Binbaşı
25 Haziran 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 45 (Bu ay: 1)
Gönderileri
Arkadaşlar,

Kullanmakta olduğum donanımı yenileme ihtiyacı duyuyorum. Oyun amaçlı bir sistem istemiyorum daha çok dışardayken tabletimden erişebileceğim ufak ofis işlerimi yapacağım 3-4 sene idare edebilecek bir sistem amacım.

Kullanmakta olduğum sistemim;

CPU Türü DualCore Intel Pentium E6500, 2933 MHz (11 x 267)
Anakart Adı Asus P5KPL-AM EPU (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)
Anakart Çipseti Intel Bearlake G31
Sistem Belleği 3072 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Kingston 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
DIMM3: Kingston 99U5429-007.A00LF 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce GTX 550 Ti (1 GB) PCİ-e 2.0 x16
Disk Sürücüsü OCZ-AGILITY3 ATA Device (SATA-III)
Disk Sürücüsü SAMSUNG HD322HJ ATA Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Ssd' disk'den anakartım tam olarak desteklemediği için tam verim alamamıştım. Ekran kartımı ve disklerimi yeni sistemde kullanmayı düşünüyorum.
Ekran kartı uyumlu i3 i5 veya amd olabilir. 1000 tl'ye kadar bütçem var yardımlarınızı rica ederim.
HIREMCO TURBO HD-2 ve HIREMCO CHIPBOX PLUS HD arasındaki farklar özellikler nedir ve hangisini tavsiye edersiniz ? Şuan da HIREMCO TURBO HD eski modelden 14-15 aydır kullanmaktayım ve memnunum 1 tane hd uyduya daha ihtiyaç var gine turbo mu alıyım yoksa chipbox mı alıyım aynı fiyatmış fiyatları 195-210 tl civarı ??
Veya bu fiyatlara HD ve CI Slot modül girişi olan başka marka model cihaz tavsiyesinde bulunabilirsiniz ??
Arkadaşlar bugün farkında vardım iki aydır kasamın içerisini temizlemiyorum ve bariz bir şekilde vınnlama sesi geliyor.

Sıcaklık değerlerim sizce normal mi ?

Selamlarımla.
Merhaba,

Digsby kullananlar var ise bu sorunla karşılaşmışlardır.

Facebook bağlantısı bazen çalışıyor bazen ise üstünde bir X işareti olup bağlantı gerçekleştirilemedi demekte.

Diğer sosyal medya bağlantılarında herhangi bir sorun olmazken facebook bağlantısında sorun yaşıyorum.

Aynı sorunu yaşayıp sorunu çözenler var ise yardımını bekliyorum.

Selamlarımla.
Öncelikle merhaba,

Anakartımın modeli asus p5kpl-am se

Benim anakart'ım ile ilgili bir sorunum var. Geceleri bilgisayarı kapattığım zaman usb'den bağlı olan wireless adaptörünün elektriğini kesmiyor çalışmaya devam ediyor.

Kasaya gelen gücü kestiğim wireless adaptörün ışığı sönüyor.

Burda sorun anakarttanmıdır yoksa güç kaynağındanmıdır ?

Birde bilgisayara harici bir usb, harici hdd, vb. şeyler taktığım'da 1 tane takılı iken harici aygıt kullanırken sorun yok ama güvenli çıkarttan işlemi gerçekleştirdikten sonra wireless adaptör etkisiz hale geliyor ve her seferinde adaptörü çıkartıp yeniden usb takıyorum.

Yalnız 2 tane harici mesela biri usb 8 gb flash disk , ikincisi 320 gb 2,5 harici disk takılı iken 2,5'luk harici diski görmüyor yani iki tane güç gerektiren şeyi takamıyorum.

Harici hdd'lerimden dosya atıcakken ilk önce bilgisayara daha sonra onu söküp diğer hdd atıyorum.

Sorunum anakarttan mı kaynaklanıyordur yoksa güç kaynağın'dan mı çözemedim?

Yardımlarınızı bekliyorum selamlarımla.
Merhaba,

Arkadaşlar benim masaüstü bilgisayarımda'da usb bağlantıları ile ilgili bir sorunum var.

Sorunum bilgisayarıma standart olarak bağlı usb'den klavye, mouse, kumanda, wireless adaptör var.

Toplam'da önde 4 arkada 4 giriş olmak üzere 8 adet usb girişi var.

Boş kalan diğer usb'lere ihtiyacıma göre harici hdd, flash disk vb. şeyler takmak zorunda kalıyorum gün içinde.

Boş olan usb'lere hdd veya başka bir şey bağladığımda sorun yok ama güvenli çıkart dediğim'de usb yuvasından çıkarttıktan sonra wireless adaptör devre dışı kalıyor ve hattan düşüyor.

İlk başta sorun adaptördedir diye düşünüp 54 Mbps olan adaptörü 150 Mbps adaptör ile değiştirdim. Baktım sorun düzelmiyor tekrar 300 Mbps'lik adaptör aldım sorunu çözerim diye ama sorun gene çözülmedi.

Bilgisayarımın işletim sistemini tekrar kurdum ama sorun çözülmedi.

Kasanın içindeki kablo bağlantıları kontrol ettim söküp söküp hepsini teker teker yeniden taktım ama sorunu çözemedim.

Kasada'ki psunun gücü ise 350 Watt.

Bilgisayarda herhangi bir owerlock işlemi vb. işlemler yapmıyorum oyun bile oynamıyorum hani güç kesintisi olsun diyebileceğim acaba bu sorunu nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum.

Selamlar.
Arkadaşlar iş hayatına atılıyorum temizlik ve hijyen üzerine bir firma açacağım.
Ofis falan tutuldu pazartesi noter'de işlemleri halledeceğiz ama şöyle bir sorun çıktı isim tamamen yabancı dil'de olmuyor.
Acil isim bulmam gerekiyor hijyen ile ilgili.

Şirketin ilk ismi;

Alpha -------------

Çizgili yere uygun bir isim arıyorum ya da sizin önereceğiniz daha yaratıcı fikirler var ise yardımlarınızı bekliyorum.

(--------) Yere türkçe bir isim gelicek.

Yardımlarınız için şimdideden teşekkürler.
Arkadaşlar kendi ofisimiz için 4 adet pc alacağız bunlardan bir tanesi Server olarak kullanılacak.

Pc'ler de server dışında çok fazla yüksek konfigürasyona gerek yok çünkü mail web günlük ofis işlemleri için kullanılacak. (Microsoft Office Vb.)

Server için oluşturacağım pc'nin özellikleri nasıl olmalı ve en uygun fiyatları nerden alabilirim?

Yanında daha switch, yazıcı falan'da alınacak.

Makinalar'da lcd ekran olucak arkadaşlar yadımlarınızı bekliyorum.

Bir'de şu konuda yardıma ihtiyacım var bütün bilgiler ilk başta server'a inecek ordan diğer pc'lere dağılacak bunu outlook dışında bir yöntem ile yapabilirmiyiz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar kendi ofisimiz için 2 hafta için'de 4 adet bilgisayar alıp kurmaya başlayacağız.

3 Adet bilgisayarı çalışanlar kullanıcak.

Bir adet bilgisayarı'da server olarak kullanmak istiyorum.
Bütün mailler bilgiler oraya gelicek ve depolanacak ve ordan paylaştırılacak diğer bilgisayarlara.

Server olarak kullanacağım makinayı hangi özellikler ile yani sistem ile toplamalıyım bana önereceğiniz bişeyler varmı.
Bir de mail aktarımını ve belge aktarımını outlock'dan başka bir sistem ile yapabilirmiyim.

Hangi marka switch kullanmalıyım?

Yazıcı paylaşımı'da yapacağım bilgisayarlar arasında.

Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Arkadaşler kendi şirketimizde ağ kuracağım.
4 Adet pc alacağım ve bu pc'ler den 1 tanesini server olarak kullanmak istiyorum bilgilerin depolandığı.
Geri kalan 3 pc'yi switch ile bağlayıp dosya ve yazıcı paylaşımında kullanmak istiyorum.

İlk başta sizce hangi işletim sistemi ile bunları yapmalıyım?
Daha sonra hangi switch kullanmalıyım daha mantıklı olur?
Server olarak kullanacağım pc'yi Windows Server 2003 kullansam sorun yaşarmıyım?
Önerilerinizi yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Hakkında
Meslek: Marketing
İlgi Alanları: FS 2004
Forum İmzası:
Zaman kalmadı,sayım başladı uzun bir ömür yalan...
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
test
Mobil cihaz
Apple
Operatör
Türk Telekom
ISS
Smile
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.209
İkinci El Bölümü Mesajları: 114
Konularının görüntülenme sayısı: 161.338 (Bu ay: 431)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.