Şimdi Ara

Bir sinek öldürmekle köpek öldürmenin farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
110
Cevap
0
Favori
5.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler anlamadığım bir şey var mesela biri suçsuz günahsız kara sineği öldürdü mü kimse sesini çıkarmaz aman ne olacak diye veya bir karıncayı öldürdüğünde.Ama öldürülen hayvan köpek,kedi olunca herkes ayaklanıyor nasıl öldürürsünüz onlarım canı yok mu diye?Yani kuran'ı kerim'de veya başka bir kutsal kitapta falan aman köpek öldürme günah ama sinekler serbest kimse öldüğünü anlamaz zaten gibi bir şey mi yazıyor.Sineğin içinde ki canla köpeğin,kedinin,atın içinde ki can değeri farklı mı oluyor?

• Kimseye zarar vermediği sürece hiç bir canlıya zarar veremezsin. Bu karinca da olabilir , su aygiri da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi açımdan örümcek ve kırkayağı bile öldürmeden evden atmaya çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1

Kimseye zarar vermediği sürece hiç bir canlıya zarar veremezsin. Bu karinca da olabilir , su aygiri da

o zaman sinek öldürmekle köpek öldürmenin arasında haram-helal kavramı doğrultusunda hiç bir fark yok sadece insan psikolojisine göre farklı bir anlam katılıyor o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

quote:

Orijinalden alıntı: 1

Kimseye zarar vermediği sürece hiç bir canlıya zarar veremezsin. Bu karinca da olabilir , su aygiri da

o zaman sinek öldürmekle köpek öldürmenin arasında haram-helal kavramı doğrultusunda hiç bir fark yok sadece insan psikolojisine göre farklı bir anlam katılıyor o kadar.

Katiliyorum

• Sineğin ömrü kaç gün araştır daha sonra anlarsın

• Sinekler bitler bunlar parazit canli

ama kanini emiyolar senin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Domuz öldürmek çok mu zor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryad Boudebouz

Sineğin ömrü kaç gün araştır daha sonra anlarsın

ee? Ömrü kısa diye öldürme hakkımız mı oluyor yani?Köpekte mesela 17-18 yaşına geldiğinide ömrü az kalmış oluyor onu da öldürebiliriz bu mantığa göre?
  • Adam haklı beyler

Aksini savunmayın

• quote:

quote:

ee? Ömrü kısa diye öldürme hakkımız mı oluyor yani?Köpekte mesela 17-18 yaşına geldiğinide ömrü az kalmış oluyor onu da öldürebiliriz bu mantığa göre?

Öldürelim diye demiyorum da savunduğun şey kelime oyunundan ibaret. Toplumda sineğin yeri yok ve yerde ölü sinek görsen kameraya bakıpta kim öldürdü bulalım desen bulamazsın

+ sineklik diye birşey var sinekler rahatsız edici hayvanlar özellikle köy ortamında

• quote:

quote:

quote:

Öldürelim diye demiyorum da savunduğun şey kelime oyunundan ibaret. Toplumda sineğin yeri yok ve yerde ölü sinek görsen kameraya bakıpta kim öldürdü bulalım desen bulamazsın

+ sineklik diye birşey var sinekler rahatsız edici hayvanlar özellikle köy ortamında

toplumda değeri olmayan hayvanı öldürmek serbest yani ee o zaman allah niye onlara da can veriyor.Hani allahın verdiği canı sadece allah alabilirdi.

• Güzel bir tespit. Merak ettim bende açıkçası

• Bir köpek öldürmekle insan öldürmek de bir değil hocam
  • Bi farki yok. Kopek saldirsa onuda öldürürsün . Sinege gucumuz yetiyor diye hemen olduruyoruz

• Ölen canlının boyutundan dolayı kendimizi suçlu hissediyoruz. Bu konuyu araştırmıştım , yoksa tabii ki hepsinin canı var.

Bir fil öldürmekle bir kuş öldürmenin verdiği vicdan azabı karşılaştırılamaz.
  • bizim dana eti yememiz ile çinlilerin köpek eti yemesi arasında da bir fark yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Bir köpek öldürmekle insan öldürmek de bir değil hocam

insan-hayvan kategorisi farklı olabilir ama hayvanın içindeki kategori?
  • Gunahkar sinek mi var da sucsuz gunahsiz diye belirttin

• quote:

Orijinalden alıntı: ozan1212

Ölen canlının boyutundan dolayı kendimizi suçlu hissediyoruz. Bu konuyu araştırmıştım , yoksa tabii ki hepsinin canı var.

Doğru cevap budur , Bunun pskolojisi hakkında çok büyük bilimsel bi gerçeklik var okuyun derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan1212

Ölen canlının boyutundan dolayı kendimizi suçlu hissediyoruz. Bu konuyu araştırmıştım , yoksa tabii ki hepsinin canı var.

o zaman şunu merak ediyorum bir köpek öldürdüğümüz de bu büyük günah biliyoruz ,bize zararı olmayan bir kara sineği isteyerek öldürünce de aynı günahı mı işlemiş oluyoruz.O zaman ben direk cehennemlikim herhalde bu zamana kadar az kara sinek ve karınca öldürmemişimdir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.