< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bitmek Bilmeyen Crc Sorunu için Modem Önerisi

-
-
Bence sorununuz modem değil. Telekom bağlantı kutusundan evinize gelene kadar olan hatta bir ek noktasında sorun var. Oraya nasıl muhatap bulursunuz bilmiyorum.
SNR değeriniz de oldukça kötüdür muhtemelen
Ben de Fritzbox modem var 3 ay öncesine kadar 0 error alırken son zamanlarda çok kesinti yaşamaya başladım. Hatta sabit telefon hattım da var o hiç çalışmaz oldu. Keenetic extra dsl, Zyxel vmg3625 de denedim acaba benim modeme birşey mi oldu diye; sonuç aynı.
Turk nete ben çağrı açıyorum onlar kapatıyor. 4.ye açtım. Ankastenizde sorun var dediler. Kontrol ettim sorun yok diyorum. Elektrikçiden resmi rapor gönderin dediler. Elektrikçi noter mi resmi rapor veremez dedim, ık mık. Ben elektrik öğretmeniyim, elektrikçilere o işi öğreten kişiyim dedim ık mık. Yazdım bir rapor tanıdıktan kaşelettim yolladım. Bakalım ne olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 14 Nisan 2022; 20:12:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam internetiniz tahhütsüz ise yeni abonelik alıp deneyebilir misiniz ?
Ücretsiz kurulum yapan firmalar var ayrıca sorunlu bir deneyim yaşadığınız için port değişimi vb. Konularda sizi çok yormadan işlemlerinizi yapacak bir ISS'e geçmenizi tavsiye ederim.
Ayrıca ankastre'deki bağlantıyı reglet'i iptal edip yak konnektör kullanmanızı tavsiye ederim ama sorununuz büyük ihtimalle saha dolabından kaynaklanıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam SNR değerim 16 civarında bende Elektronik ve Haberleşme Mühendisiyim. Evi bizzat kendim test ettim evde sorun yok. Bizim ankastre telekom direğinde bana ait bir kutu değil tüm sokak ortak kullanıyor. Oradan eve gelen siyah kalın kabloda sorun olacağını düşünmüyorum çünkü VDSL pakete geçerken Telekom ekibini çağırdım onlar bizzat ilgilendiler ankastre kutusunda ki bağlantıyla. Valla bende çözemedim sorunu o yüzden tek değişmeyen modem kaldı bir efsane dolaşıyor mediatek chipsetli modemler sağlıklı bağlantı sağlamıyor broadcom chipsetten şaşmayın diyorlar o yüzden yeni modem arayışına girdim.
-
-
CRC hatalarının en büyük sebebi öncelikle iç tesisat sonrada kabinden binaya kadar gelen tesisat kaynaklı. Bazen rj11 soketinin düzgün çakılmaması bile sebep olur.
-
-
Hocam biraz garip bir soru olacak ama crc'nin fazla olduğu saatler var mı ?
Daha önce sokak lambalarından dolayı snr düşen hat görmüştüm Telekom hattı elektrik direği ile yan yana geliyordu akşam başlayıp sabah geçiyordu.
Attığınız fotoğrafta 2 şey dikkatimi çekti arkadaki tel (elektrikli tel mi ?) Ve yandaki direk sokak lambası galiba snr değeriniz fazla olmasına rağmen hat değerleriniz modeminiz iyi olmasına rağmen ve farklı portlarda da denemenize rağmen aynı sorun devam ediyorsa ya dslam'da bir sorun vardır yada önemli bir dış etken baya parazit yaparak crc basıyor hatlara
Saha dolabından ankastreye gelen kablo hariç heryeri sağlama aldım ama bir çözüm bulamadım yak1 konnektör dahil her düzeltme yapıldı ancak değişiklik olmadı durumda tek çözüm hızı düşürmekte şuan vdslde ulaşılabilir hız 55 Ken ben 16 ya sabitledim. Snr çok yüksek ama yinede bazen günde 1 bazen 3 saatte bir bağlantıyı resetliyorum. Son çare olarak telekoma gidip parası neyse fiber çektirmeyi düşünüyorum. Telekom fiber logari 20 metre otemde ama ağlamadan kimseye fiber vermiyorlar.
İşini düzgün yapan mı var hocam şu ülkede. Adamlara zamanında arıza kaydi aciyordum ankastreye kadar kontrol edin diye adamlar sorun giderildi diye gelmeden arıza kaydını kapatıyordu. Bende vazgeçtim artık bu sorunu kendim nasıl çözerim diye düşünüyorum. Benim saha dolabının içi daha vahimdir çünkü görüldüğü gibi yeni tip saha dolabı değil kim bilir içinde ne sorunlar saklı ama düzelten yok. Herkes kolaydan para kazanma yolunda VDSL veriyorsan hatlara bakım yap bakimla uğraşamam dersen çek heryere fiberi olsun bitsin. Devlet bu işe girmeden çözülmez bu altyapı sorunları gerçi devlette çivi çakacak para kalmadı oda ayrı bir konu.
Hocam her saat her saniye crc oluşuyor belli bir rakamdan sonra hat sature oluyor. Arkadaki tel normal tel direkte normal elektrik direği valla saha dolabı eski ben hariç herkes adsl alıyor bende turknetin ayarlaması ile vdsle geçmiştim zamaninda. Adsldeyken aylarca bağlantı açık kalır ne kopardı ne düşerdi. Taş gibiydi. Ama ne olduysa Vdsle gectigim saniyeden itibaren hat patates oldu. Sırf uploadi fazla olsun diye VDSL diretiyorum yoksa download 35 olmuş 16 olmuş bana fark etmez evdeki biri internete girince ping uçuyor diye VDSL aldım kendime en az 1 mbps uploadi sabit bırakıp kalan bant genişliğini diğer ev kullanıcılarına bırakıyorum en azından pingde dalgalanma olmuyor. Bu arada crc olussada bağlantı kopma noktasına gelinceye kadar hiç bir oyunda paket kaybi pingde dalgalanma yaşamadım. Ama crc 1000 er 1000er artmaya başlayınca upload normal kalıyor download 0 a düşüyor. Ne oyun oynanıyor ne internete girilebiliyor. İnterneti resetleyince tekrar düzeliyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam Keenetic Hero DSL gayet güncel ve güçlü bir modem. Nerdeyse 15 günde bir yazılım güncellemesi alıyor. Müşteri hizmetleri gerektiğinde kişiye özel yazılım bile oluşturuyorlar. Tavsiye ederim.
%100 dertlerinize çare olur mu? Bunun cevabını vermek zor. Kolay gelsin.
Teşekkürler hocam cevabınız için araştırma listeme ekliyorum.
Aslında eski olmayan gayet güncel bir modeminiz var. Son firmware güncellemesini yaptınız mı? <LINK> şurada buldum. Yüklemek size kalmış, cihazı kullanmadığım için inceleyemedim. Forumda sizin modemin konusunda paylaşılmış.
Crc varsa ve dediğiniz gibi kablolamada sıkıntı yoksa; aldığınız hızı düşürmekten başka çare yok. Zaten yapmışsınız ama çözüm olmamışsa; ikinci olarak hat modu "Fast Path" ise bunu "Interleaved" olarak değiştirmelerini teknik ekipten isteyin. Ping çok az artsa dahi crc gözle görülür şekilde azalır.
Uygun fiyatlı ama f/p bir modem olarak Tenda V12 denenebilir. Ayrıca bu model gözlemlediğim kadarıyla düşük snr değerlerinde diğerlerine göre daha stabil ve ulaşılabilir hız olarakta daha yüksek hız gösteriyor. Zyxel VMG3625-T50B olabilir fakat düşük snr için bilemiyorum. Keenetic Hero DSL yazılımsal olarak üstün fakat fiyatıda ona göre. Üçü zaten şu ara en çok satılan modemler. Aslında bunları almadan; herhangi bir çıkma modem deneseniz ve gerçekten modem farkediyor mu gözlemlemeniz iyi olabilir. Kağıt üstünde bu yeni modemler ile sizin ki arasında çok bir fark yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 18 Nisan 2022; 20:53:32 >
-
Cevabınız için teşekkürler hocam,
Öncelikle linkte olan firmware'i çok öncesinde yüklemiştim hatta italyan versiyonu var cihazın onun firmware'ini dahi yükledim değişiklik olmadı. Hız düşümü konusunda zaten ulaşılabilir hız 55 ancak ben 35'lik paket aldım yetmedi bu pakette hızı şuan 16 ya düşürdüm. 16 saat içinde bağlantı kopuyor. Ne yaptıysam çare bulamadım. Mod olarak ikisini de denedim sonuç alamayınca Fast Path'de bıraktım modu.
Şuan bayramdan sonra iki günlük aram olacak o zaman bir telekoma gideceğim. Parasıyla Fiber Optik döşenir mi, döşenirse maliyeti ne kadar olur bir soracağım. Uygun bir fiyat verirlerse modem arama işini iptal edeceğim. Bunlardan da olumsuz dönüş olursa önce çıkma air 5760 gibi zamanında çok sağlam çalıştığını duyduğum modemi temin etmeye çalışacağım olmazsa artık 1000tl ye kadar modem arayışına tekrar başlayacağım.
-
modem çare olmaz hocam buna, nerede ikamet ediyorsunuz? yakınlarda isek modem getir götür yapalım dene masraf etmeden ama bu tamamen dolap ya da alt yapı sorunu gibi görünüyor. Bulunduğunuz ilde ikinci el düzgün çalıştığına emin olduğunuz uygun fiyatlı 5650 var mı bakıp 100-150 TL ye deneme şansınız da olabilir.
En son Turknet in 108 TL karşılığı inceleme elemanı gönderme teklifini kabul ettim. Bugün arayıp geldi teknisyen. Çok da kibar ve içten bir gençti. Hem sohbet ettik, hem sorunu çözdük.
Ankastre sorunu var diye başımın etini yedikleri yer aslında yukarıdaki fotosunu koyduğum kutuya diyorlarmış. Yani bina içi değil. Benim bina girişi kutudaki iki uca bir kablo bulucu taktı, 100 metre ilerdeki dağıtım kutusuna gittik. Propla 1 dk da bizim uçları buldu. Küf içinde ve ucun biri kopukdu. Tek uç çalışmaz dedim. İnternet çalışıyor dedi. (Sanırım dokununca koptu) Neyse güzelce çürümüş kısımları kesip yeniden bağlantı yaptı. Benim telefon hattı çalışmaya başladı.
8/8 olan SNR değerim de 19/11 e çıktı. 4-5 ay önce 22/13 idi ama bu da iyi. Upload 2 mbiti geçmiyordu 6 ya çıktı tekrar.
O aleti görünce bugüne kadar niye görmemişim diye kendime kızdım. Aletin en ucuzu 230 TL civarı ama bilsem alırdım mutlaka ( ucuz denk getirirsem alacağım ). Kendi işimi kendi yapabiliyorsan yaparım
Velhasıl bütün iş temiz bağlantı. Sizinde o dolaba müdahale şansınız varsa işi orada çözersiniz @Mr.Qwerty
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 23 Nisan 2022; 20:50:33 >
-
Hocam Kocaeli/Gölcük'te oturuyorum. Teklifiniz için teşekkürler. Bende 5650 alıp denemeyi planlıyorum. Piyasası o civarlarda alıp denemekte fayda var gibi.
-
Hocam bizim dolabında farklı olduğunu düşünmüyorum. Ancak kaç kere geldi o ekipler herhangi bir düzelme olmadı. Son çare bayramdan son bi türk telekom altyapı ofisine uğrayıp eve kadar fiberi ne kadara çekerler ona soracağım. 4000tl gibi fiyat verip 24 aylık taahhütle de taksitlendirirlerse evet derim. Yoksa bizim gibi müstakil evlere fiber gelmez. Böyle saçma sorunlarla da uğraşmamış olurum.
-
hocam elimde var bende 5650, kargoyu karşılarım dersen göndereyim. test et işin bitince ister yolla ister parasını ver. nasıl istersen.
Benzer içerikler
- zte zxhn h3600p
- superbox kalan kullanım sorgulama
- tp link vx220-g2u
- vodafone h300s modem
- airties modem arayüz
- wifi 7 modem
- fiber modem
- wifi 8
- wifi sinyal güçlendirici
- modem resetleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X