Şimdi Ara

Bir aracın egzantrik dişlisi ve mili neden değişir? Peugeot rezilliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam merhaba aynı arabayı bende aldım, aynısı 2017 1.6 bluhdi eat6, ve aynı teklemeyı yasıyorum. Gosterıyım mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama sıfır aldım yani 2017 model 2018 çıkış. Geçen yokuşda gaz kesip tekrar verdim araba teklemeye başladı, devir saati 1000-2000 devir arası çok hızlı bir şekilde oynuyordu. 1 ayda bunu 3-4 kere yaptı.
  • Hatalı üretim yada montaj sonucu olabilir. Seri geri çağırılmış bile olabilir.
    Sorun yapmayın eğer araç bu nedenle başka bir sorun verirse sandık motor bile ister ve montajlarlar.

0 km hatasız kavramı buradan süre geliyor. Her araç şanslı değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sunbird

200km araçta nasıl kronik arıza olsun? Bayi nasıl haber vermez böyle bir şeyi? Ben bayiye güvenip izmirden aracın fotosuna bakarak kapora yollayıp, aynı gün kalkıp istanbula gittim, yetkili bayi diye bu kadar zahmete girdim....

Alıntıları Göster
    Sacmaliyorsunuz olabilir bu tarz arizalar sonucta garantiden degistiyse bi problem yok

• quote:

Nasıl yani siz şu an bana hatalı bilgi veren bayiyi mi savunuyorsunuz?

Anlatamıyorum herhalde araçta değişen yok diye satılıyor, 200km de motor parçası değişiyor siz de resmen buna “takıntı” diyorsunuz?

Alıntıları Göster
    türkiyede değişen kavramı malesef sadece kaporta için kullanılıyor. Bende yakın bir zamanda 1 ay arayıp ikini el araç aldım.o zamanlar şuan aldığım aracın lastiklerinin orjinal olmaması araç sahibinin neden orjınal olmadığını anlattığı halde çok canımı sıkmıştı. Park ederken yanaklardan yarmış. ekspertizde serviste alt takımıyla alakalı bir sürü test işlem yaptırdım ama gerçekten bir şey yokmuş araçta. boşu boşuna canımı sıktı. bide direksiyonun üstündeki plastik değişmiş. onu da sahibi anlatmıştı yine canımı sıkmıştı ama zamanla anladım ki normal bir şey kornoya çok sert basarsanız kırılıyormuş. bayiyi savunmak diye bir durum değil bu. ikinci el almanın dezavantajı aracın sıfır olmaması. geçmişinde olmuş bütün sorun ve kusurları kabul ederek alırsınız. bunun karşılığında da fiyatı uygun olur. kimse motor veya turbo değişmediği müddetçe de şu şu parçalar yeni araçta değişmiştir diye de söylemez. Neyse son diyeceğim şey canınızı sıkmayın boşu boşuna keyfinizi kaçırmasın. sonradan anlayacaksınız .

• ekşi de şu konu açılırsa konu açanı da seni de linç ederler. çok acımasızdırlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egomanyag

ama sıfır aldım yani 2017 model 2018 çıkış. Geçen yokuşda gaz kesip tekrar verdim araba teklemeye başladı, devir saati 1000-2000 devir arası çok hızlı bir şekilde oynuyordu. 1 ayda bunu 3-4 kere yaptı.
    garantisi devam ediyorsa direkt götür bekletme zaten

bu tür arızalar sıkıntılı şeyler

• Yetkili bayilerin 2. Ellerinde neler neler gördüm sadece kendi tecrübelerimi yazsam buradan köye yol olur. Hiçbir markanın hiçbir ikinci el bölümü ne gereksiz bir güvenle yaklaşmayın piyasadakiler neyse onlarda o. Burası Türkiye burada marka değeri vesaire değil hep para önceliklidir o yüzden kılı kırk yararak ikinci el araç alın. Bu araç 10 km de olsa şüpheyle yaklaşın 1000 km de olsada.

Bu arada uygun bir zamanım olursa gerçekten bu hikayeleri paylaşayım bir çok kişinin işine yarayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Yetkili bayilerin 2. Ellerinde neler neler gördüm sadece kendi tecrübelerimi yazsam buradan köye yol olur. Hiçbir markanın hiçbir ikinci el bölümü ne gereksiz bir güvenle yaklaşmayın piyasadakiler neyse onlarda o. Burası Türkiye burada marka değeri vesaire değil hep para önceliklidir o yüzden kılı kırk yararak ikinci el araç alın. Bu araç 10 km de olsa şüpheyle yaklaşın 1000 km de olsada.

Bu arada uygun bir zamanım olursa gerçekten bu hikayeleri paylaşayım bir çok kişinin işine yarayacaktır.
    konuyu açabilirsen çok memnum olurum

• quote:

konuyu açabilirsen çok memnum olurum

Alıntıları Göster
    Hocam kısa yazamamak gibi bir hastalığım var o yüzden uygun bir vakit ayırmam lazım, hikayede bol, ilk fırsatta yazarım inşallah.

• Bizim insanımızın psikolojik sorunları var. Arabanın arıza yapar sorunlu parçalar değişir sorunsuz hale gelir. Araçta aa şu parça değişmiş diye yaygara koparmak bence psikolojik sorunların bir göstergesi. Sorun ortadan kalkmış ise bu araba sorunsuz bir araç olmuyor mu?

Geçen biri notebook unu servise göndermiş. Servis kullanıcının bilmediği bir arıza tespit edip anakart değişimi yapınca kullanıcı '' bu ne biçim servis bana sormadan arıza mı gideriyor'' diye konu açmış. Başlık ta asus servis rezaleti.

Güler misin ağlar mısın bu mantığa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 8 Eylül 2018; 12:56:29 >
  • ben olsam arabayı geri verirdim resmen kandırmışlar. noterden ihtarname gönderirdim geri almıyolarsa mahkeme açardım.

• Kapısı, kaputu veya çamurluğu boyanmış veya değişmiş aracı sıfır diye satan birçok bayinin halen lisanslı şekilde bu ülkede faaliyet gösterdiğini düşünürsek arkadaşa aracının mekaniğinde işlem yapıldığını başta söylememeleri üzerine yaşadığı durum yine de bir mağduriyet sayılır. Ticari ahlak yok. Ve bu değişmiyor ne yazık ki. Ama bayi bunu açıkça döküm sunarak baştan söyleseydi ve eğer değişen parçalar sorunun tamamen ortadan kalkmasına imkan verdiyse sıkıntı olmaz. Buradaki ahlak eksikliği ve şark kurnazlığı asıl sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Eylül 2018; 16:55:10 >
  • Ddaaaa

• bir peugeot klasiği... bir de forumda bağıra çağıra önermezler mi şu dandik markanın modellerini.. neymiş efendim golf'ten iyiymiş bilmem neden bilmem neymiş iyi yol tutarmış vs...

kalite = golf
    yol tutuş = focus
    sorunsuzluk= japon c sınıfı modelleri

nokta.
  • Vw olsaydı patlardı bu konu herkes nefretini dökerdi

• Bayi olum olmaması önemli değil.İkinci el kısmına gene bizim burdaki karataş otomotiv gibi galericiler bakıyor.O işin uzmanı onlar.Sen nerden alırsan al evveliyetına bakıcan.Bende bayiden alıcaktım.Bir baktım bizim galerici hakan abi dedim abi saygılar hayırlı satışlar kapattt.Bayiyi dava et.Kurumsal sonuçta tehtid et.Yeni araba veriyon yoksa kapattırım dükkanı de.Adamlar ne diyor bu diye bakar.Onun için alırken sürücen bakıcan ustana götürücen.Ki aracın garantisi var niye ders ediyosun ki.Gidicen dicenki sizin verdiğini bu külüstür bozuldu yapın bakim acele öne al dicen

• 400 küsür km de bir işlem varsa satmadan önce haber verilmeliydi.Hadi10 bin 20 bin olsa neysede

Araç uygun fiyattan geldiyse çokta kafaya takmayın.Kullanın gitsin.Garantisi var nasıl olsa

• Benimde 125 binde garantiden degisti saseye tanimlidir fabrikasyon hatali olanlar sifirdanolsa degisir bayinin sifir sattigi aracta bile sasede tanimli araclar var sifir alsanizda sorun olmasada ilk bakimda degisecekti

• Yahu arkadaş ne kadar .... adam dolmuş bu DH. İsterse ön far ampulü değişmiş olsun, o yavşak bayi sonuçta resmi bayi olduğu için söylemek zorunda şunu şunu değiştik diye. Yok "Başta alsan başına gelse garantiden değişecektin yine" diyor bir de. Sanki aynı şey ... Mantığınıza..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.