Şimdi Ara

Bir sinek öldürmekle köpek öldürmenin farkı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
5.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Size saldıran veya zarar veren hertürlü hayvanı etkisiz hale getirmeye hakkınız var fakat öldürmek başka çare kalmadığında yapılır. Sineği bile yakalayıp dışarı atmaya çalışın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100 tane sinek öldürsem 1 tane köpek öldürmem. Sinek dediğin şey pislik, bize zarar veren, sinir bozan, milyonlarca üreyen hepsi birbirinin aynı görünüşte olan bir haşere

Evcil hayvan olarak beslediğimiz köpekle sineği karşılaştırmak güzel kafaymış.

Bunun ikiyüzlülükle falan bir alakası yok. Sinek, böcek, kırkayak hepsi çirkin ve zararlı. Kim gece yatağında kırkayak veya hamamböceği görmek ister? Ben gördüğümde irkiliyorum mecbur öldürüyorum. Doğada görsem dokunmam herhalde ama evde affetmem

• Şöyle bi fark var. Mesela günde binlerce insan ölüyo üzülüyomusun? Ama annen ölünce çok üzülürsün dimi? Onada üzülme nihayetinde annen de insan. Hatta farklı bi tür bile değil bahsettiğin canlılar gibi. Aynı sınıf aynı cins bi canlı ama birine üzülüyosun birine üzülmüyosun işte durum aynen böyle..
  • doğanın kendi kanunları vardır. allahu teala her ne kadar canlıların hiçbirine zarar vermememiz gerektiğini buyurmuş ise de yine doğada allahın yarattığı haşin kanunlar geçer.

-sinek boka konar hastalık taşır kitleleri öldürür, köpek taşımaz
    -sinek bulaşıcıdır, konar, rahatsız eder, kan emer, köpek te bulaşıcıdır ancak ne rahatsız eder ne kanınızı emer , üstüne üstlük sadıktır

yani mantığınızla düşünün akıllı olun
  • Beyler karasineğin arkasında da gözü varmış bu yüzden rahat kaçabiliyorlarmış, alttan saldırmak lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonuna kadar haklısın

Dinen sana zarar vermiyen hayvanı öldüremezsin ne köpkek ne sinek

• Sultan Süleyman :

Meyve ağaçlarını sarınca karınca

Günah var mı karıncayı kırınca?

Hocası Ebussuud:

Yarın Hakk’ın divanına varınca

Süleyman’dan hakkın alır karınca.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada ki adaletsizliğin bir parcasi bu da fazla şaşirmamak gerek.İnsanlar arasinda da ayni olay var.Bir büyük başkani ve ya varlikli bir işadamini öldürmekle halktan bir insani öldürmekte bir değildir
    Hayvanlar açisindan baliklari herkes tutar atar bi kenera , hayvan bi çeşit boğulur. bu cok normaldir fakat sen tut ayni boyuttaki fareyi ya da kuşu suya sokup boğarak öldür seni cani olarak görür çuğu kişi.
  • Köpeklerde insanlar gibi sinir boşaltım gibi sistemlere sahiptirler. insanlar köpeklerle empati yapabilir. Birde böcekler canlılar piramidinde daha asagida yani daha az gelişmişler. Yani laptopun bozulsa mi daha çok üzülürsun yoksa mause bozulsa mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Orijinalden alıntı: ozan1212

Ölen canlının boyutundan dolayı kendimizi suçlu hissediyoruz. Bu konuyu araştırmıştım , yoksa tabii ki hepsinin canı var.

Bir fil öldürmekle bir kuş öldürmenin verdiği vicdan azabı karşılaştırılamaz.

o zaman şunu merak ediyorum bir köpek öldürdüğümüz de bu büyük günah biliyoruz ,bize zararı olmayan bir kara sineği isteyerek öldürünce de aynı günahı mı işlemiş oluyoruz.O zaman ben direk cehennemlikim herhalde bu zamana kadar az kara sinek ve karınca öldürmemişimdir.

Her elinizi sabunladığınızda öldürdüğünüz binlerce bakteri ne olacak peki? Bu bakış açısıyla onlara da yazık değil mi? Herkes cehennemlik o zaman. Bir canlının sayısı arttıkça, yapısı basitleştikçe değeri azalır. Doğanın kanunu bu.

Sizin sağlığınızı tehdit eden bir canlı varsa onu öldürebilirsiniz. Bkz. bakteri, sinekler(hastalık taşıyabilir), örümcekler, akrepler, kuduz köpekler, kuş gribi olmuş kanatlılar.

• Biride çıkıp dememişki haşere öldürmek günah değil

• Hastalanınca vücudunuzda milyarlarca bakteri oluyor. Milyarlarca canlı. Antibiyotik kullanırsanız milyarlarca canlının katili oluyorsunuz. Onun yerine zor ama onurlu olanı seçin ve ilaç kullanmayın.

• Bence arasında fark yok. İkisi de canlı ve acı çekiyorlar.
    Diğer taraftan sinekler bazen aşırı derecede artıp mikrop taşıyan bir hale geliyor, sağlığı tehdit edebiliyor o durumda öldürülmesinde sıkıntı yok. Ama mesela zararsız bir böceği öldürmekle bir hayvanı öldürmek arasında hiçbir fark yoktur aynı derecede caniliktir. Önemli olan şey hayata saygı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhafız-

quote:

Orijinalden alıntı: michael j fox

Kendi açımdan örümcek ve kırkayağı bile öldürmeden evden atmaya çalışıyorum.

Hocam ? Evde ? Kırkayak????

Arkama bakmadan kaçarım

Alışıyorsun bi kaç kere görünce, peynir kaplarına koyup camdan aşağı postala, ordan çıkamıyor zaten :)
  • sinekleri öldürmezsek kanımızı emicekler,öldürmezsek o kadar çok olucaklar ki yemek yerken bir yandan sinek yerdik.bir sürü hastalık yayılıcak.bir saniye bile rahat ettirmez sinekler...hamam böcekleri içinde aynı şey geçerli.

eğer bunlara razıysanız peki öldüremeyelim sinekleri o zaman günah
    bu arada kimse karıncaları öldürmüyor zaten karınca berekettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iso227 -- 26 Mart 2017; 15:39:15 >
  • Bu konuyu açan arkadaşın vegan olduğunu umuyoeum yoksa açtığı konu sacmaliktan ibaret.Konuya gelecek olursak bu olaya turculuk deniyor ve bir nevi kölelik gibi.Nasil zamaninda insanlar beyazlari siyahlardan üstün görüyorsa,hayvanlari kiyaslarkende bunu uyguluyor.

• Bence arasında fark yok. İkisi de canlı ve acı çekiyorlar.
    Diğer taraftan sinekler bazen aşırı derecede artıp mikrop taşıyan bir hale geliyor, sağlığı tehdit edebiliyor o durumda öldürülmesinde sıkıntı yok. Ama mesela zararsız bir böceği öldürmekle bir hayvanı öldürmek arasında hiçbir fark yoktur aynı derecede caniliktir. Önemli olan şey hayata saygı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçükken bir sineği yakalayıp ampule degdirerek kanatlarını yakmıştım. Sonra da öldürmüştüm. Allah affetsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Dh Canavarı

Küçükken bir sineği yakalayıp ampule degdirerek kanatlarını yakmıştım. Sonra da öldürmüştüm. Allah affetsin

hocam işte benim de baya öyle böcek,sinek öldürmüşlüğüm var ,günahı büyükse yandık valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rutzelq

Bu konuyu açan arkadaşın vegan olduğunu umuyoeum yoksa açtığı konu sacmaliktan ibaret.Konuya gelecek olursak bu olaya turculuk deniyor ve bir nevi kölelik gibi.Nasil zamaninda insanlar beyazlari siyahlardan üstün görüyorsa,hayvanlari kiyaslarkende bunu uyguluyor.

hocam allah'ın bize adadığı hayvanları yiyip öldürmek başka bir de ne etinden ne sütünden faydalanmadığımız bir hayvanı öldürmek başka.Vegan falan değilim yani
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.