Şimdi Ara

bios guncellemek tehlikelimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • biosu guncellemek tehlıkeli bi işmi.yani pek bılgısı olmayan biri bu işe kalkışsa sorun olurmu.yada guncellerken elektrıkler gıttı diyelim mesela.yani riski nedir.

• güncellerken elektrik giderse profesyonel destek almadan o anakartı çalıştırman zor

ama artık windows üzerinden bios update yapıldığı düşünülürse pek de riskli birşey değil..
  • Disketin bozulur anakart gider. disket sürücüne bişey olur anakartın gider. diskete yazarken bi sorun olmuştur anakartın gider. elektirk kesilir anakartın gider. donma olur reset atarsın anakartın gider. bitti sanırsın bitmemiştir dondu sanıp müdahalede bulunursun anakartın gider. anlayacağın gider mi gider.
  • Sakın güncelleme ! Çeken güncellerken 3 kişi öldü..Allah rahmet eylesin.

BİOS ŞEHİTLERİ

Hem napcan güncelleyip ? İnan bana ne varsa eskilerde var...

ŞAka bir yana dikkatli olman gerekir.Özellikle elektriğe dikkat .Kesilim demesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 1 Ağustos 2006; 0:42:39 >
  • Bios güncellemesi tehlikeli değil. Tehlikeli olan öğrenmeden ve ihmalkar davranıp bir iş yapmak.
    Bir tek bazı marka anakartlarda bios güncellemeri sorun çıkartabiliyor. Bu da firmayla alakalı.
  • yükleme esnasında elektrik kesilirse tehlikelidir... UPS kullanmanız önerilir
  • ya amma abartmışlar hiç tehlikelideğil.

önemli olan üreticinin bu işi kolaylaştıracak program üretmesi.

bendeki msi anakartın bios unu kaç kez güncellediğimi unuttum valla.

hatta ekran kartının bile biosunu güncelledim

yalnız elektrik kesilirse geri dönüş zor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİOS Yardım!
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartı sakat çünkü bios soketli bir çipte değil, yamulursa düzeltilmesi için garantiye gitmesi şart. anakart biosu soketli olduğu için bişi olursa programlanmış bir tane alıp takarak durumu kurtarabilirsin ama ekrana olursa gitti say çünkü bios flash garantiyi de bozuyor sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ufster

Ekran kartı sakat çünkü bios soketli bir çipte değil, yamulursa düzeltilmesi için garantiye gitmesi şart. anakart biosu soketli olduğu için bişi olursa programlanmış bir tane alıp takarak durumu kurtarabilirsin ama ekrana olursa gitti say çünkü bios flash garantiyi de bozuyor sanırım.

üreticinin programıyla yine üreticinin yayınladığı biosu güncelliyorum neden garanti dışı olsunki .

bu arada son anakart +ekrankartı bios güncellemelerinden ve nvidia 84,21 driver ından sonra pc nfsmw da uçmaya başladı.
  • ekran kartları için bios update çıktığını pek duymadım, genellikle belirli bir mod elde etmek için bios yüklenir ekran kartına, sonuçta hiç bir ekran kartıyla bios update yazılımı da gelmiyor anakartlarda olduğu gibi. Ekran kartını bios flash sonucu kaybedip te garantiden değiştiren biri varsa orası ayrı ama genel olarak anakart üreticileri bile bios flashlarken meydana gelebilecek hataların yükümlülüğünü kabul etmezken ekran kartı üreticilerinin kabul edeceğini hiç sanmıyorum. Ama dediğim gibi daha önce böyle bir şey benim başıma gelmediği için birinci elden deneimi olanların söylediklerini doğru kabul etmek daha mantıklı olacaktır.

quote:

The BIOS contained here are exclusively for MSI product only. MSI assumes no responsibility for any damages resulting from improper use or lack of technical expertise.

• Bilgisayarında bir sorunun yoksa, sadece sürümünü yükseltmiş olmak için yapıyorsan bios update gereksiz, zira arada sırada yeni biosla beraber anakartının yapısındaki değişiklikleri xp algılıyamıyor ve sistem açılmıyor, tekrar xp yüklemen gerekebiliyor, eğer lisanslı bir işletim kullanıyorsan tehlikeleri var, artı yeni baştan driverları kur, programları kur biton külfet.
  • benim biosu güncelleyip restart atıp yeniden kullanıma getirmem 15 dakikamı almıştı çok basit oldu

asusun bir programı var o kolaylaştırdı bayağı işi
  • Ben bir kere güncelledim. O zaman ups yoktu bende. Bitene kadar elektriklerin gitmemesi için dua ettim. Sonuçta elektrikler gitmedi (bizim ora baya düzensizdi elektrikte) duam kabul oldu ve anakartım sağlam :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: ufster

ekran kartları için bios update çıktığını pek duymadım, genellikle belirli bir mod elde etmek için bios yüklenir ekran kartına, sonuçta hiç bir ekran kartıyla bios update yazılımı da gelmiyor anakartlarda olduğu gibi. Ekran kartını bios flash sonucu kaybedip te garantiden değiştiren biri varsa orası ayrı ama genel olarak anakart üreticileri bile bios flashlarken meydana gelebilecek hataların yükümlülüğünü kabul etmezken ekran kartı üreticilerinin kabul edeceğini hiç sanmıyorum. Ama dediğim gibi daha önce böyle bir şey benim başıma gelmediği için birinci elden deneimi olanların söylediklerini doğru kabul etmek daha mantıklı olacaktır.

quote:

The BIOS contained here are exclusively for MSI product only. MSI assumes no responsibility for any damages resulting from improper use or lack of technical expertise.

Ekran kartına yanlış versiyon bios yüklemeden dolayı benim eski x1600 gümledi ve servisten yenisini verdiler. anakarta gelince imzamdaki mobo bana f4 versiyonu biosla gelmişti ben üzerine 2 kerem bios güncellemesi yaptım hiçbir sorunla karşılaşmadım hatta performans arttı.Üstelik bios menüsünden güncelleme yaptım.Yanlız elektrik hakkaten önemli bi konu.Kesinti olursa anakarta komple veda edebilirsiniz.Kuzenimin başına geldi 4 farklı servise vermemize rağmen moboyu hiçbiri geri getiremedi mevtayı Gigabyete anakrtlarda yanlış bios yükleme ihtimali yok denecek kadar az çünkü mobo hemen itiraz edio.

• trusted reviews

http://www.trustedreviews.com/article.aspx?art=2254

quote:

That said, there?s no official support and BIOS flashing will void the warranty, so in the unlikely event of anything going wrong, if you call up Sapphire, you should expect a response along the lines of, ?don?t know what you?re on about mate?.

rojakpot

http://www.rojakpot.com/showarticle.aspx?artno=91&pgno=1

quote:

If you flash your card with the wrong BIOS or kill it in an attempt to mod it using a BIOS flash, that voids your warranty. Flashing the BIOS can also void the warranty if your graphics card's manufacturer specifically prohibits the flashing of the BIOS. For example, ATI.

nvnews

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=61675

quote:

**::::WARNINGS:::: Do this mod at your own risk! This mod does require you to flash the BIOS of your 7900GT! This does and will VOID your Warranty!

Benim tavsiyem grafik kartı biosunu rahat bırakın çünkü herhangi bir yanlışlık durumunda 200-300 doları çöpe atmış olursunuz. Arkadaşın kartını değiştirmiş olmaları belki de hatayı anlamayan yetersiz bir teknik elemanın durumu farketmemesinden kaynaklanabilir, bu demek değildir ki siz de bu kadar şanslı olacaksınız. Dileyen arkadaşlar Leadtek, Sapphire vs... teknik servislerini arayıp bios flashladım kartım çalışmıyor değiştirilir mi acaba diye sorabilirler eğer yukarıdaki yazılanlar yetersiz geldiyse. Sanırım alacağınız cevap durumu aydınlatmaya yetecektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.