Şimdi Ara

Bir Android telefona iPhone ile aynı parayı verir misiniz? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
10.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iPhone kullanmadım ancak iPad Air kullanıyorum. Telefon olarak da Xperia Z2 kullanıyorum. Benim gözümde kesinlikle Android daha iyi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    o çaresizliğin dışavurumu...
  • Hiçbir telefona 7-8 bin tl verilmez.

Kendinize şu soruyu sorun her zaman: bu telefon için xx ay çalışmaya değer mi? (tabi baba parası yemiyorsanız)
  • Android kullananların çoğu gariban kesim, ister kabul edin ister etmeyin ama gerçek bu. Piyasada en çok satan Android telefonlar orta sınıf cihazlardır, tepe model Android almak isteyen adam o fiyatları gördükten sonra ister istemez IOS'a yönelmeye başlıyor. Hiçbir Android telefona da 2,000 TL'den fazlası verilmemeli, 18 aydan fazla yazılım desteği almayacak bir aygıta o kadar para bağlamak çok anlamsız. Kaldı ki bugün iPone ikinci elde de değer kazanan ve çabuk satılan bir modelken Android modeller direkt çöpe atılan para durumunda kalıyor.

Çok paranız varsa ya da kolay yoldan kazanan haramcı kesimdenseniz Android alabilirsiniz. Paranızın değerini biliyorsanız IOS alın.
  • mavizaman kullanıcısına yanıt
    Aynen. İnsanlar da artık aldıklarım yanıma kâr deyip alıyorlar. Nasıl olsa sürekli zam geliyor. İhtiyaç varsa alınmalı tabii.
  • bkaakco kullanıcısına yanıt
    iPhone X aldım. Android'ten sonra tabiri caizse çok yavan geldi. Ama herkesin beklentisi ve kullanım alışkanlıkları farklı olduğu için kimseye bir şey diyemem tabii.
  • AMD En Eyisi Moruq A kullanıcısına yanıt
    Magisk ile root yaparsaniz netflix ve benzeri uygulamalarda sorun cikmaz. Tam teknik olayini bilmiyorum ama sistemin guvenlik kismini bozmadan bu isi hallediyormus ondan dolayi netflix gibi uygulamalarda sorun olmuyormus

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla ben 6000 liraya iphone x almak yerine (ki şu anda 7500tl oldu) 1 masaüstü, 1 asus laptop, 1 xiaomi mi6 ve birde enduro motosiklet aldım. üste de artan paraya ekipman aldım. hava atmak uğruna verilen paraya yazık günahtır. ki onlar durakta otobüs beklerken kendi motosikletimi sürüyorum. bu durumda asıl hava atan benimdir heralde...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: koyunsavar

Para ile alakasız hiç bir zaman iPhone almadim almayi da düşünmüyorum. Sebebine gelince herhangi bir markanın ilahlaştırılıp rakipsiz, kusursuz, mükemmel gösterilmeye çalışıldığı zaman bundan acayip huylanıyorum. Prensip olarak bu markaya karşıyım onun için nasıl çalıştığı nasıl olduğu beni hiç ilgilendirmiyor. Şunuda ekleyeyim son 3 yıldır herhangi bir konuda iPhone un android telefonlardan üstün olduğunu kesinlikle reddediyorum.
    Tamam.

• Mesut Bey biraz ortamı karıştırmak istemiş, başlık biraz itici olmuş :) Mesela değil android kimsenin iphone'a, iphone parası vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşlarımın çoğu iphone kullanıyor ve kablolu telefon kullanır gibi ellerinde şarj aleti ile geziyorlar ama apple ile androidi kıyaslamak, ısırılmış elma ile armudu kıyaslamaya benziyor.

Apple alan kişinin kullanım amacı ile android alanın çok farklıdır. Ben özgürlük istersem android alırım, rootlar işime bakarım. Telefonun ayar menüsüne bile girmeyecek bir kişi isem iphone alır, apple ne vermişse onu kullanır rahat ederim (istisnalar kaideyi bozmaz :) ).

Geçen sene Nexus 4'üm öldüğü için telefon arayışına girdim. Tamam, telefonum dört dörtlük bir telefon değildi ama öyle bir telefon almak istedim. Ne yazık ki piyasada öyle bir telefon yok. Aşağıda kendimce açıklıyayım.

1- İphone bence pahalı, kullanışlı ama kısıtlayıcı.Sadece telefonu alırken değil, kullanırken de sürekli para vermeniz gerekiyor. Satın alabileceğiniz çok kullanışlı uygulamalar var. Bunların büyük kısmının android karşılığı yok ama değeceğini de düşünmüyorum. Küçük bataryalar ise olmazsa olmazı sanırım.

2- Pixel hayatımda gördüğüm en çirkin ve pahalı telefon. Yazılım kısmı ne kadar iyiyse dizayn kısmı bana göre o kadar kötü ve bana göre olması gereken bir çok eksik özelliği var.

3- Samsung s9+ gayet donanımlı ve özellikli telefonlar. Sd card takılabilmesi, IP68, kulaklık girişi, kablosuz şarjı olması, touchwiz'den vaz geçip temiz bir androide geçmesi artı yönleri. Fiyatı, root sıkıntıları , edge ekran, arkaya konumlanmış parmak izi okuyucu ise eksi yönleri.

4- LG'ye hiç girmeyeceğim :)

5- Xiaomi Mi6, ucuz ve sd835 ile kullanışlı ama kameralar çok iyi değil, ois var ama tam değil gibi. Sd card, kulaklık girişi, kablosuz şarj, su geçirmezlik yok.

6- Huawei ise Sd card var, su geçirmezlik var, 16:9 ekran var, kulaklık girişi var, edge ekran kullanmıyor, 4000 mah pili var, Leica kamera en iyilerden biri, Supercharge en hızlılarından biri ama eksi olarak bu özelliklerin hepsini Porsche dahil hiç bir telefonuna tam koymuyor. Her modelde 2-3 eksiklik var. Bootloader kilidi artık açılamayacak, Kendi işlemcisini kullandığı için rom desteği kısıtlı/yok gibi.

Bu listeyi daha da uzatabilirim, premium demişsiniz ama bunu karşılayacak bir telefon olduğunu düşünmüyorum. Dört dörtlük bir telefon yok ve bu nedenle istediğim özelliklerin çoğu hangi modelde en uygun fiyata veriliyorsa onu alırım.

• ilk 3000TL fiyatlı telefonları alan sivrilere teşekkür edin onların saçmalamasından cesaret alıyorlar 10000TL ve üzerine hazır mısınız diye kontrolden geçtiniz haberiniz yok...
  • 2011-2018 arası üç sefer samsung marka telefon kullandım.Galaxy s2,s4,s7 bu telefonlar sırasıyla;

s2: ekran altındaki dokunamtik tuşların filmi yandı.Darbe yok

s4:Batarya şişmesi ve açılmama sorunu.Darbe yok

s7 edge: Kendi kendine yeniden başlama ve aşırı ısınma.

s2 ve s4 zamanında 1500-2000TL gibi rakamlar ödedim.Ne oldu ÇÖP oldu.

S7 edge: Cihaza 3200TL tüketici hakem heyetine verdim.Bekliyorum.

Bu sırada iphone 8 plus'a 4800TL verdim.Şimdi 6000TL. Mutlu muyum hayır.Neden çünkü ülkenin parası değersiz.Yarın 10.000TL olursa şaşırmam.Eğer Türkiyede Google Pixel telefonlar resmi şekilde satılsaydı iphone almazdım.Çünkü pixel ucuz olurdu.Yazılım güncelleme/güvenlik konusunda apple'ın eline su dökebilecek var mı?Bu çok övülen beğenilen Xiaomi hangi telefona benzemeye çalışıyor?Güncellme alamayan x marka android cihazın ömrü kaç sene? Bu soruların cevapları beynimde yer işgal edeceğine verdim 4800TL kafam rahatladı.En azından bir 4 sene güncelleme almayacağım düşüncesi olmayacak.Bu arada yine zengin veya fakir edebiyatı yapmayın.Kimseye silah zoru ile telefon satmıyorlar.

• 6 ay öncesine kadar android telefonlar kullandım hep 6 ay önce ıphone 6 aldım kardeşimede 1 hafta önce aldırdım bu saatten sonrada android telefon evime giremez. Iphone 7, ıp 8 diye gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ok. Bilmesek yutturacaklar

• klasik iphone ile kıyaslama valla biz bıktık siz bıkmadınız.

• Konu aslında çok yanlış açılmış. Konu şu olmalıydı: "Bir telefona 1000 Dolar verilir mi?" 1000 $ arkadaşlar boru değil! Böyle bir miktarı ne ara normal karşılar olduk yahu? Üstelik böylesi enflasyonun yüksek olduğu ve milli parasının değerinin kısa sürelerde eriyip gittiği bir ülkede. Android'e bu para verilmez denirken iPhone'a verilir gibi bir çıkarım da oluşuyor otomatik olarak. Soruyorum size bu telefon 1000 doları hak edecek ne yapıyor?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.