Şimdi Ara

Bir beslenme programı nasıl hazırlanmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kendime düzenli bir şekilde beslenme programı hazırlamak istiyorum fakat interneti araştırdığımda herkesin beslenme programı kendine özgü olduğu için ben pek kendime uyduramıyorum.Bana bu işin mantığını çğretecek arkadaş varsa sevinirim mesela sabah kahvaltıda ne tür besinler yenmeli ? protein ağırlıklı karbonhidrat ağırlıklı vs... öğlen ne ağırlıklı yenmeli akşam nasıl antrenmandan önce ve sonra hangi saat aralıklarında ne tür besinler tüketilmeli vs.. bunları öğrenirsem kendi programımı oluşturabileceğimi düşünüyorum.Vg geçmişime bakarsak 0'dan başlayarak 2 ay gitttim bir yere çok ağır çalışmıyordum barlarla vs.. çalışmıyordum ardından 1 ay ara verdim ve 1aydır da başka bir salona gidiyorum buradaki hoca bench press vs.. gibi hareketleri yazdı yaşım 18

• quote:

Orijinalden alıntı: gmt_one

Arkadaşlar kendime düzenli bir şekilde beslenme programı hazırlamak istiyorum fakat interneti araştırdığımda herkesin beslenme programı kendine özgü olduğu için ben pek kendime uyduramıyorum.Bana bu işin mantığını çğretecek arkadaş varsa sevinirim mesela sabah kahvaltıda ne tür besinler yenmeli ? protein ağırlıklı karbonhidrat ağırlıklı vs... öğlen ne ağırlıklı yenmeli akşam nasıl antrenmandan önce ve sonra hangi saat aralıklarında ne tür besinler tüketilmeli vs.. bunları öğrenirsem kendi programımı oluşturabileceğimi düşünüyorum.Vg geçmişime bakarsak 0'dan başlayarak 2 ay gitttim bir yere çok ağır çalışmıyordum barlarla vs.. çalışmıyordum ardından 1 ay ara verdim ve 1aydır da başka bir salona gidiyorum buradaki hoca bench press vs.. gibi hareketleri yazdı yaşım 18

Dostum çok güzel söylemişsin programlar kendilerine özgü olur kişilerin. VG de amacını yazmamışsın kimse bişey tavsiye edemez sana etsede yalan olur zaten.

Amacın zayıflamak mı yoksa kilo almak mı? Yöbekli birimisin yoksa bi deri bir kemik misin orta halli misin? Onları yaz bende diğer arkadaşlarda yardımcı olmaya çalışırız

• Boy 170 kilom 67 diyelim en son geçen hafta tartılmıştım.Amacım kilo vermek sayılmaz kilolu sayılmam ama göbekte göğüste ve bel bölgesinde yağlanmalar mevcut bunları azaltmak istiyorum kas olarak kilo alsam iyi olur diyelim :D.Vg'deki amacımsa vücudu belli bir düzene sokmak aşırı şişmek değil ama yine de belli bir hacme sahip olmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmt_one -- 12 Şubat 2013; 23:24:43 >
  • Günlük makro değerler üzerinden beslenmen gerek. Kolay ve basit. Sadece besinlerin besin değerini ezberlemen gerekiyor.

Boy 170 kilom 67 diyelim en son geçen hafta tartılmıştım.Amacım kilo vermek sayılmaz kilolu sayılmam ama göbekte göğüste ve bel bölgesinde yağlanmalar mevcut bunları azaltmak istiyorum kas olarak kilo alsam iyi olur diyelim :D.Vg'deki amacımsa vücudu belli bir düzene sokmak aşırı şişmek değil ama yine de belli bir hacme sahip olmak

Fazla şişmek istemiyorsan güzel Neyse yağlanma varsa yağdan uzak duracaksın 3 beyazdanda uzak duracaksın. Yumurta beyazı yiyebilirsin istedigin kadar gün içine yayarak ve kaliteli karbonhidrat alarak hacim kazanabilirsin. Yulaf ezmesi-Makarna(yağsız)-Pilav benzeri ürünlerle.

• Peki miktar konusunu nasıl ayarlayacağım ? Örneğin yumurta yulaf vs..konularda.Bir de kendime saati saatine spordan şu kadar saat önce şu kahvaltıdan şu kadar saat sonra şu şeklinde bir program yerine ne yiyip ne yemeyeceğimi ne kadar yiyeceğimi bilirsem de olur sanırım ? :)
  • quote:

Peki miktar konusunu nasıl ayarlayacağım ? Örneğin yumurta yulaf vs..konularda.Bir de kendime saati saatine spordan şu kadar saat önce şu kahvaltıdan şu kadar saat sonra şu şeklinde bir program yerine ne yiyip ne yemeyeceğimi ne kadar yiyeceğimi bilirsem de olur sanırım ? :)

On numara olur tabiki de ama bunu kendin yapacaksın dostum

Orijinalden alıntı: Teknik_Psikopat

quote:

Peki miktar konusunu nasıl ayarlayacağım ? Örneğin yumurta yulaf vs..konularda.Bir de kendime saati saatine spordan şu kadar saat önce şu kahvaltıdan şu kadar saat sonra şu şeklinde bir program yerine ne yiyip ne yemeyeceğimi ne kadar yiyeceğimi bilirsem de olur sanırım ? :)

sanırım anlatamadım :) yani saatli program mı olmalı yoksa gerek yok mu? gerekliyse de bu saatleri ayarlamada yardıma ihtiyacım var )

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Teknik_Psikopat

quote:

sanırım anlatamadım :) yani saatli program mı olmalı yoksa gerek yok mu? gerekliyse de bu saatleri ayarlamada yardıma ihtiyacım var )

Saatli olursa daha iyi olur dostum disiplinden zarar gelmez

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.