Şimdi Ara

Bios update ile işlemci sıcaklığının ne alakası var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha evvel hüsranla sonuçlanan Asus P5LD2-SE ve Pentium D805 maceramı sizinle paylaşmıştım. Bilmeyenler için kısaca özetlemek gerekirse işlemci default voltaj ve default hızlarda idle : 45 - 50 Load : 60 - 70 civarında çalışıyor, bu yüzden de o/c yapamıyorum.

Geçen gün yeni bios sürümünü Asus un web sitesinde gördüm ve biosu güncelledim, artık ısı idle 50 - 60 load 65 - 75 oldu. Sistemde yaptığım başka hiçbir değişiklik yok.

Sistem detayları imzamda mevcuttur. Bios update ile işlemci ısısının bir alakası varmıdır? Varsa nedir? :)

Bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.....

• senin anakarttada sanırım winbond chipi kullanıyo asus chipler tam olarak ortalama bir değer gösteriyor bios yenileyince bu değer daha doğru olarak göstermeye başlamış olabilir bence..ilk aldığın değerlerden gerceğe daha yakın olabilir bunlar.. tahmınım bu yönde ama daha kesın bılgısı olan arkadaşlar vardır umarım.. ama winbondların bazen sapıttığını biliyorum farklı değerler gösterebiliyolar yanlış değerler diyim biosla duzeldiğinide biliyorum ama senınkının pek alakası yok gibi cunku fazla fark yok..
  • http://forum.donanimhaber.com/m_8151038/tm.htm

benim de hemen hemen aynı sorunum war (AMD sistem yalnız benimki) çok saçma bir olay ki umarım sen de ilk biosunun yedeğini almışsındır.
  • Yeni biosla beraber işlemcin eskisinden daha az ısınıyor olmadı. Sensörden alınan ve tam gerçeği yansıtamayan değerler yeni bios update ile gerçeğe daha yakın değerlere ulaştı. Bu daha önce başka anakartlarda da vardı. Bazı bioslarla işlemci sıcaklığı olması gerekenden fazla bazıları ile ise olması gerekenden düşük yansıtılıyor. Tabi sorun seninki gibi yeni bioslarla çözülmüş oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum -- 17 Temmuz 2006; 11:06:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.