Şimdi Ara

Birilerine muhtaç olmak çok kötü bir his

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu son zamanlarda o kadar iyi anlıyorum ki bunu buraya yazmak istedim. İnsanlar çok bencil. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti insanların zihninde sarsılmaz bir yer edinmiş.

20 yaşında öğrenciyim, 2 yıldır şehir dışında 1+1 evde 3 kişi yaşıyoruz. Ev arkadaşlarımın okul ile alakası yok. Böyle sorumsuz tipleri seçmen senin hatan diyebilirsiniz ama inanın ben seçmedim onları. Tamamıyla ihtiyaçtan yerleştik o eve. Kirayı geç verirler, fatura ödemezler, bana fakir edebiyatı yaparlar ama en kral sigarayı içip en kral yemeği yerler. Masraftan kaçınıyorum diye hep eyvallah dedim. Salgın çıktıktan sonra evimizi bırakıp memleketlere gittik. Malumunuz yüzyüze eğitimler iptal oldu. Nisandan eylüle kadar okul yok şimdilik. 6 ay boşuna kira ödememiz gerekiyor. Nisan kirasını zor bela ödedik. Bugün mesaj geldi canım arkadaşlarım ikisi de okulu bırakacakmış. Mayıstan itibaren yalnızsın dediler. Şok oldum. Ben ne yapacağım diyorum senin bileceğin iş diyorlar. Gidip başka birini bulmam gerekiyormuş. Samsun'da kimseyi tanımam etmem. Arkadaşım yok. Tek başıma kira ödeyecek durumum yok. Bir başıma kaldım. Ev sahibine yalvarsam kira alma diye adam kabul etmez. Haklı sonuçta. Evden çıksam eşyalarım orada. Alana kadar kira vermem gerek. Evden çıksam bile diğer yıl kalacak yerim yok. Yurt deseniz çıkmıyor. Koskoca şehirde 3 tane erkek yurdu 10 tane kız yurdu var. Çıkmıyor bana.

Şu an o kadar zoruma gidiyor ki bu durum içimi dökmek istedim buraya. Ne yapacağım bilmiyorum. Sınavlarım var onlara giriyorum ama moral falan kalmadı. Ailemden de kesinlikle destek alamıyorum. Aylık 550 lira kyk kredisi alıyorum sadece. Evin kirası 700 lira. Şehirde daha ucuza çok az ev var. Ağlayabilsem ağlardım sabaha kadar şu halime. İnsanlara muhtaç olmak ne kadar ağır bir hismiş. Kendi halimde okuyan eden biriyim. Kimseye zararım dokunmaz. Ne yaptım da böyle durumları hak ettim bilmiyorum. Siz ne yapardınız forumdaşlar? İçime acayip oturdu bu durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angry Man -- 2 Mayıs 2020; 2:30:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam dediğimi anlamıyor musunuz ? Makul bir zamanda gidin eşyalarınızı alın , size ait olan taşınabilir eşyaları gidin bir spotçuya diyin bunları ucuza satıyorum ne kadar verirsin al onlarıda sat. Sonra 2 arkadaşına şöyle mesaj at siz ikiniz beni mi bir olup yiyeceksiniz ? Okulu bırakıcakmış eylül ayına kadar kira vermemek için ayak yapıyorsunuz yaptığınız ne insanlığa ne adamlığa sığar . Kira sözleşmesinde benim ismim yok eşyalarımıda aldım . Umrumda değilsiniz ne haliniz varsa görün diye . Büyük ihtimalle size küfür ve tehdit savuracaklar onların ss ini alıp doğrucu en yakın adalet sarayına gidiyorsunuz şikayetçi olup telefon numaralarını engelliyor gerekirse yeni hat çıkarıyorsunuz böylece eylül ayına kadar cebinizden 0 lira çıkıyor . Paranızı biriktiriyorsunuz . Eylül ayı tercihler belli olunca gruplara üye oluyorsunuz . Ev arkadaşı aranır ilanlarına başvuruyorsunuz zaten üst sınıfsınız diye sizi isterler büyük ihtimalle hafif ben size öğretirim şehri ayağı da yaparsınız . 3 kişi 1000 tl kirası olan bir eve girseniz kişi başı 330 tl düşer . 170 tl fatura olsa 500 de . 6 ay boşa 700 tl kira ödemektense 500 tl den 10 ay kira ödersiniz cebinizde kalır. O şeref yoksunu arkadaşlarınızda 4 5 ay sonra savcılıktan ifade için çağrılınca sizin peşinize düşer para teklif eder aileleri arar yalvarırı . Ne var kaybediceğiniz salak olmayın
  • Ne yazsam bilemedim dostum :/
  • Duyurularla ev arkadaşı aramaktan başka çaren yok sonuçta kiran uygun.
  • Git bir SİGORTALI is bul da muhtaç olma o zaman.

• hocam geçmiş olsun arkadaslarin çıkmak istemiş cikmis garipsenexek bir durum yok ama sana yardim olarak şöyle bir tavsiye verebilirim.okulun ve okulun olduğu semntin facebook gruplari mutlaka vardır.o gruplara gir orda durumu anlat beni ekstra olarak kiraya alabilecek varmi de mutlaka ekstra kiraci arayan vardir denk gelirsin

• Sözleşmeyi kimin adına yaptınız, öyle çıkıyorum diyip çıkamazlar ev sahibini ara söyle ben kendi payıma olanı öderim ama kalanı onlardan alacaksın diye. İns sözleşmeye tek sen imza atmamışsındır

• İtiraf ve ilan sitelerinden ev arkadaşı ara dostum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Para harcamak çok iyi bir duygu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Concordato kullanıcısına yanıt
    Duyurabileceğim bir kanal var mı ki? Instagram da itiraf sayfaları oluyormuş ama oradan gelecek adam hayırlı mıdır bilmiyorum. Ne olduğuna bakmadan öyle birini arasam bile eylüle kadar kimse eve gelmez sonuçta eve gelse eylülde oturmaya başlayacak yazın niye boşuna gelsin ki

• Bu da aklıma geldi. Derslerim aşırı yoğun. Mühendislik okuyorum. Mental açıdan sorunlu biriyim yani hem iş hem okulu kaldırabilir miyim bilmiyorum ama ne olursa olsun 6 aylık bir kira var onu nasıl ödeyeceğim şimdi? Okul zamanı bulabilirsem güzel olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry Man

Duyurabileceğim bir kanal var mı ki? Instagram da itiraf sayfaları oluyormuş ama oradan gelecek adam hayırlı mıdır bilmiyorum. Ne olduğuna bakmadan öyle birini arasam bile eylüle kadar kimse eve gelmez sonuçta eve gelse eylülde oturmaya başlayacak yazın niye boşuna gelsin ki
    iktidar parti yöneticilerinden birinin akrabası olsan isveçte yaşasan şimdiye uçak bilem kaldırılırdı
  • nikneym0 kullanıcısına yanıt
    Facebook olayı bitti diye biliyorum hocam ama Instagram da öyle sayfalar var sanırım ama şu günlerde kim ev arkadaşı arar tereddütteyim

• İlk sene bir yıllık yaptık sözleşmeyi. İkinci sene sözleşmeye gerek duymadık.

• an4cond4 kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğiniz bir site var mı? Ben hiç duymadım.

• Angry Man kullanıcısına yanıt
    Kira sözleşmesi bitimi ardındaki 15 günde yeni sözleşme yapılmayıp evde kalınmaya devam ederse eski sözleşme aynı şekilde kabul edilmiş olur diye biliyorum. Sözleşmede diğer kalanların ismi var ise ev sahibi onlardan parasını talep edebilir. Ev sahibi ile görüşün OÇocukları arasın ödemezlerse işlem başlatacağını söylesin zaten korkup öderler diye düşünüyorum. Sözleşme sadece sizin üzerinize ise geçmiş olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ev sahibiyle görüş çıkıcam de, sözleşmeyi tek taraflı bozup evdeki eşyaları da ona ver, tek aklıma gelen bu.. senin durumunu anlayıp müeyyide uygulamaz belki
  • NRLPNR kullanıcısına yanıt
    Eve çıktığımızda iki kişiydik ve sözleşmeyi ben yapmadım. Adım yok yani. Dediğiniz olayı ilk defa duyuyorum. Ev sahibine ödeyemem desem muhtemelen evden çıkarır eşyalarım da evde kalır. Şehirlerarası giriş çıkış yasağı var gidip eşyalarımı da alamıyorum.

• dekareme kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece benim değil diğerlerinin de eşyaları var. Yasak olmasa gidip eşyalarımı alırdım ne olur ne olmaz diye. Ev sahibinin insaflı davranacağını sanmıyorum öğrencileri seven bir millet değiliz zaten.

• Angry Man kullanıcısına yanıt
    Matematik bilgin iyiyse mutlaka uygulama gelistirmeyi ogrenmeye calis. Internetten ucretsiz olarak ogrenebilirsin. Uyudugun yerden para kazandirir belki de asil meslegin bile olabilir. Umudunu yitirme, bir umuttur yasamak.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.