Şimdi Ara

Biri gelip trafikte arabama çarpsa ne yapmam gerek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önce hiç kazaya veya hasara karışmadım o yüzden bilgi almak istiyorum

mesela trafikte birisi bana arkadan çarptı ,benim bagaj kapağı tampon falan hepsi yamuldu

nasıl bir yol izleyecem?

yada adam indi sen suçlusun dedi ben nasıl kanıtlayacam adamın suçlu olduğunu?

veya adam beni ilgilendirmez kardeş dedi yoluna devam etmek için arabaya bindi orada onun ağzını burnunu kırmaktan başka çare var mı?
    ancak dövemeyeceğim bir adam ise napacam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D77D2DE34 -- 12 Temmuz 2015; 20:00:00 >

• Aracınızda kaza tespit tutanağı bulundurmanız zorunlu, herhangi bir çarpışma durumunda aracınızı çarpma noktasından hareket ettirmeden fotoğraflarını çekeceksiniz, mümkün mertebe plakalar görünür şekilde ve farklı açılardan olması iyi olur.

Daha sonra kaza tespit tutanağını dolduracaksınız 2 taraf olarak, boş bir alan var oraya çizim yapıp kaza anını tarif edeceksiniz, en alta da kendi görüşlerinizi yazacaksınız, ıslak imza atıp birer nüsha alacaksınız. Fotokopilerin ve nüshaların da ıslak imzaya sahip olması gerekir.

Ardından her iki taraf da birbirinin ehliyet, ruhsat ve trafik sigorta poliçelerinin, varsa kasko poliçelerinin fotokopisini almalıdır. Fotokopi bulunmaz ise bu belgelerin fotoğraflarını çekip daha sonra çıktı alsanız da olur.

Ondan sonra gidip aracınızı servise bırakacaksınız, kaza tespit tutanağı ve aldığınız diğer belgeleri servise bırakacaksınız. Sigorta eksperleri gelip araçlara bakacak, kaza yerini inceleyecekler, fotoğraflara bakacaklar vs, kimin kusurlu olduğunu bulacaklar, ona göre maddi hasarı da suçlu tarafa bindirecekler. Gerekirse onlar mobeseden veya diğer güvenlik kameralarından da yardım alabilirler.

Eğer şahıs ile aranızda bir anlaşmazlık var ise, sorun çıkarıyorsa trafik polisini çağırabilirsiniz. Trafik polisleri bu işle ilgilenmiyor artık aslında, tarafların kendi aralarında tutanak tutmaları gerekiyor. Ancak taraflar arasında anlaşmazlık olması durumunda trafik polisinden yardım alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 12 Temmuz 2015; 20:07:39 >

• https://yadi.sk/i/Tgqm7YGshpYFK

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kimse birine kasıtlı çarpmaz.

Bundan 2 sene önce ışıklarda biri bana arkadan girmişti. Adamın aracı biraz eskiydi.

Hata benimdi çünkü aracımda hava kanallı ön arka disk fren acil fren destek sistemi ve elektronik fren kontrolü vardı ama adamda bunların hiçbiri olmadığı için duramadı.

Gittim yanına özür diledim adamdan adam bi şaşırdı. Belli durumuda fazla yoktu biraz ücret verdim sanayide gitsin yaptırsın diye.

Hem adamın duasını aldım hemde sevap işledim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

Hiç kimse birine kasıtlı çarpmaz.

Bundan 2 sene önce ışıklarda biri bana arkadan girmişti. Adamın aracı biraz eskiydi.

Hata benimdi çünkü aracımda hava kanallı ön arka disk fren acil fren destek sistemi ve elektronik fren kontrolü vardı ama adamda bunların hiçbiri olmadığı için duramadı.

Gittim yanına özür diledim adamdan adam bi şaşırdı. Belli durumuda fazla yoktu biraz ücret verdim sanayide gitsin yaptırsın diye.

Hem adamın duasını aldım hemde sevap işledim

keşke her zengin sizin gibi davransa.

Aracınız sanırım 5.20d f10. Ben öyle bir arabaya girsem adam iner birde tip tip bakar

• Olur Öyle Şeyler kullanıcısına yanıt
    Yok hocam 3.20d f30.

Napıyım hocam adam gözümün içine bakıyor
  • Dövemeyeceğim adam olursa napacam nedir ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

https://yadi.sk/i/Tgqm7YGshpYFK

Konu başlığı ile alakası nedir? Bize ne öğretiyor??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.