Şimdi Ara

Bir F-35 pilotu, uçakla ilgili eleştirilerini sıraladı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhrstw

    İşte kusurları zayıf sağlık sistemine rağmen medeniyet... Düşünün milyarlarca dolar harcanmış bir proje acımasızca eleştiriyor 20 yıl ve 500 milyar dolar harcanmış projeyi tamda olması gerektiği gibi. Eğer biz bundan 10 beterini yapsak tek kötü kelam edecek adam bulamazdık. İyi yanlarımıza kötü kötü yanlarımıza da iyi diye avuttuk kendimizi işte bu yüzden doğrultamayız belimizi.

    İyi para 500 milyar dolar sanki fazla mı gereksiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pilotun eleştirisinden şöyle bir sonuç çıkıyor;
    F35 dokunmatik ekran yönetim konsolu tasarlanırken, tecrübeli pilotların görüşü alınmamış.

  • Azstek kullanıcısına yanıt
    500 milyar dolar bencede çok mesela F22 raptorlar 100 milyar dolara mal oldu canavar gibi uçak tabi tipleri farklı biri fighter diğeri ağır muharebe uçağı. Belki de f35’in çok sayıda modeli olması vs maliyetleri uçurmuş olabilir. F35’in yerden uzay gemisi gibi kalkan modeli var mesela ama her modelde yok bu. Üstünden uzun zaman geçti rakamlar doğru olmayabilir yinede.
  • Çok doğal ufak pürüzler hallolmıycak şeyler değil..
    Uçaklarda zamanla etkileşim pilotlardan geri gelen feedback lerle daha da sorunsuzlaşır bir iki versiyon güncelleme ile en kusursuz haline gelir gayet normal..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayamtky

    Pilotun eleştirisinden şöyle bir sonuç çıkıyor;
    F35 dokunmatik ekran yönetim konsolu tasarlanırken, tecrübeli pilotların görüşü alınmamış.

    Pilotların yorumlarından ziyade zaten benim bildiğim dünyadaki full touch ekrana sahip tek konsollu uçak .. yani F35 binicek pilot %99.9 analog sistemli tuşlu kokpiti olan uçaklardan inmiş olucak haliyle alışamaması da normal.. eski kara düzen tuşa basma çevirme gibi fiziksel temaslı şeylerin yokluğunu hissedicektir..


    Bu bence biraz şuna benziyor eskiler dedelerimiz büyüklerimiz hala dokunmatik telefon kullanamıyor beceremiyor yapamıyorlar .. yeni nesil ekrana bakmadan yazıyor..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 30 Ocak 2021; 16:13:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu saçmalık. F-35 yeryüzündeki en iyi 5 savaş uçağından biridir. Ve bu uçağın popülerliğinden ötürü hep bu uçak eleştiriliyor. F-35 kullanan Türk pilotun dedikleri daha inandırıcı. Uçağı fazlasıyla sevdiğinden bahsetmişti.

  • Romeo84 kullanıcısına yanıt

    F-22 ve F-15I ve sonra F-35.

  • Bu uçağın amacı f16 ile it dalaşına gireyim üstünlük kurayım değilki. Sessizce düşman hava sahasına girip stratejik noktaları vurayım, havada diğer unsurları kontrol edeyim topladığı bilgileri yer kontrole aktarayım uzaktan gelene çakayım mantığında gelişmiş bir uçak. muhtemelen ileride İnsansız jet sihalar ile uçarak onları kontrol ederek hava kontrol üstünlüğünü sağlamlaştıracaktır. Eksikleri kötü olduğu anlamına gelmez. Bu uçağın iyi olması f16 nın kötü olduğu anlamına da gelmez. İleride bizde alırız inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inanamıyorum hangi kafayla dokunmatik panel yapmışlar, lan ben araba almaya korkuyorum dokunmatik ekranla uğraşırken kaza yaparım diye adamlar savaş uçağına dokunmatik ekran yapmışlar pilot yanlışlıkla elini ekrana koysa kendi ülkesine nükleer başlık atar, düşmanlarımızın böyle gerzek olması güzel

  • bullx kullanıcısına yanıt

    şöyle düşün bir de eğer bu jetlerden yüzlerce alsaydık şuan nasıl övülürdü? bu jetler iptal olunca su-57 i öven olmadı mı  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkan Özkan E kullanıcısına yanıt
    La olm bi kaybol :) Karakter yoksulları.
  • HA-DH kullanıcısına yanıt

    su-57'ninde bu uçakla alakası yok hocam, bu uçak f16'nın 5. nesil hali.


    tek platform, çoklu kullanım, esprisi bu, su 57 dediğiniz uçağın muadili f22 raptordur.


    misal amerikan hava kuvvetleri neredeyse her görev için farklı uçak kullanıyor, sen tek uçakla birden fazla görev icra etmeye çalışıyorsun.


    ayrıca emekli adamın ne çıkarı olacakta almadığımız uçağı kötüleyecek? çoğu zaten yarın öbür gün silah vermezler, yok uçağını kaldırtmayız, parçasını vermeyiz derler diye konuşuyorlar.


    yapacağın en mantıklı iş kendi uçağını üretmek, ilk varsyonda sıkıntılar olabilir ama 2. de 3. de illaki bir düzene oturtursun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bullx -- 31 Ocak 2021; 17:46:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: buradan bir taytlı geçti

    Çok yakıyormuş. Yedek parçalrıda pahalı o yüzden çöp diyorlar.

    Oturup ahkam kestiğiniz şeyler savaş uçağı. Otomobil değil.

    Kaçınız, kaçımız yakımdan savaş uçağı gördü.

     kalın sağlıcakla emi.

  • Rakipleri kendisini daha radarlarında göremezken (Range'de dahil) çoktan füzelerini ateşleyip, eve dönüş yolculuğuna geçecek bir uçaktan bahsediyoruz. :)

  • Şahsi fikrim içinde bulunduğum bir projeyi S400 denen saçmalık için feda etmemeliydik..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare70

    Şahsi fikrim içinde bulunduğum bir projeyi S400 denen saçmalık için feda etmemeliydik..

    Diyelimki s400 almasaydık f-35 leri verecekler miydi?

    Esas soru bu. Bu soruya nasıl bir cevabınız var bilemem ama benim de şahsi kanaatim biz (onlara gore) "hizaya" gelmeden bize f-35 i hic bir zaman vermeyecekler.


    Bu "hiza" içinde suriye, kuzey ırak, doğu akdeniz , libya, (yeni yeni başlayan ama ileride iyice hortlayacak olan ) ege ve (abd nin yunanistan ve bulgaristani atlama taşı olarak kullanıp) güçlenmek istediği karadeniz var. Bu konularda biz istenileni yapmadıkça bize bırakınız f-35 tüfek bile vermeyecekler ki zaten biz bin bir türlü ambargoyu (savunma sanayinde ) eften püften sebebler ile yiyoruz.


    Onun için olayı doğru okumamız lazım. Mesele hiç bir zaman s 400 olmadı abd için. Mesele yola getirme çabası idi. Bizim için de kendi çıkarlarımız ve güvenliğimiz için gerekli adımları atabilecegimizi gösterdiğimiz bir sınav oldu. Ve bunu da bence çok iyi gösterdik. Biraz böyle bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.