Şimdi Ara

Bitcoin Mining - Ekran Kartından Para Kazanma - Dev Destek Ve Yardım Konusu $GÜNCELLENDİ$ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
464
Cevap
42
Favori
60.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bazı arkadaşlar güç geçtikçe madenciliğin zorlaştını ve karın azıldığını söylemişler, madenciliğin zorlaştığı doğru fakat karın azaldığını söylemek çok yanlış olur, zira bundan 3 ay önce 5-10 dolar ethereum şuan 250 dolar yani şöyle diyebiliriz madencilik zorlaştıkca o madenin değeri artar
    bugun ben 1 haftada 1 ethereum kazıyorum bundan 5 ay sonra ethereum 250 dolardan 500 dolara çıkarsa zorlukda 2 kat artarsa herhangi bir şey farketmiyor 1 haftada 0.5 ethereum kazmış oluyorum karşılıgında 250 dolar alıyorum hatta şöyle güzel bir tarafı oluyor bugun kastığım ethereumları elimden çıkartmazsam 5 ay sonra satarsam aslında bugun haftada 250 değil 500 dolar kazanmış olacağım...
  • Bu işten para kazanma hevesine girenler tek pc ve kart ile ancak çok az miktarda gelir elde eder. Konu içinde ciddi anlamda bilgi verenler mevcut ben ise kısaca şunu söyleyeyim ne kadar pci slot o kadar para, diğer konularda zamanla uzmanlaşırsınız. Bu iş için özel kasa şart ve tabi özel kablo vs. ekran kartı seçiminde en önemli etken, en son model değil en verimli olan ile yol devam etmek yani gidip de Gtx 1080 var girişeyim bu işe derseniz yazık ederseniz o kartınıza.

Bu iş için kullanılacak pc'nin amacı sırf bu olmalı 1 gün kasayım diğer gün oyun oynayayım kafasında iseniz yine bulaşmayın bu işe. Ciddi amaçları olanlar özel kasalar ile 2-3 pc ve toplamda 15 - max 18 ekran kartı ile ciddi paralar kazanabilir ama bu tarz bir sistem kendine özel bir oda ve yaz ayları içinde klimalı bir ortam ister. Büyük düşünmeyen bu işten ancak tost parası çıkartır ciddi düşünenler ise kendine bir kazanç kapısı aralar.

• Arkadaşlar bugün uğraşlarım sonucu %10 artış yapmayı ve güc ve sıcaklığı düşürmeyi öğrendim. gpu clock pek bir işe yaramıyor %10 kıstım onu , önemli olan bellek onu da %10 artırdım , 105 watt çekiyodu kart şimdi 78 watt ve %40 fanda 53 derece sabit stabil şekilde takılıyorum. Saphhire nitro+ 4gb Elpida memory var sanırım mod atarsam stabil bir şekilde 29 MH/s ye çıkabilirim bu da yaklaşık 5$ ediyor günlük.

İşlemcim 38 watt , ekran kartı 78 watt harcıyor yük binen başka herhangi bir şeyim yok , kart ve işlemciden 116 watt geliyor klavye anakart mouse 3-4 tane fan derken sistemi max 170 watt diye hesaplıyorum sizce ne kadar doğrudur? günlük 1.7 TL elektrige gitse(170 watt * 24hrs / 1000watt * 0.42Krş) 13 TL gibi bir kârım oluyo diyebiliriz(modlarsam 15-16TL ye çıkabilir ). bir tane daha rx 470 almayı düşünmüyor değilim :D 1 hafta bekleyelim bakalım parayı çekebilirsem 2.kart arayışlarına geçicem önemli olan parayı nakite çevirebilmem tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonerason -- 5 Mart 2019; 20:8:36 >

• kadircik06 K kullanıcısına yanıt
    Bir kaç şey sormak istiyorum cevaplarsan sevinirim

1) 0 pcyi kurduk rx480 580 neyse taktik pcye ekran karti kaç sene dayanıyor? 2 sene içinde bozulursa garantiye gönderdigimiz de değişme ihtimali var mi? Her türlü garantiye girmeyecekse yada 2 seneden uzun dayaniyorsa amazondan almayi düşünüyorum stok geldiğinde?

2)Islemciyi ryzen 1600 alsak 6 ekran karti taksak 1 pcye islemciyide kiraya versek herhangi bi sıkıntıyla karşılaşır mıyız?Mantikli mi?6 ekran kartini tek pcye baglamakla 2 3 pcye bağlamanın arasında kazanç/hız bakımından fark var mı?

3)Senin sistem özelliklerin ve ayarların neler paylaşabilir misin? Burda yada kanalında farketmez.

4)Önceki mesajlarinda aktarma işlerinden bahsetmissin ben biraz ugrasiyorum paralari çeviriyorum felan demissin kanalinda bunu da paylasabilirsen cok iyi olur teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 6 7 ekran kartli pc ler ile yapilmasi mantikliymis ben tamamen bilgisizim bana link atabilirmisiniz bi goz atayim ( 6 7 ekran kartli pc linki )

• MErhaba; daha önce de sorulmuş fakat cvbınızı göremedim ben. MAdencilik ile ekran kartını kiraya vermek aynı şey mi?
    teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RequalS

Tahmini ne kadar emer

Maximim saatlik 300 watt emer. 24*300= 7200 günlük enerji tüketimi. saati 31 kurustan 2.232 yani 2 tl en fazla gunluk tüketimi bu. 24 saat değil 10 saat calistirirsan bu fiyat yarisindan aza düşer.

• programı kullanıp maden kazanlara sorum olacak. hangi madeni kazacağınızı nereden seçiyorsunuz.

www.whattomine.com diye site var burda hangi ekran kartı ne kadar hangi madenden kar getirir diye yazıyor. sizin rakamlarınızla tutuyormu

karşılaştırma imkanı olan bakabilirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: must82

MErhaba; daha önce de sorulmuş fakat cvbınızı göremedim ben. MAdencilik ile ekran kartını kiraya vermek aynı şey mi?
    teşekkürler.

şöyle diyebiliriz ekran kartlarınızı madencilere maden yapması için kiraya veriyorsunuz , kiralayan kişi maden kazıyor ve size ekran kartınızın hızına oranla belli bir ödeme yapıyor bu ödemeyi bitcoin ile gerçekleştiriyor yani ekran kartı kiralama olayınca bitcoin madenciliği yapmıyorsunuz sadece aldığınız ödeme bitcoin üzerinden gerçekleşiyor. aslında ekran kartlarınızın yaptığı madencilik ethereum, zcash, decred, pascal gibi coinlerin madenciliği fakat bu kazılan coinler size değil kiracının hesabına gidiyor siz sadece en yüksek bitcoin ödemesi teklifin veren kişiye ekran kartlarınızı bu iş için kiralamış oluyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Vagrant

Bir kaç şey sormak istiyorum cevaplarsan sevinirim

1) 0 pcyi kurduk rx480 580 neyse taktik pcye ekran karti kaç sene dayanıyor? 2 sene içinde bozulursa garantiye gönderdigimiz de değişme ihtimali var mi? Her türlü garantiye girmeyecekse yada 2 seneden uzun dayaniyorsa amazondan almayi düşünüyorum stok geldiğinde?

2)Islemciyi ryzen 1600 alsak 6 ekran karti taksak 1 pcye islemciyide kiraya versek herhangi bi sıkıntıyla karşılaşır mıyız?Mantikli mi?6 ekran kartini tek pcye baglamakla 2 3 pcye bağlamanın arasında kazanç/hız bakımından fark var mı?

3)Senin sistem özelliklerin ve ayarların neler paylaşabilir misin? Burda yada kanalında farketmez.

4)Önceki mesajlarinda aktarma işlerinden bahsetmissin ben biraz ugrasiyorum paralari çeviriyorum felan demissin kanalinda bunu da paylasabilirsen cok iyi olur teşekkür ederim

1) tavsiyem garantili ürün alınması üzerine çünkü bu kartlar yogun yük altında tam performans overcloklu bir şekilde 7/24 çalışacaklar arıza verme olasılıkları yüksek herhangi bir sıkıntı yaşarsanız garantiniz varsa 1e 1 değişime kadar gidebiliriniz, biraz daha ucuza almak için riske atmaya değmez diyorum çünkü madencilik yaptınız diye garantiniz devredışı kalmıyor tabii ki

2)işlemcinin ne olduğunun pek bir önemi yok önemli olan anakartın 6-7 ekran kartını destekliyor olması ve evet 6-7 ekran kartını tek bir bilgisayara takarsanız hız bakımından değil fakat kazanç bakımından bir kar elde etmiş olursunuz ne kadar çok ekran kartı varsa bilgisayar o kadar az elektirik tüketmiş olur. cpu'ları kullanmanızı önermiyorum yormaya değmez çünkü hız değerleri madencilikte çok kötü

3) bunu boş bırakıyorum, yazmaya üşendim.

4)önümüzdeki günlerde kanalda bu tarz videolar olacak

• Bitcoin Mining - Ekran Kartından Para Kazanma - Dev Destek Ve Yardım Konusu  $GÜNCELLENDİ$

:) 290x de hala iş var
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircik06

quote:

Orijinalden alıntı: ottoman984

Teşekkür ederim hocam. ama gene de anakartı 6 pci li alayım değil mi ? yatırım amaçlı. rx580 i de bakalım nerden bulacağız. Bulamazsak ne alalım/ getiri ne olur. gx580 nin getirisi çok mu fazla ?

en az 5pci lı anakart al ileriye yönelik , rx 470,480 ya da rx 470,580 fiyat/performans olarak en iyi kartlardır ve az elektirik tüketirler bunlara alternatif yine amd nin r9 290,290x ve r9 390,390x önerebilirim fakat fazla elektirik tüketirler. nvidea kesinlikle önermiyorum

bu daha mantıklı sanki

• Akr3p0lis kullanıcısına yanıt
    sakın usb almayın :D boşa para vermiş olursunuz usb ile yılda 0000000000000000.1 btc zor kasarsınız diyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rixeos

0.5 btc icin 5000 tl? cok fazla ve bana geri donusu nasil olacak kâr ettirecek mi?

yillar evvel daha ucuzdu ama degil mi?

1 bitcoin 85 gün önce 3800 türk lirası idi . geçen seneyi sen hesap et.
  • Beyler etherium madenciliği ekran kartı veya cpu kiraya vererek para kazanıyorsunuz. Ben bir arkadaşın yönlendirmesiyle yaptım daha önceden r9 280x kartım ile. Sadece ekran kartı çalıştı fakat elektrikya bedava olcak yada solar çözüm bulcaksınız.
    Ha bu bireysel olarak anca 10 ekran kartı ile kar getirir. Tek ekran kartıyla yaptığınıza değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xanax70 -- 7 Haziran 2017; 12:10:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircik06

quote:

Orijinalden alıntı: must82

MErhaba; daha önce de sorulmuş fakat cvbınızı göremedim ben. MAdencilik ile ekran kartını kiraya vermek aynı şey mi?
    teşekkürler.

şöyle diyebiliriz ekran kartlarınızı madencilere maden yapması için kiraya veriyorsunuz , kiralayan kişi maden kazıyor ve size ekran kartınızın hızına oranla belli bir ödeme yapıyor bu ödemeyi bitcoin ile gerçekleştiriyor yani ekran kartı kiralama olayınca bitcoin madenciliği yapmıyorsunuz sadece aldığınız ödeme bitcoin üzerinden gerçekleşiyor. aslında ekran kartlarınızın yaptığı madencilik ethereum, zcash, decred, pascal gibi coinlerin madenciliği fakat bu kazılan coinler size değil kiracının hesabına gidiyor siz sadece en yüksek bitcoin ödemesi teklifin veren kişiye ekran kartlarınızı bu iş için kiralamış oluyorsunuz

Teşekkür ederim anladım. Peki sizce hangisi karlı? BTC'ndeki zorluk seviyesinden dolayı bu evde amatörce yapılacak birşey değil anladığım kadarıyla ama aynı bu zorluk durumu ETHEREUM için de geçerli midir? mesela ben ciddi ciddi ups alarak aylarca bir pc mi açık bırakmayı göze aldım sizin konunuzdan sonra. ayrıca coin borsası ile ilgili fazla detaylı bilgi verir misiniz? videonuzda bu kısmı bir cümle ile anlatmışsınız ki işin en can alıcı kısmı bence burası. son olarak da atıl vaziyetteki R6850 CYCLONE 1GD5 POWER EDİTİON/OC ekran kartımla bu iş olur mu? teşekkürler.

• Akr3p0lis kullanıcısına yanıt
    günlük bıraktıgı cok iyimis
  • quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Bu bitcoin denen şeyi satıp paraya çeviren var mı hiç? yoksa şu kadar dolar bu kadar dolar laf mı?

Birde laptop ile (nvidia "M" serisi ekran kartlı) elektrik sarfiyatı ne olur? onda biri falan olması lazım değil mi?

M serisi kartlar bu ise yatkın değiller hocam . Nefesleri ancak kendilerine yetiyor denemeyin derim.

Teşekkürler yanıt için. Peki diğer sorum; "Bu bitcoin denen şeyi satıp paraya çeviren var mı hiç?"
  • bu miningleri yapanlar zcash mi miningliyor yoksa başka birşey mi hangi alt coini mininglemiş oluyor bilgisi olan var mı?
  • sonerason S kullanıcısına yanıt
    hocam şu fotoda msi afterburner ekranı nasıl çıkıyor ? kendisi mi çıkıyor ?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.