Şimdi Ara

Black Mesa [ANA KONU] | Definitive Edition çıktı (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
856
Cevap
13
Favori
65.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LonelyHunter

Oyun galiba Xen'de bitmiyormuş, oyungezer yazısında da o bölümle ilgili çalışmalar yaptıklarını ve ayriyetten çıkaracaklarını yazıyor, kesin mi peki bu bilgi ?

Kesin.
  • bn half life ı az oynamıs ve multi takılms biri olarak simdi senaryosunu ii anlamak icin ilk oyun yerine

black mesa
    half life 2
    eposide 1,2

yu bitirsem sırayla senaryoda bosluk olmadan rahat anlayarak oynıyablirmiym?? hl1 in grafikler cok kotu oynanmıo cunku bu sekilde izlesem olurmu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B_R_A_V_E -- 18 Eylül 2012; 18:27:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B_R_A_V_E

bn half life ı az oynamıs ve multi takılms biri olarak simdi senaryosunu ii anlamak icin ilk oyun yerine

black mesa
    half life 2
    eposide 1,2

yu bitirsem sırayla senaryoda bosluk olmadan rahat anlayarak oynıyablirmiym?? hl1 in grafikler cok kotu oynanmıo cunku bu sekilde izlesem olurmu??

Olur olur çok sıkıntı olmaz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pay_back

quote:

Orijinalden alıntı: HoLyZomBie

quote:

Orijinalden alıntı: Pay_back

quote:

Orijinalden alıntı: HoLyZomBie

Bu oyuncuları anlamak cidden mümkün değil.
    Oyunu kolay yapsalar, çok basit yapmışlar 2 günde bitirdim ya diye sızlanacaklardı burada. Adım gibi eminim.
    Şimdi de gelmiş bazıları çok zor yapmışlar, hatta abartmışlar diyor.
    Adamları en iyisini yapmış bence. Her yeri tek seferde geçersek oyunun ne anlamı kalacak ki?

Ayrıca daha önce bir arkadaş; merdivenden çıkılacak bir yerde (On A Rail Bölümünde) hem Houndeye hem de patlayan kutu koymuşlar demişti ve buradan şikayet etmişti. Ancak dikkat etseydi yan taraftan raylardan oraya gelip rahatlıkla temizleyebileceğini görürdü
    Her zor görünen yerin aslında dikkatiniz çekmeyi bekleyen kolay bir yanı da var. Ama ben ortalığı araştırmadan dümdüz yoluma devam edecem derseniz en zor seçeneklerle hep karşılaşacaksınız.
    ON A RAIL bölümünü geçen Spoiler'a bakabilir.

Trenle yukarı asansör ile çıktığımız yerde kafayı çalıştırıp üstteki radarları merdivenden yukarı çıkarak yok etmek mesela. Zor yanın aslında basit yolu da var işte en basit örnek size.

Sonuç olarak ben oyunun bazı yerlerini böyle abartılı şekilde zor yapmalarını ve gözlerden uzak yerlerde aslında daha kolay bir yol da vermelerini beğendim. Şu ana kadar beni tek zorlayan ilk yüzeye çıktığımızdaki askerlerdi, çünkü nereye gireceğimi hatırlayamadım deneme yanılma yöntemi kullandım ve bu nedenle 5-6 defa yeniden aynı yeri oynadım öldüğümden dolayı tabii ki bir kaç yer daha zorladı ancak sadece canımı düşürmekle kaldı. Şu an MEDIUMda oynuyorum. Bu bitince bir de HARD ile başlayacam. Beni zorlayacak yer sayısı muhtemelen bu sefer artacaktır. Ki artmasını da isterim.

Daha mediumda askerlere 5-6 kere ölmüşsünüz.Hardta oynayıpta zor diyenlere laf atıyorsunuz.Burda benim bahsettiğim zorluk oyunun geneli değil.Sadece askerlerde aşırı dengesizlik var.Yani ölmeniz için açık alanda 2 askere yakalanmanız yeterli.Tabi imkansız değil ben oyunu hardta bitirmeyi başardım.Ama askerlerle çatışılan bölümler gerçekten çok zorlayıcı.

Askerlere karşı daha çok Magnum ya da yakın mesafe için Pompalı Tüfeği kullanıyorum ve çok etkili oluyor. Kardeşim de yanımda HARD ile oynuyor ancak pek de aşırı bir zorluğu yok gözlemlediğim kadarıyla. Çok rahat öldürüp geçiyordu. Ha tabi 2-3 askerle aniden karşı karşıya kalınca illa ki birisi öldürüyor. O kadar da zor olmalı. Sonuçta onlar asker diye düşünüyorum. Belli bir profesyonel eğitimden geçmiş askerlerin bizi zorlaması kadar doğal bir şey yok diye düşünüyorum.

Aslına bakarsanız lafım sizin bahsettiğiniz "askerler çok dengesiz"den ziyade oyunun zorlayıcı yerlerinde aslında basit yolların da bulunduğu.

Mediumda magnum ve pompalı çok etkili olabilir.Hardta o kadar değil , pompalı tüfekle bile çift kurşunla yakından almanız için kafadan vurmanız lazım.Magnumla vurmak tam işkence sürekli croshairiniz dengesini bozuyorlar ıskalıyorsunuz.Bide burda bugta olabilir bazen magnum kurşunları işlemiyor gibi.Bazı askerleri magnumla bile 3 kurşunla öldürmem gerekti.Ama şunu belirtmeliyim magnumu zoom yaparak kullandığınızda oluşan efekt harika olmuş.

Bilemiyorum belki de yaptığım taktikler çok işime yarıyordur Aynısını Hardda da yaparsam iyi derecede rahatlıkla oynarım diye düşünüyorum.

-----------------------------------------------

Taktiklerimden örnek vermem gerekirse;

Vortigauntlar için: Sizi görmesini sağlayın gördüğü anda duvar arkasına kaçın. Yüzde 90 ihtimal sizi ıskalayacak ve ateş ettiğini duyduğunuzda magnumla çıkıp CSSde DG ile çıkar çıkmaz vurur gibi vurun. Yüzde %75 oranında tek vuruşta öldürürsünüz. Bu ihtimal Hardda %50 olabilir, iki kez aynı şeyi yapabilirsiniz. hep böyle vuruyorum ve çok az ihtimalle canımı düşürebiliyorlar. Burda tabi kafa hizasında tutabilmekte önemli aimi iyi olan kişiler zaten rahatlıkla vurur.

Askerler için: Magnum ve Pompalı kullanın. Yalnız bir kaç kişinin geleceğini bildiğimiz yerlerde ilk başta MP5'i kullanın. 30 mermi bitince pompalı geçip dağıtın ortalığı.

• Şöyle nacizane bir albüm linki vereyim. Gözünüz şenlensin

http://imgur.com/a/xIjTL

Arbaletten bir bilimadamının gözüne kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madeofhate

askerlere ok magnum ve lazer silahı dışında silahlarla pek saldırmayın.hele mp5 le hiç saldırmayın.ayrıca oyun cod battlefield bebelerine zor gelmiş galiba.tabi o oyunlarda ölme diye bişey pek yok üstüne karşıdakiler tek kurşunla ölüyor.half life fps lerin içinde en kral oyunlardan biridir.modu yapanlarda öze sadık kalarak çok güzel bir oyun sunmuşlar.ayrıca diğer oyunlar gibi 1 günde bitmiyor.3 gündür oynuyorum hala bitmedi 2 bölümüm var.

"ayrıca oyun cod battlefield bebelerine zor gelmiş galiba" oyunun gereksiz zorluğunu eleştirdiğim için sanırım banada böyle bir yakıştırma gelmiş.Yeryüzünde hangi oyunda olursa olsun bir NPC 30 mermi ile ölmüyorsa orada saçmalanmıştır.Aç orjinal Half Life oyunlarını oyna bakayım Hard zorluk seviyesinde.Şimdi gelip sana nasıl bir Half Life manyağı olduğumu,sen daha emzik emiyorken senin şuan sadece isimlerine internet baktığın oyunları oynadığımı falan saymıyacam.Trollük yapma bak işine.

@HoLyZomBie bir oyunun zor olması aynı yeri 15 kere oynamakla ölçülecek bir şey değil.Düzeyli zorluk denen bir şey var.Half Life'ın hangi oyununun Hard modunda bu kadar saçma bir zorluk seviyesi var.NPC 30 mermide ölmeyecek sonra bende çıkıp "Çok iyi yapmışlar." diyecem.Yok öyle bir dünya.

• Beyler takildim ,oyunun sonlarindayim galiba
    her halti halletim
    Black Mesa [ANA KONU] | Definitive Edition çıktı

maintenance access'e gidiyorum bizim profesorden ne tikirti var ne sikirti..

bu arada sorunu cozdum ,oyun bitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NayirNolamaz -- 18 Eylül 2012; 20:23:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gorod

quote:

askerlere ok magnum ve lazer silahı dışında silahlarla pek saldırmayın.hele mp5 le hiç saldırmayın.ayrıca oyun cod battlefield bebelerine zor gelmiş galiba.tabi o oyunlarda ölme diye bişey pek yok üstüne karşıdakiler tek kurşunla ölüyor.half life fps lerin içinde en kral oyunlardan biridir.modu yapanlarda öze sadık kalarak çok güzel bir oyun sunmuşlar.ayrıca diğer oyunlar gibi 1 günde bitmiyor.3 gündür oynuyorum hala bitmedi 2 bölümüm var.

"ayrıca oyun cod battlefield bebelerine zor gelmiş galiba" oyunun gereksiz zorluğunu eleştirdiğim için sanırım banada böyle bir yakıştırma gelmiş.Yeryüzünde hangi oyunda olursa olsun bir NPC 30 mermi ile ölmüyorsa orada saçmalanmıştır.Aç orjinal Half Life oyunlarını oyna bakayım Hard zorluk seviyesinde.Şimdi gelip sana nasıl bir Half Life manyağı olduğumu,sen daha emzik emiyorken senin şuan sadece isimlerine internet baktığın oyunları oynadığımı falan saymıyacam.Trollük yapma bak işine.

@HoLyZomBie bir oyunun zor olması aynı yeri 15 kere oynamakla ölçülecek bir şey değil.Düzeyli zorluk denen bir şey var.Half Life'ın hangi oyununun Hard modunda bu kadar saçma bir zorluk seviyesi var.NPC 30 mermide ölmeyecek sonra bende çıkıp "Çok iyi yapmışlar." diyecem.Yok öyle bir dünya.

tartışma çıkarmaya çalışma.merak etme bende oynadım o oyunları ilk çıktıkları zaman hiçte bebek falan değildim.herkesi ergen zannetme.hardın çok zor olduğunu kabul ediyorum.ama fps dediğin oyunların bu zorlukta olması lazım.ayrıca hl nin gerçekçi olmak gibi bir niyeti yok.

• devam bölümler ne zaman gelir ?
  • Bi 3-4 senede o sürer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NayirNolamaz

Beyler takildim ,oyunun sonlarindayim galiba
    her halti halletim

maintenance access'e gidiyorum bizim profesorden ne tikirti var ne sikirti..

bu arada sorunu cozdum ,oyun bitti.

TANK AUX da suyun altında acılan bır kapı olacak..yana dogru olana gır devam et.bır sure sonra loadıng ekranını goreceksın..sonra hemen yukarı cık tamamdır.CORE bolumune ulasmıs olacaksın..sonrasını anlatmıyorum.

• Demek ki zamanında Half Life 1 çıksa en az bu kadar eleştiri yapılacaktı
  • quote:

quote:

quote:

tartışma çıkarmaya çalışma.merak etme bende oynadım o oyunları ilk çıktıkları zaman hiçte bebek falan değildim.herkesi ergen zannetme.hardın çok zor olduğunu kabul ediyorum.ama fps dediğin oyunların bu zorlukta olması lazım.ayrıca hl nin gerçekçi olmak gibi bir niyeti yok.

Tartışmaya çıkarmaya çalışan sendin aslında.Zorluk tabii ki olacak,olmasın demiyoruz.Ama zor yapacaz diyede bu kadar saçmalamaya yapay zekayı ot gibi programlamaya gerek yok.Asker sol tarafa bakıp ateş ediyor tüm mermiler üzerine yağıyor.Hadi bunlar bug vs.Ama 3 asker karşına çıktığı zaman mesafe uzaksa neredeyse tüm cephane sıfırlanıyor.Bu kadar abartıya kaçılmaması lazımdı.Yine hiç bir oyun gerçekçi olmak zorunda değil.Half Life bir bilim kurgu oyunu neticede.Ama ne olursa olsun bir oyunda bir NPC'ye 30 tane mermi atıyorsan bu oyunun gerçekçi olup olmamasından çok zorluk derecesinin ne kadar abartıldığını ölçecek bir durum bence.Neyse sonuç olarak düzeysiz bir zorluk var oyunda.Bazı yerleri eğer daha önceden düşük hp ve az cephane ile geldiyseniz 10-15 kere tekrar oynamak gerekiyor.Bu da sıkıyor insanı doğal olarak.Diğer taraftan bakınca adamların harcadığı emek inanılmaz boyutlarda.Keşke şöyle ufak şeylere dikkat edip milleti uyuz etmeselerdi.

• hersey bır yana cıdden hard sevıyesı abartı derecede zor..zordan kastım dusmanların zorlaması degıl bızım verdıgımız damage ın tuy kadar olmasına ragmen aldıgımız damage beton etkısı yaratıyor..agız tadıyla komandolarla yakın catısamadım..cunku ımkansız..kac kere denedım sanıyesınde oluyorsunuz.helekı 3-4 kısılık gruba yakın dalmak soylemeye bıle gerek yok..uzaktan magnumdur lazerdır oktur anca bu sekılde alabılıyorsunuz komandoları ve yaratıkları.headcrab ler bıle ne kadar can goturuyor..saka gıbı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Tartışmaya çıkarmaya çalışan sendin aslında.Zorluk tabii ki olacak,olmasın demiyoruz.Ama zor yapacaz diyede bu kadar saçmalamaya yapay zekayı ot gibi programlamaya gerek yok.Asker sol tarafa bakıp ateş ediyor tüm mermiler üzerine yağıyor.Hadi bunlar bug vs.Ama 3 asker karşına çıktığı zaman mesafe uzaksa neredeyse tüm cephane sıfırlanıyor.Bu kadar abartıya kaçılmaması lazımdı.Yine hiç bir oyun gerçekçi olmak zorunda değil.Half Life bir bilim kurgu oyunu neticede.Ama ne olursa olsun bir oyunda bir NPC'ye 30 tane mermi atıyorsan bu oyunun gerçekçi olup olmamasından çok zorluk derecesinin ne kadar abartıldığını ölçecek bir durum bence.Neyse sonuç olarak düzeysiz bir zorluk var oyunda.Bazı yerleri eğer daha önceden düşük hp ve az cephane ile geldiyseniz 10-15 kere tekrar oynamak gerekiyor.Bu da sıkıyor insanı doğal olarak.Diğer taraftan bakınca adamların harcadığı emek inanılmaz boyutlarda.Keşke şöyle ufak şeylere dikkat edip milleti uyuz etmeselerdi.

Size COD gibi hiç ölmeden bütün bölümleri geçilecek oyunlar lazım.
    Bence oyunun zorluğu yerinde. Bu akşam kardeşimle oyunun HARD zorluğunu da test ettik. Hiçte zor değil. Ya siz aim almakta zorlanıyorsunuz ya da...

• Çok zorlanıyorsanız Easy 'de oynayın. Bu da bir çözümdür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gordon_Freman

Çok zorlanıyorsanız Easy 'de oynayın. Bu da bir çözümdür...

+1905
  • quote:

Bi 3-4 senede o sürer.

oha geçtiğim bölümleri unuturum o zaman ne anlamı kaldı yani ?
  • Arkadaslar oyun zor falan değil sadece save load seklınde ılerlememız ve kafaya headshot almamız gerekıyor o kadar.benım zor oyun anlayısım generals zero hour un hard sevıyesıdır.(Campaıgn bolumunden bahsedıyorum tabıkı)

Oyunda komandolar gercekten canımızı okuyor ama oyle 30-40 kere bastan baslıcak sekılde zorluk cıkarmıyorlar.en fazla 5-6 kere load yaparsınız bu sıze sıkıcı gelıyorsa medıum yada easy oynayın zevk alabılırsenız
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

quote:

Bi 3-4 senede o sürer.

oha geçtiğim bölümleri unuturum o zaman ne anlamı kaldı yani ?

Hacı o zamanda zor diye kıvranmasın millet

quote:

Orijinalden alıntı: DUKES

Arkadaslar oyun zor falan değil sadece save load seklınde ılerlememız ve kafaya headshot almamız gerekıyor o kadar.benım zor oyun anlayısım generals zero hour un hard sevıyesıdır.(Campaıgn bolumunden bahsedıyorum tabıkı)

Oyunda komandolar gercekten canımızı okuyor ama oyle 30-40 kere bastan baslıcak sekılde zorluk cıkarmıyorlar.en fazla 5-6 kere load yaparsınız bu sıze sıkıcı gelıyorsa medıum yada easy oynayın zevk alabılırsenız

Save-Load şeklinde gideceksek Hard oynamanın mantığı nedir? HL 'da ben Save-Load yaptığımı hiç hatırlamıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.