Şimdi Ara

Black Mesa [ANA KONU] | Definitive Edition çıktı (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
856
Cevap
13
Favori
65.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oyun hardda cıdden zor dıyenler sonuna kadar haklı..bu oyun yuzunden f6-f9 tusları eskıdı resmen
  • Sanıyorum en büyük sorunları.Hard ta askerlerin aşırı güçlü olması.Uzun loading süreleri.Zıplama sorunu.Benim yaşadığım en büyük sorun ise yeterli sistemle bazı yerlerde takılması.Tabi bence genel olarak oyun(mod) çok başarılı.
  • beyler oyunu bıtıren varmı..chapter 12 de kaldım..onumuzde bı ekran var..altımızda devasa yaratık bulundugumuz yerı sallayıp duruyor..sanırım buna o ekran uzerınden roket falan sallayacaz ama bı turlu beceremedım..varmıdır yontemını bılen?
  • İnat ettim yine oynadım.Ama Black Opsların olduğu yerde takıldım.Siz siz olun şekil yapıp "Hard." oynamayın oyunu zira oyunu nasıl zor yapsak diye o kadar uğraşmışlar ki saçmalamanın ötesine geçmişler.Zaten adamlara mermi işlemediği için hiç cephane yok.Black Opsların olduğu yere oyun gereği az cephane ile geliniyor.Cephanem bitti kaça kaça mayın kurdum ama nasıl bir oyun hatası ise mayınlardan ölmediler diplerinde patlamasına rağmen.Uyuz oldum silecem birazdan. :)
  • askerlere ok magnum ve lazer silahı dışında silahlarla pek saldırmayın.hele mp5 le hiç saldırmayın.ayrıca oyun cod battlefield bebelerine zor gelmiş galiba.tabi o oyunlarda ölme diye bişey pek yok üstüne karşıdakiler tek kurşunla ölüyor.half life fps lerin içinde en kral oyunlardan biridir.modu yapanlarda öze sadık kalarak çok güzel bir oyun sunmuşlar.ayrıca diğer oyunlar gibi 1 günde bitmiyor.3 gündür oynuyorum hala bitmedi 2 bölümüm var.
  • lanet olsun sonunda bıttı ve oldurdu benı..

gunlerdır oynuyorum..oyunun sonu ıcın yuhanez dıyorum.
  • Bende size yuhanez diyorum, SPOILER kullanın diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unorthodox

Bende size yuhanez diyorum, SPOILER kullanın diyorum.

??

dedıgımın neresınde spoıler var cıdden merak ettım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: Unorthodox

Bende size yuhanez diyorum, SPOILER kullanın diyorum.

??

dedıgımın neresınde spoıler var cıdden merak ettım.

Lafım size değil hocam, alınmayın hemen.
  • bende çok ayrıntı gibi gözüken bişeyi yazayım.oyunun en başı train ride daki kadın sesini keşke aynı yapsalarmış.bu olay hl1 de acaip moda sokuyordu beni.ama bu oyunda de çok ruhsuz olmuş kadının sesi, kesinliklede moda sokmuyor.ayrıca bi heves hev suitimi giyeyim hev suitin o muhteşem robotik sesini dinleyim dedim ki oda çok moda sokar adamı.ama oda ne hev suitin sesi yok.oyunu bıraktım orada daha oynamadım ama oynayacağım tüm eksikliklerine rağmen.yalnız bu hev suitin, yaralndığımız zaman, kan kaybettiğimiz zaman, kimyasal veya radyoaktif alanlardaki uyarı veren harika sesini hepten kestilerse çok yazık olmu.en baştan yazdığım train ride daki kadın sesi de cabası.tabii bu çok önemsiz ayrıntı biçoklarınız için ama ben sese, müziğe de çok önem veren birisi olduğum için 14 sene önceki duyguları yaşayabilecekmiyim diye oturdum oyuna ama daha oyunun başında sırf bu yüzden yaşayamadım.mesela tomb raider 2 nin menü müziğini hala iç çekerek dinleyen birisiyim o derece önemli benim için sesler ve müzikler.:))

half life train ride:

http://www.youtube.com/watch?v=Nw63pZcBJH8

black mesa source train ride:

http://www.youtube.com/watch?v=JWs1DeFFXGA

hev suit:

http://www.youtube.com/watch?v=iL-eWNAGzLg

• 14 yıl sonra black mesa'ya tekrar hoşgeldiniz arkadaşlar... gordon freeman tekrar 27 yaşında, ama emin olun bu defa çok daha yakışıklı. pintipanda.tv ekranlarında maceraya başlıyoruz !

part 1 black mesa inbound :http://pintipanda.tv/vod.php?vid=xtmo1z
    part 2 : unforeseen consequences :http://pintipanda.tv/vod.php?vid=xtoexu
    part 3 : office complex :http://pintipanda.tv/vod.php?vid=xtogtp

canlı yayınlara her gece 00:00 dan itibaren pintipanda.tv ekranlarında devam...

ps. hd olarak başlamıyorsa video, sağ üstten ayarlayabilirsiniz. gece yayina ugrayın hep beraber tırsalım.

• Bu oyuncuları anlamak cidden mümkün değil.
    Oyunu kolay yapsalar, çok basit yapmışlar 2 günde bitirdim ya diye sızlanacaklardı burada. Adım gibi eminim.
    Şimdi de gelmiş bazıları çok zor yapmışlar, hatta abartmışlar diyor.
    Adamları en iyisini yapmış bence. Her yeri tek seferde geçersek oyunun ne anlamı kalacak ki?

Ayrıca daha önce bir arkadaş; merdivenden çıkılacak bir yerde (On A Rail Bölümünde) hem Houndeye hem de patlayan kutu koymuşlar demişti ve buradan şikayet etmişti. Ancak dikkat etseydi yan taraftan raylardan oraya gelip rahatlıkla temizleyebileceğini görürdü
    Her zor görünen yerin aslında dikkatiniz çekmeyi bekleyen kolay bir yanı da var. Ama ben ortalığı araştırmadan dümdüz yoluma devam edecem derseniz en zor seçeneklerle hep karşılaşacaksınız.
    ON A RAIL bölümünü geçen Spoiler'a bakabilir.

Trenle yukarı asansör ile çıktığımız yerde kafayı çalıştırıp üstteki radarları merdivenden yukarı çıkarak yok etmek mesela. Zor yanın aslında basit yolu da var işte en basit örnek size.

Sonuç olarak ben oyunun bazı yerlerini böyle abartılı şekilde zor yapmalarını ve gözlerden uzak yerlerde aslında daha kolay bir yol da vermelerini beğendim. Şu ana kadar beni tek zorlayan ilk yüzeye çıktığımızdaki askerlerdi, çünkü nereye gireceğimi hatırlayamadım deneme yanılma yöntemi kullandım ve bu nedenle 5-6 defa yeniden aynı yeri oynadım öldüğümden dolayı tabii ki bir kaç yer daha zorladı ancak sadece canımı düşürmekle kaldı. Şu an MEDIUMda oynuyorum. Bu bitince bir de HARD ile başlayacam. Beni zorlayacak yer sayısı muhtemelen bu sefer artacaktır. Ki artmasını da isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mütercim Bey -- 18 Eylül 2012; 15:55:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLyZomBie

Bu oyuncuları anlamak cidden mümkün değil.
    Oyunu kolay yapsalar, çok basit yapmışlar 2 günde bitirdim ya diye sızlanacaklardı burada. Adım gibi eminim.
    Adamları en iyisini yapmış bence. Her yeri tek seferde geçersek oyunun ne anlamı kalacak ki?

Ayrıca daha önce bir arkadaş; merdivenden çıkılacak bir yerde (On A Rail Bölümünde) hem Houndeye hem de patlayan kutu koymuşlar demişti ve buradan şikayet etmişti. Ancak dikkat etseydi yan taraftan raylardan oraya gelip rahatlıkla temizleyebileceğini görürdü
    Her zor görünen yerin aslında dikkatiniz çekmeyi bekleyen kolay bir yanı da var. Ama ben ortalığı araştırmadan dümdüz yoluma devam edecem derseniz en zor seçeneklerle hep karşılaşacaksınız.

Trenle yukarı asansör ile çıktığımız yerde kafayı çalıştırıp üstteki radarları merdivenden yukarı çıkarak yok etmek mesela. Zor yanın aslında basit yolu da var işte en basit örnek size.

Sonuç olarak ben oyunun bazı yerlerini böyle abartılı şekilde zor yapmalarını ve gözlerden uzak yerlerde aslında daha kolay bir yol da vermelerini beğendim. Şu ana kadar beni tek zorlayan ilk yüzeye çıktığımızdaki askerlerdi, çünkü nereye gireceğimi hatırlayamadım deneme yanılma yöntemi kullandım ve bu nedenle 5-6 defa yeniden aynı yeri oynadım öldüğümden dolayı tabii ki bir kaç yer daha zorladı ancak sadece canımı düşürmekle kaldı. Şu an MEDIUMda oynuyorum. Bu bitince bir de HARD ile başlayacam. Beni zorlayacak yer sayısı muhtemelen bu sefer artacaktır. Ki artmasını da isterim.

Daha mediumda askerlere 5-6 kere ölmüşsünüz.Hardta oynayıpta zor diyenlere laf atıyorsunuz.Burda benim bahsettiğim zorluk oyunun geneli değil.Sadece askerlerde aşırı dengesizlik var.Yani ölmeniz için açık alanda 2 askere yakalanmanız yeterli.Tabi imkansız değil ben oyunu hardta bitirmeyi başardım.Ama askerlerle çatışılan bölümler gerçekten çok zorlayıcı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pay_back

quote:

Daha mediumda askerlere 5-6 kere ölmüşsünüz.Hardta oynayıpta zor diyenlere laf atıyorsunuz.Burda benim bahsettiğim zorluk oyunun geneli değil.Sadece askerlerde aşırı dengesizlik var.Yani ölmeniz için açık alanda 2 askere yakalanmanız yeterli.Tabi imkansız değil ben oyunu hardta bitirmeyi başardım.Ama askerlerle çatışılan bölümler gerçekten çok zorlayıcı.

Askerlere karşı daha çok Magnum ya da yakın mesafe için Pompalı Tüfeği kullanıyorum ve çok etkili oluyor. Kardeşim de yanımda HARD ile oynuyor ancak pek de aşırı bir zorluğu yok gözlemlediğim kadarıyla. Çok rahat öldürüp geçiyordu. Ha tabi 2-3 askerle aniden karşı karşıya kalınca illa ki birisi öldürüyor. O kadar da zor olmalı. Sonuçta onlar asker diye düşünüyorum. Belli bir profesyonel eğitimden geçmiş askerlerin bizi zorlaması kadar doğal bir şey yok diye düşünüyorum.

Aslına bakarsanız lafım sizin bahsettiğiniz "askerler çok dengesiz"den ziyade oyunun zorlayıcı yerlerinde aslında basit yolların da bulunduğu.

• Oyun galiba Xen'de bitmiyormuş, oyungezer yazısında da o bölümle ilgili çalışmalar yaptıklarını ve ayriyetten çıkaracaklarını yazıyor, kesin mi peki bu bilgi ?
  • Vallahi hl1 i 98 de benim gibi oynayanlar oyunda zorluk olarak zıplarken mayınlara çarpmak ve yaratıkların şarj sürelerinin hızlılığından şikayet eder ki bence bu iki konu dışında (bir kaç silah animasyonunu da eklersek) oyun fevkalade güzel yapılmış. zaten hl1 de komandolar çok acayip bir stratejiyle bir var bir yok gibi saldırırlardı nereden geldiklerini göremezdik çoğu zaman! Bu modda biraz daha kolaylaştırmışlar kafalarına mp5 le biraz sıkınca hemen ölüyorlar uzak yakın pek o kadar da fark etmiyor. Fakat hard modu hakikatten gereksiz bir hard olmuş çünkü 3 asker anında işimizi bitirebiliyor. Bunlar dışında oyun çok harika yapanın eline emeğine sağlık umarım geri kalan haritaları olabildiğince hızlı bitirirler.

• Soundtrackları kim hazırladıysa ellerine sağlık! 10 numara olmuş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pay_back

quote:

Askerlere karşı daha çok Magnum ya da yakın mesafe için Pompalı Tüfeği kullanıyorum ve çok etkili oluyor. Kardeşim de yanımda HARD ile oynuyor ancak pek de aşırı bir zorluğu yok gözlemlediğim kadarıyla. Çok rahat öldürüp geçiyordu. Ha tabi 2-3 askerle aniden karşı karşıya kalınca illa ki birisi öldürüyor. O kadar da zor olmalı. Sonuçta onlar asker diye düşünüyorum. Belli bir profesyonel eğitimden geçmiş askerlerin bizi zorlaması kadar doğal bir şey yok diye düşünüyorum.

Aslına bakarsanız lafım sizin bahsettiğiniz "askerler çok dengesiz"den ziyade oyunun zorlayıcı yerlerinde aslında basit yolların da bulunduğu.

Mediumda magnum ve pompalı çok etkili olabilir.Hardta o kadar değil , pompalı tüfekle bile çift kurşunla yakından almanız için kafadan vurmanız lazım.Magnumla vurmak tam işkence sürekli croshairiniz dengesini bozuyorlar ıskalıyorsunuz.Bide burda bugta olabilir bazen magnum kurşunları işlemiyor gibi.Bazı askerleri magnumla bile 3 kurşunla öldürmem gerekti.Ama şunu belirtmeliyim magnumu zoom yaparak kullandığınızda oluşan efekt harika olmuş.

• Beyler multiplayer eklenecekmi oyuna ?

Birde multiplayer eklenirse halflife 1 deki bütün haritalar olacakmı bilen varsa teşekkür ederim.
  • sonunda geldi ha ... ey gidi günler , bu oyunu ilk oynadığımda 400*300 de bile oynamıştım :)
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.