Şimdi Ara

//Bilimkurgu Sevenler// (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
24
Favori
5.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu kadar farklı ve eğlenceli bir kitap okumamıştım uzun zamandır, bir çok yerde sesli güldüm.
    İnanılmaz eğlenceli, şaşırtıcı ve çok zekice bir üst-kurmaca kitap yazmış Scalzi, tavsiye ediyorum...
  • Şu anda bir bilim kurgu kitabı yazmaya başladım. Konusu çok sağlam, umarım sonunu getirebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asimov'un vakıf serisinin çevirisi sansürlü diyorlar.Okuyacaktım ama içime kurt düştü var mı öyle bir şey ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

Asimov'un vakıf serisinin çevirisi sansürlü diyorlar.Okuyacaktım ama içime kurt düştü var mı öyle bir şey ?

Kim diyor ilk kez duydum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni ekle

• ekle bu arada beyler john scalzi önerirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: call of cthulhu

ekle bu arada beyler john scalzi önerirmisiniz

Yaşlı Adamın Savaşı'nı okudum, güzeldi. Devam kitaplarını da aldım ama daha okumadım.
  • genelde fiyatlarının çok yüksek olduğu roman türü ve nedenini bir türlü anlayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bybursa

genelde fiyatlarının çok yüksek olduğu roman türü ve nedenini bir türlü anlayamadım.

Baskısı yok ve baskısı olduğu zamanda bile çok az sayıda basılmış. Zamanında alanların çoğu koleksiyoner olduğu için ikinci eli nadir düşüyor piyasaya bu yüzden pahalı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Şuga

Alfred Bester'in adı hiç geçmemiş. Altıkırkbeş yayınevinden çıkan, Kaplan Kaplan ve Yıkıma Giden Adam kitaplarının ikisi de efsanedir. Özellikle, Kaplan Kaplan; Dune serisi kitaplarını bilimkurgu yerine fantezi adı altında kategorilersek( ki yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi daha doğru bir tanımlama olur), en sevdiğim bilimkurgu kitabıdır. Şiddetle tavsiye.

Kaplan Kaplan veYıkıma giden adamı okudum çokbeğendim . Bu tarz başka hangi kitapları önerirsiniz?
  • Metro 2033 ve Metro 2034 nasıl bir kitaptır ? Önerilerinizi bekliyorum.
  • salamandra S kullanıcısına yanıt
    Kurgusu güzel kitapların. Dünyanın bir nevi Post Apokaliptik dönemini anlatır zaten ödül de almıştır bu kitaplar

• Blade Runner'ın en güzel sahnesi. Ölümün güzeli olur mu demeyin, beyaz perdede izlediğim açık ara en güzel ölüm sahnesidir;
    Her şeyiyle kült bir bilim kurgu filmidir Blade Runner, geleceğin kirli, pis atmosferi, dünyada artık Çinlilerin yaşadığı terkedilmiş Los Angeles, insanlardan daha insan olan replikantlar, Vangelis müziği, hemen her defasında yeni sorular doğuran diyalogları, varoluş, insan olmak, ölüm, yaşam, öldürülen replikantler ...

4 yıllık ömrü olan savaşçı replikantlardan son sağ kalan ve ömrü tükenmek üzere olan Roy Batty, kendisini öldürmek üzere olan ( emekliye ayırmak kullanılmış filmde replikant öldürmek yerine ) replikant avcısı Deckard'ı ( o da bir replikant ) öldürmek üzeredir;

Quiet an experience to live in fear, isn't it? That is what it is being a slave.
    I've seen things you people wouldn't believe. [laughs] Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time, like [coughs] tears in rain. Time to die."

Korkuyla yaşamak iyi deneyim değil mi?
    Köle olmak böyledir.

İnsanların inanamayacağı şeyler gördüm.(güler)
    Orion'un çevresinde alev almış saldırı gemileri.
    Tannhauser geçidinde karanlıkta parlayan c-ışınlarını seyrettim.
    Tüm bu anlar zamanda kaybolacaklar,
    Yağmurdaki ( öksürür ) gözyaşları gibi.
    Ölmek zamanı.

• İnterstellar izledim.Çok fena krizim tuttu yine.
  • neommy kullanıcısına yanıt
    Hocam filmde Deckard 'ın replikant olduğunu nereden biliyoruz?
    Kitabı (Androidler elektrikli koyun düşler mi) filmden çok daha güzel bence.

Kitaptan spoiler :

Sürekli gerçek nedir, insan nedir Android nedir diye düşündürtüyor. Mesela Deckard sırf insanlar kendisiyle dalga geçmesin diye elektrikli koyun yerine gerçek koyun alma derdinde. Para kazanmak için de androidleri öldürüyor (emekli ediyor) Karısı yataktan kalkmayan bir depresif. Duygulanmak için makineler kullanan insanlar bir tarafta, diğer tarafta köle olarak yaşamak istemeyen özgürce yaşamak istedikleri için dünyaya kaçan androidler. Hangisi gerçek insan acaba?
    Yeri geliyor Deckard ın kendini Android avcısı zanneden bir şizofren olduğunu düşünüyoruz yazar bizi ters köşe yapıyor.
    Yeri geliyor Opera sanatçısı Android Luba Luft'tan etkileniyor Deckard. Keşke böyle bir karım olsa diyor. Bazı androidlere sahte anılar yüklenebildiğini öğreniyoruz. Rachael başlarda Deckard'a hiç Voight kampf testine girdin mi diyor. Deckard bu mesleğe başlarken girmiştim diyor. Bunun sahte bir anımı değil mi sorusu geliyor aklımıza ancak cevaplanmıyor.

• " o da bir replikant ", biraz iddialı ifade olmuş.
    80'lerde filmi ilk defa izlediğimde ( sonra da defalarca izledim ) aklıma bile gelmemişti bu ihtimal. Sonraki yıllarda sağda solda filmin eleştirilerini okuyunca böyle olmasının gerektiği izlenimine kapıldım. Bunu koymadan önce uzun uzun Ekşi'deki yazıları okudum, ( uzunca bir Blade Runner konusu var orada ) orada Deckard'ın da android olduğunun " Director's cut " kopyasında ( bunu izlemedim ) iyice ortaya çıktığından filan bahsediyordu, Ridley Scott'da açıklamış zaten replikant diye.
    Bilmem, ama Blade Runner cidden izlediğim en güzel 3-4 Bilim Kurgu filminin arasına rahatlıkla girer. Kitabını okumadım, o yıllarda baskısı bile olduğunu sanmıyorum Türkiye de. Aslında kitap kitaptır, filmde film, her birinin keyifli tarafı var.

Ek: İlginç, yukardaki videoyu buraya koyduğumu tamamen unutmuşum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 25 Mart 2015; 23:51:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gencay

Onu da düşünüyorum zaten ama okuduğum her kitaba karşılık iki kitap ekleniyor listeme, yoruldum.

hangi bilim kurgu romanlarını okudunuz?
  • Bilimkurgu romanlarına yeni başlayacak biri için önerileriniz nelerdir ? 1984'ü okudum kafamda cesur yeni dünya var okumak için. Siz neler önerirsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: soonkaya

Bilimkurgu romanlarına yeni başlayacak biri için önerileriniz nelerdir ? 1984'ü okudum kafamda cesur yeni dünya var okumak için. Siz neler önerirsiniz ?

Bunlar distopik romanlar. Saf bilim-kurgu için Asimov romanlarını öneririm.
  • Alfred Bester - Yıkıma Giden Adam ve Kaplan Kaplan okuduğum en iyi kitaplardan. Yıkıma Giden Adam'ın çevirisi oldukça başarılı ve akıcı o yüzden 1 tık daha fazla severim. Kaplan Kaplan'ın çevirisi de fena değil arada teklediği oluyor ama konu olarak 1 tık daha üst. Herneyse bu türü seven sevmeyen herkes okusun.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.