Şimdi Ara

BİLKENT MATEMATİK vs ODTÜ MATEMATİK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

BİLKENT MATEMATİK vs ODTÜ MATEMATİK

(En Son Oy Tarihi: 26.11.2022)
Giriş
    Neden hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademik düşünüyorsanız odtü;odtü ülkemizin en iyi akademisyenlerini yetiştirir.Başka üniversitelerin hocalarının mezun olduğu yere baktığınızda görürsünüz

• quote:

Orijinalden alıntı: Tomi_06

Arkadaşlar merhaba iki üniversitenin de tanıtım günlerine gittim. Odtüyü yazmaya karar verdim(gelmedi). Neden odtü derseniz, hoca sayısı çok ayrıca öğrenci sayısı da çok olduğu için seçmeli dersleri çok. Ben pure(saf) ya da kuramsal matematik denilen şeye yönelmek istiyordum. Bilkente gelenlerin çoğu mühendislik, finans gibi alanlara yönelmek istediği için istediğim dersler açılmıyormuş. Bu bilgiyi bana direkt tanıtım günlerinde konuştuğum kişi söyledi. Başka okullar sana daha uygun olur tarzı şeyler söyledi.
    Ders programını bulamadım bana atabilir misiniz acaba
    Birde ODTÜ matematikten mezun olup yazılıma yönelebilir miyim acaba ve bilgisayar mühendisliği ile çap yapmak için kaç ortalama gerekir

• quote:

Orijinalden alıntı: Tomi_06

Neden hocam?
    çünkü odtü math ve bilkent math arasında baya fark var. yönelmek istediğin alana bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epıl

çünkü odtü math ve bilkent math arasında baya fark var. yönelmek istediğin alana bağlı.

Alıntıları Göster
    ODTÜ Matematik düşünüyorum yazılıma yönelebilir miyim sizce

• quote:

Orijinalden alıntı: Raiden Shogun

ODTÜ Matematik düşünüyorum yazılıma yönelebilir miyim sizce

Alıntıları Göster
    elbette, yazılım yapabilirsin. ama yani şöyle düşün: 5 calculus dersi verdikten sonra yazılım yapmak istiyor muyum?
    matematik bölümleri gerçekten abstract ve yoğun derslerden oluşabiliyor.
  • quote:

elbette, yazılım yapabilirsin. ama yani şöyle düşün: 5 calculus dersi verdikten sonra yazılım yapmak istiyor muyum?
    matematik bölümleri gerçekten abstract ve yoğun derslerden oluşabiliyor.

Alıntıları Göster
    Yani çok mu zor matematik bölümü hocam bilgisayar mühendisliği ile çap yapmak gibi bir düşüncem var sizce çok mu zor çap yapmak

• quote:

Yani çok mu zor matematik bölümü hocam bilgisayar mühendisliği ile çap yapmak gibi bir düşüncem var sizce çok mu zor çap yapmak

Alıntıları Göster
    dürüst olmak gerekirse, çok ama çok zor. ama yazılım yapmak için bilgisayar mühendisi olmak zorunda değilsin. matematik okurken kendini bu konuda geliştirebilirsin. bildiğim kadarıyla odtüde bu tarz kulüpler/topluluklar mevcut. onlara katılabilirsin misal.
    benim demek istediğim, matematik okursan bil ki baya ama baya matematik yapacaksın, çerez ders gibi olmayacaklar. çok emek vermek gerecek. bunu bilerek gir bölüme.

not: sen yine de zor dememe bakma aslında ya, her bölümün kendi zorluğu var.

• quote:

dürüst olmak gerekirse, çok ama çok zor. ama yazılım yapmak için bilgisayar mühendisi olmak zorunda değilsin. matematik okurken kendini bu konuda geliştirebilirsin. bildiğim kadarıyla odtüde bu tarz kulüpler/topluluklar mevcut. onlara katılabilirsin misal.
    benim demek istediğim, matematik okursan bil ki baya ama baya matematik yapacaksın, çerez ders gibi olmayacaklar. çok emek vermek gerecek. bunu bilerek gir bölüme.

not: sen yine de zor dememe bakma aslında ya, her bölümün kendi zorluğu var.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam inşallah bölüm bana göredir

• quote:

Anladım hocam inşallah bölüm bana göredir

Alıntıları Göster
    inş. sorun olursa sorabilirsin her zaman.

umarım istekliliğini zedelememişimdir. matematik bölümü gerçekten güzeldir. açıkçası aynı senin gibi düşünüyordum. hatta hazırlık yılımda bırakmayı düşündüm. ama şimdi 2. sınıf oldum ve şimdiki düşüncülerim tam tersi yönde. iyi ki matematik okuyorum.
  • quote:

inş. sorun olursa sorabilirsin her zaman.

umarım istekliliğini zedelememişimdir. matematik bölümü gerçekten güzeldir. açıkçası aynı senin gibi düşünüyordum. hatta hazırlık yılımda bırakmayı düşündüm. ama şimdi 2. sınıf oldum ve şimdiki düşüncülerim tam tersi yönde. iyi ki matematik okuyorum.

Alıntıları Göster
    Olur hocam eğer sorum olursa sorarım. Bu arada mezun olunca ne yapmayı düşünüyorsunuz

• quote:

Olur hocam eğer sorum olursa sorarım. Bu arada mezun olunca ne yapmayı düşünüyorsunuz

Alıntıları Göster
    ilk başlarda direk yazılım yapmak istiyordum. şimdilerde ise araştırma yapmak istediğim bir alan var, lisans-internship-yüksek lisans zamanlarında çoğunlukla araştırmama odaklanmak istiyorum. sonrasında ise belirsiz şuanlık. akademide kalmak gibi bir durumum olabilir, eğer öyle olmazsa arge yapan şirketlere yönelicem.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.