Şimdi Ara

bim 40 mhz uzaktan kumandalı araba (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
13.767
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gün önce bende aldım camaro alacaktım fakat lamborghini görünce dayanamadım onu aldım frekans 27 falan yazıyor üstünde... Zaten çok kullanım amaçlı değil model olarak durması için aldım...
  • hızı nasıl acaba? hani çok yüksek bir hız beklemiyorum ama, çok hantal da olmasın istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backslider

quote:

Orijinalden alıntı: alprock88

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

arkadaşlar bu mhz neyi ifade ediyor kapsama alanını mı?

tepkime süresi daha güçlü sinyal yollama kısacası uzaktan kumandalı aracın daha kullanışlı ve seri uygulama sağlıyor

kullanım zevkini direkt etkileyen en önemli unsurların başında geliyor mhz olayına dikkat edip almakda fayda var

Hz tepkime süresi birimi değildir, frekans birimidir. Aracın kumanda frekansı gönderilen sinyallerin kaç kere salınım yaptığını ifade eder. 1 Hz saniyede bir salınım demektir. Hz değeri ne kadar yüksek olursa kumandanız birim zamanda araçtaki alıcıyla o kadar sık iletişim kurar ve böylece daha hassas kontrol sağlar. Yalnız aynı frekansta çalışan 2 farklı kablosuz elektronik ürünün aynı ortamda çalıştırılması frekansların karışmasına yol açabilir. Buna engel olmak için 2.4 GHz teknolojisi geliştirilmiştir. Modemlerde, model araçlarda vs. artık yaygın olarak kullanılıyor. Ama sizin alacağınız araç oyuncak kategorisinde olduğu için bu ayrıntıların sizin için neredeyse hiçbir önemi yok zaten. Muhtemelen evde kullanacaksınız, frekans karışma problemi yaşamazsınız.

Frekansı artırmak o kadar da etkilemez. Kullanılan bantlar önemli. Yüksek frekanslarda daha geniş bantlar kullanılabildiği için daha büyük miktarda veri iletimi sağlanabiliyor. Bir oyuncağı kontrol etmek için ne kadar bant genişliğine ihtiyaç duyacaksınız ki. 100 KHz. bile birkaç cihazı yönetmek için yeterli olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

Neden şarjlı değil ki, bir de buna zırt pırt pil mi alıcaz?

Kendinden şarjlı olanlarda içindeki pilin ömrü tükendiğinde değiştirmek sorun olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyberfalcon

quote:

Orijinalden alıntı: ALAK_

Neden şarjlı değil ki, bir de buna zırt pırt pil mi alıcaz?

Kendinden şarjlı olanlarda içindeki pilin ömrü tükendiğinde değiştirmek sorun olacaktır.

Evet hocam haklısın ancak günümüzde her şey neredeyse şarjlı olduğundan, şarjlı pillere ihtiyaç duyup almadım hiç. Bu arabadan daha pahalılar.
  • araçlar halıda gidebiliyormu bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korner12

2 gün önce bende aldım camaro alacaktım fakat lamborghini görünce dayanamadım onu aldım frekans 27 falan yazıyor üstünde... Zaten çok kullanım amaçlı değil model olarak durması için aldım...

Bende model için düşündüm. Bizim burda lamborghini göremedim olsa onu alırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 12 Şubat 2012; 22:50:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

quote:

Orijinalden alıntı: korner12

2 gün önce bende aldım camaro alacaktım fakat lamborghini görünce dayanamadım onu aldım frekans 27 falan yazıyor üstünde... Zaten çok kullanım amaçlı değil model olarak durması için aldım...

Bende model için düşündüm. Bizim burda lamborghini göremedim olsa onu alırdım

Turuncu Gallardo Superleggera. Tek kalmıştı zaten kaptım hemen... Evet arkadaşlar halıda gidiyor fakat yön olayı biraz garip araçlarda tam manevra yapamıyor düz zeminde de öyle...

• Dün 1 adet Camaro ve 1 adet de Ferrari aldım. İki çocuk var birbirleriyle yarış yapar oynarlar dedim ama eve gelince şok oldum;
    Aynı frekansta olduklarından ve Altınca A B C diye kanal seçme düğmesi boşluğu var ama düğmesi olmadığından, Birinin kumandası ikisini birden kontrol ediyor ve çocuklar aynı yerde birlikte oynayamıyorlar. Önce biri birini kullanıyor, sonra öbürü öbürünü. Aslında Camaro yu iade edeyim dedim ama çocuk çok sevdiği için sırayla oynuyorlar geri veremedim.

Ferrari olan hologramlı lisans lı ürün, kalitesi hızı fiyatına göre çok iyi ama camaro lisanslı olmayabilir ama o da kaliteli.

Var mıdır bu sorunun bir çözümü. Kumanda ve arabanın içinde frekans ayarlamak için bi trimpot, ayarlı bobin falan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedkorn -- 13 Şubat 2012; 0:02:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedkorn

Dün 1 adet Camaro ve 1 adet de Ferrari aldım. İki çocuk var birbirleriyle yarış yapar oynarlar dedim ama eve gelince şok oldum;
    Aynı frekansta olduklarından ve Altınca A B C diye kanal seçme düğmesi boşluğu var ama düğmesi olmadığından, Birinin kumandası ikisini birden kontrol ediyor ve çocuklar aynı yerde birlikte oynayamıyorlar. Önce biri birini kullanıyor, sonra öbürü öbürünü. Aslında Camaro yu iade edeyim dedim ama çocuk çok sevdiği için sırayla oynuyorlar geri veremedim.

Ferrari olan hologramlı lisans lı ürün, kalitesi hızı fiyatına göre çok iyi ama camaro lisanslı olmayabilir ama o da kaliteli.

Var mıdır bu sorunun bir çözümü. Kumanda ve arabanın içinde frekans ayarlamak için bi trimpot, ayarlı bobin falan?

Bildiğim kadarıyla yok. farklı frekanslı almalıydınız bildiğim kadarıyla. mümkünse değiştirin

• Cuma günü bir bakayım diye girmiştim dayanamayıp aldım Kırmızı Ferrari ,Sarı Camaro ve Turuncu Gallardo vardı.Hepsini almayı düşündüm.
    Alırken baktığımda kimisinde 27 bazısında da 40 MHZ yazıyordu.Ferrari modelini aldım ama Camaro da çok güzeldi ve yerden biraz daha yüksekti.
    Halen açıpta kontrol etmedim evde şarjlı pil bulursam açıp denerim.Yoksa pil alana kadar beklemeye devam etsin.
  • Arabaların büyüklüğü ne kadar acaba? 20 cm-25 cm?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreatWhite

Arabaların büyüklüğü ne kadar acaba? 20 cm-25 cm?

Şimdi gittim.20-25 civarı.Video çekebilecek var mı araçla ilgili?
     bim 40 mhz uzaktan kumandalı araba
    Görebildiğim Camaro,2 adet ferrari birde lamborghini vardı.Parkede sürmek için ideal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 13 Şubat 2012; 20:17:04 >

• video çektim upload ediyorum pek güzel olmadı ama merak edenlerin işine yarayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyanali51

video çektim upload ediyorum pek güzel olmadı ama merak edenlerin işine yarayabilir.

Beklemedeyim
  • Dediğim gibi çok iyi değil ama bi fikir vermesi açısından yükledim. pillerin şarzı çok iyi değildi bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanali51 -- 13 Şubat 2012; 21:23:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cyberfalcon

quote:

Orijinalden alıntı: Backslider

quote:

Orijinalden alıntı: alprock88

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

arkadaşlar bu mhz neyi ifade ediyor kapsama alanını mı?

tepkime süresi daha güçlü sinyal yollama kısacası uzaktan kumandalı aracın daha kullanışlı ve seri uygulama sağlıyor

kullanım zevkini direkt etkileyen en önemli unsurların başında geliyor mhz olayına dikkat edip almakda fayda var

Hz tepkime süresi birimi değildir, frekans birimidir. Aracın kumanda frekansı gönderilen sinyallerin kaç kere salınım yaptığını ifade eder. 1 Hz saniyede bir salınım demektir. Hz değeri ne kadar yüksek olursa kumandanız birim zamanda araçtaki alıcıyla o kadar sık iletişim kurar ve böylece daha hassas kontrol sağlar. Yalnız aynı frekansta çalışan 2 farklı kablosuz elektronik ürünün aynı ortamda çalıştırılması frekansların karışmasına yol açabilir. Buna engel olmak için 2.4 GHz teknolojisi geliştirilmiştir. Modemlerde, model araçlarda vs. artık yaygın olarak kullanılıyor. Ama sizin alacağınız araç oyuncak kategorisinde olduğu için bu ayrıntıların sizin için neredeyse hiçbir önemi yok zaten. Muhtemelen evde kullanacaksınız, frekans karışma problemi yaşamazsınız.

Frekansı artırmak o kadar da etkilemez. Kullanılan bantlar önemli. Yüksek frekanslarda daha geniş bantlar kullanılabildiği için daha büyük miktarda veri iletimi sağlanabiliyor. Bir oyuncağı kontrol etmek için ne kadar bant genişliğine ihtiyaç duyacaksınız ki. 100 KHz. bile birkaç cihazı yönetmek için yeterli olacaktır.
    quote:

Orijinalden alıntı: tkblack

araçlar halıda gidebiliyormu bilen varmı?

Bu kadar ayrıntıdan sonra arkadaşın sorusu çok güzel olmuş"Halıda gider mi"

• Teşekkürler hocam.
  • önemli değil halıda zorlanıyor... :s
  • Arkadaşlar bizim burada yakındaki bimde yok ama biraz yürüdükten sonra fazla gelişmemiş bir yerde çok vardı almadım gördüm sadece söyliyeyim dedim bulamayanlar için başka bir bimde olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.