Şimdi Ara

Bir daha Huawei almak mi Allah korusun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir daha huawei almayı düşünmüyorum. Bilmem diğer android cihazlar nasıldır. X5te olan sorunların hangileri var hangileri yok. Ama şunu kesin belirtiyorum ki artık bıktırdı bu x5 ve huawei. Adamlarin ilk telefonu ama telefonun düzgün bir resmi yazılımı olmadigi gibi bir sürü de problemi var. Bunlar hem yazılımsal hem de donanımsal problemler. Bu telefon yüzünden neredeyse androidden bile soğdum. Bundan önce e71 kullanıyordum halen daha kafam bozuldukça e71 kullanıyorum. Tamam bu kadar özellikli değil ama en azından telefonluk vazifesini buna kıyasla çok daha güzel yapıyor. Mesela karşı tarafa ses boğuk gitmez veya karşı taraftan kısık gelmez. Bluetooth adam gibi çalışır wifi çalışır. Yaşadığım sıkıntılar genel olarak şunlar:

-Ben bu telefonda sesin boğuk gitmesini yaşadım.
    -Bluetooth ile veri alışverişi zaten başıma bela oluyor.
    -Wifi deseniz çalışmıyor defalarca uğraştım yanımdaki arkadaş ipoddan mobil tv izliyor x5 daha normal siteye bile bağlanmıyor wifi beğenmiyor.
    -Şarj konusunda da pek verimli olduğu söylenemez.
    -Güncelleme falan filan hikaye zaten.
    -Şuan 2.2.1 kullanmak zorunda kalıyorum çünkü imei uçtu. Bir telefonun imei silinir mi? 2.3.5 kurarsam hafıza kartı problemi çıkıyor.
    -Sonra telefonun ekranında ışık sızması var benim ki üst sağ tarafta gündüz bile belli oluyor (çaprazdan görünüyor 45 derecelik bir açı ile).
    -Bir de ara ara kapanmaya zorla problemi çıkıyor mesela saatlerce birşey yapmadığınız telefonun kilit ekranını bir açıyorsunuz bilmem ne prosesi kapanmaya zorlanacakmış :) alla alla.
    -Kamera deseniz o da ayrı bir dert zaten herkesçe malum x5 kamerası.
    -Dokunmatiğinden ve ekranından yana sıkıntım yok (Eğer 2.3.5 kurmazsam). 2.3.5 kurarsam dokunmatik Nirvana :D

Benim bu firmaya güvenim oluşmadı maalesef ve verdiğim paraya yazık diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unflattering -- 17 Ocak 2012; 1:29:19 >

• elektronik işi şans işi biraz. çevremde bir sürü insan var birçok marka için senin düşündüklerini düşünüyorlar..iş arkadaşıma sorsan bedava verseler iphone almaz bana sorsan samsung mu bir daha tövbe bu markalar kötü mü hayır denk gelmiş özellikle yazılımsal değil de donanımsal sıkıntılarıyla..huawei bence fiyat performans ilişkisine bakarsak çok iyi sonuçlar veriyor 3/4 kat fazla para verip alınan cihazlar içinde aynı düşüncelere sahip birçok insan var.
    not:huawei kullanıcısı değilim
  • bir ideos x5 kullanıcısıyım.
    custom sürümüyle kullanıyorum. go launcher ile arayüzü gayet iyi. hızı, belleği, görüntüsü ve ekran hassasiyeti beklediğimin çok üstünde.
    verdiğim 480 tlyi her kuruşuna kadar hakettiğini düşünüyorum. hatırladığım herhangi bir problemi olmadı.

şu anda fiyat performans olarak kendisine en yakın cihaz herhalde sony xpreia neo v. 704 lira. ama ideos x5'in beklentilerimi karşılamayamacağına kanaat getirdiğim an
    mevcut piyasaya göre huawei yada başka marka neyse düşünürüm.
    hayatımda "x firmayı asla kullanmam, bundan başkasını asla kullanmam" gibi cümleler kurmam herhalde.
    bence huawei, ideos x5 ile iyi iş yaptı.
    yazılım güncellemesi konusunda eleştirinize de katılmıyorum. güncelleştirmeler konusunda methedilen htc şu anda daha iyi donanımlara sahip cihazlarına gingerbread güncellemesi çıkarmıyor.

siz custom rom ile devam ettiğiniz halde sıkıntı yaşamışsanız biraz şanssızlık yaşamışsınız, aksi halde rom yüklemek bütün riskleri kabul etmektir.

• piyasadaki güncel telefonlardan hangisi;

1. Ekran açıklığı ve ışık sızması ve Kasa ekran uyumsuzluğu
    2. Karşı tarafa ses gitmeme ve hoparlör sesindeki sıkıntılar

ile uğraştırıyor?

2.ci sorun custom rom ile düzeliyor ama genede normal bir telefon kadar olmuyor tarafımdan çok kez denenmiştir. build.prop editlemeye kadar...

Dolayısıyla marka fanatizmi veya kötülemesi yapmadan... huawei daha hassas olmak zorunda haklısınız.
  • 6 ay oldu heralde alalı bi problemim olmadı. telefonun resmi güncellemesi de performans olarak oldukça iyi sadece dokunmatik ekranı aşırı hassas okadar onuda her akşam yada 4 günde bir silersen tamamdır.. wifi-ses gitme - videolarda takılma-basit oyunlarda kasma gibi sorunları tamamen giderilmiş.. ha bide wifi açıkken reset attı bikaç kere e bikaç sorunda olsun artık 550 liraya 1000 liralık telefonlarla yapabildiğin herşeyi yapabiliyosun... ve bu f/p telefonu bugüne kadar gördüğüm çıkmış bütün f/p telefonlarının böyle sorunları olmuştur olacakta bkz. 5800-monte vb... telefon çıktığından beri herkes tutturmuş ekran açıklığı ekranın ışığı sızıyor diye bi kişide çıkıp demiyor ki ekranda açıklık yok sızan ışığın ekranla alakası yok 2.3 te dokunmatik tuşların ışıkları sönünce hiçbirşey kalmıyor sızan ışık tuş takımından çıkıyor diye.. en basidinden 2 hafta önce kuzenime aldığım c6-01 inde tuş yakımının altından ışık sızdığını biliyorum... ayrıca sonradan 2.3 güncellemesi alan bütün telefonlarda sorun yaşanıyor htc nin çoğu modeli samsungların çoğunda arkadaşların telefonlarında oldu bu olaylar...

bide anlamadığım herşeye konu açılıyor son 1 aydır alışkanlık oldu heralde hayır madem konu açıyorsun içeriğide anlaşılır olsun " bidaha huawei almam-fiziksel,yazılımsal hataları var" bi satırı bile tamamlamıyor 2 tane ana konu var birsürü imei için-rom için konular var hala aynı konular açılıp duruyor...

• aslında "ideos x5 sorunu çok" olgusu insanları biraz paranoyaklaştırıyor. -arkadaşın durumunu bilmiyorum, genel bir durumdan bahsediyorum.-
    artık birçok kullanıcı hatası da telefona mal ediliyor.
    ben yıllarca sony ericsson fanatikliği yaptım. artık s.e kendini eritmeye başlayınca külliyen bıraktım, kendi seçme hakkımı kısıtladığımı farkettim.
    bu yüzden ne huawei nede başka markanın fanboyluğunu yapacak değilim ama huawei fiyat ortalamasını piyasanın altında tutmaya devam ettikçe
    desteklerim, çünkü bu samsung'u da htc'yi de diğerlerini de önlem almaya zorlayacaktır.
    huawei dünyanın en büyük firması ve pda işine ciddi yatırım yaptı, huawei'nin pazarda olması tüketiciye -cihaz alsa da almasa da- yarayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: storm_of_oceans

piyasadaki güncel telefonlardan hangisi;

1. Ekran açıklığı ve ışık sızması ve Kasa ekran uyumsuzluğu
    2. Karşı tarafa ses gitmeme ve hoparlör sesindeki sıkıntılar

ile uğraştırıyor?

2.ci sorun custom rom ile düzeliyor ama genede normal bir telefon kadar olmuyor tarafımdan çok kez denenmiştir. build.prop editlemeye kadar...

Dolayısıyla marka fanatizmi veya kötülemesi yapmadan... huawei daha hassas olmak zorunda haklısınız.

piyasada bahsettiğin bu güncel telefonlardan x5 fiyatına ve benzer özelliklere satılan var mı ? ayrıca custom rom kurunca normal bir telefondan kat kat daha iyi olduğunu gösteren bir dünya özellik sayabilirim .. en basidi stock x5 den daha iyi bir hale geliyor telefon.. build prop editlemesi derken neden bahsettiğini anlayamadım rommu yazıyorsun yada portluyormusun da editleme ile olmadı dedin onu da çözemedim çünkü mevcut romun build prop unu editleyince fazla bir şey geçmez eline zaten sende biliyorsun dur bunu aman yanlış anlama huawei funı değilim samsung funıyım aksine ama samsung bile sgs ve öncesini çöpe yolladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuvo' -- 14 Ocak 2012; 22:15:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahubey

Bir daha huawei almayi dusunmuyorum bilmem diger android cihazlar nasil. X5te olan sorunlarin hangileri var hangileri yok ama sunu kesin belirtiyorum ki artik biktirdi bu x5 ve huawei. Adamlarin ilk telefonu ama telefonun duzgun bir resmi yazilimi olmadigi gibi bir suru de problemi var. Hem yazilimsal hem de fiziksel problemler.

hep problemden bahsetmişsin ama somut hiç bişey yazmamışsın bende 6 aydır kullanıyorum hemde stok 2.3.5 ile hiç bir sorun yok taş gibi alet. samsung halen 550-600 liraya 240x320 gibi iğreç ekranlı 600 mhz işlemcili flash desteği olmayan telefonları satıyor hemde 5-6 cihazı piyasada onlar birini al yada 800-1000 lira arasında bir HTC al (desire s wilfire s salsa vb 2 katı verip hiçbir farkının olmadığını görüp sonra bu x5in değerini anlarsın

paran varsa hiç dertsiz cihazlar var onlara bakabilirsin.

• Huawei ideos x5 i eleştirenler haksızlık ediyor.
    Ben gayet memnunum .X5i bende gören 5 arkadaşımın ilk işi TİM'e gidip bu telefonu almak oldu !
    Bu fiyata bu telefon daha ne olsun.
  • 2.3.5 e geçtikten sonra biraz ekran sapıtıyor arada başka hiç bir sorun yaşamadım wifi sorunu diyip duruyorlar mesela forumda bir kere bile kopma vs yaşamadım en az 5 modemde denemişimdir
  • 3 eksi 1 artıyı götürmüyor bu telefonda.

verdiğiniz paraya göre aynı ayarda başka telefon neyazıkki yok.
    mevcuttaki problemlerden şahsen sadece tek sıkıntı olabilecek, ses mikrofon saçmalaması.
    adı üstünde telefon bu alo diyemeyeceksem ne anlamı kalır.
    ama gel gelelim bu problem bende hiç olmadı. ne orjinal nede cutom romlarda.
    saatlerce tlf görüşmelerimde oldu fakat ses sıkıntısı yaşamadım.
    sadece 2.3.5te wifideyken reset atma oldu 2 3 kez.

kişiden kişiye değişen sorunlarla fiyat performansın bu dönemdeki en iyi telefonu x5.
  • kendim elimden düşürdüm ve camı kırıldı. kvk ya gittim ve değiştirttim. 3 parça toz vardı. komple açtım ve temizledim. telefonda bende tek sorun bu. o da benden kaynaklı. versiyon farkı mıdır üretim bandı mıdır bilmem ama ses sorunu hiç olmadı bende. başka hicbir sorunum yok. class 10 kartla kullanıyorum. 7 kadar kişiye telefon aldırdım. 3 ünde sadece ses sorunu var. benim telefonu veriyorum ve kullaniyoruz sorun yok. galiba kullandiklari mikrofon farklı.
    2.2 orjinal sürümü. ekimde costum roma gectim ve miui kurdum. hala da miui yi güncelleyip kullanırım. o kadar sorunsuz ki telefon 2.3 bile kurmaya kalkmadım. hicbir sorun yok.

not: wifide sorun yaşamıştım ama statik ip ile bilgim dahilinde manual ip verip girmiştim. ama costum rom kurunca ona da gerek kalmadı. 460 tl ye alınmıştı hepsiburada ilk kampanyadan. o fiyata aldıgımda galaxy s ler 1200 tl civarındaydı. artık gerisini siz düsünün.
  • Bomb has been planted...
  • Ben de bu telefonu aldım, pek çok özelliği var, kabul. Ancak bende wifi çalışmadığı için, ki hiç bir yerde çalışmıyor, işyerindeki cisco apler, evdeki usr, hatta hastane ve havaalanlarında bile, 100 liralık bir telefonu nasıl kullanıyorsam, onun kadar kullanıyorum, hatta 100 liralık telefonda sms yazma özelliği çok daha iyi diyebilirim.

Kağıt üzerindeki özelliklerine göre iyi görünüyor, ancak o özellikler gerçekte yok. Özellik tablosundan çalışmayan özellikleri çizin ve ondan sonra parasını hak ediyor deyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qzwxec

Ben de bu telefonu aldım, pek çok özelliği var, kabul. Ancak bende wifi çalışmadığı için, ki hiç bir yerde çalışmıyor, işyerindeki cisco apler, evdeki usr, hatta hastane ve havaalanlarında bile, 100 liralık bir telefonu nasıl kullanıyorsam, onun kadar kullanıyorum, hatta 100 liralık telefonda sms yazma özelliği çok daha iyi diyebilirim.

Kağıt üzerindeki özelliklerine göre iyi görünüyor, ancak o özellikler gerçekte yok. Özellik tablosundan çalışmayan özellikleri çizin ve ondan sonra parasını hak ediyor deyin.

2.3 kurunca veya stabil bazı custom romlarla bu sorun giderilebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hydralisk

quote:

Ben de bu telefonu aldım, pek çok özelliği var, kabul. Ancak bende wifi çalışmadığı için, ki hiç bir yerde çalışmıyor, işyerindeki cisco apler, evdeki usr, hatta hastane ve havaalanlarında bile, 100 liralık bir telefonu nasıl kullanıyorsam, onun kadar kullanıyorum, hatta 100 liralık telefonda sms yazma özelliği çok daha iyi diyebilirim.

sadece bazı kullanıcılar, kısmen işe yaradığını belirtmiş, sorun hala devam ediyor.

Ayrıca, telefon satıldıktan 6 ay sonra, telefon özellikleri arasında belirtilmiş ve para olarak karşılığı çoktan alınmış olan bir özelliğin çalışmaya başlaması, durumu değiştirmez. Bu durumda, değerlendirmeyi yaparken, cihazı Ocak 2012'de kullanmaya başladığınızı, ancak ödemesini 6 ay önce yaptığınızı da kabul etmek gerekir, tabii alternatifleriyle de Ocak 2012 fiyatları üzerinden karşılaştırmak gerekir. Buna göre gerçek hesap şöyle olmalıdır; telefonun satın alındığı dönemdeki fiyatı+telefonun sorunsuz kullanılmaya başlandığı döneme kadar geçen süreye kadar enflasyon farkı+sermaye maliyeti/performans ve alternatif üründe de aynı dönemdeki fiyatı/performansı.

Yoksa kalkıp da Eylül 2011'de, henüz olmayan özellikleriyle, o özellikleri gerçekten barındıran telefonların o günkü fiyatıyla karşılaştırıp F/P diye ilan etmek, en basit tanımıyla pazarlama hilesidir. O hileye kanmış olduğum için üzülüyorum sadece.

Wifi konusunda, bazı kullanıcılar "bizde sıkıntı yok" diyor ve bunu telefonun sağlam olduğuna kanıt diye gösteriyorlar. Sorunsuz Huawei Ideos X5, istisnai ürünler olup çıkmış. Bu açıdan, bu telefonda bu özellikler var diyemeyiz. Pozitif bilimlerde genel geçer bir teamül olarak, bir özellik, eğer ürünlerin %5inde veya fazlasında sorun çıkarıyorsa, o özellik ya iptal edilir, ya da yok sayılarak satılır. Mesela elinizde bir bluetooth-wifi ikilisini barındıran bir karttan adetli var, eğer kartların %5i, wifi olarak, belirli bir performansın üstünde çalışmıyorsa, bu ürünü sadece bluetooth olarak satabilirsiniz, ya da tek tek ayıklarsınız, ayrı ayrı 2-3 model olarak satarsınız.

Huawei, kimisi çalışan, kimisi çalışmayan wifi kartlarını gömmüş cihazlara, wifili diye satmış. Bir de bunun gibi birkaç özellikte daha aynı durum var. Telefonu alıyorsunuz ama sürpriz yumurta gibi, içinden 100 liralık telefon da çıkabilir, bin liralık telefon da.

• quote:

Orijinalden alıntı: madmax59

quote:

Bir daha huawei almayi dusunmuyorum bilmem diger android cihazlar nasil. X5te olan sorunlarin hangileri var hangileri yok ama sunu kesin belirtiyorum ki artik biktirdi bu x5 ve huawei. Adamlarin ilk telefonu ama telefonun duzgun bir resmi yazilimi olmadigi gibi bir suru de problemi var. Hem yazilimsal hem de fiziksel problemler.

hep problemden bahsetmişsin ama somut hiç bişey yazmamışsın bende 6 aydır kullanıyorum hemde stok 2.3.5 ile hiç bir sorun yok taş gibi alet. samsung halen 550-600 liraya 240x320 gibi iğreç ekranlı 600 mhz işlemcili flash desteği olmayan telefonları satıyor hemde 5-6 cihazı piyasada onlar birini al yada 800-1000 lira arasında bir HTC al (desire s wilfire s salsa vb 2 katı verip hiçbir farkının olmadığını görüp sonra bu x5in değerini anlarsın

Hiç dertsiz cihaz tavsiyelerini bekliyorum. Bu konuda yardımın dokunursa sevinirim. Çünkü yine bir hata yapıp "Dibi görünmeyen suya girmek" istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şu anki fiyatına göre bence en mantıklı telefon ama ben almam alanlararada birşey demem kişi seçimi madem o kadar önemli senin için bu tür şeyler birazz paraya kıyıp daha iyi birşey alsaydın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hydralisk

quote:

sadece bazı kullanıcılar, kısmen işe yaradığını belirtmiş, sorun hala devam ediyor.

Ayrıca, telefon satıldıktan 6 ay sonra, telefon özellikleri arasında belirtilmiş ve para olarak karşılığı çoktan alınmış olan bir özelliğin çalışmaya başlaması, durumu değiştirmez. Bu durumda, değerlendirmeyi yaparken, cihazı Ocak 2012'de kullanmaya başladığınızı, ancak ödemesini 6 ay önce yaptığınızı da kabul etmek gerekir, tabii alternatifleriyle de Ocak 2012 fiyatları üzerinden karşılaştırmak gerekir. Buna göre gerçek hesap şöyle olmalıdır; telefonun satın alındığı dönemdeki fiyatı+telefonun sorunsuz kullanılmaya başlandığı döneme kadar geçen süreye kadar enflasyon farkı+sermaye maliyeti/performans ve alternatif üründe de aynı dönemdeki fiyatı/performansı.

Yoksa kalkıp da Eylül 2011'de, henüz olmayan özellikleriyle, o özellikleri gerçekten barındıran telefonların o günkü fiyatıyla karşılaştırıp F/P diye ilan etmek, en basit tanımıyla pazarlama hilesidir. O hileye kanmış olduğum için üzülüyorum sadece.

Wifi konusunda, bazı kullanıcılar "bizde sıkıntı yok" diyor ve bunu telefonun sağlam olduğuna kanıt diye gösteriyorlar. Sorunsuz Huawei Ideos X5, istisnai ürünler olup çıkmış. Bu açıdan, bu telefonda bu özellikler var diyemeyiz. Pozitif bilimlerde genel geçer bir teamül olarak, bir özellik, eğer ürünlerin %5inde veya fazlasında sorun çıkarıyorsa, o özellik ya iptal edilir, ya da yok sayılarak satılır. Mesela elinizde bir bluetooth-wifi ikilisini barındıran bir karttan adetli var, eğer kartların %5i, wifi olarak, belirli bir performansın üstünde çalışmıyorsa, bu ürünü sadece bluetooth olarak satabilirsiniz, ya da tek tek ayıklarsınız, ayrı ayrı 2-3 model olarak satarsınız.

Huawei, kimisi çalışan, kimisi çalışmayan wifi kartlarını gömmüş cihazlara, wifili diye satmış. Bir de bunun gibi birkaç özellikte daha aynı durum var. Telefonu alıyorsunuz ama sürpriz yumurta gibi, içinden 100 liralık telefon da çıkabilir, bin liralık telefon da.

Sizin telefonu 100 liralik tel gibi kullanmaniz sizin sorununuz ayrica wifi nin komple calismamasi hic duymadim kopma oluyor genelde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: madmax59

quote:

Hiç dertsiz cihaz tavsiyelerini bekliyorum. Bu konuda yardımın dokunursa sevinirim. Çünkü yine bir hata yapıp "Dibi görünmeyen suya girmek" istemiyorum.

nokia 3310

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.