Şimdi Ara

BİSİKLET BIANCHI VE SALCANO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
20.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şehir içi uygun bir bisiklet araştırmalarım sonunda bütçeme uygun iki bisiklet arasında kaldım. Sizce bianchi mi salcano mu daha iyidir.

http://www.bianchi.com.tr/urunler.aspx?kat=2&akat=3&urunid=229

http://www.salcano.com/s20.asp

Salcononun Dick fren sistemi, Bianchi normal fren sistemi bulunmakta, İkiside pazarlıkta 500 530 arasına alınabiliyor.

Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

• salcanonun varsa v-frenlisini alın
  • CITY SPORT 21 MDS deki mekanik disk fren sistemini kullanıyorum

v veya hidrolik öneririm

-----------------------------------------------
    maşalar
    Bianchi timeout suntour kitleme yok
    CITY SPORT 21 MDS kitlemeli maşa
    --------------------------------------------------------
    lastikler
    Bianchi timeout ....?.... 700X38C
    CITY SPORT 21 MDS CONTINENTAL TOURING PLUS
    --------------------------------------------------
    başka önemli bir fark yok sanırım

bu tip bir bisiklet alacaksan şunu öneririm
    CITY SPORT 24 VS 571 TL

TİP : 700C TREKKING
    VİTES : SHIMANO ST-EF60/ RD-M360 ACERA 24 VİTES
    KADRO : 6061 ALÜMİNYUM KADRO
    MAŞA : SUNTOUR SF11-NEX4610-V2-DS MLO KİLİTLEMELİ MAŞA
    FREN : TEKTRO 837 ALÜMİNYUM V-FREN
    GİDON BOĞAZI : ZOOM AHEAD ALÜMİNYUM DERECELİ GİDON BOĞAZI
    KRANK TAKIMI : SUNTOUR CW10- XCT-V3-T318 KRANK TAKIMI
    ÖN&ARKA TEKER GÖBEĞİ : SHIMANO FH-RM30/HB-RM40
    RUBLE : SHIMANO CS-HG30 KASET 11-34
    TEKERLEK : SALCANO X-PRO3 8X4ÖZEL ÖRÜM TEKERLEK SETİ
    LASTİK : CONTINENTAL TOURING PLUS REFLEKTÖRLÜ LASTİK

• 8 senedir bianchi grizzly kullanıyorum .süper çok memnunum .kesinlikle bianchi diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: VI.MURAD

8 senedir bianchi grizzly kullanıyorum .süper çok memnunum .kesinlikle bianchi diyorum

8 senedir kullandığın bianchilerden değil bu,bunlar bildiğin market bisikleti
  • quote:

Orijinalden alıntı: NitroWar

quote:

8 senedir bianchi grizzly kullanıyorum .süper çok memnunum .kesinlikle bianchi diyorum

olsun yinede bianchi mekanizmaları felan daha sağlam oluyor
  • bianchi mekanizması nedir biraz ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

ne desem bilemedim.anladığım kadarıyla bisikletler hakkında pek bilginiz yok.

• Arkadaşlar Salcanoda karar kıldım ama Salcanoyu Ankara da bulamadık, Hiçbir satış noktasında yok. Genel müdürlüğü aradım Şubatta çıkışı yapılmış ama ellerinde olmadığını söylediler Yani Ankarayı talan ettim,Yok.

Bianchi Almaya karar verdim Bu modelde Sadece Yıba çarşısında olduğundan oradan almak durumunda kaldım.Gayet güzel bisiklet Ama bir sorun algıladım.Arka teker çarkında hafif yalpalanma hissettim.Biraz incelediğimde tekerin göbek milinin bariz yamuk olduğunu gördüm. Yıbadaki servis noktası ustası bunun orjinal mil olduğunu ve normal olduğunu söylüyor.

Bir Fizikçi olarak, Bilye sistemine sahip bir göbeğe merkezi sıkıştırma ile temas eden mil yamuk olduğunda,8 veya 12 Kaç bilyeyse 3 yada 2 sine değişkenli basınç uygulandığından bu zamanla göbek yuvasının deforme olmasına,Tekerin Göbek Ayrodinamiğininde bozulmasına neden olacağını düşünüyorum.

Servis noktası normal olduğunu söylüyor sizce mantıklımı, Ne yani Bianchi firması yeni bir sistem keşfettide göbek millerini yamukmu üretiyor?
    Teker çarkı yalpa yapıyor, Önerilerinizi bekliyorum?

• eğer jant yani dışdaki çember yamuksa sorun değil düzeltilir ama merkezde bir sorun varsa normal değil.arka tarafı kaldırıp tekeri elinizle çevirdiğizde çok rahat akması lazım.arıza ya dediğiniz gibi milden ve yataklarından yada kadrodanda olabilir,kadro kulakçığı veya kadro yamuksa somunları sıkınca mili kastırıyor ve yamultuyordur.buda zamanla bilye ve bilye yataklarını bozacak sorun yaratacak sonuçta yeni aldığınız bir bisikletin sorun çıkarması hoş değil.servisin normal demesine itibar etmeyin belliki hatalı üretim yapmışlar bilinçsiz kullanıclara kakalamaya çalışıyorlar.size tavsiyem bisikleti kullanmayın bisikletçiye veya anlayan birine götürün sorun varmı yokmu öğrenin sonra faturası garantisi ile beraber servise gidin biraz sert çıkın gerekirse iade edin.15 gün içinde ne olursa olsun iade hakkınız var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ne desem bilemedim.anladığım kadarıyla bisikletler hakkında pek bilginiz yok.

bianchi mekanizması ne ya sanki vites takmını vs bianchi üretiyor
    soruya gelirsek ikisi de değil sedona borla öneririm
    salcanoda mekanik disk var v frenden daha fazla sorun çıkartır ve daha ağırdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hærun -- 16 Temmuz 2011; 20:47:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: a1a1a1fs

bianchi mekanizması nedir biraz ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?

mekanizması dayanıklılığıyla ünlü shimano .vitesler kolay değişiyor.hiç bakım yapmadığım halde.
  • Bisikleti Diğer Servis noktalarına götürdüğümde hepsi Milin yamuk olduğunu doğruladılar, Rapor tutup parçayı istetcez. Neyseki diğer servis noktaları anlayışlılar,İkiside daha tekeri açmadan milin bariz yamuk olduğunu söylediler. Şimdi bu Yibadaki satıcıları benim gözümde tamamiyle sahtekar yaptı. Birde Bisikleti geri iade etme şansım varmı 6 Gün oldu Yani kesinlikle iade hakkına sahipmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrLucifer

Bisikleti Diğer Servis noktalarına götürdüğümde hepsi Milin yamuk olduğunu doğruladılar, Rapor tutup parçayı istetcez. Neyseki diğer servis noktaları anlayışlılar,İkiside daha tekeri açmadan milin bariz yamuk olduğunu söylediler. Şimdi bu Yibadaki satıcıları benim gözümde tamamiyle sahtekar yaptı. Birde Bisikleti geri iade etme şansım varmı 6 Gün oldu Yani kesinlikle iade hakkına sahipmiyim?

rapor tutup parçayı isteme süresi ne kadar sürecekmiş?15 gün içinde sorgusuz sualsiz iade hakkınız var
  • Araştırdımda Tüketici hakları 7. Madde Cayma hakkı 7 gün içerisinde hiçbir sebep belirtmeksizin cayma hakkına sahibim.Ama kullanılmamış olacak. Neyse sonuç olarak rapor tutuldu manisa dan artık 30 gün içinde gelmek zorunda oda kabul görürse, Hiç birinin önemi yok artık.

Ben az önce bisikleti tamamiyle parçaladım en ince parçasına kadar,Hatta çarkı dahi söktüm.Ve tekrardan güzel bir kurulum yaptım. Kızdığım şey ise Koskoca Bianchi firması Nasıl olurda bisikletin b sini bilmeyen adamlara servis hakkı verir.Bariz yamuk mil çarkın yalpa yapmasına ve tekerin hafif yalpa yapmasına neden oluyor ve adamlar bunun normal olduğunu savunuyor. Manisa Merkez İstanbul Ankara hepsiyle görüştüm, Ankaranın en iyi servis noktasıymış Yiba 5 servis noktası var Ama hiçbiri bu milin yamuk olduğunu kabul etmedi
    Keçiören beşiktaş sokaktaki servis noktasını tebrik ediyorum adam tekeri sökmeden bu mil yamuk dedi zaten orası yıllardır bu işi yapıyor onun dışında gerisi boş.Şimdi bir bakın sizce yamukmu?

http://img17.imageshack.us/img17/6366/69343188.jpg

• Orjinal mili takmamıza rağmen yalpa devam ediyor, Milin eğrilmesine neden olan durum tekerin bilye yataklarınında eğrilmesine neden olmuş bu nedenle teker komple cort,Söyleyeceğim tek şey var oda hakkımı helal etmiyorum. Ayıp be abi.

Koskoca ankaradaki Bianchi 8 servis noktasından mili bulamamış olmam başka bir ayıp,
    Mili Emekteki Delta bisikletten buldum.:) Şimdi mili düzelmiş ama tekeri hafif yalpa yapan ve çarkı aşırı derecede yalpa yapan okadar aşırıki vites değişiyor, işte bisikletim, Tüketici mahkemesindende ne çıkar bilmem ama şu anki en büyük dileğim bu konuyu açtığım zamana dönmek olurdu heralde bisikleti almamak için...
  • sorun düzeldi mi?
  • Yo hayır, Bir daha hayatımın sonuna kadar ne bianchi alırım nede çevreme aldırtırım. Şimdi burada bianchi nin suçu ne diyebilirsiniz suçu şu: Ankaradaki 12 servis noktasının keçiören beşiktaş sokaktaki hariç 11 ide bisikletten anlamıyor, Bisikletim kadro boyunun ne olduğunu dahi bilmiyorlar. Satışta çirkefce satış yapıyor ama satış sonrası sorunlarla ilgilenmedikleri gibi rapor tutturmak içinde Hukuk bilginizin olması ve dişli olmanız gerekiyor. Rapor sonrası bisikleti herhangibi incelemede bulunmadan sonucu bekleyen servis noktasınada gülsemmi ağlasammı rapor tutuldu bisiklet elimde :) Sonuç olarak Bianchinin suçu bu insanlara servis hakkı vermesi. Kendi markasını küçük düşürmesidir.
  • kesinlikle salcano diyorum bianchinin alt modelleri kesinlikle çok kötü bisikletler
  • Mekanik disk frenli bir model tercih etme.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.