Şimdi Ara

Bir sinek öldürmekle köpek öldürmenin farkı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
0
Favori
5.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Orijinalden alıntı: Ryad Boudebouz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ryad Boudebouz

Sineğin ömrü kaç gün araştır daha sonra anlarsın

ee? Ömrü kısa diye öldürme hakkımız mı oluyor yani?Köpekte mesela 17-18 yaşına geldiğinide ömrü az kalmış oluyor onu da öldürebiliriz bu mantığa göre?

Öldürelim diye demiyorum da savunduğun şey kelime oyunundan ibaret. Toplumda sineğin yeri yok ve yerde ölü sinek görsen kameraya bakıpta kim öldürdü bulalım desen bulamazsın

+ sineklik diye birşey var sinekler rahatsız edici hayvanlar özellikle köy ortamında

toplumda değeri olmayan hayvanı öldürmek serbest yani ee o zaman allah niye onlara da can veriyor.Hani allahın verdiği canı sadece allah alabilirdi.

Evet değersiz hayvan öldürülüyor maalesef öyle

Ama bildiğim kadarıyla zarar veren rahatsız eden hayvanı öldürmenin dini açıdan bir hükmü yok

Zararı yoksa öldürmemeliyiz özellikle de dışarıdaysa hayvan tamamen bizim suçumuz olur hayvanı yaşam alanında öldürmek

Rahatsız eden hayvan için bkz : Sinek ilacı , Fare zehiri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bitkiler de canlı ona bakarsan. Ama koparıp yiyoruz, çimenlerin üstünden geçip eziyoruz

Sinek asalak hayvan bir de, sadece zarar veriyorlar. Tek faydaları ekosistemdeki yerleri. Ama köpek öyle değil, duyguları var, zeki hayvan. İnsana insandan daha iyi arkadaş oluyor

• Sinek falan fark etmez beni rahatsız eden bi hayvan olursa işkence çektire çektire gebertirim.

Sinek gelir evime girerse , akşam odamın ışığını kapatıp bilgisayar oynarken veya televizyon izlerken monitörün ekranına çarpıp vızzz vızz diye ses çıkartırsa hiç affetmem.

Sivri sinekler ben uyurken kanımı emerse onların yüzünden her yerim kızarır kaşınırsa Affetmem

Sinek , böcek dediğinizin evde işi olmamalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gray Hat Ghost

Sinek falan fark etmez beni rahatsız eden bi hayvan olursa işkence çektire çektire gebertirim.

Sinek gelir evime girerse , akşam odamın ışığını kapatıp bilgisayar oynarken veya televizyon izlerken monitörün ekranına çarpıp vızzz vızz diye ses çıkartırsa hiç affetmem.

Sivri sinekler ben uyurken kanımı emerse onların yüzünden her yerim kızarır kaşınırsa Affetmem

Sinek , böcek dediğinizin evde işi olmamalı.

bulunduğun yer senin niye evin oluyor anlamadım?
  • Bu konuda hayatımdaki en büyük pişmanlığım şu ki; Küçükken bir muhabbet kuşunu yıkansın diye su dolu leğene koymuştum. Hayvan boğuldu maalesef ve uzun süre vicdan azabını çektim. Canlı olarak verdiğim en büyük zarar da budur.

Bu arada, bir sinek ile bir karınca bile benim gözümde kıyaslanamaz. Karınca kat kat değerlidir gözümde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judging Justice -- 25 Mart 2017; 15:30:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinekleri işkence ede ede öldürürüm özellikle sivrisinekleri hiçde vicdan azabı çekmem
  • benim acimdan bir fark goremiyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozan1212

Ölen canlının boyutundan dolayı kendimizi suçlu hissediyoruz. Bu konuyu araştırmıştım , yoksa tabii ki hepsinin canı var.

Bir fil öldürmekle bir kuş öldürmenin verdiği vicdan azabı karşılaştırılamaz.

o zaman şunu merak ediyorum bir köpek öldürdüğümüz de bu büyük günah biliyoruz ,bize zararı olmayan bir kara sineği isteyerek öldürünce de aynı günahı mı işlemiş oluyoruz.O zaman ben direk cehennemlikim herhalde bu zamana kadar az kara sinek ve karınca öldürmemişimdir.

Hadi başka kapıya baştan beri niyetin belli senin

• Angarali gurl kullanıcısına yanıt
    Belki çocuklarının rızkını yiyordur hocam :D

• en nefret ettiğim 3 güruh: motorcu çeteleri, veganlar ve çakma hayvan severler.

bu hayvan severler sadece kendisine güzel gelen canlılara karşı duyar kasar. gerisi ölse, yok olsa umurunda olmaz.
  • sinek her yere girdiği için hastalık yayma konusunda önde gelen hayvanlardan biridir. böcek türleri arasında karınca ve arı dışında bazı türler hastalık yayma riski var bunlardan biride sinektir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Bir köpek öldürmekle insan öldürmek de bir değil hocam

insan-hayvan kategorisi farklı olabilir ama hayvanın içindeki kategori?

Kategori bilmem ama ikisi de canli.

• Haklısın kardeş, hepsinin suçu aynı.

• sinekle köpek arasında bana göre fark yok. Köpekler bana saldırmıyor sürekli rahatsız etmiyor. Sinek ise sürekli üstüne konuyor kaşındırıyor bazıları ısırıp acıtıyor. Haliyle kendi hak ediyor. Yoksa ben asla köşede kendi halinde takilan bir sinegi gidip oldurmem. Bazilari camda kaliyor ucmaya calisiyor ya vizzz ses geliyor surekli. Onlara cami acip elimle kovalayip disari cikaririm. Ama surekli konan rahatsiz eden isiran bir sinek oldu mu canli canli yakasim geliyor o kadae canimi sikiyor ama yakamayacagim icin sert ve hizli bir sekilde olduruyorum

• Size devamlı zararı olan ve dışarı atıp da kurtulamadığınız sinek/ısıran böcek gibi hayvanları tek vuruşta acısız öldürmek caizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ters Mıknatıslanma

Bitkiler de canlı ona bakarsan. Ama koparıp yiyoruz, çimenlerin üstünden geçip eziyoruz

Sinek asalak hayvan bir de, sadece zarar veriyorlar. Tek faydaları ekosistemdeki yerleri. Ama köpek öyle değil, duyguları var, zeki hayvan. İnsana insandan daha iyi arkadaş oluyor

Bitkilerde sinir yok hocam acı çekmez yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: TallMan

sinekle köpek arasında bana göre fark yok. Köpekler bana saldırmıyor sürekli rahatsız etmiyor. Sinek ise sürekli üstüne konuyor kaşındırıyor bazıları ısırıp acıtıyor. Haliyle kendi hak ediyor. Yoksa ben asla köşede kendi halinde takilan bir sinegi gidip oldurmem. Bazilari camda kaliyor ucmaya calisiyor ya vizzz ses geliyor surekli. Onlara cami acip elimle kovalayip disari cikaririm. Ama surekli konan rahatsiz eden isiran bir sinek oldu mu canli canli yakasim geliyor o kadae canimi sikiyor ama yakamayacagim icin sert ve hizli bir sekilde olduruyorum

Hocam ben sabahın 5-6 sında gelip suratıma konan kara sineklere çok gıcık oluyorum. Ulan sivri sineğin bir misyonu, vizyonu var. Adam kanını emiyor gidiyor, daha dönüp suratına bile bakmaz ondan sonra. Ama kara sinek öyle mi? Gelir koluna konar, gider gelir burnuna konar... Yaz geliyor yine çile başlayacak ya.

Geçen yaz salonun ışığını açtım, odayı söndürüp havluyla kovdum sinekleri güya. İnanır mısın o gecenin sabahında 10 tane kara sinek geberttim odada. Ne yapıp edip saklanıyorlar yani geceden.

• https://sorularlaislamiyet.com/evimizde-bulunan-hasereleri-sivrisinekleri-bocekleri-karincalari-veya-diger-hayvanlari-oldurmenin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 25 Mart 2017; 16:49:32 >
  • sinekler hastalık taşıyor

• tebrik ederim gerçekten

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.