Şimdi Ara

bir dizustu bilgisayarin marka ve modelini ogrenmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
59.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar uzerinde hicbir etiket barkot yazi (kabartilmis veya deyil) bulunmayan bir duzustu bilgisayarin marka ve modeli nasil ogrenilir bu konuda bilgisi olan varmi.... yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim........

ELBET BENDE BULURUM BİR İMZA
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Dizüstü Bilgisayarın Marka ve Modelini Öğrenme: Lenovo

Lenovo dizüstü bilgisayarınızın marka ve modelini öğrenmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

1. Bilgisayarınızın Kutusu veya Faturasını Kontrol Et:

Dizüstü bilgisayarın orijinal kutusunu veya faturasını bul. Marka ve model bilgileri genellikle kutunun veya faturanın üzerinde belirtilmiştir.

2. Bilgisayarın Altını İncele:

Dizüstü bilgisayarını ters çevir ve alt kısmına bak. Marka ve model bilgileri genellikle pil bölmesinin yakınında veya bilgisayarın arkasında bulunur.

3. BIOS Menüsünü Kontrol Et:

Bilgisayarını başlatırken F2 veya F12 tuşuna basarak BIOS menüsünü aç. Marka ve model bilgileri genellikle ana BIOS ekranında görüntülenir.

4. Komut İstemini Kullan (Windows):

• Windows arama çubuğuna "cmd" yaz ve Enter'a bas.
    • Komut İstemi penceresine "wmic csproduct get name, identifyingnumber" yaz ve Enter'a bas.
    • Marka ve model bilgileri komut satırı çıktısında listelenecektir.

5. Sistem Bilgileri Aracını Kullan (macOS):

• Apple menüsüne tıkla ve "Bu Mac Hakkında"yı seç.
    • Sistem Bilgileri penceresinde "Donanım" sekmesine tıkla.
    • Marka ve model bilgileri "Model Adı" alanında görüntülenir.

6. Lenovo Vantage Uygulamasını Kullan:

Lenovo Vantage uygulaması, Lenovo cihazların yönetimi ve bakımı için bir yardımcı programdır. Dizüstü bilgisayarının marka ve model bilgilerine erişmek için şu adımları takip edebilirsin:

• Lenovo Vantage uygulamasını başlat.
    • "Cihazım" sekmesine tıkla.
    • Marka ve model bilgileri "Hakkında" bölümünde listelenecektir.

Bu adımları takip ederek Lenovo dizüstü bilgisayarının marka ve modelini kolayca öğrenebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • _____________________________
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuemrek

Everest Ultimate Edition ==>http://forum.donanimhaber.com/m_22393337/mpage_1/key_//tm.htm

+1

• quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

quote:

Everest Ultimate Edition ==>http://forum.donanimhaber.com/m_22393337/mpage_1/key_//tm.htm

+1

Krm-iks yarbaysın ama gereksiz mesajlardan vazgeçmedin.

+1 desen ne oldu, yazmasaydın ne olacaktı? Üzülüyorum.
  • quote:

Everest programı laptopun markasını ve MODELİNİ gösteriyor mu hocam?
    Ben daha önce görmedim de,gözümden mi kaçtı acaba?
  • Yani.Anakartını falan gösterir.Öncelikle bilgisayarın üstüne ve özellikle altına iyi bak.Altında seri nosu,modeli falan yazıyor olması lazım.Yani birisi kazımadı ise orada kesin yazıyordur.Altına bir bak öyle tekrar görüşelim.
    Anlatımlarımdaki resimlerimi yüklediğim, resim barındırma sitesindeki hesabımın, erişim limitini geçmesi nedeniyle, konularımdaki resimler görüntülenememektedir. Resimleri görüntülermek için resmin linkini direkt adres satırına yazmanız gerekiyor. Veyahut ilgili konudaki bölümü fareniz ile seçip microsoft world gibi bir programa yapıştırırsanız resimleri görebilirsiniz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue_life

Laptopta herangi bir yazı yoksa: Pc nin marka modelin bulmak için bilgisayarın barçalarını kullanarak googlede araştırma yapılarak marka model bulunabilir diye düşünüyorum.......

doğru ama ondan önce modeli ne ise üreticilerin sitelerinde yazılımlar oluyor.çoğunda var.onu yüklüyorsun sana marka modelini falan söyleyebiliyor.o da kullanılabilir ama bir altına bakmak lazım cihazın (:
    Ama anakart sürücüsünü bulursana zaten büyük oranda işi halletmiş olursun. Onun için de everest yeterli olmalı.
  • pc açılırkenki yazılara veya bios ekranındaki yazılara bak orada işine yarayacak birşeyler olmalı. Everest benzeri diğer programları da dene istersen. bazen popüler olmayan programlar çok daha başarılı oluyor. yarın kısmetse yeni laptop um geliyor. Ben de bir kaç deneme yapayım. Birşeyler bulursam yazarım.

edit:harf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tosun Pasha -- 30 Ağustos 2008; 0:33:03 >

Orjinalden alıntı: erdalonline

pc açılırkenki yazılara veya bios ekranındaki yazılara bak orada işine yarayacak birşeyler olmalı. Everest benzeri diğer programları da dene istersen. bazen popüler olmayan programlar çok daha başarılı oluyor. yarın kısmetse yeni laptop um geliyor. Ben de bir kaç deneme yapayım. Birşeyler bulursam yazarım.

edit:harf

Aynen

Edit: sorun çözünmüş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Renton -- 30 Ağustos 2008; 7:30:55 >
  • konuyu hortlattığımın farkındayım ama bulduğum için sizlerin de işine yarar diye düşünerekten paylaşıyorum:

quote:

Başlat - Programlar - Donatılar - Komut İstemi ni çalıştırın

modelinizi öğrenmek için : wmic csproduct get name

seri numaranızı öğrenmek için : wmic bios get serialnumber

tekrardan kusura bakmayın konuyu hortlattığım için ama mutlaka ihtiyacı olan çıkacaktır.
  • Bir de ben hortlaticam Evde lenovo bir laptop var ama adaptoru yok ve acamiyorym bir tanidik verdi bilgisayari pcnin altinda 2005-2006 filan yaziyor telif haklari yazisi.Adaptor alacam hicbiri uymuyor sanirim bu modele ozel uretilmis isin ozu su ki acilmayan pcde nasil ogrenirim modeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bilgisayarınızın yada laptop Seri Numarası Öğrenmek İçin CMD ye
    Kod: wmic bios get serialnumber yazıp enter a basın
    Ram : 16 GB Gskill 8x2
    Psu : Corsair RM750i 750W 80+Gold
    Wimdows: 10 pro 21H2 19044.1415
    Bios : Fastboot:Açık/ CSM:Disabled/ Secure Boot: Uefi
  • Direk dxdiag ile bakılabilir.Orada bütün özellikler mevcut.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.