D

Çavuş
18 Haziran 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 1 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Bunu buraya yazıyorum ki bir ürün almadan önce 5-10 tl daha ucuz diye n11 'den ürün almak mantıklı mı görün.

28/11/2018 günü n11.com üzerinden satış yapan inventionbilisim adlı mağazadan Sony MDR-ZX310 Beyaz Kulaklığı 70 TL'ye aldım. Ürün bana ulaştığında içinde fatura olmadığını ve ürünün sahte olduğunu anladım. N11 i aradığımda bana satıcıya soru sormam söylendi. Soruyu sordum ve aldığım cevap bu :
(ürün istediğim gibi değil
ürünün çakma olduğunu anladım iade etmek istiyorum
05 Aralık 2018 Çarşamba
inventionbilisimmerhaba biz ürünü orijinal diyerek satmıyoruz orjinalleri zaten bu ücrete alamazsnız 129? dir fiyatları ama bire bir aynı kalitede bir üründür.)

129 TL dediğine bakmayın aynı ürüne tekrar bakınca diğer sitelerde orijinal kulaklığın 100 TL'ye satıldığını gördüm yani 100 liralık ürünün çakmasını 70 TL'ye satın aldım ama tek büyük sorun bu değil.

Daha sonra N11 i arayarak durumu bildirdim. Satıcının sattığı ürünler sahte ve faturasızdı. Ayrıca bu mağaza dahil bütün mağazalar kendi ürünlerine sahte yorumlar yaparak övüyordu. Düşünün şu an ben bu ürünü iade ettiğim için yorum dahi yazamazken (nasıl bir kuralsa memnun değilseniz yazı yazamıyorsunuz) satıcılar kendilerine yüzlerce sahte yorum yapabiliyordu.

İade talebim kabul edilmişti ama ben gene de burada büyük bir sorun olduğunu ve bu mağazanın kapatılması için N11'e şikayette bulundum. Onlar da bana disiplin kurulunca işlem yapılacağını söylediler. N11 beni bir ya da iki kere arayıp işlemin yapıldığını söyledi. Ben de tekrar kontrol ettim. Satıcı hala satış yapabiliyor. Hatta aynı ürünü bile satabiliyor. Yani satıcı sahte olduğunu hiçbir sağlık - kalite testinden geçirilmemiş ürünü hala faturasız bir şekilde satıyordu.

Sorunumu üç kısa maddede toparlayacağım.
1- N11' de sahte ürün satılıyor
2- N11' de sahte yorum yapılıyor
3- N11' de faturasız ürün satılıyor

bunların hepsi ağır ve bir firmadan bir daha alışveriş yapmamak için yeterli sorunlar diye düşünüyorum dikkat edin.N11 e dafalarca durumu anlattım bana dedikleri şey şu . Mağazalara gerekli uyarılar yapılıyor sizle bu süreci paylaşamıyoruz.Nasıl bir uyarı yaptılarsa aynı mağaza aynı ürünü satmaya devam edebiliyor ! Ayrıca bu süreci bizle paylaşmadıklarına göre belki de okuyup gülüp geçiyorlar nerden bileceksin ki ?

FATURASIZ ÜRÜN SATMAK SATTIRMAK DEVLETTEN VE HALKTAN ÇALMAKTIR.SAHTE ÜRÜN SATMAK SATTIRMAK HALKIN SAĞLIĞIYLA OYNAMAKTIR !
Beyler forumda hic edebiyat soru iptali konusu gormedim sanirim herkes memnun.Benim iki soru hakkinda suphelerim var siz bu konuda ne dusunuyorsunuz.
1-istirahat etmek (nefes almak)
Kacar (gorunmeden gider)
Tdkya gore parantez icindekiler bu kelimelerin 2.anlami.Paragrafa gore bakacaz diyorsaniz burdaki sahis iscilere yardim etmeye gelmis gorunmeden gitmesi icin hicbir neden yok.Bu yardimdan sonra dinlenmesi gayet normal

2-Gestalt psikolojisine göre bir parçayı ait olduğu
bütünden soyutlayıp incelemek hatalıdır. Çünkü bir
bütün, kendisini oluşturan parçaların basit bir toplamı
değil, parçaların toplamından daha fazla bir şeydir;
örneğin bir melodi kendisini oluşturan notaların basit bir
toplamı değil, bu notaların bir sisteme göre
düzenlenişinin ürünüdür. İnsanı anlamlandırırken de bu
psikolojiden yola çıkmakta fayda var. Sonuçta, ----.
Oncelikle babam psikoloji alaninda calisiyor bu soruyu gosterdim ve psikoloji terimleri olan butuncul dusunmeden vesayre bu soruyu sogru cevapladi ancak biz edebiyat ogrencisiyiz ve bu acidan soruya baktigimiz da su cumle kalibi cok zorlama gozukuyor:
Sonuçta insanı anlamak istediğimizde çevresi ve iç dünyasını
bir arada ele almalıyız
Iki cumlede anlam bakimindan uygun ancak bu cumle:
Sonuçta sosyal ve fiziksel çevremiz algılarımızın oluşmasında
önemli bir role sahiptir
Cumle kaliplarina daha uygun geliyor.
Once basit dusunmem gerektigi icin usttekini yaptim ancak soru ustunde cok dusununce boyle sonuclar doguruyor sizce hakli oldugum noktalar var mi itiraz etmeli miyim
Beyler ben de yeni ogrendim
Reklamcilik halkla iliskiler gibi bolumler ts1den ts 2 ye gecmis puanim artiyor ama siralamam 1-2k geri gidiyor
Tmciler de baksin bazi bolumler degismis bu yil haberim olsa 1 gr cog bakmaz edebiyat yuklenirdim
Bugun sorular aciklandi herkes az cok hatirladigi kadariyla gelecek netlerini biliyor.Ben bekledigimin ve calistigimin ustunde bir sinav cikardim.Ama her zaman oldugu gibi gene beni ayagimdan tutup cekecek birsey var bu sistemde.Sbsde ortalama bir ogrenciydim 430 puanim vardi istanbuldan bazi liseleri yazmistim babam asla boyle konularda baski yapmsz kabul etmisti ama genede 1 2 memleketten lise yazdik.Sonuc olarak eger okul puani olmasaydi benim 440 olacak ortalamam 430a dustu ve istanbula gidemedim.O zamanlar sbs puan dusurdugu icin cogu kisi tepkiliydi.Tabi ozelde okuyanlatin pek umrunda degildi sonucta cocuk yastaydik ve hak adelet kavramlarimiz gelismemisti.Ama suan hepimiz gerek devletin gozunde resit insanlarin gozunde de koca koca adamlariz gene bircok kisinin hakki yenecek ama biz gene tepkisiz kalacaz cunku bu sefer ygs 30-60 puan veriyor puan dusurmuyor bence bu bir algi oyunu eminim puanlarimiz dusurulse daha cok isyan eden olacaktir.

Temel liseler yeterince degil hic denetlenmiyor not ve mufredati islemesi olarak bu da yetmezmis gibi devlet bu kuralsiz okullara destek ve ogrenci gidisini sagliyor basindan yuk savarmis gibi.Demem odur ki bizim sesimiz ne zaman cikicak iyi kotu bir yeri kazanip yerlesecek ve bu konular hic aklimiza gelmeyecek ve bu sistem hep boyle kalacak.Dusunsenize bu cocuk belki istanbulda daha cok gayret edecek ve daha iyi bir lise hayati gecirecekti.Ben tek kisi degilim binlercemkz boyle ornek olsun diye belirtmek istrdim insanlarin kaderleriyle boyle oynanmamali.Halk devlet icin degil devlet halk icin olmali.Uzun yazdigim icin uzgunum icimi dokmek istedim ve aksam saatleri insani duygusallastiriyor.Merak edenler icin
Tarih 43
Cog 9
Felsefe 26
Obp 68
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 5 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 73
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 602 (Bu ay: 3)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 29 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.