Şimdi Ara

Bisiklet Kışlık Giyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben yağmurda ve baya soğuk havalarda bisiklet kullanıcam. Fakat böyle tek parça tulum tarzında birşey arıyorum. Yağmuru kesmesi yeterli, rüzgarı kesmeside iyi olur ama illa olması gerekmez içini kalın giyinebilirim. Birde eldiven alıcam su geçirmez ama uygun fiyatlarda bulamadım. Tulum için 100 TL yi geçmezse sevinirim, eldivende 25.30 civarı olabilir. Şimdiden öneride bulunacak arkadaşlara teşekkür ederim.
    Birde karda kullanmak için zincir tarzı birşey varmı acaba?

Not: Sivas'ta satılan bir yer varsa gidip orayada bakabilirim.

• http://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=51402

Bu konu bisiklet forumunda tartışılmış. Yararlı olacağı kanısındayım.
    Hepsi termal olmak üzere kar maskesi(10tl),boyunluk 2 çeşit(10-15TL),bere(10TL),eldiven(10TL),alt ve üst içlik(50TL).(burada çorap eksik kalmış, bot giyeceğim için gerek yok diye düşünüyorum ama belli olmaz)
    Ayağa bildiğimiz kışlık bot geçen seneden.
    Yağmur için üste klasik ince yağmurluk(30TL), alta su geçirmez yürüyüş pantolonu (30TL), bunların üstüne çanta ve çantanın üstüne büyük boy bir yağmurluk daha.
    Sarı gözlük(5 tl)
    Ve ben ek olarak 320 liraya şehir bisikleti aldım tekeri tamamen kaplayan çamurluklu olandan.Çantada taşımak için el pompası(6tl), özel yağ(7 tl),fren ayarı için L şeklinde olan alet(6 lira).
    Kışın okula bisikletle gidip gelmek için, yedek olarak aldıklarımla beraber 600 liraya yakın harcamışım.
    Bisikleti çıkarsan kafadan en az 300 lira harcaman gerekecek kışın sürmek için.

• Bende termal hiç birşey yok işte, ve rüzgar geçirmeyen. Eskiden otobüsle gidiyordum artık otobüs beklemekten sıkıldım onun yerine bisikletle gidiyim dedim ama çok karda buzda sürmem. Mutlaka rüzgarlı olacak o yüzden mecbur termal içlikler alıcaz. Peki bu fiyatlar bi siteden mi yoksa çarşı,pazardanmı? Çünkü deneyerek yada görerek alsam daha iyi olur
  • Çok güzel bişey buldum tam istediğim. Hepsini ayrı ayrı almaya gerek kalmıyor ama çokmu olur sizce bi bisikletçi için.

Yağmur,su ve rüzgar geçirmez, hemde termal. Kat kat giyinmeye gerekde kalmaz. Kullanışlı birşeye benziyor fiyatı 200 filan olsa hemen alcamda azıcıkda pahalı geldi. Motorcu olsak hemen alırız tabi :)

http://www.motomaxonlineshop.com/difi-husky-pro-termal-kombi-tulum-pmu2142

Bisiklet Kışlık Giyim

• quote:

Orijinalden alıntı: tlserkan

Çok güzel bişey buldum tam istediğim. Hepsini ayrı ayrı almaya gerek kalmıyor ama çokmu olur sizce bi bisikletçi için.

Yağmur,su ve rüzgar geçirmez, hemde termal. Kat kat giyinmeye gerekde kalmaz. Kullanışlı birşeye benziyor fiyatı 200 filan olsa hemen alcamda azıcıkda pahalı geldi. Motorcu olsak hemen alırız tabi :)

http://www.motomaxonlineshop.com/difi-husky-pro-termal-kombi-tulum-pmu2142

Bisiklet Kışlık Giyim

Güzelmişde fiyatıda oldukça iyiymiş :D

• Ciclista kullanıcısına yanıt
    Bi bisiklet parası var ama tek tek üst üste giyinmek istemiyorum All in One gibi bişey buda :D
  • Decathlon'da güzel kışlık ürünler var. Ben de bir set yapacağım ama para yetişmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Termal, rüzgar geçirmez, su geçirmez tek parça tulum giymek bisiklet sürücüsünü mahveder. Bu tulumlar motorsikletçiler için tasarlanıyor ve motorsiklet sürüşü ile bisiklet sürüşü arasında farklar olduğu için (motorsiklet sürerken hareket etmezsiniz ancak bisiklette her zaman bacaklarınız hareket halindedir), o tulumlar sizin tüm hareketlerinizi kısıtlamaya başlar ya da terlemeye bağlı olarak o tulum yüzünden sauna etkisine maruz kalırsınız ki bisikletçi için bir başka negatif durum demektir.

Kışın bisiklet sürmeye niyetli olan birisinin tek giyim alternatifi; rüzgar ve su geçirmeyen ancak nefes alabilen kıyafetler ile katmanlar halinde giyinmektir. Yukarıda bir arkadaş bunları açıklamış zaten.

Orijinalden alıntı: Yuyushi

Termal, rüzgar geçirmez, su geçirmez tek parça tulum giymek bisiklet sürücüsünü mahveder. Bu tulumlar motorsikletçiler için tasarlanıyor ve motorsiklet sürüşü ile bisiklet sürüşü arasında farklar olduğu için (motorsiklet sürerken hareket etmezsiniz ancak bisiklette her zaman bacaklarınız hareket halindedir), o tulumlar sizin tüm hareketlerinizi kısıtlamaya başlar ya da terlemeye bağlı olarak o tulum yüzünden sauna etkisine maruz kalırsınız ki bisikletçi için bir başka negatif durum demektir.

Kışın bisiklet sürmeye niyetli olan birisinin tek giyim alternatifi; rüzgar ve su geçirmeyen ancak nefes alabilen kıyafetler ile katmanlar halinde giyinmektir. Yukarıda bir arkadaş bunları açıklamış zaten.

Hmm dediklerinizi hiç düşünmemiştim açıkçası. Çok güzel bir yere değindiniz. İyiki almadan yetiştiniz. Bende parçalar halinde alıcam o halde.
    Peki birşey daha sorayım tulum yağmurluklar da mı aynı şekilde olur.? Oda şu ürün :http://www.motomaxonlineshop.com/difi-neutron-yagmurluk-tulum-pmu1433 . Bunun altına içlik giyersek olabilirmi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mantık yine aynı, terin dışarıya atılmaması ve tek parçalı katman sıkıntısı bu üründe de ortaya çıkar. Ha o gösterdiğiniz yağmurluk tulumun nefes alabilme özelliği varsa onu bilemem ama gördüğüm kadarıyla böyle bir fonksiyona sahip değil.

Bu tulum yağmurluğu almak yerine, vücudun alt kısmı için su ve rüzgar geçirmez bir pantolon (ya da eşofman), üst kısmı içinde panço model bir yağmurluk almanızı öneririm. Yağmurluk modeli sayesinde rahat bir hareket imkanı kazanmakla birlikte gerekiyorsa, gidondaki techizatlarınızın yağmurdan etkilenmemesi adına gidonu bile örtebilirsiniz. Pançoların da 2 farklı modeli var, kollu ve kolsuz olmak üzere. Durumunuza uygun bir model sizin yağmurdan korunmanız için yeterli olacaktır.

Bisiklet Kışlık Giyim
     Bisiklet Kışlık Giyim

• Ufak bir araştırma ile hesap yaptım. Bende olmayan eşyaları tamamlamak için en fazla 200 TL tutuyor. Artık iyice kış gelmeden hepsini toplarsak iyi olur. Biraz daha araştırıp ürün fiyat bilgilerini buraya yazarım. Öneriler için teşkkürler
  • quote:

Termal, rüzgar geçirmez, su geçirmez tek parça tulum giymek bisiklet sürücüsünü mahveder. Bu tulumlar motorsikletçiler için tasarlanıyor ve motorsiklet sürüşü ile bisiklet sürüşü arasında farklar olduğu için (motorsiklet sürerken hareket etmezsiniz ancak bisiklette her zaman bacaklarınız hareket halindedir), o tulumlar sizin tüm hareketlerinizi kısıtlamaya başlar ya da terlemeye bağlı olarak o tulum yüzünden sauna etkisine maruz kalırsınız ki bisikletçi için bir başka negatif durum demektir.

++++++++++++++++++++++++

• Arkadaşlar sizden birde içlik tavsiyesi alacağım. Thermoform'un şu iki ürünü arasında kaldım sizce hangisi daha rüzgara karşı dayanıklı olur ve bisikletçi olarak daha yararlı olur.

1-http://www.thermoshop.com.tr/TF-Extreme-Erkek-Ust,PR-559.html +http://www.thermoshop.com.tr/TF-Extreme-Erkek-Alt,PR-560.html = 75 TL

2-http://www.thermoshop.com.tr/TF-Plus-Termal-Iclik,PR-283.html = 79 TL

Şu bile olabilirmi? (http://www.thermoshop.com.tr/TF-Active-Termal-Iclik,PR-285.html =40 TL )

NOT: Bu arada giyinim sıralaması İçten Dışa doğru : İçlik - Gömlek,kazak vs. - Yağmurluk. (Bu şekilde giyinmeyi düşünüyorum sizce doğrumudur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlserkan -- 3 Kasım 2013; 12:57:13 >

• Ürünler arasında pek bir fark yok. Sizin tercihinize kalmış.

Ancak düşündüğünüz sıralama konusunda şöyle bir uyarıda bulunayım; Yaz ya da kış olması hiç fark etmez... Pamuklu, yünlü kumaşların tümü bisikletçi için kullanışsızdır. Bunlar teri dışarı atamadıkları için hem gereksiz bir ağırlık, hantallık yaşamanıza sebep olur hem de esinti ile karşılaşmanız halinde sağlık sorunlarınızın başlamasına yol açar.

İşe gidip gelirken (ya da bu tür bir amaç için) mi kullanacaksınız bisikleti bilmiyorum ama keyfi bir maksatla kışın bisiklet kullanacaksanız (ya da iş yerinizde kıyafet değiştirebilme imkanınız varsa) bir bisikletçi için en ideal giyim şekli aşağıdaki gibi olmalı. Ben yazayım, dikkate alıp almamak size kalsın.

1- En iç katman; termal içlik (alt ve üst)
    2- Üst vücut için; kısa kollu forma (duruma göre üst üste 2 tane)
    3- Üst vücut için; uzun kollu yağmur ve rüzgar geçirmez forma ya da ceket (opsiyonel olarak en dış katmana, hareket kısıtlılığı yaratmayacak yağmurluk)
    4- Alt vücut için; Rüzgar ve yağmur geçirmez özelliklere sahip pantolon (ya da eşofman)
    5- Eller için; Dikişsiz, uzun parmaklı ve nefes alabilen bir kumaştan imal edilmiş eldiven
    6- Yüz için "termal özellikli" kar maskesi, boyun için buff (ya da benzeri) bir malzeme
    7- Gözlük
    8- Ayaklar için; kışlık çorap (duruma göre üst üste 2 tane)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 3 Kasım 2013; 13:11:22 >

• quote:

Ürünler arasında pek bir fark yok. Sizin tercihinize kalmış.

Ancak düşündüğünüz sıralama konusunda şöyle bir uyarıda bulunayım; Yaz ya da kış olması hiç fark etmez... Pamuklu, yünlü kumaşların tümü bisikletçi için kullanışsızdır. Bunlar teri dışarı atamadıkları için hem gereksiz bir ağırlık, hantallık yaşamanıza sebep olur hem de esinti ile karşılaşmanız halinde sağlık sorunlarınızın başlamasına yol açar.

İşe gidip gelirken (ya da bu tür bir amaç için) mi kullanacaksınız bisikleti bilmiyorum ama keyfi bir maksatla kışın bisiklet kullanacaksanız (ya da iş yerinizde kıyafet değiştirebilme imkanınız varsa) bir bisikletçi için en ideal giyim şekli aşağıdaki gibi olmalı. Ben yazayım, dikkate alıp almamak size kalsın.

3- Üst vücut için; uzun kollu yağmur ve rüzgar geçirmez forma ya da ceket
    4- Alt vücut için; Rüzgar ve yağmur geçirmez özelliklere sahip pantolon (ya da eşofman)
    5- Eller için; Dikişsiz, uzun parmaklı ve nefes alabilen bir kumaştan imal edilmiş eldiven
    6- Yüz için "termal özellikli" kar maskesi, boyun için buff (ya da benzeri) bir malzeme
    7- Gözlük

Maalesef değişme sansım yok. Okula gidip gelicem. Fazlada uzak değil okul. Gidip geliş 10 km. Ben forma giymeyi düşünmüyorum. Üniversiteye gittiğim için orda formayla dolaşmıyalım :) Ve normal kıyafetlerde üstümde olması lazım. O yüzden dediğim gibi yazmıştım. Altta İçlik tamam ama üstüne normal kıyafetler giyersek haliyle terletebilir ama başkada bi çözüm yolu yok galiba. Şimdi forma filanda alırsak bana maliteyi baya fazla olacak. Şu an bile 300 TL yi buldu.

• Dediğim gibi, ben sadece ideal olanı belirttim yukarıda.
    Mevcut şartlardan dolayı dikkate alıp almamak tamamen sizin tercihiniz, orasına ben müdahale edemem.

Ürünler arasında pek bir fark yok. Sizin tercihinize kalmış.

3- Üst vücut için; uzun kollu yağmur ve rüzgar geçirmez forma ya da ceket (opsiyonel olarak en dış katmana, hareket kısıtlılığı yaratmayacak yağmurluk)
    7- Gözlük

Eldiven için nefes alabilen bir kumaş, suyu geçirmez mi? Ben içi yün dışı deri eldiven aldım, sizin dediğiniz kışın nasıl olacak onu anlamadım.Örnek bir ürün var mı acaba gösterebileceğiniz?

• "Nefes alabilen kumaş" tabiri kafa karıştırmasın. Elbetteki pamuklu/yünlü (ya da bu tür) bir malzemeden üretilmiş eldivenlerden bahsetmiyorum. Aksine onların gözenekli yapısı ve dikiş aralıkları rüzgarı ve soğuğu olduğu gibi geçirip parmakların hissizleşmesine ve dolayısı ile gidonu kontrol etmede zorluk, ani bir durumda fren reaksiyonunun düşmesi gibi sıkıntılara yol açacaktır. Gerçi bu özelliklere sahip bir eldiveni bizim memlekette bulmak bir hayli zor, bulunsa da fiyatı oldukça astronomik bir seviyede seyrediyor. Eğer dikiş izleri/delikleri bulunmayan bir eldiven bulunabilirse o da yeterli olacaktır.

Aklınızda bir fikir oluşması açısından aşağıdaki linkte yer alan uzun parmaklı modelleri inceleyebilirsiniz.
    http://www.merlincycles.com/bike-shop/apparel/unisex/cycling-gloves/

• Hem su geçirmez hemde rüzgar geçirmez şu eldiveni buldum bende
    http://www.ebay.com/itm/New-Warming-Gloves-Waterproof-Gloves-Climbing-Gloves-Outdoor-Sport-Gloves-G-63-/200957371069?pt=US_Cycling_Clothing&var=&hash=item2ec9fe22bd

Hala alt üst yağmurluk ve rüzgar kesen birşey bulamadım hala. Rüzgar akşamları acayip vuruyor süremiyorum bisiklet.

EDİT: Sonunda buldum. Su ve rüzgar geçirmez diyor. Hem montun üstüne filanda giyerim. Bisiklet içinde uyumluymuş
    http://www.tchibo.com.tr/panco-yagmurluk-p400034857.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tlserkan -- 3 Kasım 2013; 17:34:48 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.