Şimdi Ara

BİLKENT MATEMATİK vs ODTÜ MATEMATİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

BİLKENT MATEMATİK vs ODTÜ MATEMATİK

(En Son Oy Tarihi: 26.11.2022)
Giriş
  • Hangisinde kendime daha çok şey katabilirim? Sebepleriyle açıklarsanız sevinirm.

• Aslında eğitim olarak BOUN-ODTÜ-Bilkent hepsinde benzer kalitede eğitim alırsınız, kariyer anlamında başarı sizin yeteneklerinize ve çalışmanıza bağlı. Okulların sunacakları ancak fiziksel kampüs olanakları şeklinde ayrılabilir. Bu yüzden hangi okulda rahat edeceğinizi düşünüyorsanız, hangi okulu seviyorsanız ona gidin ve matematik konusunda ilginiz ve yeteneğiniz birleşirse hepsinden başarılı olursunuz.
  • Bilkentin eğitim kadrosuna baktığınızda sorunuzun cevabını alırsınız hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikisini de yazmayı düşündüm uzun süre, ikisinin de hocalarıyla konuştum fakat bana kalırsa odtü bi tık önde gibiydi.
    içimde kaldı matematik ne kadar makinayı isteyerek ve severek yazmış olsam bile
  • Peki bogaziçiyle karşılaştırırsak hocam

• Hocam belki işinize yarar diye şunu şuraya bırakayım. Geçen denk gelmiştim bu arkadaşın videolarına kendisi bilkent fizik mezunu ve şu an harvardda bütünleşik programla phd yapıyor.

• Cevap veren herkese teşekkürler. Ancak birçok kişi sebebini belirtmemiş

• Aslında eğitim olarak BOUN-ODTÜ-Bilkent hepsinde benzer kalitede eğitim alırsınız, kariyer anlamında başarı sizin yeteneklerinize ve çalışmanıza bağlı. Okulların sunacakları ancak fiziksel kampüs olanakları şeklinde ayrılabilir. Bu yüzden hangi okulda rahat edeceğinizi düşünüyorsanız, hangi okulu seviyorsanız ona gidin ve matematik konusunda ilginiz ve yeteneğiniz birleşirse hepsinden başarılı olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilkent Matematik bölümü
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kalite, yurtdışı, apolitik, dolu dolu eğitim, bilkent.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Temel bilimde Bilkent ve Boğaziçi' den başka okul düşünme.

• Bilkent imkanlar vs. bakımından devlet okullarından önde ve eminim matematik bölümü de çok yeterlidir. Ama odtü matematik de boru değil oyu bilkente vermiş olsam da iki okulu da gezin ve çok iyi düşünün.
  • Arkadaşlar merhaba iki üniversitenin de tanıtım günlerine gittim. Odtüyü yazmaya karar verdim(gelmedi). Neden odtü derseniz, hoca sayısı çok ayrıca öğrenci sayısı da çok olduğu için seçmeli dersleri çok. Ben pure(saf) ya da kuramsal matematik denilen şeye yönelmek istiyordum. Bilkente gelenlerin çoğu mühendislik, finans gibi alanlara yönelmek istediği için istediğim dersler açılmıyormuş. Bu bilgiyi bana direkt tanıtım günlerinde konuştuğum kişi söyledi. Başka okullar sana daha uygun olur tarzı şeyler söyledi.

• Hepsini Geç GSÜ matematik

• boun math okuyorum keşke önceden görseydim konuyu.
  • Temel bilimlerde en değerli bilim insanlarımız İTÜ ve ODTÜ'de. Bunu scopus database'ine girip hocaların impactlerine bakarak görebilirsiniz. Fizik için de aynı şey geçerli. Bilkent Koç gibi üniversitelerin tam burslu programlarına yerleşen öğrencilerin bilinçsiz hareket ettiğini ya da sürü psikolojisi ile hareket ettiğini düşünüyorum. Gerçekten akademik düşünen kişiler iyi bir hocanın yanında çalışmaya bakmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: heymannn

Temel bilimlerde en değerli bilim insanlarımız İTÜ ve ODTÜ'de. Bunu scopus database'ine girip hocaların impactlerine bakarak görebilirsiniz. Fizik için de aynı şey geçerli. Bilkent Koç gibi üniversitelerin tam burslu programlarına yerleşen öğrencilerin bilinçsiz hareket ettiğini ya da sürü psikolojisi ile hareket ettiğini düşünüyorum. Gerçekten akademik düşünen kişiler iyi bir hocanın yanında çalışmaya bakmalı.
    temel bilimlerdeki "değerli hocaların" pek de bir kıymeti yok öğrenciler için. çoğu hoca öğrencilere yeterli yol gösteremiyor. türkiyedeki çoğu bilim akademisi yeterince güçlü değil.
  • heymannn kullanıcısına yanıt
    Biraz da yoğunlaşmak istediğiniz alan önemli değil mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Biraz da yoğunlaşmak istediğiniz alan önemli değil mi ?
    Çalışmak istediğiniz alanda araştırmalar yapan ve makaleler yayımlayan bir hocanın olması önemli tabii ki.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.