiş ama abartılı bir gişe aldığını söylemekte mümkün.Yani film iyi ama çokta abartılacak kadar mükemmelde değil.

    Büyük ihtimal filminde geçen ırkçılık üzerine olan tema, afrika kökenlilerin neler yaşadığı falan amerikada daha farklı bir gözle bakılmasına sebebiyet vermiştir diye düşünüyorum.Aldığı gişede bunun bir kanıtı olabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamların yaptığı hasılata bak arkadaş. Marvel in yan karakter filmi dc nin koskoca justice league nin 1.5 katı hasılat yapıyor. Bu dc ciler nerelere gitsin şimdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 8 Mart 2018; 7:20:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmden yeni geldim.Sıfır beklenti ile gitmeme rağmen, çok ortalama bir filmdi.
    Fragmanlarını beğenmediğim bir film ilk defa şaşırtmadı.Fragmanın aynısıydı.
    Kötü bir film değil ama iyi bir filmde değildi.Sırf zenci propagandasıyla parayı götürdü Marvel valla
    Bide buradan tekrar Disney'e selamlarımı iletmek istiyorum; demekki cıvık film yapmayla gişenin alakası yokmuş şerefsizler.
    Cıvık olmayan ortalama bir film bile iyi gişe yapabiliyomuş.Iron Man 3 ve Age of Ultron'u harcadığınız için her aklıma geldiğinde sövüyorum bu yüzden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Total Lifetime Grosses
    Domestic: $516,628,076 55.5%
    + Foreign: $414,100,000 44.5%
    = Worldwide: $930,728,076

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pek merak etmiyorum filmi..IW öncesi izlemek şart mı sizce ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Pek merak etmiyorum filmi..IW öncesi izlemek şart mı sizce ?

    degil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu filmle ilgili duygularım biraz karışık. Aslında genel olarak iyi bir film, ama daha iyi olma fırsatı varken bunu ıskalamış. İlk yarı bittiği an itibariyle çok iyi olduğunu düşünmüştüm ama ne zaman ikinci yarı başladı ve o
    daha filmden önce T'Challa'nın ordusunun başında olduğu Infinity War fragmanını
    izlemiş adamlara artık yüz yıldır bayatlamış
    T'Challa öldü, Killmonger geldi aldı tahtı gibi bir numara çektiler
    beni de o zaman kaybettiler. Filmin genelinde de ağırlığı ikinci yarıda olmak üzere klişelere yeterince boğuldular. İlginç bir biçimde Black Panther'den çok Wakanda belgeseli gibi bir film, yan karakterlere çok özenmişler, her birini Avengers ile diyaloga soksan sırıtmazlar ve tahminimce Infinity War'da Wakanda'nın önemli bir yeri olacağı için bu memlekete ve insanlarına bu kadar odaklandılar. Bir de Marvel'dan beklemeyeceğim kadar siyasi anlamda da sağa sola dokunmuşlar hep.

    Filmi izleyeli neredeyse üç hafta olacağı için çok net hatırlayamayacağım ama yine de bir şeyler yazmaya çalışayım. Bir kere MCU'nun en iyi yaptığı şeylerden birini yaparak başlamışlar; karakteri sıfırdan alıp birkaç film sonrasında nereye geldiğini çok daha iyi anlayacağınız bir yolculuğa sokmuşlar. Neredeyse her karakterlerinde yaptıkları gibi insani taraflarına odaklanarak seyircini empati yapmasına ve onu daha iyi anlamasına çabalamak istemişler o belli.

    Bu film de Civil War'da T'Chaka'nın ölümü sonrası prensken bir anda kendini kral bulan T'Challa'nın yaşadığı zorluklara odaklanmayı seçmiş ve bunu yaparken T'Challa'yı çizgi romanlara göre baya bir nerflemişler tabii. Bazen bu durum rahatsız edecek seviyeye bile geliyor hatta.


    T'Challa bu filmde ne başka ülkelere gidip PhD yapacak kadar dahilik noktasında zeki bir adam izlenimi veriyor, ne de çok iyi bir stratejist. İki üç adım sonrasını geçtim neredeyse bir adım sonrasını bile göremiyor, Wakanda'nın geleceği adına ne Killmonger ne de Nakia kadar bile vizyon sahibi değil. Ne de teknoloji ve bir şeyler üretmekle aşırı haşır neşir, zeka ve bu kısım ondan alınıp Shuri'ye yüklenmiş. Ki bu da ne iyi ki bize Shuri gibi bir karakteri vermiş aslında.

    Ne de yakın dövüşte çizgi roman hayranlarının kıyaslanmaktan çekinmeyeceği kadar birebir Batman'le falan gidecek kadar iyi, adeta panter güçleri olmadan bu adamda bir numara yok demeye gelmiş. Filmin senaryosu o noktada ilerlesin, gergedanlı abimiz Killmonger'a katılsın diye büyük şovla gidip çuvallıyor ve Klau'yu bile alamadan geliyorlar. MCU'nun ayakları yere basan dünyasında hayatı savaşlarda geçmiş Killmonger da Wakanda dışına çıkmamış T'Challa'yı rahatlıkla tokatlıyor ki tokatlamaz olaydı, devamı filmi aşırı bir tahmin edilebirlik ve kısır döngüye atıyor. (Oradan kaşla göz arası bir bitki çalmasalar T'Challa'ya geçmişler olsun, çok acayip)

    Ha bu kadarı hayatı boyunca bir gün kral olmaya hazırlanan T'Challa için biraz fazla olmamış mı bana kalırsa olmuş tabii, sonuçta MCU'nun ayrı bir evren olduğunu kabul edip çizgi romanlardaki şeyleri birebir beklemeyi bırakalı yıllar oldu ama bence biraz ayarı kaçmış, MCU'nun şu an en badass karakterlerinden birinin karizmasını çizecek kadar; filmin bir noktasına kadar T'Challa'da bir numara yok demeye başlıyorsunuz. En azından sonunda filmin başındaki T'Challa'ya oranla oldukça değişene kadar.

    Bence tüm bunları yaparken bu filmle amaçları T'Challa'nın egoist doğasını kırıp onu daha iyi bir karakter yapmaya odaklamaları olmuş. Babasının ani ölümü onu hazır olmadığı bir krallık tahtına itiyor, akıllı olsa ve hayatı boyunca buna hazırlansa bile aslında her şeyi bilmediğini görüyor. Kral olsa da çok güçlü değil ve verdiği her sözü tutamıyor, babasından gördüklerine değer verse ve o mirasa saygı duysa da değişen dünyada geleceğe ve Wakanda için de değişime hazır olmalı. Sonu itibariyle de gereken hamleyi yapıyor ve filmdeki her bir diğer karakterden bir şey öğrenip kendini değiştirdiğini, babasının gölgesi ve mirasından kurtulduğunu görüyoruz. Tabii tüm bunları yaparken Panther'ın en bilinen iki düşmanını da aynı filmde harcadılar o da ayrı mesele.


    Bu film biraz T'Challa ve Black Panther için geçiş filmiydi ve MCU içerisindeki karakter gelişiminde önemli bir rol oynayacak bence, Infinity War-Avengers 4 ve devamında Black Panther 2 ile bir bütün olarak baktığımız vakit karakterinin bütününü daha iyi görebileceğimizi ve bu filmdeki haline kıyasla farklarını onlarda daha iyi anlayacağımızı umut ediyorum. Hani nasıl Captain America'nın geneline baktığımızda MCU'nun en iyi ve önüne geçilmeyecek şekilde karakter gelişimini yaşayan en istikrarlı karakteri, o kalitede olmayacak olsa da bir benzeri değişim belki burada da görülebilir.

    Gazlandığı kadar tabii ki iyi değil ama Ragnarok gibi sulu zırtlak olmaması bile benim için artı puan. Keşke özellikle ikinci yarısı klişelerde boğulmasaydı da daha özenli bir senaryoyla gelselerdi; baştan sona hiçbir şey şaşırtmıyor ve olması gereken o doğrultuda ilerliyor, Ragnarok'un sulu tarafını sevmesem de senaryosundaki o beklenmedik durum ve Doctor Strange'in dahiyane çözüm sahnesi gibi senaryo hamleleri görmek istiyor insan daha çok. Sondaki CGI faciası oyunlardan fırlama ve orijinallikten uzak iyi panter kötü panter dövüşü de maalesef bir an önce sona ersin dedirtircesine IMAX 3D'de ekstradan göz yoruyor.

    Spider-Man ve Black Panther Civil War'da ikisi de muazzam olan iki karakterdi ama maalesef solo filmleri o filmin ve Russo biraderlerin ki kıymetlerini bilmek lazım onların 15-20 dakikada yarattığı gazı taşıyıp genele yayamadılar. Black Panther gibi cool bir karakterin koca filminden akılda kalıcı tek bir sahnesi yok ki Civil War'da koreografisinden kedivari dövüş stiline etkilemediği an yoktu, izlemek keyifti. Homecoming desen ona hiç girmeyeyim zaten; bir de ekstradan yetmezmiş gibi Civil War'da tek cümleyle bile Peter'ın müthiş açıklanan Spider-Man olma motivasyonu Homecoming genelinde sadece karakteri Avengers'a bağlanmak için kullanıldı ve sorumluluğun s'sinin geçmemesi bir yana tek motivasyonu Avengers'ın olduğu bir dünyada güçleri olan bir ergen olsa da Stark'ı etkileyip Avengers üyesi olmak için kul köle olan bir Spider-Man portresi çizildi.

    Filmden en aklımda kalan kısmı
    I neva friz
    yine de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 9 Mart 2018; 13:26:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devcitybg


    quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Pek merak etmiyorum filmi..IW öncesi izlemek şart mı sizce ?

    degil.

    Tamam.Hiç 3D falan çekecek halde değilim.2D olsa giderdim de.
    Zaten IW için 3D katlanacağız bir de bunu çekmeyeyim. IW sonrası izlesem de olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gittim..Dayananadık.IW öncesi Marvel jeneriğini görip havaya girelim dedik..

    3D lanetini kim çıkardıysa..Yok arkadaş.Filmin netliğini bozuyor herifler sonra da düzgün izleyelim diye gözlük veriyorlar.Böyle yani Çoğu sahnede çıkadım gözlüğü öyle izledim.

    Film iyiydi hoştu da BW gerçekten orjini böyle ise iyi yani.IW bağlantısı beklerdim yine boş çıktı.Marvel son 3 filminde olmak üzere bunda da hayal kırıklığı yarattı bu yönden..Ayrıca CW after sahnesi ile bağlantı beklerdim o da olmadı..


    Sonra o kadar yıl sonra o kadar karakterin öldüremediği Klaue'nun böyle ölmesi çok çok saçma geldi bana.Ayrıca ! bu panter abimizin en büyük düşmanı kim ? Bu filmde hepsini gördük değil mi ? Eee ne çabuk harcandı ? 2.filmde bize ne verecekler ki ? T'Challa'nın zayıflıktan güçlülüğüne kadar bir yol çizmişler ama çok uçuk çok fark var sanki.Hele Klaue kaçış sahnesi tam fiyasko olmuş bence.Çok basit arkadaş.Filmin başında dedim panter bu mu yani diye ? CW filminde daha iyiydi mesela ? Film bitti Challa için halen işte kral oldu diyemiyorum ki ? Çok sıradan biri gibi gösterilmemiş mi ? Çizgi romanda böyle mi ki ?
    Gerçek bir amacı olan düşman yine yok.Gelişi ile gidişi ile çok standart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 9 Mart 2018; 20:26:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu film infinity war icin onemli mi? Yani bunu izlemeden IW yi izlesem konudan kopar miyim?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • v. Persie kullanıcısına yanıt
    Hayır değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Filmi begendim ama iyi mi kotu mu kararsizim. Hikaye cok basit hadi onu gectim yil 2018 oldu hala boyle bir kliseyi nasil kullanirlar ya.... Sizce de Black Panther kostumuyle cok az gorunmedi mi ?
  • Bu hasılatla bu filmin üçlemesini geçtim beşlemesi Bile gelebilir.



    Dc siyahi bir kahraman filmi için kolları sıvadı haberi yakında çıkar. cyborg demeyin o karizma yok o şahısta..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Bu hasılatla bu filmin üçlemesini geçtim beşlemesi Bile gelebilir.



    Dc siyahi bir kahraman filmi için kolları sıvadı haberi yakında çıkar. cyborg demeyin o karizma yok o şahısta..

    sanki chadwick boseman'da çok var
  • Böyle özelliksiz ve başarısız bir filmin bu denli başarılara ulaşması ırkçılık örneğidir. Hani filmi beğenmeyenleri ırkçı diye etiketledikleri gibi ben de bu filmi yücelten eleştirmenleri ve filmin bu başarıya ulaşmasında diğer Marvel filmlerine gösterilmeyen ilgiyi gösterenleri ırkçı olarak etiketliyorum. Bana göre asıl ırkçı onlar. Hayatımda izlediğim en kötü Marvel filmiydi. Hakkında konuşmak,dönüp bir daha bakmak bile istemezken film hakkındaki ordan burdan fırlayan başarı haberlerini gördükçe izleyenlerle aynı filmi izleyip izlemediğimi merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mu5tafa

    Bu hasılatla bu filmin üçlemesini geçtim beşlemesi Bile gelebilir.



    Dc siyahi bir kahraman filmi için kolları sıvadı haberi yakında çıkar. cyborg demeyin o karizma yok o şahısta..

    DC için bu konuda en mantıklısı Green Lantern, nasıl olsa 1. film rezaletti ve biliyoruz ki John Stewart siyahi bir Green Lantern, kullanılması da mantıklı
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.