Şimdi Ara

TT’de en büyük özelleştirme, Türkiye’ye atılan en büyük kazık oldu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 14 Kasım 2005’te değeri 11,8 milyar dolar olarak tespit edilen Türk Telekom’un (TT) yüzde 55 hissesi 1,3 milyar doları peşin kalanı 5 taksitte ödenmek koşuluyla 6,5 milyar dolara Lübnanlı Hariri Ailesi’nin sahip olduğu Oger Telecom’a 21 yıllığına satılarak özelleştirilmişti.
    Türkiye’nin en büyük özelleştirmesi olarak takdim edilen TT satışı, aradan geçen 13 yılın sonunda peş peşe gelen yüklü bilanço zararları, yapılmayan yatırımlar, zarara rağmen dağıtılan 20 milyar TL’nin üzerindeki temettülerle, yüzde 55 hissenin, 4,5 milyar dolarlık kredi alacaklarını 2014’ten bu yana tahsil edemeyen üç bankaya (İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası) devriyle noktalandı. Gelinen noktada yüzde 55’i 6,5 milyar dolara özelleştirilen TT’nin tamamının değeri 5,6 milyar dolara indi. En büyük özelleştirme, Türkiye’ye atılmış en büyük kazığa dönüştü.

Kaynak :https://youtu.be/7SbyFtDXgI8

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Arkadaşım, neden fikrin yokken zikrin var, bilgin yoksa savunacağım diye niye saçmalıyorsun.

Senin eşyalı evini Lübnanlı biri yada güncel hali ile suriyeli biri kiralıyor diyelim. Kaporayı peşin veriyor ama daha sonra hiçbir
    aylık kirayı vermiyor. Aracılık eden emlakçıda adamdan para yiyor ve bu duruma gözyumuyor ( devletin atadığı yöneticiler- jöleli dahildir buna).
    Kirasını vermeyip,üstüne birde evdeki sana ait olan eşyaları satıyor. Birde evi referans gösterip , bakkala manava kasaba borç takıyor.
    Ödemeyince de bakkal manav kasap evin kontratta kalan zamanına el koyup, eve onlar taşınıyor artık.

En cahilin bile anlayacağı dilde yazdım sana , umarım artık anlarsın.

Özelleştirilene kadar (25 yıllığına mı ne kiralanıyor aslında,ömürboyu lübnanlıların olmuyor) kar eden TT artık zarar ilan ediliyor, tüm geliri Lübnana aktarılıyor. Satılan bakır kablolara kadar herşeyin parası da lübnana gidiyor. Yatırım yapacağız diye bankalardan alınan krediler ödenmiyor, yatırım yapılmıyor, kredi paraları da lübnana gidiyor. Şu an TT'nin borcu ederinden fazla ve posası çıkarılmış TT'yi alacağından umudu kesmiş bankalar devralık, kalan sürede kar ettirip paralarını kurtarma derdindeder.
    En büyük zararı devlet yapıyor ve bu da senin benim vergilerim, yol su elektriğim demek.

Edit: 2025 olmuş yıl,hala o zamanın ceremesini çekiyoruz.
    Elin arabına hazine garantili kredi vermek saçma zaten. Hazine niye garanti veriyor. Adamlar hazinenin ortağı mı? Buradan anlıyoruz zaten bu işte bir terslik olacağını.

Bu arada başka şirket üzerinden TT yi kullanarak kredi alınmasına zamanında danıştay karşı çıkmıştı diye hatırlıyorum ama dinleyen kim.

Bu olayda çok terslikler var, savunulacak bir tarafı yok.

Ümmet yine çaktı kaçtı.
    ben yanlış biliyorum özür diliyorum.. desem mutlu olacaksan ol ama millete girmiş kazığın avukatlığına soyunma.
    Yıllar öncesinden uyarıldı devlet ve bu adamlar kötü niyetli millete giriyor dediklerinde, kulak tıkandı buna.Neden biliyormusunuz, jölelilerin aldıkları bilmemne paraları sebebi ile.

Sayıştayın raporları ile devletin sadece bunda değil, birçok konuda nasıl dolandırıldığı en yetkili mercilerden ispatlı iken, boşuna kasıpta avukatlık yapmaya çalışma.

konuyu açan arkadaşa zaten ilk mesajınla ayıp etmişsin, adamı sokup çıkartmışsın, sonra bana ateşliyorsun.

bence linkteki videoya bak, kaç yıl önce uyarılmış ama takmamışlar her zamanki gibi.https://www.youtube.com/watch?v=tlADdBSBS_Y
  • nasıl bir kazık olduğu açıklanmamış? eğer değeri düştüyse bu satın alan şirketin problemi olur. Adam parasını devlete ödemiş mi ödemiş, zarar veya kazık bunun neresinde? özel bankalara odenemeyen borç mu Türkiye'ye atılan kazık oluyor Yapılmayan yatırım hikayesi tamamen bir masal zaten, her yıl 3 milyar tl yatırımı var türk telekomun. Son yıllardaki dönemsel zararlar ise dolar kurundaki ani değişimden kaynaklanıyor, ve geçen yıl 1.1 milyar TL kar etti bunlara rağmen. Böyle uydurma analizlerle diyemeyecegim, safsatalarla ancak amatörü inandirabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boyzof B kullanıcısına yanıt
    Kar yapabiliyorsa şirket bankalara borcunu ödeseydi o zaman boş boş konuşmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: CAANGOZTEPE

Kar yapabiliyorsa şirket bankalara borcunu ödeseydi o zaman boş boş konuşmayın
    şirketin bankaya ödeyemediği borcu yok sayın okuduğunu anlayamayan tip. Borcu olup ödeyemeyen ttyi alan Lübnanlı şirket.

Ttyi teminat gösterip aldı.

Ttnin borcu yoksa neden ttyi devralıyorlar borca karşılık

• quote:

Orijinalden alıntı: CAANGOZTEPE

Ttyi teminat gösterip aldı.
    ee adamın hissesi değil mi ? teminat gösterebilir. Zarar veya kazık bunun neresinde?

2. mesajinin cevabını 1.de vermişsin zaten. TT borcu olduğu için devralınmadi, ttnin hissesini alan şirket başka faaliyetleri için kredi çekerken TT hissesini teminat göstermişti, o kredileri odeyemeyince TT hisseleri de teminat olduğu için bankalara geçti. Olay bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 30 Aralık 2018; 20:57:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım, neden fikrin yokken zikrin var, bilgin yoksa savunacağım diye niye saçmalıyorsun.

Senin eşyalı evini Lübnanlı biri yada güncel hali ile suriyeli biri kiralıyor diyelim. Kaporayı peşin veriyor ama daha sonra hiçbir
    aylık kirayı vermiyor. Aracılık eden emlakçıda adamdan para yiyor ve bu duruma gözyumuyor ( devletin atadığı yöneticiler- jöleli dahildir buna).
    Kirasını vermeyip,üstüne birde evdeki sana ait olan eşyaları satıyor. Birde evi referans gösterip , bakkala manava kasaba borç takıyor.
    Ödemeyince de bakkal manav kasap evin kontratta kalan zamanına el koyup, eve onlar taşınıyor artık.

Özelleştirilene kadar (25 yıllığına mı ne kiralanıyor aslında,ömürboyu lübnanlıların olmuyor) kar eden TT artık zarar ilan ediliyor, tüm geliri Lübnana aktarılıyor. Satılan bakır kablolara kadar herşeyin parası da lübnana gidiyor. Yatırım yapacağız diye bankalardan alınan krediler ödenmiyor, yatırım yapılmıyor, kredi paraları da lübnana gidiyor. Şu an TT'nin borcu ederinden fazla ve posası çıkarılmış TT'yi alacağından umudu kesmiş bankalar devralık, kalan sürede kar ettirip paralarını kurtarma derdindeder.
    En büyük zararı devlet yapıyor ve bu da senin benim vergilerim, yol su elektriğim demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 3 Şubat 2025; 17:2:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: realgs

Arkadaşım, neden fikrin yokken zikrin var, bilgin yoksa savunacağım diye niye saçmalıyorsun.

Sen kimsin de bana Bilalin anlayacağı dilde diyerek saygısızlık yapiyorsun, sen daha olayı anlamamışsın kalitesiz adam. Önce bir olayı anla da sonra başkalarına anlat. Başta yazdığın fikrin yokken zikrin var, bilgin olmadan konuşuyorsun dedigin laflar var ya tamamen seni anlatıyor. Ha bu arada, Bilal kim onu da söyle de bilelim.

Bak birader aptalin anlayacağı dilde sana anlatıyorum:

1) Adamlar evin tüm kiralarını (yani şirketi satın alma bedelini) devlete ödüyor. Ve hisselerin sahibi oluyor. (Evin bir kısmına ortak oluyor). Bundan sonrasi ev sahibini yani devleti ilgilendirmez. Adam kendi hissesini teminat da gösterir isterse satar isterse satmaz. Bu para yiyorlar dediklerin için elinde tek bir kanıt var mı? Tüm yazdıkların gibi onu da uydurdun ama değil mi. Ya bir insanın tüm yazdiklari baştan aşağı hayal ürünü olabilir mi? Gerçekten hayretler içindeyim.

2) Yatırım yapılıyor 10 yılda 30 milyar TL yatırımı var, aç veriler internette, şeffaf herkese, herkes bakabilir. Zaten gözü kapalı olmayan herkes görüyor ttnin ve Avea'nın 10 yılda altyapısının ne kadar geliştiğini. Buna yetersiz diyebilirsin ama yapılmadı diyemezsin, bu saçmalamak olur.

3) Lubnanliya hissesi oranında kar payı veriliyor, aynen devlete ve borsadakilere de hissesi oranında verildiği gibi. Tüm geliri Lübnan a gidiyor diyerek adeta yalan söylüyorsun ve kendine gulduruyorsun.

4) Satılan bakır kabloların ederi sanıyorum ki şirketin ederinin milyonda biri falandır onlar da lubnana falan gitmez şirketin hesabına gider.

6)Şirket sadece 2016da zarar etti dolar kuru kaynaklı, sen ya yazdıklarımı okumadin ya da okuduğunu anlamıyorsun ezberledigin zirvalari tekrar ediyorsun. Önce bir ne yazmışım oku, sonra doğru mu diye bir kontrol et.

5)Devletin sıfır zararı var, şirketten de her yıl aldığı kar payı var. Yani bana eski zihniyetin tabiriyle yol su elektrik olarak dönüyor, eksilen bir şey de yok.

Hadi bu yazdıklarımın aksini kanıtla, kanitlayamazsan yanlış biliyorum özür diliyorum diyecek mısın? Hodri meydan. Tum verilere bak, soylediklerimden hangisi hataliysa yüzüme vur, vuramiyorsan da ozur dile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boyzof -- 31 Aralık 2018; 15:36:9 >

• ben yanlış biliyorum özür diliyorum.. desem mutlu olacaksan ol ama millete girmiş kazığın avukatlığına soyunma.
    Yıllar öncesinden uyarıldı devlet ve bu adamlar kötü niyetli millete giriyor dediklerinde, kulak tıkandı buna.Neden biliyormusunuz, jölelilerin aldıkları bilmemne paraları sebebi ile.

Sayıştayın raporları ile devletin sadece bunda değil, birçok konuda nasıl dolandırıldığı en yetkili mercilerden ispatlı iken, boşuna kasıpta avukatlık yapmaya çalışma.

konuyu açan arkadaşa zaten ilk mesajınla ayıp etmişsin, adamı sokup çıkartmışsın, sonra bana ateşliyorsun.

bence linkteki videoya bak, kaç yıl önce uyarılmış ama takmamışlar her zamanki gibi.https://www.youtube.com/watch?v=tlADdBSBS_Y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 31 Aralık 2018; 16:27:45 >

Elin arabına hazine garantili kredi vermek saçma zaten. Hazine niye garanti veriyor. Adamlar hazinenin ortağı mı? Buradan anlıyoruz zaten bu işte bir terslik olacağını.

Bu arada başka şirket üzerinden TT yi kullanarak kredi alınmasına zamanında danıştay karşı çıkmıştı diye hatırlıyorum ama dinleyen kim.

Bu olayda çok terslikler var, savunulacak bir tarafı yok.

Ümmet yine çaktı kaçtı.

• quote:

Orijinalden alıntı: boyzof

nasıl bir kazık olduğu açıklanmamış? eğer değeri düştüyse bu satın alan şirketin problemi olur. Adam parasını devlete ödemiş mi ödemiş, zarar veya kazık bunun neresinde? özel bankalara odenemeyen borç mu Türkiye'ye atılan kazık oluyor Yapılmayan yatırım hikayesi tamamen bir masal zaten, her yıl 3 milyar tl yatırımı var türk telekomun. Son yıllardaki dönemsel zararlar ise dolar kurundaki ani değişimden kaynaklanıyor, ve geçen yıl 1.1 milyar TL kar etti bunlara rağmen. Böyle uydurma analizlerle diyemeyecegim, safsatalarla ancak amatörü inandirabilirsiniz.
    Sen gel burada benim kullandığım interneti 3 gün kullan yatırımı o zaman görürsün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam şu olaya "Bu kadar basit" diyebiliyor ise onun hangi pencereden hangi alemlere, nasıl baktığını yaşamak isterdim. Ne mutlu arkadaşa. Dertsiz tasasız.

• quote:

Orijinalden alıntı: power-pc

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    palavracı senin gibi gerçeği sadece kendi penceresinden görenlere denir:

Hepsi btk raporundan, şimdi yazdıklarından utanacak mısın? Senin 8mbit alman yatırım yapılmadığı anlamına geliyor öyle mi :D O zaman Türkiyede bir tek sen yaşıyorsun, istatistik örnekleminde bir tek sen varsın. Müthiş mantık!

• abuk sabuk konuşup hala milleti sinir etmek için TTden ne menfaatin var yahu.
    Ben İstanbul güngörende oturuyorum ve ne kablolu yayın ne de fiber var. 8MB altyapım var bölgemde.Ben de istiyorum
    50-10 mb ile fiber hızında bağlantı ama nerede....
  • Beyler kavga etmeye gerek yok hersey oldu artik insallah ulkemiz boyle yanlisliklari birdaha tekrarlamaz bu ozellistirme Turkiyeyi 13 sene geride birakti belki telekom ozellestirilmeseydi evlerimizde 1 gigabit hiz kullaniyor olucakti bu kadar pahali internet kullaniyor olmayacaktim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1B9EC54CA -- 1 Ocak 2019; 21:42:31 >
  • iddia ediyorum özelleştirme olmasa daha kotu olacaktı, daha pahalıya daha kalitesiz kullanacaktik. Özelleştirmeden önceki hali ortadaydı ttnin. Özelleştirmeden sonra çağ atladı, tüm verileri karsilastirin. Burda gercekleri sadece kendi evinden görenler var. Ben de kendi evimi soyleyim 65 mbit VDSL altyapısı var, önceden adsl vardı sadece, birkaç yıl önce VDSL ve sitedeki diğer apartmanlara fiber geldi, mahallenin tamamına vdsl geldi, İstanbul veya Ankara da değil burası. Yatırım yaptıkları için bu altyapıya sahibiz, hikaye anlatmaya gerek yok. Böyle VDSL kullanan, fiber kullanan da milyonlarca insan var. İstanbulda bazı mahallelere fiber gelmemesinin birincil nedeni yatırım yapilmamasi değil, aşırı kalabalık ve yapilasmis bir şehirde yolların kazılıp ulasimin aksatilmasina belediyenin izin vermemesidir. Yoksa yatırımın karşılığının en çabuk ve kolay alındığı şehir istanbuldur, en çok yatırımı da abone sayısının fazlalığından dolayi hep İstanbul alir. Her neyse fazla uzatmayacagim, anlayana sivrisinek saz...

Anlamanda güçlük var sanırım. Ortada bir kurum var. Bu kurum özelleştiriliyor. Özelleştirmek için lübnanlı, BİZİM kurumu teminat gösterip kredi çekiyor. Krediyi ödemeyince BİZİM kuruma bankalar tarafından el konuluyor. Yani kurumu bankalara devretmiş oluyoruz. Geri teslim edilecek mi? Evet sözleşmesi bitince. Yani lübnanlı şirket cukka yapıp kaçtı ve hiç bir sorumluluğu yok. Normalde oger telecomu teminat gösterip kredi çekmesi gerekirken, BİZİM devletimiz nasıl kendi kurumunu teminat göstertti anlamak güç.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.