Şimdi Ara

Bir inşaat işçisi ile doktor aynı maaşı mı almalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülkedeki bütün kalifiye insanları beyin göçü ile göndermeye yemin etmiş akp

Yerine ne idüğü belirsiz göçmenleri dolduruyor. Resmen Ortadoğu ülkesine çevirdiler memleketi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun yetenekle ve zekayla alakası yok ki. Türkiye'de ortalama zekaya sahip her birey yeteri kadar çalışırsa doktor olabilir. Buradaki önemli etken "vakit harcayıp, çalışmak". Bu da emek manasına geliyor. Emek harcamış birisiyle harcamamış birisine aynı parayı verirsen adalet olur mu?

• MRTFR kullanıcısına yanıt

avatar mesaj uyumsuzluğu, mantıktan nefret ettirecen insanı

• -Evet aynı maaşı almalı, çünkü herkes doğuştan zeki doğmuyor,

Arada fark yoksa inşaat işçileri doktorluk doktorlar da inşaat işçiliği yapsın. Mümkün mü?

-Evet aynı maaşı almalı, çünkü doktor 10 yıl, inşaat işçisi ömür boyu alınteri döküyor,

Doktor 10 yıl mı alın teri döküyor? İyi misin?

-Evet aynı maaşı almalı, çünkü zeka ve yetenek sadece itibar getirir, maddi üstünlük getirmemeli.

Sadece itibar için bu kadar çile çekmeye ne gerek var? İnşaat işçisi kanunen 18 ama fiili hayatta 15-16 yaşlarında para kazanmaya başlıyor. Doktor ise minimum 25 yaşında. Doktor mezun olana kadar inşaat işçisi usta oluyor ve yeni mezun doktor kadar belki daha fazla maaş alıyor. Uzmanlığı vs dediğin zaman adamın maaşımla geçinebiliyorum diyeceği süre uzadıkça uzuyor.

Eğer sadece itibar getirseydi üstünlükler bugün hala mağaralarda yaşıyor, aslanlardan kaçıyor olurduk. Çağın apex predatoru biziz. Tarih boyunca bir çok hayvan bu ünvanı taşıdı. Kimi uçma yeteneğiyle, kimi dişleriyle, kimi pençeleriyle kazandı bunu. Biz ise beynimizle kazandık. Daha zeki olan hayatta kaldı. Ailesini korudu. Liderlik etti. Bugünlere geldik. Bugün üstün olanlar aşağı çekilsin demek milyarlarca yıllık evrime ters. O yüzden hiçbir zaman komünizm dünyaya egemen olamayacak. Doğaya savaş açarsanız kaybedersiniz. Orwel'in distopyasını gerçekleştirmeniz gerekir bunun için. Herkesin fakir olduğu ve savaşla korkutulup sindirildiği bir düzen. O zaman bile diğerlerinden daha eşit olan komünist liderler koltuklarında rahat rahat oturamaz. Bilirler çünkü doğal olmayan bu düzenin yıkılacağını.

Türkiye'de gayri resmi bir komünizm var zaten. Herkes asgari ücret ve civarında maaş alıyor. Benim çocukluğumda yeni başlayan garsonlara falan verilirdi bu maaş. Bunlar da genelde öğrenci olurdu. Sanayide, inşaatta, üretim sektöründe falan asgari ücret verilecek? Gülerlerdi insana. Hele okumuş adama? Bir mühendise asgari ücret yada %5-10 fazlası teklif edilecek? Millet kamera arardı Mustafa Karadeniz'e mi çattık diye. Şimdi öyle değil maalesef. Ve sonuçlarını görüyoruz. Türkiye tarihinde görmediği beyin göçünü veriyor. Böyle giderse seneye doktor yerine üfürükçüye gideceğiz. Ki onlar bile sizin komünizminize burun kıvırır.

• Söylediklerimi çürütemiyorsun bakıyorum. Ad hominem sadece.

• Redeemertr kullanıcısına yanıt

sen genel müdür ile nasıl konuşuyorsun böyle

• neyse hakaretler oluyor , ama en azından sorunlarımızın çözümü noktasında bir fikir birliğine varabilmemiz noktasında bazı noktaları düşünmemiz gerekiyor sonuçta.

• Şunu yazmak cidden şaka olmalı.

Yahu vasıfsızlığı bu denli tepeye çıkaranlardan ne halt bekleniyor.

İnşaat işçisinin bir sorumluluğu yok.İşini yapar mesai sonrası defolur gider.Ama doktorun ama mühendisin sorumluluğu vardır onayladığı proje işte kasıtlı bir aksaklıkta ömür boyu belayı peşinde sürükler.

Siz ne kadar da akılsız bir varlıksınız yahu.

Ülkede alım gücünü iyileştirsen girdi maaliyetlerinde yeterli teşviği versen kimse aldığı ücretlere takılmayacak.

Şuan eskiye nazaran fakirleşmişsin sorunu başka yerde arıyorsun.Sorun tependeki hükümettir.Gönder sefalet ve fakirleşme dursun.Başka yerde sebep arıyorsan.Beynin noksandır.

• Torpille devlet kurumlarına girenler herkesi kendi gibi emeksiz, zahmetsiz bir yerlere geldi sanıyor. Adam doktor olana kadar inşaatta çalışsaydı 8-10 senelik usta olurdu.

• Ben staj bloğu sınavını geçeyim diye bir günde BİN YEDİ YÜZ soru çözmüşüm, okumuşum.. adam inşaat işçisi ile doktor aynı maaşı almalı diyor..

• herkes fikrini söyledi buradaki arkadaşın dediği gibi eğer inşaat işçisi de kazandığı ile insan onuruna uygun yaşarsa hayatını refah içinde idame ettirirse, tatili olursa gezerse çalışma koşulları insana yakışır olursa doktorlarımızın fazla para almasında bir sakınca olmaz diye düşünüyorum,

• İşçiler değilde pratisyenlerden fazla kazanan,uzman maaşıyla ortalama aynı parayı kazanan ustalalar var.Aylık ortalama 12.000-13.000 tl kazanan kalıp ustaları var.İnşaat sektöründe ustalar deli para kazanıyor.Küçük çaplı şirketlerde mühendislerden daha çok kazanırlar genelde küçük çaplı şirketlerin inşaatında en çok kazanan müteahhit firmayı ve proje müdürünü saymazsan ustalardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dxdiag36 -- 12 Haziran 2022; 14:7:42 >
  • Herkesi asgari ücrete bağlayalım sende rahat et bizde   Artık kasım ayından asgari ücret ne kadar olacak diye konu açmana da gerek kalmaz belki  

Bir sonraki konunu merak ediyorum, kelebeklerde bile kanat var, develerde uçmalı mı? olabilir mesela..  

• ABD de doktor ve inşaat işçisi aynı maaşı almıyor ama ikisinin refah düzeyi birbirine çok yakın, çünkü hiçbir kesimin geçinme gibi bir derdi yok, doktor 2—3 saatlık maaaşı ile 1 aylık beslenme ihtiyacını, inşaat işçisi ise 1 günlük maaşı ile beslenme ihtiyacını karışılayabiliyor. Hiçbirisi şikayet etmiyor benim gelirim doktorla-inşaat işçisi ile aynı değil demiyor. Bence bunu yapmayı deneyelim, yok a zaten olmayan doktor sapımız daha da azalacak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dün çocuğu doktora götürdüm testi falan 800 TL tuttu. Az önce işten çıktım markete uğradım birkaç aperatif, bira sigara aldım 650 TL tuttu. Noldu 1450 TL oldu.
    Elde ne var? Hiç bir şey.

Amerikada 1450 dolara araba alırsın.

Bence bu sorunu çözersek kimse kimsenin maaşını sorgulamaz.

• Para = bilgi

Ürün fiyatı = bilgi + malzeme

Marka fiyatı = bilgi + ürünler

Araba fiyatı = bilgi + marka

Çalışan maaşı = bilgi + emek

• Doktor ve insaat iscisini ayni kefeye koymak mi?

Hani la beyin bedavaydi?

• Kim işini daha iyi yapıyorsa o daha fazla para almalı bu olmadığı sürece hiçbirşey düzelmez.Maaş konusu tamamen performansa ve verimliliğe endeksli olmalıdır bana göre az verimli çalışana az maaş çok fazla verimli çalışana çok maaş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tek bir ders yuzunden sinir sistemim coktu 2 yil duz yuruyemedim surekli denge kaybi olustu mezun oldukdan 2 3 sene sonra zor gecti bu durum sinavdan 25 almisim son dersim inme indi resmen beynim oyle bir basinc agri hissettimki 2 gun boyunca agriyir zonkluyir resmen arka tarafi sonra 3. Gun bir kalktim denge kaybi var yuruyorum ama sarhos gibi yürüyorum kafami sabit tutamiyorum yani simdi boyle piskolojik bir baski kim görüyor kimse ha ben maddi sikintiya sokmayim ailemi diye zorladim saglikdan olduk 2 3 sene simdi isciyle ayni maasi almak istemem ama aliyorum heralde galiba :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı değilsede yakın maaş almaları normal eskiden de böyleydi. Hatta iyi bir işçi doktordan fazla maaş alabilir. Saçma kıyaslamalar yapmamak lazım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.