Şimdi Ara

bios saati yeni pi alamama rağmen neden sıfırlanıyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
10.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar dediğim gibi bios saati ve tarihi sürekli sıfırlanıyor. yeni bios pili aldım fakat gene aynı hata önceden böle bişi yoktu.
    yaklaşık bir ay önce yeni bir güç kaynağı aldıktan sonra bu hatayı almauya başladım dün itibariyle güç kaynağını teknik servise yolladım.eskiden sorun çıkarmayan güç kaynağını taktım ama bundanda aynı hatayı alıyorum kafayı yiyeceğim artık biri yardım etsin lütfen

• 1-)Bilgisayarınızın elektrik kablosundan çekip , en az 5-6 saat bekletin.

2-)Ondan sonra açtığınız bilgisayarınızın tarihini ve saatini elle değiştirip normal şekilde kapayıp açın.

3-)Eğer bunlara rağmen düzelmiyorsa Bios ayarlarına girip saatini tarihini değiştirin ve bios güncellemesi yapın. Bios ayarlarına bilgisayarınız başlarken F12 veya delete tuşuna basarsanız bilgisayarınızın setup’ına ulaşırsınız setup’tan biosa ulaşırsınız.

4-)Eğer sorununuz hala düzelmiyorsa yapcağınız tek şey var. Sizin ana kart piliniz bitmiş demektir böyle durumda anakart pilinizi değiştirceksiniz.
  • hemen pil bitmiştir demek dogru değil biostaki saat ayarı neyse windowsdan ayarladıgın saat pc yi her actıgında tekrar biosdaki saat ayarını algıladıgı için bu durum olurs senın yapmam gereken biosda saat ayarını dogru ayarlaman ayarını yaptıktan sonra f10 tusuyla yenı ayarları kaydedip çık sorunun çözülebilir..
  • biostaki bazı yanlış ayarlar da buna neden olabilir, bu hatayı verdikten sonra orjinal ayarlarına çekmesi gerek ancak herhangi bir donanım yüzünden ya da anakart üzerindeki jumperlar yüzünden tekrar eski ayarlarına çekiyor olabilir
  • bıostaki ayarları kontol et saati ondan sonra ayarla ve pilin tam çalışıp çalışmadığında emin ol
  • arkadaşın dediği gibi jumperlardan kaynaklanan bir sorun olabilir ve bıos pilini kaliteli bir bıos piliyle den ,bıos girdiğinde saat ve tarih ayarlarını doğru yap ve sonra kaydedtmek için ayarları f10 tuşun ba ve çık kaydetmeyi sakın unutma
    şimdiden kolay gelsin...
  • pili değiştirmeden önce ayarlayıp kaydetmeyi deneseydin keşke. ama senin dediğin gibi power da da sorun var galiba. ama ben yinede bi ayarları yapıp kaydetmeni öneririm. sorun belki çözülebilir :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki bios pilinin yuvasına tam olarak oturduğuna eminmisn kardeş belli olmaz yan tarafı kırıktır temazsızlık ediyo olabilir
  • KONU AÇILALI ÇOK OLMUŞ AMA BENİM BULDUĞUM BİR ÇÖZÜM VAR..SAAT AYARLARINDAN İNTERNET SAATİ İLE EŞLEŞTİR OLAYINI KAPATMANIZ GEREKLİ..ORDAKİ KUTU İŞARETLİ OLMAMASI GEREK..BENDE AYNI SORUN VARDI BU ŞEKİLDE ÇÖZDÜM..

bios saati yeni pi alamama rağmen neden sıfırlanıyor???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vatani01 -- 3 Nisan 2014; 23:59:26 >
  • Herkes bios demiş ama deep freeze varmı kardeş :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ta 2011 de acmisim ama inanirmisiniz hala cozum bulamadim her actigimda saati yeniden ayarliyorm ama alistim benim rutinim oldu artik bu

• Aynı Sorun Bendede var bnde ayarlıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: vatani01

KONU AÇILALI ÇOK OLMUŞ AMA BENİM BULDUĞUM BİR ÇÖZÜM VAR..SAAT AYARLARINDAN İNTERNET SAATİ İLE EŞLEŞTİR OLAYINI KAPATMANIZ GEREKLİ..ORDAKİ KUTU İŞARETLİ OLMAMASI GEREK..BENDE AYNI SORUN VARDI BU ŞEKİLDE ÇÖZDÜM..

Allah senden razı olsun

• Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    Bıigısayarım haia aynı tabı artık 40 yılda bır acıyorum ama 7 yıl aradan sonra sorun cozuldu tesekkurler 😁😁😁

• Bir kaç sebebi var.
    sinuzitforum.ecballium.com
    Bios ayarları resetleniyor.Pil dolu - Sinüzit Forum
    http://sinuzitforum.ecballium.com/konu-bios-ayarlari-resetleniyor-pil-dolu.html

sinuzitforum.ecballium.com
    Pil Dolu Ama Tarih Sıfırlanıyor. Battery is Full but it's Useless - Sinüzit Forum
    http://sinuzitforum.ecballium.com/konu-pil-dolu-ama-tarih-sifirlaniyor-battery-is-full-but-it-s-useless.html

• Yıllar sonra bende bir yorum yazayım.
    Bios resetlemeleri donanım uyumsuzluğu nedeniyle oluyor.
    Anakart in desteklendiği TDP uyuşmazlığı olan işlemci.
    Veri yolu büyük GB büyük ram.
    Arızalı Harddisk.
    Bir Power mosfet bulunuyor anakartlarda ..
    Power kaynaklı genelde Dell ve HP nin sistemlerinde bios sıfırlanması meydana geliyor.
    Örnek; e8400 takılı bir anakart a q8300 taktiginizda çalışır fakat bios resetler bu Dell ve HP ler için geçerli.
    Bios yazmaya hiç çalışmayın hiçbir işe yaramaz.
    Laptoplar da batarya bozulduğunda power mosfet i bozuyor . Değiştirene kadar arızalı mosfet i anakart kafayı yiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.