| 

Bildiginiz üzere yurtdışında yaşayıp birim karsilastirmasi yapip, Turkiyede 50 lira olan sey amerikada 5 dolar olunca 10 kat daha ucuz burada diyen tipler. Bu mantığa gore 2008 yilinda dolar 1tl seviyelerindeyken biz amerikayla esit seviyeye gelmistik neredeyse. Nitekim 300 dolar olan ipodu 350 tl ye alabiliyordun turkiyede. Bu zekaya erismek istiyorum, cunku bu zekaya sahip olunca otomatik olarak dertsiz, tasasiz, mutlu bir hayat suruyorsun. Lan domatesin kilosu 3 dolar yani 23TL, adam diyoki bu turkiyede 7-8 tl (pahali demek istiyo) ahahaha. Sonra diyo alım gücü falan filan, bu adam su kadar saat calisip alabilio falan muhabbetleri takip eder bu geyigi. 35 Iq'lu arkadaşım, ne bekliyodun? Dunyanin en zengin ulkelerinden birisindeki adamin alim gucuyle Turkiyenin ki bir mi olacakti? Bunu mu bekliyodun gercekten? Turkiye (ötv dayanmis urunleri saymazsak:telefon, araba, benzin, oyun konsolu vs) pahali bir ulke degil arkadaslar. Aksine ucuz bir ulke. Ama ülke olarak fakir oldugumuz icin bize pahali geliyor. Olay bundan ibaret. Bu 35 Iq'lu arkadaslari dinleyip beyninizi sulandirmayin. . Bir ulkenin ucuz mu pahali mi oldugunu anlamak istiyorsaniz real gdp per capitasi ile alim gucune gore (ppp) hesaplanan gdp per capitaya bakin. PPP, real gdp per capitadan ne kadar buyukse o ulke o kadar ucuzdur. Cunku dunyada tek bir para birimi olsa o para birimiylr bu farkin yuksek oldugu yerlerde daha fazla alim gücünüz olur. Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum, sayelerinde 35 iq'nun altında olan herkesi blokladım. Bundan sonra benim için daha huzurlu bir forum hayatı olacak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besttrr -- 27 Aralık 2020; 23:59:3 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >  | 

| 

Ryzen 5 1600 AF // B450M //  8x2 DDR4 Ram // GTX 1660 Super // 500 gb NVMe + 240gb SSD + 1TB HDD // OCZ 80plus 550 watt PSU // Zalman Z3 Plus kasa // AOC 32inc 2k 75hz

| 

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

Hızlı