Şimdi Ara

Bir Fenerbahçe'liye Su ada'da yapılanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Bir Fenerbahçe'liye Su ada'da yapılanlar

ORHAN ZEKİ AK Bir Fenerbahçeliye Suada’da yapılanlar! 16 Temmuz 2012 12:31
    Dün bir Fenerbahçeli okurumdan aşağıda okuyacağınız, ve ‘’İnsanlığın nasıl bittiğini’’ göreceğiniz mektubu aldım…

Önce bir okuyalım, sonunda birkaç iyi niyet satırı da ben ekleyeceğim.

Buyrun:

Merhaba;
    Belki siz beni çok iyi tanımıyorsunuz ama benim ne kadar iyi bir Fenerbahçe taraftarı olduğumu beni tanıyan herkes bilir. Hatta 21 Mayıs'ta Metrise gidip başkanımızı ziyaret edecek kadar da kafasına koyduğunu yapan, hiçbir organizasyondan kaçmayan, 15 yıldır her maça giden...

Bugün yaşadığım bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum.

3 arkadaşımla beraber Suada'ya havuza gittik. (havuz hem Galatasaray üyelerine, hem de herkese açık. Üyeler bedava giriyor ama dışarıdan isteyen herkes 90 lira ödeyip girebiliyor, kapıda hangi takımı tuttuğun sorulmuyor, ‘’Başka takıma ait ürün kullanılamaz’’ uyarısı yok)

Yanımdaki plaj havlum, her zaman kullandığım ve Fenerium'dan aldığım plaj havlum, tüm gün bunu kullandım. Saat 16:00 gibi havuza girdim ve çıktığımda havlumun yerinde olmadığını ve eşyalarımın toplandığını gördüm.

’’ Havlum nerede’’ diye garsonlara sorduğumda bana ‘’Güvenlik müdürü aldı’’ dediler!

‘’Görüşmek istiyorum’’ dedim, çağırdılar ‘’Havlumu verir misiniz’’ dedim. ‘’Hayır, çıkarken alacaksınız, burada yasak’’ dedi…

‘’Çıkıyorum o zaman. havlumu getirir misiniz’’ diye tekrarladım görevliye.

Gayet küstahça ‘’Siz benden isteyeceksiniz, bende getireceğim, öyle mi, önce sizi atacağım, sonra kapıdan alırsınız havlunuzu’’ dedi..

Yanımdaki arkadaşım duruma müdahale ederek ‘’Düzgün konuşun’’ dedi görevliye. İri yarı olan güvenlik müdürü arkadaşımı kenara çekip, bir odaya aldırdı..

‘’Kes sesini sen kimsin’’ denilmiş içerde, benim de kolumdan sürükleyerek çekip üst kata çıkardılar.

Yaşadıklarımız ’’Linç’’ girişimine yakındı resmen…

Başka üyeler de gelip ‘’Buras bizim defolun’’ gibi tehditler etti ve şov yapıldı. Ben karakola gidip şikayetçi oldum. Karakol hastaneye gönderdi ve darp raporu aldım, kolum için röntgen çekildi, ayrıca acil psikiyatriye sevk edildim. Moralim çok bozuk olduğu için orada da yatıştırıcı ilaç verdiler.

Tüm raporlarım hazır, yarın teslim alacağım hastaneden ve beni darp eden güvenlik müdürü 'Erdal Dalgıç' ve İşletme hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.

Kulüpten Hale ablayla telefonlaştım (Hale Kocabaş), ‘’Kulübe de fax’la şikayet dilekçeni gönder, bende Yasemin Merçil'e söyleyeceğim’’ dedi.

Bir gazeteci olarak bu yaşananları bilmek istersiniz ve yardımcı olabileceğiniz bir konu olabilir diye sizle paylaşmak istedim. Çünkü bugün bana yapılanlar ile , 12 Mayıs'ta, Metrobüs’te Galatasaraylı tarafından bıçaklanan Fenerbahçeli taraftara duyulan öfke aynı.

Diyebilirsiniz ki ‘’Neden onların mekanına gittin’’, ancak orası bir işletme ve defalarca gittim.

Eğer bir yasak varsa gelip bana insanca söyleyebilirlerdi ve havlumu kaldırmamı kibarca söyleselerdi ben kaldırır ya da ‘’Hayır gidiyorum o zaman’’ derdim.

Ben havuzdayken şahsi eşyalarım toplatılmış, havlum alınmış, bu tam bir hırsızlık.

Bunu yapan güvenlik müdürü ve orda beni ve 4 arkadaşımı kovarak gövde gösterisinde bulundu. Ayrıca ep telefonumda Fenerbahçe kılıfı var, zil sesi Fenerbahçe ‘’Bunu niye almadınız’’ dedim. ‘’Görseydim onu da alırdım’’ dedi Erdal Dalgıç isimli kişi.

Dağda mi yaşıyoruz burası neresi ???
    Gördüm ki nefret tavan yapmış durumda, bu nefretleri asla bitmez. Ama bir bayana yapılan davranış ve tutum karşılıksız kalmamalı, ben hakkımı sonuna kadar arayacağım ve elimden ne geliyorsa fazlasıyla da yapacağım.
    Sizinde destek olabileceğiniz bir konu varsa çok sevinirim.

Çok teşekkürler…

Saygılar
    Mürvet

----------------------------

Durum bu…

Neymiş efendim, ‘’Fenerbahçe havlusu ile nasıl girersin’’..

E, öldürün…

Orası sizin, kurtarılmış bölge…

Vurun, kırın atın denize…

Şiddete bakar mısınız, sen eşyaları habersiz topla, bir bayana nasıl davranılacağını unut, arkadaşlarını odaya kilitle…

Ne oluyoruz, bu işin sonu nereye varacak?

Geçen gün de bana saldırılar, neymiş ben gazeteciymişim, tarafsız olmalıymışım…

Geri kafalılar, ben haber yapmıyorum ki, köşe yazıyorum, tarafım, Fenerbahçeliyim, inkar mı edelim, kıvıralım mı dansöz gibi…

Siz adamlığın, mertliğin, dürüstlüğün ne anlama geldiğini bilmeyen, kör cahiller, ben tarafım, sen nasıl Galatasaraylıysan, ben de Fenerbahçeliyim.

Efendim ben Nasıl GS, dermişim, sen benim sülalemi sıralamışsın terbiyesiz, hangisi etik..

Sevgili Mürvet, elbette peşini bırakma…

Görünen o ki, bundan sonra bu düşmanlıkları pompalayanlar kaba yerlerine çoook kına yakarlar…

Ama kınaya yazık, o kınalar eli öpülesi annelerimizin, tertemiz kızlarımızın, gelinlerimizin ellerine yakışır, birilerinin .ok kokan yerlerine değil…

• Bu GS camiasına mal edilemez. Bu tamamen bu ülkenin insanın zihniyetinin ürünü olan bir durumdur.

Aynı olayın bir GS taraftarına Fenerbahçe tesislerinde olmayacağını kim söyleyebilir.

Gereksiz bir gerginlik ve show yaşanmış. Gerginliğie gerek yok. Ülkemizde sıradan bir durum, sonrada görmelik ve şımarıklıktan başka bir şey değil.
  • Bizim insanımız iyilikten güzelikten anlamıyor maalesef karşılığını vermessen dahada üste çıkıyor.Eğer o kişiler işten atılmaz gerekli ceza verilmez ise aynı uygulama fenerbahçeye ait yerlerdede yapılsın
  • su adanın ne olduğunu kime ait olduğunu bilmeyen yok.
    bile bile ortamı germeyede gerek yok.
    neyi ispat edeceksin.
    havuza gideceksen mekanmı yok İstanbul'da,nedir yani?
    suadada Fb havlusu ile foto çektirip hava basacaksın eşe dosta.
    sırıta sırıta.
    bence güvenlik görevlileri bayan oldukları için sakin davranmışlar.
  • Yahu arkadaş yeter vallahi billahi. Galatasaray kim, Fenerbahçe kim? Yahu biz insanız, aklımız var beynimiz var. Ben kahvede Fenerbahçe'lilerle yan yana oturup Fenerbahçe Galatasaray maçı izliyorum. Kendimizce gülüp eğleniyoruz. Bu nedir arkadaş? Fenerbahçe-Galatasaray üzerinden ülkeyi bölmeye mi uğraşıyorsunuz? Zihniyetinze sı...
    Bu ülke ne çektiyse bunlardan çekti. Hepinizin Allah belasını versin. Tohumlar atılmaya başlandı, bu tarz zihniyette ki insanlara prim verirseniz bu insanlar bu ülkenin gençlerine nefet tohumları atmaya devam edecekler. Önce Türk-Kürt sonra alt kimlik üst kimlik. Yazıklar olsun alayınıza. Bu ülkeye demokrasi getiren, Kurtuluş savaşında omuz omuza çarpışan o insanlar hayatta olsaydı, sizin yüzünüze bile tükürmezdi. O kadar yüzsüz ve haysiyetsiz insanlarsınız. Hepinizin Alla belasını versin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Far-Cry

Yahu arkadaş yeter vallahi billahi. Galatasaray kim, Fenerbahçe kim? Yahu biz insanız, aklımız var beynimiz var. Ben kahvede Fenerbahçe'lilerle yan yana oturup Fenerbahçe Galatasaray maçı izliyorum. Kendimizce gülüp eğleniyoruz. Bu nedir arkadaş? Fenerbahçe-Galatasaray üzerinden ülkeyi bölmeye mi uğraşıyorsunuz? Zihniyetinze sı...
    Bu ülke ne çektiyse bunlardan çekti. Hepinizin Allah belasını versin. Tohumlar atılmaya başlandı, bu tarz zihniyette ki insanlara prim verirseniz bu insanlar bu ülkenin gençlerine nefet tohumları atmaya devam edecekler. Önce Türk-Kürt sonra alt kimlik üst kimlik. Yazıklar olsun alayınıza. Bu ülkeye demokrasi getiren, Kurtuluş savaşında omuz omuza çarpışan o insanlar hayatta olsaydı, sizin yüzünüze bile tükürmezdi. O kadar yüzsüz ve haysiyetsiz insanlarsınız. Hepinizin Alla belasını versin...

son derece haklı sözler taraftar dediğin böyle olmamalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Far-Cry

Yahu arkadaş yeter vallahi billahi. Galatasaray kim, Fenerbahçe kim? Yahu biz insanız, aklımız var beynimiz var. Ben kahvede Fenerbahçe'lilerle yan yana oturup Fenerbahçe Galatasaray maçı izliyorum. Kendimizce gülüp eğleniyoruz. Bu nedir arkadaş? Fenerbahçe-Galatasaray üzerinden ülkeyi bölmeye mi uğraşıyorsunuz? Zihniyetinze sı...

aynen ya böyle yüzsüz medyacılara prim vermeyin arkadaşlar sırf tuttuğumuz takımın taraftarı olsa bile mesale biz şamiyonluk maçını bi tesiste fenerli arkadaşlarla izledik biz şampiyon olunca onlar tesisten sesizce ayrıldı ne gs li taraftar bi laf attı ne fb li bi taraftar bu durum her yerde aynı bence , stadlarda ise kanımca örgütlenmiş grublar oluyo yoksa niye bizle izleyenler arasında çıkmıyo bu kavga filan , bence yeter artık böle yapanların kulakları çok çınlatıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    "Mustafa"da yeni olan ne?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Olay gerçektir, hiç garipsemedim. Çünkü aynısı benim başıma geldi. Fanatik ama fanatiklikten gözü kör olmayan bir FB'liyim. 5 sene kadar önce iş yerinden arkadaşlarla FB Dereağzı tesislerinde halı saha maçına gitmiştim. Sahaya üzerimde Diyarbakırspor forması ile çıkacaktım. Benden başka bir kaç kişide de Milan ve Juventus formaları vardı. Hepimizden formaları çıkarmamızı ve varsa FB formasıyla, yoksa da tişört ile oynamamızı istediler. Maç oynanabilsin diye mecburen tişörtle oynadık, eve e formayla döndük. O gün yönetimden nefret etmiştim. Sonuçta dengesizin biri bu kuralı koymuş ve kural işletiliyor.
    Su Ada'da yaşanan olay da bunun başka versiyonu işte. Kafa olara çok gerideyiz çok.
  • Bi bize bak bi de adamlara.

Bir Fenerbahçe'liye Su ada'da yapılanlar
  • Bunun takım tutmakla taraftarlıkla alakası yok. Ülkemizdeki zihniyeti ortaya çıkarıyor... Kendi aramızda çok bölücü ayırmacı bir toplumuz. İnsanlar birbirine saygı duymuyor toplumuzda herkes birbirinin hayatına müdahale ediyor. 45 50 yaşında adamlar rakip futbolcu yanından geçse tekme tokat dalacak şekilde maç izliyor küfür ediyor... Öğrenemedik medeni olmayı...
  • Kadıköy'de GS formasıyla gezersen de ayni seyler basına gelir.aranmis açıkcası,tepki sert olmuş orası ayrı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bugün Kadıköy'de GS forması giymiş iki kız gördüm. Bu kadar fanatik olmamak lazım. FB GS arasında düşmanlık değil sadece rekabet var.
  • Diğer konuya yazdım burayada yazayım işletme yetkilisi istediği kişiyi bir neden olmaksızın işletmesine sokmama yetkisine sahip yani orhan zeki ak adlı şahıs kafa yaşamaya devam etsin bir halt olmaz o çalışana
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Corvette_

Diğer konuya yazdım burayada yazayım işletme yetkilisi istediği kişiyi bir neden olmaksızın işletmesine sokmama yetkisine sahip yani orhan zeki ak adlı şahıs kafa yaşamaya devam etsin bir halt olmaz o çalışana

Sokmama ile çıkartma arasında '' Habu dağlar kadar '' fark var :) Şuan senin söylediğin şey ile yaşanılan olay arasında bir fark yok. Önce yaşanılan olayı okumak , sonrasında , iyi anlamak gerekiyor.

Bunlar yaptıkdan sonra sıra kendi yorumunu yapmaya geliyor.

Gelen veriyi beyin işledikden sonra o veri hakkında kendi etiğinle hamur yapıp bize sunman gerek ki sen hamuru yakmışsın hacı .

Neyse , Halka açık bir yere birisini almaya bilirsin bu normal karşılanır , en ucuz barlarda diskolarda gece kluplerinde bile bu geçerlidi :) Lakin ! İçeriye soktuğun adamı yaka paça özel kişisel eşyasına dokunupda atamazsın.

1- Hırsızlık suçu işlemiş olur.

Darp raporu almış .

2- Buda yaralama suçu olur.

3- Verdiği parayı geri vermemişlerdir büyük ihtimal bunun suçunu bilmiyorum lakin vardır elbet bir suçu. En kötü T.H.H 'ne başvurur :)

Aslında onun yerinde olsam havlumda 2 bin liralık 2. cep telefonum ,
    Birtanede rolex marka saatim.
    200 lira nakit param (Biraz düşük söyleyelimki inandırıcı olsun ::) )
    Ve bunun gibi yükte hafif pahada ağır malların olduğunu söyleyip dava etse Bence Bu işten baya bir tazminat alır gibime geliyor.

Çalışana birşey olurmu olmaz mı bilmem ama kurumsal anlamda cezayı alırlar , Kapattırılabilirler , maddi tazminat alabilirler , yada görüşdüğü üzere manevi tazminat olarak kapattırma demiştim onuda yapabilirler , psikologa falan gidiyorum ayakları yapmış çünkü.

önceki konuda güzel yazım vardı , ama olayın gerçek olup olmadığı hala muamma :)

• quote:

Orijinalden alıntı: KURSAD.

quote:

Orijinalden alıntı: _Corvette_

Diğer konuya yazdım burayada yazayım işletme yetkilisi istediği kişiyi bir neden olmaksızın işletmesine sokmama yetkisine sahip yani orhan zeki ak adlı şahıs kafa yaşamaya devam etsin bir halt olmaz o çalışana

Sokmama ile çıkartma arasında '' Habu dağlar kadar '' fark var :) Şuan senin söylediğin şey ile yaşanılan olay arasında bir fark yok. Önce yaşanılan olayı okumak , sonrasında , iyi anlamak gerekiyor.

Bunlar yaptıkdan sonra sıra kendi yorumunu yapmaya geliyor.

Gelen veriyi beyin işledikden sonra o veri hakkında kendi etiğinle hamur yapıp bize sunman gerek ki sen hamuru yakmışsın hacı .

Neyse , Halka açık bir yere birisini almaya bilirsin bu normal karşılanır , en ucuz barlarda diskolarda gece kluplerinde bile bu geçerlidi :) Lakin ! İçeriye soktuğun adamı yaka paça özel kişisel eşyasına dokunupda atamazsın.

1- Hırsızlık suçu işlemiş olur.

Darp raporu almış .

2- Buda yaralama suçu olur.

3- Verdiği parayı geri vermemişlerdir büyük ihtimal bunun suçunu bilmiyorum lakin vardır elbet bir suçu. En kötü T.H.H 'ne başvurur :)

Aslında onun yerinde olsam havlumda 2 bin liralık 2. cep telefonum ,
    Birtanede rolex marka saatim.
    200 lira nakit param (Biraz düşük söyleyelimki inandırıcı olsun ::) )
    Ve bunun gibi yükte hafif pahada ağır malların olduğunu söyleyip dava etse Bence Bu işten baya bir tazminat alır gibime geliyor.

Çalışana birşey olurmu olmaz mı bilmem ama kurumsal anlamda cezayı alırlar , Kapattırılabilirler , maddi tazminat alabilirler , yada görüşdüğü üzere manevi tazminat olarak kapattırma demiştim onuda yapabilirler , psikologa falan gidiyorum ayakları yapmış çünkü.

önceki konuda güzel yazım vardı , ama olayın gerçek olup olmadığı hala muamma :)

Yine birşey farketmez, kişinin arbede çkarması sebebiyle attırdım dışarı der. Kimse bişey yapamaz. Dskolarda clublarda publarda kimse dışarı atıldığı zaman birşey demiyor. Okuduğum kadarıylada havlu iade edilmiş yani ortada tazminatlık durum yok

• quote:

Orijinalden alıntı: zurna

su adanın ne olduğunu kime ait olduğunu bilmeyen yok.
    neyi ispat edeceksin.
    sırıta sırıta.

Aynen katılıyorum, bile bile lades olmuş bu. Orası gs adası, sokakta herhangi bir yer ya da semt değil.
  • quote:

neyi ispat edeceksin.
    sırıta sırıta.

+sonsuz. Bu işler Türkiyede böyle yürür. Bende gideyim kadıköyde bi yere Galatasaray formasıyla bak ne oluyo o zaman.
  • Tamamen basının insanları ayaklandırmaya çalışması. Basın ve medya denen lanetler tamamen böyle karışıklıktan beslendiği için hoşlarına gidiyor. Geçen bir fotoğraf gördüm bir adamın elbise felan yanıyor etrafındakiler söndürmek yerine fotoğraf çekiyor haber için. Bu tarz şeyler her şeyin açıkça göstergesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali Sami Yen

quote:

neyi ispat edeceksin.
    sırıta sırıta.

+sonsuz. Bu işler Türkiyede böyle yürür. Bende gideyim kadıköyde bi yere Galatasaray formasıyla bak ne oluyo o zaman.

Fenerbahçe-Trabzon maçının olduğu gün kadıköyde Beşiktaş formasıyla dolaşan vardı(2-2 olayının olduğu maç).Tabiiki ters bakmalar olur ama stadın yanında gezmediğin sürece bir şey olmaz diye düşünüyorum.En fazla formanı çıkarttırırlar

• "İnsanlara nefret asilayanlar"

Cumlesini bu yazinin sahibinin yazmasi gercekten trajikomik olmus. Boyle ne yazdiginin farkinda olmayan adamlara o koseleri kim neden verir anlamis degilim.

Konuya gelirsek, tepki gercekten sert, daha kibar mudahele edilebilirdi ancak adi Galatasaray adasi olan bir isletmeye Fenerbahce havlusuyla gitmekte saf ve temiz duygularla yapilan bir sey olamaz. Normal bir havluyla git kardesim, bir tarafinami batar? Cokmu zor?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.