Şimdi Ara

bir notebook'un çalıntı olup olmadığını nasıl anlarız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar bugun bi notebook sordum (neresi hakkında olduğu hakkında bilgi vermicem)

ve fiyatı oldukça ucuz geldi bana bütün parçaları tamam ama içime kurt düştü çalıntımıdır diye

bunun çalıntı olup olmadığını nasıl anlarım seri no'sunu getiren firmanın garanti takibinden baktım ama çıkmadı

sizce alıyımmı yoksa başıma iş alırmıyım

• firmaları ara sor istersen bi
  • Şüpheleniyorsan alma. Notebook pisliği fomat atmakla vs. temizlenmez.
  • Servisine götür çalıntı kaydı olup olmadığına baktır..
  • bence faturasına bak ya da garanti belgesine eğer yoksa alma
  • calinti olup olmadıgı laptopun altında seri numarası yazar onu alacaksın ve laptopun yetkili firmasini arayıp bu seri numarasını vereceksin onlarda sana hemen calinti,kaçak vs.. olup olmadıgını soylicekler.hadi gecmis olsun
  • teşekkürler beyler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çalıntı olsa bile alip kullanabilirsin galiba!sanirim sadece internete girmemen gerekiyor!baska turlu seni bulamazlar
  • ne yani şimdi benim laptopum çalınsa ben onu polise şikayet etsem.. laptopumu bana geri verebilirler mi?? çaldığında bana ne lazım oluyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhendis

çalıntı olsa bile alip kullanabilirsin galiba!sanirim sadece internete girmemen gerekiyor!baska turlu seni bulamazlar

Yani sizce çalıntı mal almanın tek sakıncası,bulunma riski mi?
    Olaya bir de malı çalınan açısından bakar mısınız?
  • kırmızı hapmı mavi hapmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mczaga

kırmızı hapmı mavi hapmı?

ne alaka?
  • Kesinlikle faturasını sormak istemek lazım bu durumlarda.
  • Internettende bulamazlar o laptop çalıntıysa başının derde girme riski sadece yetkili servise gidersen...başka türlü seri numarasından falan takip edemezler.Çünkü laptoplardada hardware parçalar ayrı ayrı yani anakartı işlemcisi harddiski normal desktop pc gibi nete girdiğinde bilgisayar bunlarla ilgili bir bilgi yollayamaz herhangi bir merkeze...Yollasa bile hangi merkeze yollayacak düşünsene normal desktopta yüklediğin windows bir yere mesaj yolluyormu kaçak olsa bile microsofta bile bişe yollamıyo...Serwise gitmediğin sürece sorun olmaz.Fatura sormak alırken fatura sahibi insandan kimlik fotokopisi we kendi el yazısıyla stığ yaptığına dair kağıt almak kişisel güwence olabilir ama yasal değil.Kimlik fotokopisi we imza boş kağıt olduğu için değerli kağıt sınıfına girmez yani başın derde girdiğinde ben bundan almıştım işte kağıt dediğin zaman yasal bir delil değil. herşeyi warsa makinanın we özellikle kilit takılan yerlerinde zorlama yoksa sorun olmaz diye düşünüyorum. İthalatçı firmayı ara sor en mantıklısı o birde nerden alacaksan o gün tarihli fatura gibi bişey al 10milyonlukta olsa çünkü sen laptopu aldıktan sonra bir çalıntı ihbarı yapılması durumunda daha önce bir tarihli fatura seni suçsuz olarak kurtaracak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.