Şimdi Ara

Bir F-35 pilotu, uçakla ilgili eleştirilerini sıraladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    MMU'nun operasyonel olması en az 10 sene. 10 sene için hava kuvvetlerinin açığını bir şekilde kapatmamız lazım. Aslında S-400 meselesinde biraz yumuşasak bir şeyler çözülecekte bizimkilerde inat. F-35'lerin parasını bir şekilde alacağız ya F-16V olarak ya F-15 olarak.

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

    Ne F-35 benim olacaktı ne de olmayacaktı. TSK mıyım?

    Zaten ulaşamadığım için bir şeye çamur atma zihniyetim yoktur. Burada sahip olmadığım Apple cihazları yeri geldiğinde çok övmüşümdür.

    12 kızgın adam filmini de izlemişimdir.

    Ama sizin yazdıklarınız ön yargılı ve sinirli olduğunuzu gösteriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: xgny58x

    MMU'nun operasyonel olması en az 10 sene. 10 sene için hava kuvvetlerinin açığını bir şekilde kapatmamız lazım. Aslında S-400 meselesinde biraz yumuşasak bir şeyler çözülecekte bizimkilerde inat. F-35'lerin parasını bir şekilde alacağız ya F-16V olarak ya F-15 olarak.

    S400 konusunda yumuşama olursa AKP ciddi oranda oy kaybeder. S400 lerin rafa kalkması için iktidar değişikliği şart.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    S-400 sadece F-35 değil bir çok projenin gerilemesine sebep olacak. Kaldı ki S-400 ile yüksek irtifa hava savunmasını ne kadar etkili yapacağız? Stand Alone çalışan bir sistem üstüne pesa teknolojisine sahip radar kullanıyor.

  • xgny58x kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Ancak AKP bu konuda ölmek var dönmek yok politikası izleyecek. aksi takdirde geçmiş deki bir çok siyasi parti gibi sandığa gömülür.

  • demirparcasi D kullanıcısına yanıt

    Yanlış anlamışsın öyle değilim. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xgny58x kullanıcısına yanıt

    F-35'in teknolojik özelliklerinin diğer uçaklarda olmadığı biliniyor ama donanımhaber'i takip eden biri bilirki en teknolojik demek en iyi demek değildir. Her geliştirilen teknoloji avantaj sağlamaz. Bu durum ancak gerçek hayat koşullarında belli olur. Pazarlama tanıtımlarındaki iddialara kalsa bütün ürünler muhteşem iyidir. Gerçekte ise ancak çok azı başarılı olur.


    F-35 BVR angajmanında füzesini sallayıp geri dönmesi için görünmez olması gerekiyor. Karşısındaki onu görmeden F-35'in görmesi bu stratejinin temeli. Eğer bu kaybolur karşısındaki aynı anda bir birlerini görürse F-35'in üstünlüğü kalmaz. Ondan sonra iki tarafın da attığı füzeler kapışır. Eğer F-35 füzesinden karşıdaki uçak kaça bilirse F-35 etkisiz olur ama görünmezse kendini kurtarır.


    F-35 in görünmezliğinin gittiği, ilk vuruş avantajını kaybettiği bir senaryoda hava üstünlüğü kurmak amacı olduğunda eski F-16'lar bile F-35 üstünlük sağlar. F-35'de görünmezliği ve uzak mesafeden vurma avantajı sağlayan teknolojiler haricinde başka bir şeysi yok.


    Hani bu çağda karadan havaya füzeler etkili. SİHA'ların taktik bombalama yapabildiği hatta uçak avlayabileceği bir yerde it dalaşının anlamı kalmamış denebilir. Ama böyle bir senaryoda hava üstünlüğü için F-35 in de pek bir anlamı olmuyor.


    F-35 eleştirileri sadece Türkiye'den gelmiyor. Çok uzman ve görüş var. Hatta gerçek tarafsız ve sorgulan ve F-35'i destekleyen pek uzman bile yok.


    F-35 harcanan paranın karşılığı en iyimser durumda dahi veremez.





  • En büyük özelliği radara zor yakalanması olan uçağın bu özelliğinin işe yaramadığı söyleniyor bence abd bu teknolojiyi paylaşmaz kendi elinde tutmak ister millete masrafını ve hamallığını yaptırdı buradan yaptığı bilgi birikimi ile yakında sadece kendilerinin kullanacağı 6.nesil uçağı bitirdik derlerse şaşırmam.

  • Adam pilot ve işin içinde olarak görüşünü açıklamış. Bizim muhalifler bu defa da savaş uçağı uzmanı olup f35 leri savunmaya geçmiş.

    Bu iktidarın bazılarını sokmayacağı pozisyon kalmadı.  

  • En teknolojik demek en iyi demek değildir derken askeri sanayiden bahsediyoruz telefon ya da bilgisayar değil bu. Bugün en basitinden ağ destekli harbe uyumlu olmayan pantsirler falan libyada karabağda nasıl telef olduğunu tüm dünya gördü. F-35 sadece bir savaş uçağı değil merkezi komuta kontrol olarak kullanabileceğinizde bir uçak. İleriki teknolojilerde sürü ihaları falanda destekleyecek kaldı ki F-35 sizin abarttığınız kadar kötü bir it dalaşı performansına sahip değil tasarım amacı it dalaşı olmamasına rağmen onuda mükemmel olmasada yapabilecek bir uçak. F-35'in amacı hava üstünlüğü değil altını tekrar çiziyorum hava üstünlüğü için tasarlanan bir uçak değil bu terimleri öğrenmeden uçak hakkında yorum yapamazsınız. F-35 deep strike kabiliyeti çok büyük olan sahip olduğu aviyoniklerle verileri çok iyi işleyen ve kullanan bir uçak. Günümüz İHAlarının hiçbiri modern bir jeti düşerecek kapasitede değil. F-35'i kimin destekleyip kimin desteklemediğinin önemi yok uçak ortada rakibi var mı yok o zaman tartışmaya da gerek yok. Ona rakip bir uçak çıkar o zaman alınıp alınmayacağı tartışılır. F-35 10-15 sene daha rahatlıkla iş yapabilecek bir uçak.





  • Tamam da arkadaş uçak ile alakalı bütün veriler nerede olduğu ve nereye gideceği de dahil önce ABD'deki merkeze gdiyor veri işlenip sana geri dönüyor. Bu arada ABD hükümeti veya derin devleti düşmanına bilgiyi aktarırsa ne olacak? Ben istemem kardeşim böyle uçak. İsterse uzay teknolojisi olsun.

  • Eleştiri yapan pilotlar, fetöcü ilan edilirdi.

  • jet motorlu dronlar üretilirse ozaman dediğin olur yoksa jetlerin yerin alamazlar. değişikliğe direnç konusunda haklısın

  • Zaten üretimi durmuş bir uçak

    Satın alacağım desen yok

    Alanlarda yazık oldu

  • kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş, bu uçak şu an için dünyanın en iyi uçağıdır ufak tefek eksikleri tabiki olabilir o da zamanla düzeltilir. bizim için en iyisi tabiki bu seviyede bir uçağı kendimiz üretebilmek üretemiyorsakda bunu yapan gelişmiş ülkelerle aramızı iyi tutmalıyız ki buda iyi politika gereğidir. Fakat en güzeli savaşmamak dünyaya barış getirmektir, bu sayede silahlara harcanan bu devasa bütçeler insanların yaşam standartını yükseltmeye harcanır ve herkes kazanır

  • Rusçu çakma savunma uzmanlarının sallamalarını saymazsak F-35 için en mantıklı eleştriler olmuş diyebilirim. Tabi bunlar işte sahadan geri bildirim dediğimiz şeyler, zamanla bunlar da düzelecektir. O yüzden block block üretim yapılıyor. MMU'yu tasarlayan ekiplerimizin de bunları dikkate alması gerekiyor. Mükemmel yazılımlar içeren kocaman dokunmatik ekran koydumla olmuyor bazen, arayüz kullanımı da rahat olsa bile (ki ben videolarını izledim gerçekten kullanışlı bir yazılımı vardı) kullanımın da ergonomik olması gerekiyor. Kask konusunda da İsrail'liler becerememiş demekki :P Versinler ihaleyi Aselsan'a bizimkiler daha iyisini yapsın.

  • En iyisi kılıç, bırakın teknolojiyi şeytan icadı...

  • seneye f45 çıkacak ztn f35 almayın beyler boşuna para vermeyin

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    tabi olm bozukmuş hepsi şşş

  • F22 abd nin f22 nin kırpılmış versiyonunu çıkarmaya çalışması pek tutmadı. Olmuyor işte...... Bu arada dokunmatik ekran ne yaa?

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.